آرشیو یکشنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۰، شماره ۲۲۸۰
علوم و فناوری
۹

علایم بیماری تالاسمی از شش ماهگی به بعد بروز می کند

کودکان مبتلابه بیماری تالاسمی، در هنگام تولد کاملاسالم به نظر می رسند ولی به تدریج با افزایش سن، علایم آن آشکار می شود و از سن 6 ماهگی به بعد این بیماری بروز می کند. مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت اعلام کرد: بیماری تالاسمی به صورت کم خونی متوسط تا شدید و رنگ پریدگی در کودک ظاهر می شود که این بیماری ناشی از کاهش ساخته شدن هموگلوبین طبیعی و در نتیجه کوتاهی عمر گلبول های قرمز خون است. ضعف و بیقراری، عدم قدرت شیرخوردن، بی خوابی و بی اشتهایی، عدم افزایش وزن، بزرگی شکم به دلیل رشد بی رویه کبد و طحال، تغییر رنگ پوست و جمجمه مکعبی شکل از علایم شایع بیماری تلاسمی است.

بر اساس این گزارش، بیماری تالاسمی ماژور از دو زوج سالم ناقل، به فرزند منتقل می شود که قابل پیشگیری است. امروزه زوج های ناقلی که خطر داشتن فرزند مبتلابه بیماری تالاسمی ماژور آنها را تهدید می کند، راه های متعددی در پیش رو دارند.

ازدواج نکردن دو فرد سالم ناقل با یکدیگر بهترین راه برای پیشگیری از بروز تالاسمی ماژور است و چنانچه دو فرد سالم ناقل با هم ازدواج کنند باید از بچه دار شدن خودداری و از خدمات تشخیص قبل از تولد استفاده کنند. بر اساس اعلام مرکز مدیریت واگیر، خدمات تشخیص پیش از تولد این امکان را برای زوج های سالم ناقل (مینور) فراهم می کند تا درباره سلامت یا ابتلابه بیماری تالاسمی (ماژور) فرزند خود در دوره جنینی مطلع شوند همچنین تشخیص پیش از تولد به دو مرحله مقدماتی و تکمیلی تقسیم می شود که برای هر بار حاملگی، انجام آزمایش های مرحله تکمیلی ضروری خواهد بود. گفتنی است: بیماری تالاسمی ماژور نوعی کم خونی ارثی است که از طریق ازدواج پدر و مادر سالم ناقل (مینور) به نسل بعد منتقل می شود این بیماران علاوه بر عوارض جسمی با عوارض روحی نیز مواجه هستند.