آرشیو سه‌شنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۷، شماره ۶۹۰۱
فناوری
۱۷

«داک داک گو» رقیب «گوگل» می شود

با افزایش رسوایی های مربوط به نقض حریم شخصی کاربران توسط جست و جوگرهایی مانند گوگل، کسب و کار برخی شرکت های رقیب که به امنیت افراد در فضای سایبری احترام می گذارند، رونق گرفته است.

به گزارش مهر، یکی از این جست و جوگرها داک داک گو نام دارد که بر تسهیل جست و جو در وب با رعایت حریم شخصی افراد تاکید دارد.

براساس تازه ترین آمار منتشر شده میزان جست و جوهای انجام شده در DuckDuckGo به 30 میلیون مورد در روز افزایش یافته است. اگر از ایران به سایت این جست و جوگر به نشانی duckduckgo.com مراجعه کنید مطالبی با مضمون زیر را مشاهده خواهید کرد:

«داده های شما نباید فروختنی باشد، ما در داک داک گو چنین فکر می کنیم. رهگیرهای تبلیغاتی را بند آورید. تاریخچه جست و جوی خود را خصوصی نگه دارید. داده های شخصی خود را در اختیار داشته باشید. در این سایت افزونه هایی نیز متناسب با مرورگر مورد استفاده شده وجود دارد.» شعار این موتور جست و جو نیز این است: موتور جست و جویی که رد شما را نمی گیرد.

البته داک داک گو 10 سال قبل در سال 2008 توسط فردی به نام گابریل وینبرگ در پنسیلوانیای امریکا تاسیس شده است. او مؤسس شرکت داک داک گو است و توانست در سال 2013 رکورد یک میلیارد جست و جو را برای این جست و جوگر اینترنتی ثبت کند. وی 39 ساله و فارغ التحصیل دانشگاه ام ای تی است. داک داک گو هم اکنون تنها 0.18 درصد از بازار جهانی جست و جو را در اختیار دارد و در برابر گوگل، بایدو و بینگ با سهم های 77، 14 و 5 درصدی حرف چندانی برای گفتن ندارد. اما حداقل از جست و جوگر ای او ال با سهم 0.03 درصدی جلوتر است. کارشناسان معتقدند اگر شرکت های فناوری بزرگ مانند گوگل، فیس بوک و مایکروسافت به رویه های فعلی خود ادامه داده و به حریم شخصی و امنیت کاربران اینترنت احترام نگذارند، شانس موفقیت داک داک گو افزایش می یابد.