آرشیو سه‌شنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۶، شماره ۴۲۸۳
بازار دیجیتال
۲۶

نورسیده

درک فرآیند تفکر با هوش مصنوعی

ایسنا: یک شرکت وابسته به گوگل، نرم افزار هوش مصنوعی خود را که قادر به درک فرآیند تفکر پشت تصمیمات دیگران و تشخیص عقاید اشتباه است، مورد آزمایش قرار داد. هوش مصنوعی جدیدی که افکار دیگران را درک می کند، توسط شرکت پژوهشی موسوم به «ذهن عمیق» (DeepMind)متعلق به گوگل ساخته شده است. شرکت «دیپ مایند» که گروهی از پژوهشگران هوش مصنوعی در لندن آن را تشکیل داده اند، روباتی با هدف گسترش نظریه پایه ای ذهن ابداع کرده است. این نرم افزار، قابلیت پیش بینی کار دیگر سیستم های هوش مصنوعی را دارد و حتی می تواند بفهمد آیا عقاید آنها در مورد دنیای اطرافشان اشتباه است یا خیر.

این نظریه، کلید تعاملات پیچیده اجتماعی محسوب می شود و تقلید هوش مصنوعی از انسان یک ضرورت است. این روبات موسوم به «نظریه شبکه ذهن» (Theory of Mind-net) یا «ToM-net» قادر است کار دیگر عاملان هوش مصنوعی را در محیط مجازی پیش بینی کند. در این آزمایش ها، دو نفر مورد بررسی قرار می گیرند که یکی از آنها به نام «آن» (Anne)، دیگری را که «سالی» (Sally) نام دارد، تماشا می کند. همچنین، توپی هم در جایی از اتاق مخفی شده است. یک نفر، بدون اینکه سالی ببیند توپ را به نقطه متفاوتی می برد و از «آن» که شاهد این ماجرا است، سوال می شود به نظر او، سالی کجا را برای پیدا کردن توپ خواهد گشت. «آن» برای گذشتن از این آزمایش باید نشان دهد که می تواند بین محل قرار گرفتن توپ و جایی که سالی فکر می کند توپ آنجاست، تمییز دهد و این یعنی آن باید بفهمد سالی عقیده اشتباهی درباره جای توپ دارد. پژوهشگران شرکت «دیپ مایند» برای آزمایش هوش مصنوعی جدید خود، این آزمایش روان شناختی را در محیط مجازی تکرار کردند. در این آزمایش، به «ToM-net» که نقش آن را بازی می کند، یک توری 11 در 11 با چهار شیء رنگی و تعداد زیادی دیواره داخلی ارائه شد. بدون اطلاع «ToM-net»، یک عامل هوش مصنوعی به سوی یکی از چهار شیء حرکت کرد و از «ToM-net» خواسته شد آنچه قرار است رخ دهد، پیش بینی کند.

75 درصد چینی ها نگران نقض حریم شخصی توسط روبات ها هستند

خبرگزاری مهر: همزمان با افزایش استفاده از فناوری های روباتیک نگرانی در مورد به خطر افتادن امنیت و حریم شخصی توسط این دستگاه های پیشرفته به یک نگرانی جدی مبدل شده است. نتایج یک بررسی تازه که در چین انجام شده نشان می دهد از هر چهار نفر در این کشور سه نفر نگران تهدیدات روبات ها و دیگر محصولات مبتنی بر هوش مصنوعی برای حریم شخصی خود هستند.

بررسی یادشده که با همکاری مشترک تلویزیون دولتی چین و موسسه تحقیقاتی تنسنت و با ارسال پرسشنامه برای 8 هزار نفر صورت گرفته حاکی است 3/ 76 درصد از مردم چین روبات ها و دیگر محصولات دارای هوش مصنوعی را تهدیدی برای حریم شخصی خود می دانند و حتی معتقدند هوش مصنوعی با پیشرفت های گسترده تر صنایع بیشتری را فتح کرده و کنترل آنها را در اختیار می گیرد. حدود نیمی از پاسخ دهندگان می گویند هوش مصنوعی همین حالا هم بر فرآیندهای شغلی آنان تاثیر گذاشته و یک سوم آنها هوش مصنوعی را تهدیدی برای شغل خود دانسته اند و در مورد از دست دادن شغل خود به همین علت اظهار نگرانی کرده اند. پیش از این بانک جهانی پیش بینی کرده بود که تا سال 2030 از هر چهار فرصت شغلی موجود در چین، سه فرصت شغلی تحت کنترل دستگاه های خودکار قرار خواهد گرفت.