آرشیو پنجشنبه ۷ دی ۱۳۹۱، شماره ۳۵۹۳
سلامت
۱۶
خبر سلامتی

هپاتیت مادر، مانع شیردهی نمی شود

دبیر انجمن گوارش و کبد ایران درباره این که اگر مادری هپاتیت ب داشته باشد، می تواند به فرزندش شیر بدهد یا خیر، گفت: مادر منعی برای شیر دادن به فرزندش ندارد، به شرط آن که نوک سینه مادر زخم نباشد؛ چرا که خود شیر مادر آلوده به ویروس نیست.

دکتر ناصر ابراهیمی دریانی در گفت وگو با ایسنا با بیان اینکه ممکن است فردی آلوده به ویروس هپاتیت باشد، اما هیچ اطلاعی از آن نداشته باشد،افزود: بویژه در زنان باردار مهم است که حتما آزمایشات لازم انجام شود تا اگر آلوده به این ویروس هستند از انتقال آن به نوزاد جلوگیری شود.

وی با تاکید بر لزوم انجام آزمایش و آگاهی از وجود این ویروس در بدن مادر، ادامه داد: علت اهمیت این آزمایش این است که اگر این ویروس از مادر به نوزاد منتقل شود تا پایان عمر در بدن فرد باقی می ماند.این در حالی است که اگر شخصی در سن 50-40 سالگی به این ویروس آلوده شود، تنها هشت درصد احتمال دارد که مزمن شود، اما وقتی آلودگی از مادر به نوزاد منتقل شود تا 95 درصد مزمن خواهد شد.

مبتدیان در خطر صدمات تمرین های ورزشی

محققان می گویند افراد مبتدی که تازه شروع به ورزش می کنند، آسیب های ورزشی را جدی بگیرند و نکات ورزش کردن صحیح را یاد بگیرند.

به گزارش ایسنا، ورزش می تواند به شما کمک کند تا زندگی طولانی تری داشته و از لحاظ جسمی در وضعیت بهتری باشید، اما انجام تمرینات بیش از حد و یا درست انجام ندادن حرکات ورزشی می تواند منجر به ایجاد آسیب شود.

محققان برخی نکات را برای افزایش ایمنی در ورزش یادآور شده اند که عبارتند از:

- قبل از آن که شروع به هر نوع ورزشی بکنید، با پزشک خود مشورت کنید.

- تمرینات را با فواصل کوتاه در حدود 5 تا 10 دقیقه شروع کنید.

- هنگام دوچرخه سواری، با وسایلی از جمله کلاه ایمنی و یا کفش محکم از خود محافظت کنید.

- قبل از شروع هر تمرین، گرم کردن را فراموش نکنید.

- اطمینان حاصل کنید که به میزان کافی مایعات مصرف می کنید. حتی زمانی که احساس تشنگی نمی کنید، مطمئن باشید که به میزان کافی آب بنوشید.

- اگر در بیرون از منزل ورزش می کنید، از کرم های ضد آفتاب استفاده کنید.

- اگر احساس سرگیجه، تهوع یا درد می کنید، ورزش را متوقف کنید.