آرشیو یکشنبه ۲۱‌شهریور ۱۳۹۵، شماره ۴۶۳۸
اقتصاد
۴

کم فروشی در بازار کالاهای اساسی

برخی تولیدکنندگان برای جبران افزایش هزینه های تولید به کم فروشی روی آورده اند و سعی دارند بار ناشی از تورم را به دوش مصرف کننده بیندازند.

به گزارش مهر، این روزها اگر گشتی در بازار کالاهای اساسی و مواد غذایی بزنید، با کم فروشی محرز برخی تولیدکنندگان روبه رو خواهید بود که در برخی مواقع بسیار هنرمندانه هم انجام شده است. حتما در این مدت بسیاری از مصرف کنندگان متوجه کوچک شدن قرص های نان شده اند یا این که بسته های مختلف مواد غذایی وزن کمتری پیدا کرده اند، اما با همان قیمت های گذشته به فروش می رسند.

بسیاری از تولیدکنندگان طی سال های گذشته طراحی بسته بندی کالاهای خود را طوری تغییر داده اند که داخل آن مشخص نباشد و این روزها از همین امکان استفاده کرده و حجم محتویات داخل بسته را بسیار کاهش داده اند که طبیعتا مصرف کننده هم متوجه این موضوع نمی شود.

هرچند تولیدکنندگان مواردی مانند افزایش حقوق و دستمزد، نرخ مالیات و دیگر موارد تاثیرگذار بر قیمت تمام شده را از عوامل گرانی محصولات خود عنوان می کنند، اما این فشار همچون همیشه از سوی تولیدکننده به مصرف کننده منتقل می شود و این خریداران هستند که علاوه بر قیمت گران باید چوب کم فروشی را هم بخورند. در چند ماهه اخیر قیمت برخی کالاهای اساسی مانند مرغ، برنج و شکر با افزایش روبه رو شد و کالاهایی هم که دولت اجازه افزایش قیمت را به آنها نداده است، با کم فروشی سعی در جبران هزینه های خود دارند.

یکی از فروشندگان عمده مواد غذایی در بازار تهران در گفت وگو با مهر با بیان این که تولیدکنندگان یا قیمت ها را افزایش داده اند یا این که کم فروشی می کنند، گفت: اگر به وزن برخی کالاها توجه شود، می بینیم وزن نسبت به قیمت کاهش یافته است؛ یعنی در چند ماه پیش با همین قیمت، کالایی با وزن بیشتر تولید می شده است.وی با اشاره به این که اغلب مردم مشاهده کرده اند برخی بسته بندی ها، بیشتر با باد پر شده است تا کالااظهار کرد: برخی بسته بندی ها هم طوری انجام شده که محتویات داخل آن مشخص نیست، بنابراین خریداران یا توجهی به داخل بسته نمی کنند یا این که متوجه کاهش وزن آن نمی شوند.