آرشیو شنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۱، شماره ۳۴۲۹
صفحه آخر
۲۰
خوب است بدانید

راهنمای عملیات بانکی آنلاین

اگر می خواهید عملیات بانکی و جابه جایی پول خود را از طریق اینترنت انجام دهید، خوب است بدانید چه حساسیت هایی باید داشته باشید و چه نکاتی را رعایت کنید تا از سودجویی ها و دزدی های احتمالی در امان مانده و دردسرهایی مثل سرقت پول و خالی شدن حساب، دامنتان را نگیرد:

در انجام عملیات بانکی یا خرید از سایت ها حتما به وجود 4 ویژگی ذیل با هم، در آدرس ها و شکل و شمایل سایت های اینترنتی دقت کنید. سودجویان اینترنتی ممکن است سایت بانک یا خرید و فروش را شبیه سازی کرده یا تغییر آدرس داده باشند.

1 سایت هایی مطمئنند که از پروتکل ssl استفاده کرده باشند. 2 علامت قفل بسته که معمولاسبزرنگ است در کنار نوار آدرس دیده شود. اگر روی این قفل کلیک کنید، مشخصات ssl نیز نشان داده می شود. قفل باز یا زرد یا قرمز یا همراه با علامت احتیاط، نشانه خطر است. 3 به جای عبارت 4 حرفی http در ابتدای نشانی، عبارت 5 حرفی https در آنها استفاده شده باشد. 4 یک تغییر کوچک در نشانی مثل تبدیل si به ci یا com به net همانند دامی است برای شکار شدن روی وب. به این تغییرات حروف و نشانی ها دقت کنید.

حتما گزینه به یاد داشتن رمز یا remember password را در تنظیمات مرورگر وب غیرفعال کنید.

حتی الامکان قسمت حفظ تاریخچه یا History مرورگرتان را پس از انجام عملیات بانکی یا خرید آنلاین پاک کنید.

برای وارد کردن شناسه و رمز عبور خود از برنامه های کیبورد مجازی یا virtual keyboard استفاده کنید تا تشخیص آن در دزدافزارهایی که ورودی های صفحه کلید را ذخیره و ارسال می کنند، بی اثر شود.

برای ارتقای امنیت در نقل و انتقالات مالی آنلاین، مرورگر و کامپیوترتان را همواره به روز رسانی یا up to date کنید.

از مرورگرهایی غیر از اینترنت اکسپلورر ویندوز (IE) استفاده کنید.

همیشه از برنامه های ضدویروس، بخصوص جاسوس یاب اصلی (نه قفل شکسته) استفاده کنید.

پس از انجام عملیات مالی، حتما به شیوه صحیح از سایت خارج شوید: دکمه خروج یا Log Out را فشار دهید و منتظر خروج کامل بمانید؛ سپس پنجره مربوط را ببندید.

هر چند هفته یک بار رمز را تغییر دهید و به هیچ وجه آن را برای دیگران اس.ام.اس و ایمیل نکنید.