آرشیو چهارشنبه ۳۱‌شهریور ۱۳۹۵، شماره ۴۶۴۵
اقتصاد
۴

تعرفه واردات لوازم التحریر کاهش یافت

تیر خلاص به نوشت افزار داخلی

در آستانه بازگشایی مدارس و اوج گرفتن بازار خرید لوازم التحریر، مسئولان دولتی در تصمیمی عجیب، تعرفه واردات این اقلام را کاهش داده اند که موجب اعتراض تولیدکنندگان داخلی شده است.

جهانبخش بهزادی کیا، دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم التحریر در این باره به جام جم گفت: اواسط شهریور یکباره مسئولان با حذف گروه دهم اولویت واردات کالابه نوعی زمینه کاهش تعرفه واردات لوازم التحریر مثلامداد و برخی اقلام دیگر را فراهم کردند.

وی افزود: پیش از این دولت برای حمایت از صنایع آسیب پذیر، برخی کالاهای تولیدی این صنایع را در ردیف دهم اولویت واردات کالایی قرار داده بود. بنابراین تعرفه واردات آنها هرچه بود دو برابر تعیین و دریافت می شد که لوازم التحریر نیز جزو آنها بود. به عنوان مثال قبل از این سیاست، تعرفه واردات مداد 55 درصد بود و پس از اجرای این سیاست با کسر 4 درصد حقوق گمرکی، تعرفه واردات مداد به کشورمان 106درصد در نظر گرفته شده بود. اما امروز دوباره با سیاست جدید تعرفه واردات مداد همان 55 درصد شده است.

این مقام صنفی با اشاره به مشکلات تولید در کارخانجات تولیدی لوازم التحریر ایرانی تصریح کرد: این نوع سیاستگذاری در حالی اتفاق افتاده که واردات بی رویه و قاچاق باعث شده تا تولیدکنندگان داخلی با وجود توانمندی های بسیار گسترده ای که در زمینه تامین نیازهای بازار دارند امروز با مشکلات اقتصادی قابل توجهی مواجه شده و تقریبا با یک سوم ظرفیت تولید مشغول به کار باشند. دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم التحریر خاطرنشان کرد: امروز توانمندی تولیدکنندگان ایرانی بجز یک یا دو مورد مثل تولید روان نویس آنچنان بالاست که می توان گفت حتی با ظرفیت 50 درصدی تولید کارخانجات داخلی، هیچ نیازی به واردات لوازم التحریر نداریم. بنابراین باید با استفاده از سیاست های اصولی و منطقی از این توانمندی حمایت های لازم انجام شود.