آرشیو دوشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴، شماره ۴۲۶۰
رسانه: رادیو و تلویزیون
۹

خبرنویسی به سبک رادیو

برنامه های عصرگاهی رادیو ویژگی های خاص خود را دارند که بی توجهی به آنها به افت کیفی برنامه، نرسیدن به یک ارتباط درست، کاهش استقبال مخاطبان و در نهایت دست نیافتن به اهداف در تولید برنامه منجر می شود. محتوای برنامه های عصرگاهی باید به گونه ای طراحی شود که ذهن خسته مخاطب قادر به دریافت پیام ها، درک مفاهیم و برقراری ارتباط با برنامه باشد.

استفاده از خبرهای جدی باعث می شود که مخاطب به سبب عدم درک موضوع، تمایلی به شنیدن برنامه نداشته باشد. از سوی دیگر مردم از صبح زود خبرهای متفاوت در حوزه های گوناگون را می شنوند، به همین دلیل برنامه سازان برنامه های عصرگاهی باید تلاش کنند که از زاویه تازه ای به خبرهای روز بپردازند تا اخبار برای شنوندگان جذاب باشد.

گفتار برنامه باید ساده و روان، به دور از زیاده گویی و با استفاده از جملات کوتاه دارای معنا و پیام مستقیم باشد. در شرایطی که از شعر یا کلام آهنگین و ریتمیک به عنوان گفتار برنامه استفاده می شود، باید متناسب با نیازهای شنوندگان باشد. لحن گفتار و آهنگ گوینده، بازیگر و مجری نیز باید شیوا و رسا باشد.

بنابراین ما از همان ابتدا و در طراحی برنامه پیشخان عصر تلاش کردیم تا یک برنامه عصرگاهی مفرحی برای شنوندگان تدارک ببینیم و خبرهای حوزه سلامت، اجتماعی، محیط زیست و... را با زبان طنز بازگو کنیم تا برای شنوندگان متفاوت از اخباری باشد که در طول روز شنیده اند.

نوشتن اخبار با زبان طنز کار چندان راحتی نیست و باید در انتخاب آنها دقت شود، چون برخی اخبار بار شوخی و طنز ندارد و نمی توان با آنها شوخی کرد. مثل خبرهایی که مربوط به موفقیت های ملی است. اما بعضی خبرها کاملاجنبه طنز دارند. بنابراین باید در زمان مناسب و درست با اخبار شوخی کرد. گروه نویسندگان از اهالی مطبوعات هستند که با رسانه و مخاطب کاملاآشنایی دارند و می دانند خطوط قرمز کجاست یا باید دست روی چه خبرهایی بگذارند.

از آنجا که برنامه هر روز پخش می شود، نویسندگی بخش های مختلف تقسیم بندی شده و من هم به محتوا نظارت دارم تا متن برنامه یکدست باشد.