آرشیو دوشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۶، شماره ۶۶۶۳
زندگی: سلامت
۱۶
الو دکتر

راه های برقراری تعامل با کودک مبتلا به اوتیسم

دکتر الهام حکیمی راد (عضوهیات علمی دانشگاه شهیدبهشتی روانشناس کودکان استثنایی)
پسری 6 ساله دارم که مبتلا به اوتیسم است. متاسفانه با وجود همه توصیه ها و نسخه پیچی ها نتوانسته ام با او ارتباط برقرار کنم. چه روش های مشخصی پیشنهاد می کنید تا بتوانم در برقراری رابطه با کودکم پیشرفت کنم. مشکل عمده ای هم که با او دارم این است که مطلقا در برقراری ارتباط پیشقدم نمی شود. چه باید بکنم؟

شکی نیست که با به دنیا آمدن کودک اوتیستیک، فشارهای روانی بسیاری به بافت خانواده تان، خصوصا خود شما که مادر هستید، وارد شده است.

از آنجا که کودک شما نمی تواند برای رفع نیازهای خود براحتی ارتباط برقرار کند در نخستین قدم باید شرایط او را بپذیرید و درک کنید با اینکه حتی در برقراری ارتباط چشمی مشکل دارد ولی او هم عاشق شما است پس شروع کننده رابطه باشید.

در هرگونه تعاملی مانند صحبت کردن یا بازی کردن باید شما رابطه را شروع کنید تا شرایط کودک حالت پس رونده پیدا نکند. در موقعیت های درمانی نیز باید کاملا فعال باشید زیرا کودک مبتلا به اوتیسم زمان کوتاهی در هفته را در کلینیک می گذراند. به یاد داشته باشید که در زمان هایی که با هم در خانه هستید باید شما هم در زمینه درمان فعالیت

داشته باشید.

در این خصوص باید با گفتاردرمان و کاردرمان پسرتان در ارتباط مستقیم باشید و راهکارهایی را که آنها پیشنهاد می دهند بدرستی اجرا کنید در این راه هیچ وقت ناامید نشوید و سعی کنید ارتباط با فرزندتان را هر روز بیشتر کنید و برای برقراری تعامل با دیگران بیش از پیش او را در محیط های اجتماعی شرکت دهید.