آرشیو سه‌شنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۱، شماره ۳۴۳۲
سلامت
۱۶
دکتر سلام

پوسیدگی دندان در کودکان

خوانندگان می توانند با ارسال پیامک به سامانه 30000706 سوالات خود را در موارد مختلف مطرح و در برنامه زنده «دکتر سلام» که هر شب ساعت 21 از شبکه آموزش پخش می شود، پاسخ خود را دریافت کنند. امروز دکتر معصومه مسلمی، متخصص دندانپزشکی کودکان و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به پرسش ما پاسخ می دهد.

چگونه از پوسیدگی دندان کودکان 3 تا 6 سال پیشگیری کنیم؟

بسیاری از والدین در مورد اهمیت دندان های شیری می پرسند و می خواهند بدانند با رعایت چه مواردی می توانند به سلامت و بهداشت دهان و دندان فرزندشان کمک کنند. دندان های شیری کودکان 3 تا 6 سال به طور کامل روییده است و در این دوره کودک با تنقلات و اسنک ها، آشنا می شود و از پدر و مادر خود خواهان این نوع مواد خوراکی است.

اصولاباید والدین یک ساختار غذایی برای کودکان در این سن داشته باشند و اجازه ندهند کودک بین روز تغذیه نامرتبی داشته باشد و از خوردن 3 وعده غذا در طول شبانه روز امتناع کند. اصولااین بی برنامگی در تغذیه کودکان می تواند به بهداشت دهان و دندان آسیب برساند و اگر کودک بداند که در یخچال موادغذایی دلخواهش وجود دارد و هر زمان که بخواهد می تواند بخورد، به وعده غذایی او لطمه وارد می شود که این نوع برنامه غذایی برای کودکان مناسب نیست.

اگر والدین، میان وعده ای را در صبح یا در عصر در نظر می گیرند، باید با غذای اصلی (صبحانه، ناهار و شام) کودک، فاصله زمانی مناسب داشته باشد تا کودک گرسنگی را تجربه کند. در مهدکودک ها هم باید آموزش داده شود و برای تغذیه کودک، ساعت خاصی داشته باشند و بعد از آن حتما دهان کودک را تمیز کنند.

تنها شکلات برای دندان مضر نیست، خیلی از مواد غذایی شامل آبمیوه ها و نوشابه ها هم عامل پوسیدگی هستند. حتی اگر نان و برنج هم در دهان کودک بماند می تواند پوسیدگی ایجاد کند.

پیشگیری از پوسیدگی دندان

مسواک زدن بهتر است حداقل دو بار انجام شود و باید والدین، کودک را هنگام مسواک زدن به حال خود رها نکنند و مراقب باشند کودک خمیر دندان را قورت ندهد و به شیوه درست مسواک بزند.