آرشیو شنبه ۴ اردیبهشت ۱۳۹۵، شماره ۲۵۶۵
جهان
۸

تقاضای رئیس جمهوری آمریکا از بریتانیایی ها: در اتحادیه اروپا بمانید

«باراک اوباما»، رئیس جمهوری آمریکا، که در لندن به سر می برد، از شهروندان بریتانیا خواست در اتحادیه اروپا باقی بمانند. او در مقاله ای که روز گذشته در روزنامه «دیلی تلگراف» منتشر شد، از لزوم ادامه حضور بریتانیا در اتحادیه اروپا سخن گفته است. اوباما در این مقاله نوشته است: «اتحادیه اروپا نفوذ بریتانیا را محدود نمی کند، بلکه آن را تقویت می کند». رئیس جمهوری آمریکا می افزاید: «یک اروپای قوی، تهدیدی برای قدرت رهبری جهانی بریتانیا نیست، بلکه آن را تقویت می کند». بریتانیایی ها روز 23 ژوئن در رفراندومی درباره ادامه حضور کشورشان در اتحادیه اروپا یا خروج از آن، تصمیم می گیرند.«دیوید کامرون»، نخست وزیر بریتانیا، علیه خروج کشورش از اتحادیه اروپا تلاش می کند. بریتانیا از سال های دهه 1970 به تدریج راه همکاری با سایر کشورهای اروپایی را پیش گرفته، اما این احتمال وجود دارد که مردم این کشور در همه پرسی 23 ژوئن راهی دیگر برگزینند.اما اوباما در مقاله خود در دیلی تلگراف، بر نقش رهبری اتحادیه اروپا در توافق اتمی با ایران و نیز توافق اقلیمی در پاریس، تاکید کرده و بر مزیت های اقتصادی عضویت بریتانیا در اتحادیه اروپا انگشت گذاشته است.

او نوشته است: «هرچه که به رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال مربوط می شود، بریتانیا از عضویت خود در اتحادیه اروپا سود برده است». بااین حال، اوباما تاکید کرد تصمیم دراین باره در نهایت بر عهده رای دهندگان بریتانیایی است.

واکنش طرفداران خروج از اتحادیه اروپا

نخستین برنامه حضور باراک اوباما و همسرش، «میشل اوباما» در لندن، شرکت در ناهار «الیزابت دوم»، ملکه بریتانیا، درست یک روز پس از سالگرد تولد اوست. اوباما پیش از این بارها تاکید کرده که او در آرزوی یک بریتانیای قوی در عضویت در اتحادیه اروپاست و خروج این کشور از این اتحادیه می تواند آن را به شدت تضعیف کند. او همچنین از بلوک حامیان خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا به تندی انتقاد کرده است. «بوریس جانسون»، شهردار بریتانیا و یکی از حامیان خروج از اتحادیه اروپا، موضع گیری ایالات متحده آمریکا درباره رفراندوم 23 ژوئن را «ناراحت کننده» خواند.علاوه براین، بنابر گزارش رسانه های بریتانیا، بیش از صد نفر از نمایندگان پارلمان بریتانیا در نامه ای به سفارت آمریکا در لندن، از موضع گیری آمریکا دراین باره اظهار ناخشنودی کردند.