آرشیو چهارشنبه ۳ امرداد ۱۳۹۷، شماره ۶۸۳۵
سیاسی
۲
درنگ

در صدا و سیما چه خبر است؟

دوشنبه شب که شبکه های تلویزیون را ورانداز می کردم، وقتی به شبکه چهار رسیدم، میهمان شیک پوش کت و شلواری را دیدم که کراوات هم زده بود و داشت درباره دانش سیاسی در ایران و جبهه ملی ایران سخن می گفت. او داود هرمیداس باوند، استاد دانشگاه و عضو جبهه ملی ایران بود و روبه رویش هم پیام فضلی نژاد از نویسندگان سابق روزنامه کیهان که سردبیری و اجرای برنامه ای با عنوان «شوکران» را عهده دار بود. چندی پیش و در زمان پخش مسابقات جام جهانی فوتبال هم شاهد تغییراتی در پخش حاشیه های این مسابقات بودیم. اینکه بتدریج سانسورهای همیشگی در نمایش تماشاگران کمتر و کمتر شده بود تا اینکه در نهایت در شب فینال پخش حاشیه ها بسیار متفاوت با نمونه های مشابه در سیما بود.

همه اینها شاید زمینه ساز این باشد که بالاخره آقای علی عسگری رئیس رسانه فراگیر کشور به وعده دو سال پیش خود مبنی بر شنیدن اعتراض ها به صدا و سیما عمل کرده و در این سازمان «کشتی بان را سیاستی دیگر آمده» بخصوص که دیروز هم وزیر صنعت، معدن و تجارت برای توضیح درباره پرونده خودروهای وارداتی در یک برنامه زنده صبحگاهی حاضر شده بود. با این حال به نظر می رسد هنوز خیلی زود است که حکم به تغییر سیاست ها در این رسانه داد. چرا که هنوز چند هفته ای از مستند پر سرو صدای «بیراهه» و پخش اعترافات یک دختر اینستاگرامی نمی گذرد که اکثر کارشناسان و رسانه ها حکم به بی تدبیری مدیران این رسانه دادند. یا اینکه همین چند روز پیش تریبون زنده سیما در اختیار یکی از مجریانی قرار گرفت که اتهاماتی علیه او وارد شده بود. حال آنکه در موارد مشابه چنین امکانی وجود نداشته حتی برای کسانی که از همین تریبون مورد اتهام قرار گرفته اند. در همین راستا می توان این سوال را نیز مطرح کرد که چرا در هفته های گذشته و بعد از شفاف سازی های وزیر ارتباطات، از او دعوتی به عمل نیامد یا در مورد احسان علیخانی چرا یک طرفه به قاضی رفته و حداقل انتظار می رفت از مدیر روزنامه شرق که گزارشی درباره تخلفات منتشر کرده بود هم دعوت به عمل می آمد.

بنا بر ردیف کردن انتقادات مختلف به سازمان صدا و سیما نیست که در سال های گذشته بسیار گفته شده است. اما آنچه در حال حاضر مشهود به نظر می رسد، یک سردرگمی و سیاست های متناقض در این رسانه است که نمی توان براحتی حکم به ایجاد تغییرات در آن را داد. اگر چه همین چند مورد اشاره شده در بالا را می توان به فال نیک گرفت و همنوا به عادل فردوسی پور- که بعد از پخش حاشیه های فینال جام جهانی گفت هیچ اتفاقی نیفتاد و مردم پای تلویزیون کشور خودمان نشستند- گفت دیدید که یک عضو جبهه ملی کراواتی هم به تلویزیون دعوت شد و هیچ اتفاق بدی نیفتاد.