آرشیو یکشنبه ۱ امرداد ۱۳۹۶، شماره ۴۸۷۷
کشاورزی
۸

عرضه سالانه 20 هزار دستگاه تراکتور در کشور

کامبیز عباسی، رئیس مرکز مکانیزاسیون کشاورزی کشور از عرضه سالانه 20 هزار دستگاه تراکتور در کشور و خریداری توسط کشاورزان خبر داد و اظهار کرد: این صنعت در گذشته با رکود مواجه شده بود، اما در دولت یازدهم بیش از 80 هزار دستگاه تراکتور و بیش از 180 هزار دستگاه انواع ادوات کشاورزی وارد عرصه تولید شده است.

وی با اشاره به وجود 460 هزار دستگاه تراکتور و 16 هزار دستگاه کمباین در کشور، افزود: نیمی از تراکتورها و کمباین های موجود در کشور عمری بالاتر از حد استاندارد دارند، بنابراین با استاندارد سازی خطوط اعتباری مکانیزاسیون تا پایان برنامه ششم توسعه، سعی در مکانیزه کردن کاشت، داشت و برداشت غلات کشور بویژه گندم، جو و برنج آبی و دیم کشورداریم.

عباسی با اشاره به این که فاز نخست پلاک گذاری تراکتورها و کمباین ها دو سال قبل از دولت یازدهم آغاز شده بود، تصریح کرد: روند پلاک گذاری ماشین های کشاورزی در فاز اول فقط مخصوص ماشین های نو بود و به صورت نامرتب و محدود صورت می گرفت، اما فاز دوم پلاک گذاری ها با حمایت وزیرجهاد کشاورزی و همکاری پلیس راهور ناجا شروع شد و بیش از 180 هزار دستگاه تراکتور و کمباین در کمتر از سه سال و نیم پلاک دریافت کردند.

رئیس مرکز مکانیزاسیون کشاورزی کشور با بیان این که صدور مجوزهای لازم برای پلاک گذاری تراکتورها و کمباین های با عمر بالای 13سال در دست عملیاتی شدن است، گفت: تمام تراکتورها و کمباین های کشاورزی تا پایان برنامه ششم توسعه صاحب پلاک راهنمایی رانندگی، سند مالکیت وهویت می شوند و مالکان علاوه بر این که می توانند از اسناد این ماشین آلات برای ترهین در حوزه بانکی استفاده کنند، بخشی از تضامین و وثایق بانکی مورد نیاز متقاضیان خرید ماشین آلات کشاورزی هم فراهم می شود.

وی با اشاره به این که در حوزه ماشین های کشاورزی، مبحثی به نام سطح توجیه مالکیت وجود دارد، افزود: اکثر تراکتورهای کشاورزی کشور، متناسب با مالکیت هاست، اما توسعه تشکل های مکانیزاسیون در دستور کار است تا کشاورزانی که سطح مالکیت توجیه پذیری ندارند، بتوانند به صورت استیجاری از ماشین های کشاورزی استفاده کنند. عباسی گفت: نفوذ 25 درصدی مکانیزاسیون در بخش باغبانی جزو اولویت ها و در دستورکار است تا مراحل کاشت، داشت و برداشت این بخش به صورت مکانیزه انجام شود.