آرشیو دوشنبه ۲۰ دی ۱۳۹۵، شماره ۶۴۰۳
اقتصادی
۵

قرارداد ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی میان ایران و ترکیه در مراحل نهایی است

2/4 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی در مثلث برق

بعد از قراردادهای خرید هواپیما از دو شرکت هواپیماسازی بوئینگ و ایرباس، بزرگترین قرارداد پسابرجامی ایران مربوط به صنعت برق است؛ قراردادی که 4.2 میلیارد دلار سرمایه خارجی از ترکیه وارد کشور خواهد کرد.

علیرضا دائمی، معاون وزیر نیرو در امور برنامه ریزی و اقتصادی درباره آخرین وضعیت مذاکرات با شرکت ترکیه ای به «ایران» گفت: این قرارداد که در مراحل نهایی بررسی و انعقاد به سر می برد سرمایه گذار ترک را مجاب به ساخت یک نیروگاه سیکل ترکیبی در ایران خواهد کرد.

اخبار بسیاری در مورد جزئیات این قرارداد عنوان شده است اما دائمی می گوید: تعاملات برای نهایی شدن ابعاد این قرارداد ادامه دارد لذا صحیح نیست که قبل از اعلام رسمی جزئیات به تشریح آن بپردازیم. به گفته معاون وزیر نیرو، برای این قرارداد تمام مجوزهای لازم از دولت اخذ شده است و بزودی با نهایی شدن جزئیات آن به مرحله اجرا درخواهد آمد. مقام های ترکیه بارها به علاقه مندی خود نسبت به اجرای هر چه سریع تر این قرارداد اشاره کرده اند. روزنامه حریت ترکیه در این باره با اشاره به هزار ساعت مذاکرات فشرده ایران و ترکیه برای اجرای سریع تر این قرارداد نوشت: بیش از 12 ماه است که مقام های ایرانی و ترک برای ساخت یک نیروگاه سیکل ترکیبی در ایران مذاکره کرده اند. ظرفیت کل نصب این نیروگاه به احتمال زیاد بیش از 6 هزار مگاوات است و نزدیک به 58 درصد راندمان خواهد داشت.

اگر قرارداد به همین ترتیب که روزنامه ترکیه به آن اشاره کرده منعقد شود این نیروگاه ظرفیتی حدود 10 درصد از ظرفیت نیروگاهی ترکیه خواهد داشت. در حال حاضر قدرت کل نیروگاهی نصب شده در ترکیه 70 هزار مگاوات است.

مدیرعامل شرکتی که قرار است در ایران نیروگاه سیکل ترکیبی بسازد معتقد است در سه ماهه اول سال 2017 ساخت این نیروگاه آغاز خواهد شد. وی می گوید: پایه و اساس این سرمایه گذاری 34 سال پیش گذاشته شد. به این ترتیب که از سال 1982 این شرکت طرح های انرژی در ایران را اجرا کرد که هنوز به طور متوسط ​​32 درصد بهره وری دارد و نیروگاه از چرخه تولید برق خارج نشده است. این موضوع روابط فعلی ایران و ترکیه در ساخت نیروگاه را تقویت کرد.