آرشیو دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳، شماره ۶۰۰۲
فرهنگ و هنر
۳۲

کوتاه از فرهنگ و هنر

همکاری کاوه آفاق و فولاد کیمیایی با نمایش «گالیله»

دنیای اقتصاد: پولاد کیمیایی قطعه «آهای گالیله» را برای نمایش «گالیله» خواند. قطعه «آهای گالیله» از زبان یک خواننده دوره گرد در نمایش «گالیله» خوانده می شود که ترانه آن را کاوه آفاق سروده و آهنگسازی و تنظیم موسیقی نمایش و همچنین این ترانه بر عهده محمدرضا چراغعلی آهنگساز شاخص کشور است. نمایش «گالیله» به تهیه کنندگی آزیتا موگویی و کارگردانی شهاب الدین حسین پور با نقش آفرینی فرهاد آییش، صدف اسپهبدی، نورا هاشمی، محمد نادری، حمید رحیمی، شهروز دل افکار، آرش فلاحت پیشه، محمد معتضدی، اشکان صادقی، فربد فرهنگ ، علیرضا ساوه درودی، سامان کرمی و علیرضا مویدی در سالن اصلی تئاتر شهر روی صحنه است. نمایشنامه «گالیله» نوشته برتولت برشت و ترجمه حمید سمندریان است و دراماتورژی متن را نیز محمد امیریاراحمدی بر عهده دارد.

بزرگداشت استاد بنان در «آیین آواز»

دنیای اقتصاد: علی رستمیان، خواننده پیشکسوت در چهل و ششمین نشست تخصصی آموزی «آیین آواز» که به بزرگداشت استاد غلامحسین بنان اختصاص دارد، حضور می یابد. در این نشست که فردا سه شنبه ساعت18 با اجرای حمید سهرابی در فرهنگسرای ارسباران برگزار می شود، پنج سخنرانی فنی و تخصصی توسط پنج پژوهشگر و موسیقی دان به همراه اجرای آواز توسط چهار خواننده و نوازندگان همراهشان تدارک و پیش بینی شده است. علی رستمیان؛ مدرس و خواننده باسابقه از شناخت دیرینه اش از شیوه و صدای بنان خواهد گفت. «واکاوی بی توجهی اهالی آواز به میراث بنان» عنوان سخنرانی بهروز وجدانی پژوهشگر موسیقی خواهد بود و یسنا خوش فکر خواننده و مدرس آواز نیز سخنرانی با عنوان «بنان میراث دار آواز» خواهد داشت. همچنین عنوان سخنرانی بهروز مبصری «نقش بنان در آواز ایرانی و اجراهای ارکسترال» است و علی شیرازی هم درباره «بنان و ساختار موسیقایی صدا در آواز جدید ایران» سخنرانی می کند. محمدهاشم احمدوند، شهریار شهریاری، حسام صحرایی و امیرعلی هاشمی چهار خواننده ای هستند که هریک به همراه گروه موسیقی همراهشان به اجرای آواز و چند تصنیف خواهند پرداخت.

ماجرای ترس بازرس مگره در بازار کتاب

دنیای اقتصاد: رمان پلیسی «مگره می ترسد» نوشته ژرژ سیمنون با ترجمه عباس آگاهی منتشر شد. در این رمان سربازرس در حال بازگشت از کنگره پلیس بین الملل در بوردو است که با دعوت دوست قدیمی اش قاضی بازپرس شابو، به شهر کوچک فونتنه لو کنت می رود. به محض پیاده شدن سربازرس از قطار و ورودش به شهر، این خبر به او می رسد که طی سه روز دو قتل در شهر رخ داده و یک مرد اشراف زاده و یک بیوه سالخورده هر دو به یک شکل و با یک وسیله به قتل رسیده اند. مرد مقتول با هزینه شوهرخواهرش زندگی می کرده و زن پیر هم در گذشته ماما بوده است. سربازرس که درگیر معمای این قتل ها شده، در شهر فونتنه لو کنت ماندگار می شود و طی روزهای ماندنش در شهر، قتل سوم هم رخ می دهد. مقتول این بار پیرمردی دائم الخمر است. با کسب اطلاعات بیشتر، سربازرس متوجه می شود در شهر کوچک، دو جبهه اصلی وجود دارد که به خاطر اختلافات طبقاتی با هم درگیر هستند و نگاهشان به یکدیگر، با یک سوءظن ریشه دار همراه است.«مگره می ترسد» در 182 صفحه و به قیمت 150 هزار تومان از سوی انتشارات جهان کتاب روانه بازار کتاب شده است.

نمایشگاه نقاشی «افکار» در گالری نقش جهان

دنیای اقتصاد: نمایشگاه نقاشی های مریم نامدار با عنوان «افکار»، در نگارخانه «نقش جهان» برپاست. در این نمایشگاه20 تابلو از آثار نامدار با تکنیک اکلریلیک روی بوم و در سبک آبستره (انتزاعی) به اجرا درآمده است. در بخشی از استیتمنت این نمایشگاه آمده است: «افکار» به تفکر دعوتت می کند. یک قدم نزدیک تر شوید و صدای تپش رنگ ها را بشنوید؛ صدای نبض وجود. رنگ ها شما را وادار به حرف زدن می کنند و در عین حال به درون نگری دعوتت می کند. چه چیزی فراتر از شکل نهفته رنگ ها است؟ آیا آشفتگی می تواند هماهنگی داشته باشد؟ آیا در انتزاع آرامش وجود دارد؟ این تفسیر شما را به چالش می کشد. نمایشگاه نقاشی مریم نامدار تا 19 اردیبهشت برقرار است و علاقه مندان برای تماشای آثار می توانند هر روز از ساعت 16 تا 19 به نگارخانه «نقش جهان» به نشانی خیابان نیاوران (خیابان باهنر) همایونفر، کوچه سعدی، خیابان محمودی2، پلاک9 مراجعه کنند.

نمایش مستند «مدرسه در دست بچه ها» در موزه سینما

دنیای اقتصاد: در ادامه نمایش های ویژه فیلم های مستند در موزه سینما تحت عنوان «شب های مستند» با مشارکت انجمن صنفی تهیه کنندگان سینمای مستند، فیلم «مدرسه در دست بچه ها» روی پرده سالن فردوس موزه سینما می رود. در نشست «شب های مستند» که امروز دوشنبه ساعت17 برگزار می شود، ارد زند مستندساز پیشکسوت درباره این اثر صحبت خواهد کرد. این فیلم مستند درباره مدرسه ای در تهران است که دو روز در سال به دست بچه ها اداره می شود. «مدرسه در دست بچه ها» در جشنواره بین المللی فیلم کودکان و نوجوانان اصفهان موفق به دریافت پروانه زرین شده و در جشنواره «فیلم کیش» لوح زرین دریافت کرده است.