آرشیو یکشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۶، شماره ۴۲۱۷
فرهنگ و هنر
۳۲
عکس روز

افتتاح تالار منیر فرمانفرمائیان در باغ نگارستان

تالار منیر شاهرودی فرمانفرمائیان، بانوی پیشکسوت هنرهای تجسمی در باغ نگارستان در نود و پنجمین سال زندگی هنرمند، گشایش یافت.

به گزارش «ایلنا» در ابتدای این مراسم که عصر جمعه برگزار شد، مجید سرسنگی معاون دانشگاه تهران گفت: خوشحالم که امروز پس از یک سال نگارخانه منیر گشایش می یابد. سال گذشته، آقای سیدمحمد بهشتی به من زنگ زدند و خواستند که به دیدن خانم فرمانفرمائیان برویم. در آن جلسه قرار بر این شد بخشی از کارهای ایشان در دانشگاه تهران نگهداری شود. بعد از آن روز، خانم فرمانفرمائیان جلسه ای با رئیس دانشگاه داشتند، و طی آن جلسه، ایشان وقف نامه ای را امضا کردند و 51 اثر از کارهای نفیس خود را وقف دانشگاه تهران کردند. سپس قرار بر این شد که در باغ نگارستان که از زیرمجموعه های دانشگاه تهران است؛ تالاری دائمی به نام ایشان دایر شود.

خانم فرمانفرمائیان نه فقط هنرمندی ملی که هنرمندی جهانی هستند. سپس سیدمحمد بهشتی در ادامه مراسم گفت: در میان هنرمندان معاصر ما، کدام است که می توان نام منیر را بر او گذاشت؟ مسلما کسی که با نور کار می کند. کسی که نور را می تراشد و قلم اش نور را نقاشی می کند. هنرمند معاصری که این ماموریت را داشته، از بین تمام هنرمندان دیگر ما، این منیر فرمانفرمائیان بود که همچون اسمش، هنرش نیز انعکاس نور و روشنایی است. او هیچ گاه خسته و متوقف نشده و نور و تلالو در ایشان کم فروغ نشده است. منیر شاهرودی فرمانفرمائیان زاده 1301 خورشیدی نقاش و جمع آوری کننده هنر مردمی است. در سال 2015، فرمانفرمائیان نخستین هنرمند ایرانی شد که آثارش در یک نمایشگاه انفرادی در موزه گوگنهایم به نمایش درآمد. وجه شاخص و استثنایی هنر فرمانفرمائیان، کارش با عناصری چون نور و آب است.