آرشیو دوشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۲، شماره ۲۳۵۴۴
صفحه آخر (جهان)
۱۲

خبر

تظاهرات در پاریس علیه «خشونت پلیس» و «نژادپرستی سیستماتیک»

صدها نفر در پاریس به عنوان بخشی از راهپیمایی بین المللی سالانه علیه خشونت، جنایات دولتی و نژادپرستی سیستماتیک، تظاهرات کردند.

به گزارش ایسنا تظاهرکنندگان در میدان جمهوری پاریس تجمع و خشونت پلیس، خشونت در زندان و همچنین مصونیت از مجازات این خشونت ها را محکوم کردند. بر روی بنرهای این تظاهرات شعارهای «جنایت های دولتی را متوقف کنید»، «همبستگی با قربانیان» و «نه به فاشیسم» نوشته شده بود. تظاهرکنندگان با شعار «ما خشونت پلیس را نمی خواهیم»، «پلیس می کشد، پلیس می کشد»، خواستار عدالت برای قربانیان خشونت و بیگانه هراسی شدند. این راهپیمایی سالانه و بین المللی در پایتخت فرانسه با هدف اعتراض به خشونت سیستمی و نژادپرستی با اهمیت ویژه به مبارزه با خشونت های پلیس، خشونت در زندان، خشونت روانی و قضائی است.سازمان دهندگان این اعتراض بر همبستگی با خانواده قربانیان و بازماندگان تاکید کردند. آنها مصونیت پلیس و همدستی قضائی را محکوم و خواستار اقدام جمعی برای حقیقت، عدالت و غرامت شدند.

آبزرور: فقر در میان کودکان انگلیس از کنترل خارج شده است

هفته نامه آبزرور در گزارشی تکان دهنده نوشت که فقر در میان کودکان انگلیس از کنترل خارج شده و مدارس این کشور ناگزیر به اسکان، استحمام و شستن لباس های فرم دانش آموزان روی آورده اند.

نشریه انگلیسی آبزرور نوشت مدیران مدارس این کشور می گویند که افزون بر مسئله گرسنگی دانش آموزان، با افزایش تعداد کودکانی رو-به-رو هستند که در خانه هایی زندگی می کنند که تخت کافی برای خواب ندارد و یا به دلیل سرد بودن هوا قادر به خوابیدن نیستند. آن ها هشدار می دهند که فقر باعث مشکلات رفتاری، غیبت مداوم و تهدید سلامت روان دانش آموزان شده است و مدارس گاهی مجبور به به اسکان، استحمام و شستن لباس های فرم دانش آموزان می شوند. به گزارش ایرنا از این نشریه انگلیسی، وزارت کار و امور بازنشستگی انگلیس چندی پیش گزارش داد حدود یک سوم کودکان در این کشور در فقر زندگی می کنند. بر اساس این گزارش، 4.2 میلیون کودک معادل 29 درصد از جمعیت زیر 18 سال، در فقر نسبی بوده اند.

وزیر دفاع تایوان خبر داد: استقرار نیروهای ویژه آمریکا در 10 کیلومتری چین

سرویس خارجی: وزیر دفاع تایوان روز شنبه تایید کرد که نیروهای ویژه آمریکا در برخی از جزایر دور افتاده تایوان نزدیک به چین (در برخی مواضع در 10 کیلومتری مرز چین) مستقر هستند.

رشد اقتصادی و نظامی چین در دهه های اخیر، همچنین افزایش مداوم یک حس ملی گرایانه و جدایی طلبانه در تایوان که کاملا بر خلاف اصل «چین واحد» در سیاست پکن است و نیز روابط پرنوسان پکن و واشنگتن به این معناست که شرایط برای شروع یک بحران فراگیر - شاید فراگیرتر از بحران اوکراین - کاملا فراهم است. بسیاری از ناظران معتقدند تهاجم چین به تایوان به طور کلی پای آمریکا و احتمالا ژاپن، استرالیا و «بریتانیا» را به جنگ باز خواهد کرد. هزینه های بسیار زیاد جانی و مالی وقوع جنگ بر سر حق حاکمیت در تایوان به حدی زیاد است که حتی آنهائی که از وضعیت موجود هم ناراضی هستند علاقه ای به پذیرش چنین خطر بزرگی ندارند. درست در این شرایط، «چیو کو-چنگ»، وزیر دفاع جزیره تایوان، تایید کرد که نیروهای ویژه آمریکا در برخی از جزایر دور افتاده تایوان مستقر هستند و نیروهای مسلح تایوان را آموزش می دهند و حتی و برخی از نیروهای آمریکایی در 10 کیلومتری مرز با چین مستقر شده اند. او اظهار داشت که نیروهای آمریکایی در حال آموزش نیروهای تایوانی هستند و به آن ها کمک می کنند نقاط ضعف را شناسایی کنند. در روزهای گذشته برخی رسانه ها گزارش کردند که نیروهای ویژه آمریکا قرار است در تایوان مستقر شوند تا به عنوان ناظران دائمی آموزشی عمل کنند. آن طور که فارس نوشته است، بر اساس این گزارش، نیروهای آمریکا در جزایر «کینمن» در فاصله 10 کیلومتری چین مستقر هستند.

تایوان بخشی از چین محسوب می شود که ادعا های جدایی طلبانه دارد، ادعا هایی که کشور های جهان و سازمان ملل متحد به رسمیت نمی شناسند. در ادامه اعمال قدرت نظامی چین بر تایوان، شماری جنگنده و کشتی نظامی این کشور روز شنبه اطراف تایوان رویت شدند. وزارت دفاع تایوان اعلام کرد که 10 هواپیمای نظامی و 8 کشتی جنگی چین اطراف این جزیره مشاهده شدند. بر اساس این گزارش، 6 فروند هواپیمای نظامی چین وارد منطقه شناسایی هوائی جنوب غربی و شرق تایوان شدند. تایوان اعلام کرد که به منظور رهگیری کشتی ها و هواپیماهای چین، هواپیما و کشتی های جنگی خود را به مناطق اعلام شده اعزام کرد و پدافند موشکی جزیره به حالت آماده باش درآمدند.

گفتنی است، براساس برآورد هزینه ای که چند ماه پیش صفحه اقتصادی بلومبرگ از وقوع جنگ در تایوان کرده بود، این جنگ بالغ بر 10 تریلیون دلار هزینه خواهد داشت که برابر با 10 درصد از تولید ناخالص داخلی در کل جهان است، هزینه گزافی که خسارت های ناشی از جنگ اوکراین، همه گیری کووید-19 و بحران مالی جهانی در سال های 2007 و 2008 همگی در برابر آن ناچیز هستند.

تداوم استعمارزدایی در آفریقا: نیجر پس از اخراج فرانسه توافقنامه نظامی با آمریکا را لغو کرد

سرویس خارجی: درست چند ماه پس از اخراج نظامیان فرانسوی از نیجر، سخنگوی دولت انتقالی نیجر طی بیانیه ای از لغو فوری و یکجانبه توافق نظامی با آمریکا خبر داد.

در دی ماه سال 1402 بود که در پی ضرب الاجل شورای نظامی حاکم بر نیجر، آخرین گروه نظامیان ارتش فرانسه خاک نیجر را ترک کردند. همچنین در پی تشدید تنش ها بین نیجر و فرانسه، سفارت فرانسه در نیجر با انتشار بیانیه ای اعلام کرد به علت اعمال محدودیت های دولت نظامی نیجر قادر به انجام وظایف عادی خود نیست و تا مدتی نامعلوم این سفارت بسته می شود. سفیر پیشین فرانسه نیز اعلام کرد کارکنان محلی سفارت اخراج شده اند. شورای نظامی حاکم بر نیجر اواسط آذرماه نیز همزمان با آغاز گفت وگوها برای همکاری نظامی با روسیه اعلام کرد دو توافق نظام و امنیتی مهم این کشور با اتحادیه اروپا را لغو می کند. پیش از سرنگونی «محمد بازوم»، رئیس جمهور پیشین نیجر، این کشور آخرین متحد اروپا در منطقه ساحل آفریقا بود؛ اما با وقوع کودتا به نظر می رسد اروپا آخرین نقطه حضور خود را در این منطقه از دست داده است و اکنون شورای نظامی نیجر به سمت روسیه متمایل شده است. در واقع، پس از کودتای نظامی و سرنگونی دولت غرب گرا در نیجر، اکثر متحدان خارجی اقتصادی و امنیتی نیجر این کشور را تحریم کرده اند؛ از جمله فرانسه که 1500 نیروی نظامی در نیجر داشت. شورای نظامی در نیجر نیز از همه نیروهای خارجی از جمله نظامیان فرانسه خواست تا این کشور را ترک کنند و البته دامنه این اخراج ها و خروج از معاهده ها با کشورهای غربی همچنان ادامه دارد. حالا خبر می رسد که سخنگوی دولت انتقالی نیجر، «آمادو عبدالرحمن»، شنبه شب طی بیانیه ای از لغو فوری و یکجانبه توافق نظامی با آمریکا خبر داد. به گزارش فارس، سخنگوی دولت نیجر شنبه شب از طریق تلویزیون ملی این کشور اعلام کرد: «دولت نیجر با در نظر گرفتن خواسته ها و منافع مردم با تمام مسئولیت خود تصمیم گرفت که توافقنامه مربوط به حضور کادر نظامی آمریکا و کارمندان غیرنظامی وزارت دفاع این کشور در اراضی نیجر را لغو کند.» لغو فوری و یکجانبه توافقنامه نظامی با آمریکا درست یک روز پس از سفر سه روزه مقامات ارشد آمریکایی به نیامی، پایتخت این کشور، صورت می گیرد، توافقنامه ای که امضای آن به سال 2012 بازمی گردد و به گفته دولت انتقالی کنونی نیجر، ناعادلانه بود و 12 سال پیش بر نیامی تحمیل شده بود. پس از تصمیم نیجر، واشنگتن با حکومت نظامی حاکم بر نیجر در تماس است. به گزارش ایسنا، یک مقام نظامی به اسپوتنیک گفت: «ما با شورای ملی حفاظت از میهن نیجر در تماس هستیم و به روزرسانی های بیشتری را در صورت لزوم ارائه خواهیم کرد.»

بازی غرب با خطوط قرمز پوتین ماکرون: احتمال عملیات زمینی علیه روسیه وجود دارد

بازی غربی ها با خطوط قرمز روسیه همچنان ادامه دارد و ماکرون در ادامه لفاظی های خود درباره جنگ اوکراین بار دیگر از احتمال عملیات زمینی علیه روسیه در اوکراین خبر داده است.

با شکست سنگین اوکراین در ضد حمله تابستان گذشته خود امیدها به پیروزی کیف در جنگ بین غربی ها بسیار کمرنگ تر شده است با این وجود اروپا و آمریکا با تسلیح اوکراین همچنان به ادامه جنگ اصرار دارند. مسئله ای که طی روزها و هفته های اخیر نشان از تقابل جدی بین روسیه و ناتو در سومین سال شروع جنگ دارد بازی برخی از کشورهای عضو ناتو با خطوط قرمز پوتین در جنگ است. پوتین به صراحت اعلام کرده است که اعزام نیروی نظامی به اوکراین از سوی غرب به منزله آغاز جنگ ناتو با روسیه خواهد بود اما علی رغم این هشدار زمزمه ها در غرب درباره همین مسئله آغاز شده است. چندی پیش ماکرون در نشست حامیان اوکراین در پاریس به صراحت اعلام کرد که اعزام نیرو به اوکراین همچنان روی میز ناتو قرار دارد. رئیس جمهور فرانسه به تازگی هم پس از دیدار با رهبران آلمان و لهستان، بار دیگر از انکار عملیات زمینی مقطعی نظامیان غربی در اوکراین خودداری کرد و گفت که ممکن است عملیات زمینی غرب در اوکراین در یک مقطع زمانی به خصوص، ضروری باشد. به گزارش ایسنا، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه اعلام کرد عملیات زمینی در اوکراین توسط غربی ها ممکن است در مقطعی ضروری باشد. ماکرون در بازگشت از برلین در مصاحبه ای با روزنامه لوپاریزین عنوان کرد نباید تحت تاثیر روسیه قرار گرفت. او همچنین در مصاحبه ای از پاریس که از تلویزیون اوکراین پخش شد و توسط یک روزنامه نگار اوکراینی در کانال یوتیوب وی در روز شنبه منتشر شد، گفت: از روسیه خواسته می شود تا آتش بس در اوکراین را در جریان بازی های المپیک پاریس رعایت کند.

درخواست برای سربازگیری در ناتو

«کریسیانیس کارینس»، وزیر خارجه لتونی هم با اشاره به آنچه تهدید احتمالی روسیه خوانده است، از انگلیس و سایر متحدانش در ناتو خواست تا نسبت به جذب سرباز اقدام کنند. به گزارش مهر «لتونی» در واکنش به جنگ اوکراین روسیه، قانون خدمت سربازی اجباری را دوباره به اجرا درآورده است. براساس قانون جدید، تمام شهروندان مرد 18 تا 27 ساله از جمله افرادی که خارج از این کشور به سر می برند، باید یک سال خدمت سربازی انجام دهند. «کارینس» در واکنش به این پرسش که آیا انگلیس و سایر کشورها باید از لتونی پیروی کنند، گفت:«اکیدا این کار را توصیه می کنیم. ما در حال توسعه و تشریح سازوکاری هستیم که آن را دفاع همه جانبه با مشارکت تمام بخش های جامعه می خوانیم».وی همچنین لندن را به افزایش هزینه دفاعی به اندازه 3درصد تولید ناخالص داخلی ترغیب و این اقدام را «اجتناب ناپذیر» توصیف کرد. وی افزود: کشورهای ناتو باید الگوی «دفاع همه جانبه» را مدنظر قرار دهند؛ الگویی که در آن می توان شمار زیادی از شهروند-سرباز را بدون اطلاع قبلی فراخواند.«پاتریک سندرز»، فرمانده کل نیروهای مسلح انگلیس هم در ماه ژانویه(دی) خواستار آموزش و تجهیز شهروندان برای حضور احتمالی در ارتش در صورت رویارویی مستقیم با روسیه شده بود.

90 هزار حمله سایبری به روسیه

خبر دیگر این که همزمان با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری روسیه سامانه انتخاباتی این کشور در معرض حملات سایبری گسترده از اروپا و آمریکای شمالی قرار گرفته است. به گزارش ایسنا، «ایگور لاپانوف» مدیر شرکت مخابراتی روس تلکام اعلام کرد سامانه انتخاباتی روسیه در روز اول انتخابات در معرض بیش از 90 هزار حمله سایبری از اروپا و آمریکای شمالی قرار گرفته است. به گزارش روسیا الیوم، لاپانوف روز شنبه گفت: «تعداد بسیار زیادی از حملات انجام شد و تلاش برای هک کردن منابع ما بیش از 90 هزار حمله بوده است» وی افزود: «وقتی از چنین سطح بی سابقه ای از حملات سایبری صحبت می کنیم، باید درک کنیم که غرب علیه ما می جنگد و در روز اول رای گیری، حملاتی را از اوکراین، اروپای غربی و آمریکای شمالی ثبت کردیم.» انتخابات ریاست جمهوری روسیه از جمعه آغاز و دیروز(یک شنبه) به پایان رسید. چهار نامزد در این انتخابات با هم رقابت می کردند: رئیس جمهور ولادیمیر پوتین نامزد مستقل، لئونید اسلوتسکی نامزد حزب لیبرال دموکرات روسیه، نیکولای خاریتونوف نامزد حزب کمونیست روسیه، و ولادیسلاو داوانکوف نامزد حزب نوین خلق.

دختر «کیم جونگ اون» «هدایتگر بزرگ» لقب گرفت!

رسانه کره شمالی برای نخستین بار از عنوان «هدایتگر بزرگ» که لقب رهبران این کشور است برای دختر «کیم جونگ اون»، رهبر کره شمالی، استفاده کرد که نشان دهنده تقویت جایگاه دختر کیم به عنوان گزینه جانشینی است.

رسانه دولتی کره شمالی در گزارشی از بازدید «کیم جونگ اون»، رهبر کره شمالی، و دختر نوجوان او از یک گلخانه خبر داد و در این گزارش دختر کیم را با عنوان «هدایتگر بزرگ» توصیف کرد، اصطلاحی که معمولا به رهبران ارشد این کشور اختصاص دارد. در این گزارش آمده است: «هدایتگر بزرگ، به همراه اعضای حزب، دولت و ارتش و پدرش به این مزرعه رفتند.» طبق گفته رئیس دانشگاه مطالعات کره شمالی در سئول، پایتخت کره جنوبی، این نخستین بار است که رسانه دولتی کره شمالی از چنین لقبی برای توصیف «کیم جو آئه»، دختر نوجوان رهبر کره شمالی، استفاده می کند. به نوشته ایسنا به نقل از روزنامه انگلیسی تلگراف، مدیر مرکز استراتژی شبه جزیره کره در موسسه سجونگ، گفت که واژه «هیانگدو» یا همان «هدایتگر» به صورت معمول برای رهبران و سران ارشد یا جانشین های رهبری کره شمالی به کار برده می شود. چنین توصیفی نشان می دهد که این دختر، جانشین بعدی رهبر کره شمالی است.کیم جونگ اون، نوه «کیم ایل سونگ»، موسس کره شمالی و سومین نسل از خانواده کیم در این کشور است. او در سال 2009 با «ری سول جو» ازدواج کرد. جو آئه در 2022 توسط رسانه کره شمالی به جهان معرفی شد، زمانی که به همراه پدرش در مراسم پرتاب یک موشک بالستیک بین قاره ای حضور یافت. او از آن زمان در بسیاری از رویدادهای رسمی از جمله مانورهای نظامی، بازدید از کارخانه های تولید سلاح و همچنین رژه های نظامی در کنار پدرش حضور داشته است. پیش از 2022، تنها تایید برای وجود این دختر از سوی «دنیس رادمن»، ستاره سابق بسکتبال آمریکا، بود که در سال 2013 به کره شمالی سفر کرد و گفت با دختری به نام جو آئه که فرزند کیم جونگ اون است، ملاقات داشت.

مانور بزرگ کره جنوبی در نزدیکی مرز کره شمالی

خبر دیگر از شبه جزیره کره آن که کره جنوبی مانور های نظامی گسترده ای را در نزدیکی مرز با کره شمالی برگزار می کند. کره جنوبی مانور های نظامی گسترده ای را در اطراف جزایر بائنگنیونگ و یئونپیونگ در نزدیکی مرز دریای زرد با کره شمالی برگزار کرد. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از کیودو، رزمایش شامل «نیروی مانور سریع تفنگداران دریایی، ناو فرود نیروی دریایی، هلیکوپتر و خودروی خاکی- آبی تهاجمی کره و همچنین بالگرد ارتش آپاچی بود». گزارش شده است که این رزمایش در بحبوحه واهمه از اینکه کره شمالی می تواند «پیش از انتخابات پارلمانی ماه آینده در کره جنوبی دست به اقدامات تحریک آمیز محلی بزند» انجام شد.