آرشیو یکشنبه ۱۱ تیر ۱۳۹۶، شماره ۶۵۳۲
اقتصادی
۵

وضعیت اقتصادی کشورمان تا سال 2050 پیش بینی شد

ایران در فهرست اقتصادهای نو ظهور جهان

پیش بینی موسسه «پرایس واتر هاوس کوپر» حکایت از آن دارد که ایران با رتبه هجدهمین اقتصاد بزرگ جهان در سال 2016 خواهد توانست تا سال 2030 به رتبه شانزدهمین اقتصاد بزرگ جهان ارتقا یابد، اما این ارتقای رتبه تا سال 2050 کمی تعدیل خواهد شد و اقتصاد کشورمان در 2050 به هفدهمین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل خواهد شد که در مجموع نسبت به وضعیت فعلی بهبودی یک پله ای خواهد داشت. این موسسه فهرستی از اقتصادهایی را معرفی کرده است که در ویرایش جدید پیش بینی خود به عنوان بازارهای نوظهور نسبتا بزرگ به فهرست نوظهورها افزوده شده اند و نام ایران نیز در میان این فهرست دیده می شود. بنگلادش، کلمبیا، مصر، ایران، نیجریه، پاکستان، فیلیپین، تایلند و ویتنام این اقتصادهای نوظهور هستند.

به گزارش صندوق بین المللی پول بر اساس این پیش بینی تولید ناخالص داخلی ایران براساس برابری قدرت خرید در سال 2030 بالغ بر 2 تریلیون و 354 میلیارد دلار خواهد بود که این رقم در سال 2050 به 3 تریلیون و 900 میلیارد دلار بالغ خواهد شد. این موسسه یادآور شده است که این پیش بینی براساس قیمت های 2016 انجام شده است. براساس این پیش بینی، میزان سرمایه گذاری در ایران در سال 2016 به عنوان درصدی از تولیدناخالص داخلی 30 درصد بوده است که تا سال 2050 به 19درصد افت خواهد کرد.

این پیش بینی نشان می دهد تولید ناخالص داخلی کشورمان بر این اساس در سال 2030 بالغ بر یک تریلیون و 5 میلیارد دلار خواهد بود که ما را از این منظر در جایگاه بیست و یکمین اقتصاد جهان قرار می دهد و در سال 2050 تولید ناخالص داخلی کشورمان براساس نرخ مبادله ای ارز بالغ بر 2 تریلیون و 586 میلیارد دلار خواهد بود که همچنان رتبه بیست و یکمین اقتصاد را در این فهرست به خود اختصاص خواهیم داد.