آرشیو پنجشنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۵، شماره ۶۱۸۳
سلامت و زیبایی
۱۶

مواد غذایی مفید برای تیروئید

تیروئید مسئول تنظیم سوخت و ساز بدن، خلق و خو، انرژی، ضربان قلب، فشار خون و درجه حرارت بدن است اما پر کاری یا کم کاری آن باعث مشکلاتی برای بدن می شود.

به گزارش مهر، ترشح زیاد هورمون تیروئید موجب پرکاری و ترشح کم آن باعث کم کاری تیروئید می شود. در حالت کم کاری تیروئید فرد از نوسانات وزن، خستگی، افسردگی و مشکلاتی از این قبیل رنج می برد. در زیر چند نمونه ماده غذایی موثر برای این عضو از بدن معرفی شده است:

غذاهای دریایی

اگر به غذاهای دریایی علاقه مند باشید احتمالا دوست دارید هر نوع ماهی و میگویی را میل کنید. بهتر است بدانید که غذاهای دریایی سرشار از ید هستند و این ماده معدنی برای عملکرد خوب غده تیروئید که تنظیم متابولیسم و رشد را برعهده دارد مفید است. کمبود ید در سلامت تیروئید خلل ایجاد کرده و باعث می شود شما احساس خستگی و افسردگی کنید و بی انرژی باشید.

سویا

در خصوص اثرات مثبت و منفی سویا روی غده تیروئید اختلاف نظرهایی وجود دارد. نتایج پژوهشی که محققان مایوکلینیک انجام داده اند نشان می دهد سویا و محصولات به دست آمده از آن مانند شیر سویا و غیره در جذب هورمون های تیروئیدی اختلال ایجاد کرده و برای افرادی که از مشکل کم کاری تیروئید رنج می برند مشکل ساز می شود. البته در این خصوص نیاز به بررسی های بیشتری وجود دارد. اگر از اختلالات تیروئید رنج می برید بهتر است در خصوص مصرف سویا و مشتقات آن با پزشک خود مشورت کنید. البته اگر از کمبود ید رنج می برید مصرف سویا مشکلی ایجاد نمی کند اما با این حال توصیه می شود اول با پزشک مشورت کنید.

سبزی های تیره رنگ

منیزیم در اکثر عملکردهای فیزیکی مهم بدن مانند عملکرد تیروئید نقش دارد. در واقع این ماده معدنی برای ترشح هورمون های تیروئید لازم است. اگر شما به اندازه کافی منیزیم مصرف نکنید احتمال اینکه دچار کمبود انرژی، ضربان قلب نامرتب، کرامپ های عضلانی و گرفتگی های دردناک عضلانی شوید، بیشتر است. خوشبختانه سبزی های برگ سبز منبع خوب منیزیم هستند، در نتیجه می توانید با مصرف روزانه اسفناج و کاهو و غیره به بهبود عملکرد غده تیروئیدتان کمک کنید.

نمک یددار

یکی از منابع شناخته شده ید نمک است. نمک های یددار برای مقابله با کمبود این ماده معدنی و بهبود عملکرد تیروئید کارساز هستند.