آرشیو شنبه ۲۷ امرداد ۱۳۹۷، شماره ۵۱۸۱
سلامت
۱۴
سیب سلامت

گفت و گو با دکتر محمدرضا فرتوک زاده، فوق تخصص جراحی قرنیه چشم

محافظت از چشم ها درسالمندی

پیشگیری از مشکل بینایی درسالمندان چگونه ممکن است؟

اولین مساله تغییر نمره عینک است.افراد از 40 سالگی به بعد نیاز به عینک برای مطالعه دارند. یک فرد 60 ساله ممکن است به دو عینک نیاز داشته باشد. یکی برای دور و یکی برای دید نزدیک. مشکل در دید دور به علت آب مروارید، اشکال در شبکیه و آب سیاه ایجاد می شود. مساله دیگر در سالمندان، درک نوراست. یک سالمند هنگام انجام کار به سه برابر یک فرد جوان نیاز به نور دارد. اگرنورکم باشد سالمند نمی تواند خودش را با محیط تطابق دهد. درک عمق و زاویه برای سالمند مشکل می شود و در نتیجه زمین می خورد. در سالمندی، شکنندگی و پوکی استخوان

مزید بر علت می شود و دریافت متفاوت از درک نور محیط منجر به سرنگونی سالمند می شود.

چرا بعد ازنگاه کردن به بیرون و هنگام آمدن به داخل اتاق، چشم سیاهی می رود؟

این مساله به علت این است که تطابق سالمندان به تاریکی با تاخیر انجام می شود. اگر فرد جوان از محیط روشن به محیط تاریک برود بلافاصله تطابق اتفاق می افتد، اما در سالمند، تطابق سریع انجام نمی شود. به همین خاطر برای پیشگیری از سرنگونی سالمند در چنین مواردی توصیه می شود نصف میزان نور موجود در سایر فضاهای منزل مثل اتاق پذیرایی در راهروهایی که سالمند از آن عبور می کند، لامپ روشن شود. نکته دیگر در این خصوص رانندگی در تونل است. چون افراد از نور به تاریکی می روند چیزی را نمی بینند و تطابق، دیر انجام می شود، در ورودی تونل حتما چراغ روشن باشد تا سالمندان دچار تصادف نشوند.

آیا خارش چشم بعد ازعمل آب مروارید در فرد سالمند به عمل جراحی مربوط می شود؟

خیر. خارش به عمل جراحی آب مروارید ربط ندارد.

خشکی چشم در سالمندان چگونه درمان می شود؟

برای رفع خشکی چشم از قطره اشک مصنوعی استفاده می شود.اما خشکی چشم در سالمندی به علت جراحی آب مروارید نیست. اشک ما از لایه آب و چربی تشکیل می شود. اگر این لایه فاقد چربی باشد، آب تبخیر شده، چشم خشک و فرد دچار اشک ریزش می شود. این اشک باعث تحریک و قرمزی و ورم چشم می شود.