آرشیو یکشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۶، شماره ۴۸۳۴
رسانه: رادیو و تلویزیون
۳

مسابقه شماره (1) قرآنی بشارت 1451

متن زیر خلاصه ای از مفاهیم و پیام سوره مبارکه ملک است که علاقه مندان می توانند ضمن بهره مندی از سفره الهی این سوره مبارکه در ماه مبارک رمضان در مسابقات طرح قرآنی 1451 که توسط شبکه قرآن و معارف سیما و برخی مراکز و نهادهای قرآنی و رسانه ای کشور برگزار می شود، شرکت کنند و از هدایای ارزشمند آن بهره مند شوند.

سوال مسابقه کتبی تشریحی طرح، درباره مباحث اصیل اعتقادی این سوره است که علاقه مندان می توانند برای شرکت در مسابقه از طریق صندوق پستی 1451 19395 شماره مسابقه پیام کوتاه 300001451، پایگاه اطلاع رسانیhttp://1451.irib.ir و نشانی الکترونیکی اقدام کنند. همچنین شبکه قرآن و معارف سیما آماده دریافت نظرات مخاطبان ارجمند خواهد بود.

سوره ملک، سوره ای مکی است و به مباحث اصیل اعتقادی، یعنی خداشناسی، راهنماشناسی و فرجام شناسی می پردازد. محور اصلی این سوره، این است که ملک و فرمانروای هستی، تنها در دست خداست و دیگر مباحث مطرح شده، در سایه این نکته مهم ارائه می شود. مخاطب با تدبر در این سوره، جایگاه خود را در نظام آفرینش می یابد و با فهم هدف آفرینش و مقصد نهایی خود، ضرورت یافتن سبک زندگی متعالی با بهره گیری از عقل و وحی را احساس کرده و برای رسیدن به آن انگیزه پیدا می کند.

تبارک الذی بیده الملک وهو علی کل شیء قدیر ﴿1﴾ خجسته و پر خیر و برکت است کسی که فرمانروایی و تدبیر همه چیز، تنها در دست اوست و او بر هر چیزی تواناست. تبارک الله یعنی هر آنچه خیر و برکت است، از خدای متعال سر زده است. این عبارت، مدح و ستایش خدای متعال است و بیانگر این است که هر خیر، کمال، شرف و فضیلتی که در عالم خلقت وجود دارد، همگی از خداست. کارگردان عالم، تنها اوست و فرمانروایی جهان، تنها در دست قدرت اوست. اوست که هر آنچه بخواهد، انجام می دهد، که هر که را بخواهد، عزت می دهد و هر که را بخواهد، ذلیل و خوار می کند. قدرت او از آنچه به درک بشر درآید، فراتر است. او قدرت و توانی نامتناهی دارد و بر انجام هر کار و ایجاد هر چیز تواناست. تردید به خود راه ندهید که او هر آنچه بخواهد، می تواند انجام دهد.

معنی کلمه تبارک در آیه اول سوره مبارکه ملک چیست؟

الف) برکت و زوال ناپذیری ب) حکمت و قدرت