آرشیو پنجشنبه ۶ مهر ۱۳۹۱، شماره ۳۵۱۸
پرونده
۱۱

دسته بندی طلاق

اگرچه از دسته بندی هایی چون طلاق روانی، اجتماعی و... نیز سخن به میان آمده، اما مهم ترین و گسترده ترین طبقه بندی ها و تعاریف در مبحث طلاق سه شاخه را در بر می گیرد:

1 طلاق عاطفی: هنگامی است که روابط زناشویی به دلایلی رو به سردی می رود. هر چند طرفین در یک خانه زندگی می کنند، اما در اتاق هایی جدا به سر برند یا با این که در یک اتاق می خوابند، مکالمات، ارتباط ها و درکشان از یکدیگر در پایین ترین سطح قرار می گیرد.

2 طلاق حقوقی: وقتی روی می دهد که استحکام روابط زناشویی از بین می رود و طرفین با رای دادگاه و ثبت طلاق در اسناد قانونی از یکدیگر جدا می شوند. براساس قانون مرد حق تقاضای طلاق دارد اما در شرایطی خاص همچون ندادن نفقه، اعتیاد به مواد مخدر و... زن نیز می تواند با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق دهد. طلاق حقوقی ممکن است توافقی یا بر اساس حکم دادگاه، اجباری باشد.

3 طلاق اقتصادی: در بحث زناشویی به مواقعی گفته می شود که اموال و دارایی های طرفین سهم بندی می شود و هر کسی اموال خود را آن گونه که تشخیص دهد، اداره می کند. برخی معتقدند چنین کاری به صمیمیت و یکی شدن در روابط زناشویی لطمه می زند یا جلوی آن را می گیرد، زیرا زندگی مشترک براساس اشتراک پایه ریزی شده و مال من و مال تو ندارد. در مقابل نیز برخی معتقدند جدایی اقتصادی به معنای دور شدن زوجین نیست و در صورت مدیریت صحیح به صمیمیت هر دو و حفظ استقلال آنها نیز می انجامد.