آرشیو دوشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۷، شماره ۶۹۶۲
فناوری
۱۷
روی وب

فیلترینگ تلگرام به نفع پیام رسان های ایرانی نبود

یکی از مدیران پیام رسان های داخلی با بیان اینکه فیلترینگ تلگرام به نفع پیام رسان های ایرانی نبود، معتقد است که برخی از این پیام رسان ها توانستند با اختلال حداقلی در روزهای بعد از فیلترینگ، بالا مانده و سرویس ارائه کنند و این بهترین دفاع از ظرفیت فنی تیم های ایرانی و بهترین پاسخ برای هجمه ها بود.

به گزارش ایسنا، مرتضی رحیمی درباره اینکه یک پیام رسان باید چه ویژگی هایی داشته باشد که مردم به استفاده از آن ترغیب شوند، گفت: هر اپلیکیشنی باید مخاطبانش را بشناسد و با توجه به انتظار آن ها، یک ارزش ایجاد کند که توسط آنها مورد استفاده قرار بگیرد. ما با مخاطب شناسی که انجام دادیم، جامعه مخاطبان مان را به دو دسته تقسیم کردیم؛ یک دسته از مخاطبان ما طرفداران سرویس های داخلی هستند. یعنی اگر یک پیام رسان ایرانی خوب که خدماتی نزدیک به نمونه های خارجی ارائه کند، به آنها عرضه شود، نمونه ایرانی را انتخاب و استفاده خواهند کرد.

رحیمی ادامه داد: دسته دوم مخاطبان، افرادی هستند که ایرانی بودن و داشتن امکانات یکسان با نمونه خارجی، آنها را راضی نمی کند و برای انتخاب یک پیام رسان دنبال خدمات بیش تری هستند.

وی در پاسخ به اینکه فیلتر کردن پیام رسان های خارجی چه اندازه به رشد استفاده از پیام رسان ها کمک کرد، گفت: داغ شدن بحث فیلترینگ و مسدودسازی تلگرام به نفع پیام رسان های ایرانی نبود. بعد از فیلترشدن تلگرام و همه دعواهایی که علیه ما بالا گرفت، تلگرام در قالب پوسته های جدید ایرانی، عملا فعالیتش را در ایران از سر گرفت و ما در چنین شرایطی باز هم توانستیم بیش از دو میلیون کاربر جدید بگیریم.

رحیمی درباره نقش فیلترینگ بر رشد پیام رسان های داخلی بیان کرد: فیلترینگ یک بحث سیاسی است که ما برایش تصمیم نگرفتیم و هیچ نقش حمایتی برای ما نداشته و ندارد. در تمام جلسات قبل از اجرایی شدن فیلترینگ هم ما به عنوان تیم مدیریت پیام رسان داخلی، اعلام کردیم که آمادگی مهاجرت 40 میلیون کاربر از تلگرام به سمت پیام رسان های داخلی چه به لحاظ سخت افزاری و چه نرم افزاری وجود ندارد، اما این مساله متاسفانه به پای ما گذاشته شده است.