آرشیو سه‌شنبه ۲۰‌شهریور ۱۳۹۷، شماره ۶۸۷۳
ایران زمین
۲۰

کاهش تولید عسل دارویی مازندران به دلیل خشکسالی

خشکسالی سبب از بین رفتن شهد گیاه «گون» و «آویشن» به عنوان مهم ترین میزبان زنبورها و کاهش میزان تولید عسل زنبورداران در مناطق ییلاقی شده است. همه ساله به دلیل تنوع گونه های گیاهی سه نوع عسل بهاره (مرکبات)، عسل تابستانه (جنگلی) و عسل ییلاقی (آویشن و گون) توسط زنبورداران مازندران برداشت می شود. عسل مناطق ییلاقی مازندران که عمدتا با شهد گیاهان دارویی از جمله آویشن درست می شود به عسل دارویی هم معروف است.

«علیرضا عطایی نژاد»، معاون تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران در گفت و گو با ایرنا گفت: خشکسالی و کمبود گل و گیاه بویژه در ییلاقات استان تولید عسل ییلاقی را نسبت به سال گذشته کم کرده ولی میزان آن هنوز مشخص نشده است. معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه 6 هزار و 68 زنبوردار در زمینه پرورش زنبورعسل در استان فعالیت دارند، اظهار داشت: در چند سال اخیر استقبال خوبی از سوی فارغ التحصیلان بخش کشاورزی برای زنبورداری شده است.

وی به طرح اشتغال روستایی دولت در سال گذشته و امسال اشاره کرد و توضیح داد: شمار زیادی از طرح های کشاورزی که با پرداخت تسهیلات کم بهره همراه بوده، در بخش زنبورداری است. 579 هزار کلنی زنبور عسل در مازندران وجود دارد که 99 درصد از این کلنی ها، مدرن است.

تحلیل آماری دفتر مطالعات اقلیمی اداره کل هواشناسی مازندران نشان می دهد که شدت خشکسالی سال گذشته در 7.6 درصد از گستره استان خفیف، 69.8 درصد متوسط، 19.9 درصد شدید و 1.7 درصد بسیار شدید بوده است.