آرشیو سه‌شنبه ۵ دی ۱۳۹۶، شماره ۲۱۸۰۲
دانش و پژوهش
۷

جایگزین های خوش عطر و طعم برای نمک

نمک یکی از پر استفاده ترین مواد در جهان است که برای بهبود مزه غذا در پخت و پز مصرف می شود. نمک منبع مواد معدنی است، که در دوزهای اندک، به بدن در حفظ تعادل الکترولیت ها و دیگر فرآیندهای مهم حافظ سلامت انسان کمک می کند.

به گزارش «استپ تو هلث»، مشکل از آنجایی ناشی می شود که ما به طور معمول بیش از حد نمک مصرف می کنیم و اغلب عوارض جانبی آن را نادیده می گیریم. اگرچه در نگاه نخست ممکن است بی ضرر به نظر برسد، اما مصرف بیش از حد نمک با گذشت زمان می تواند به مشکلات التهابی، قلبی عروقی و کلیوی منجر شود.بر همین اساس است که مصرف روزانه نمک باید محدود باشد. برای تحقق این هدف شما می توانید میزان مصرف غذاهایی که حاوی نمک هستند را کاهش دهید و به جای آن ادویه های دیگری را جایگزین کنید. در ادامه با برخی ادویه ها که می توانند در این مسیر کمک حال شما باشند، آشنا می شویم.

پودر سیر

سیر می تواند به عنوان ادویه ای سرشار از ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‎ها جایگزین نمک شود. با این تفاوت که زمانی که این مواد جذب بدن می‎شوند، به پیشگیری از انواع مختلف بیماری ها کمک می‎کنند.خلاف نمک، سیر ماده‎ای با ویژگی‎های ضدالتهابی و ادرارآور است، که اثرات آن موجب کاهش احتباس مایع در بدن و پیشگیری از مشکلات قلبی عروقی می‎شود.

پودر پیاز

با بهره مندی از ویژگی‎های مشابه سیر و همچنین برخورداری از آلیسین، زمانی که برای کاهش مصرف نمک دنبال جایگزینی هستید، پودر پیاز توصیه می شود.در شرایطی که پودر پیاز از ویژگی‎های کمتری در مقایسه با خود پیاز برخوردار است، اما مواد مغذی موجود در آن موجب می شوند تا گزینه‎ای خوب برای بهبود عطر و طعم غذا باشد.

فلفل سیاه

فلفل سیاه ادویه ای با ویژگی های ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی است. زمان ورود به بدن، این ویژگی ها از بافت ها در برابر اثرات منفی رادیکال های آزاد محافظت می کنند.مصرف فلفل سیاه به بدن در مقابله با فشار خون بالا کمک می کند و با گذشت زمان عملکرد کلیه ها را با تحریک دفع مایعات بهبود می بخشد.

زیره

زمانی که در تلاش برای کاهش مصرف نمک هستید، مقدار کمی زیره در غذا می‎تواند عطر و طعمی مطبوع به آن ببخشد.این ماده حاوی آنتی اکسیدان هایی است که اثرات منفی رادیکال‎های آزاد را از بین می برند. مصرف منظم زیره به کنترل کلسترول خون و کاهش خطر مشکلات قلبی عروقی کمک می کند.

زنجبیل

زنجبیل به واسطه ویژگی های ضدالتهابی، گوارشی، و آنتی اکسیدانی خود شناخته شده است و یک گزینه عالی دیگر برای افرادی محسوب می شود که در پی کاهش مصرف نمک خود هستند.زنجبیل حاوی تراکم بالایی از ترکیبی به نام جینجرول است که افزون بر بخشیدن عطر و طعمی تند به زنجبیل، مسئول فواید دارویی آن نیز است.