آرشیو چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۳، شماره ۵۹۸۷
صنایع غذایی
۲۶

خبر

مدیرعامل اتحادیه تعاونی های لبنی: سرانه مصرف لبنیات به 40کیلو رسید

دنیای اقتصاد: براساس آخرین آمار، سرانه مصرف لبنیات به 40 تا 50کیلوگرم رسیده است که برای دستیابی به سرانه مصرف قبلی حمایت های لازم در پرداخت یارانه باید صورت بگیرد. به گزارش بازار، علی احسان ظفری، مدیرعامل اتحادیه لبنی با اعلام این خبر گفت: در شرایط کنونی به واسطه کاهش قدرت خرید مردم، اکثر واحدهای لبنی متوسط و کوچک با 10 تا 40درصد ظرفیت اسمی خود فعالیت می کنند. به گفته وی، با توجه به فعالیت واحدهای لبنی با حداقل ظرفیت، جذب شیر واحدها پایین است، از این رو شیرخام تولیدی روانه کارخانه های شیرخشک می شود که متاسفانه شیرخشک هم به آن سوی مرزها قاچاق می شود.

ظفری متوسط سرانه مصرف شیرخام در دنیا را 180کیلوگرم اعلام کرد و افزود: براساس آخرین آمار سرانه مصرف لبنیات به 40 تا 50کیلو رسیده است و همواره برآورد می شود که استمرار نوسان نرخ ارز و مشکلات تولید ناشی از افزایش هزینه های تولید و کاهش قدرت خرید خانوار منجر به تعطیلی واحدهای لبنی و در نهایت کوچک شدن سفره خانوار منتج شود. مدیرعامل اتحادیه تعاونی های لبنی با اشاره به تاثیر توزیع شیر مدارس در سرانه مصرف لبنیات گفت: توزیع شیر مدارس حداکثر 4 تا 5درصد در ارتقای سرانه مصرف به شرط توزیع کامل اثرگذار است. وی با اشاره به راهکارهای اساسی ارتقای سرانه مصرف لبنیات گفت: بنابر آمار سرانه مصرف لبنیات در سال 89، 120کیلوگرم بوده که برای رسیدن به همین میزان و همچنین ایجاد رونق در صنعت دامپروری باید مانند قبل یارانه تخصیص دهد؛ چراکه توزیع کالابرگ نتوانسته اثری در رونق این صنعت و ارتقای سرانه مصرف داشته باشد.

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی عنوان کرد : برنج و شکر با قیمت مصوب عرضه می شود؛ گران نخرید

دنیای اقتصاد : توزیع کالاهای اساسی مانند روال سابق انجام می شود و در اقلامی چون برنج و شکر مشکلی وجود ندارد و عرضه آنها با قیمت مصوب است. رضا کنگری، رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی با بیان این مطالب در پاسخ به چرایی افزایش قیمت برخی از کالاهای اساسی در روزهای اخیر گفت: با توجه به تعطیلات عید توزیع برخی از کالاهای اساسی به درستی انجام نشد و همین موضوع منجر به افزایش برخی اقلام در بازار شده است. وی افزود: در حال حاضر توزیع کالاهای اساسی مانند روال سابق انجام می شود و بازار به ثبات رسیده است. رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی اضافه کرد: در کالاهایی چون برنج و شکر مشکلی وجود ندارد و عرضه آنها با قیمت مصوب است.

وی در ادامه گفت: وزارت جهادکشاورزی هر کیلو شکر را با قیمت 25هزار و 500تومان به بنکداران می دهد. بنکداران نیز با قیمت 26هزار و 800تومان در اختیار اتحادیه ها قرار می دهند و آنها نیز موظفند با رعایت قیمت مصوب هر کیلو 28هزار تومان به دست مصرف کننده برسانند. کنگری تصریح کرد: برنج هندی نیز با قیمت هر کیلو 33هزار تومان در اختیار بنکداران قرار می گیرد که باید با قیمت هر کیلو 35هزار تومان به دست مصرف کننده نهایی برسد. برنج پاکستانی نیز با قیمت هر کیلو 35هزار تومان به بنکداران تحویل داده می شود که در نهایت با قیمت 38هزار تومان به دست مصرف کننده می رسد. رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی همچنین افزود: نظارت بر فروشگاه ها و سوپرمارکت ها نیز بر اساس آمار تراکنش آنهاست تا مشخص شود دقیقا با چه قیمتی اقلام به فروش می رسد. اگرچه بازرسان اتحادیه نیز نظارت های لازم را بر بازار دارند تا قیمت ها بالا نرود و همچنین با گران فروشی نیز برخورد خواهند کرد. وی همچنین درخصوص حبوبات نیز گفت: قیمت حبوبات در بازار آزاد متفاوت شده است. وزارت جهاد کشاورزی به آن ورود کرده و نظارت های لازم را انجام می دهد.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران: افغان ها بازارهای زعفران را تصاحب کردند

دنیای اقتصاد: در حالی ایران در حوزه تولید زعفران کشوری نامی است که تولید بیش از 90درصد زعفران جهان را در اختیار دارد. با این وجود یکی از مسائل پیرامون صادرات این محصول به بازارهای بین المللی بحث تسهیل نبودن صادرات است که موجب شده است بخش قابل توجهی از زعفران کشور به صورت قاچاق از کشور خارج شود.

از دیگر موضوعات مطرح در این حوزه حضور تجار افغان با محصول ایرانی در بازارهای جهانی است؛ به طوری که «غلامرضا میری» رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران خراسان رضوی درخصوص اینکه چقدر افغانستان برای فعالیت تجار ایران خطرآفرین است، می گوید: صد درصد ما به خواب خرگوشی رفته ایم و تجار افغان با سرعت در سطح جهانی کار می کنند. با این محدودیت هایی که در بخش صادرات به وجود آورده اند ما صادرکنندگان مجبور می شویم از طریق تجار افغانی زعفران را به دست مشتریان برسانیم؛ یعنی با دست خود بازار های فروش زعفران را تقدیم تجار افعان می کنیم و از آن طرف هم که آنها خودشان روز به روز تولید را افزایش می دهند.

ارسال زعفران ایران به افغانستان به صورت قانونی و قاچاق

میری افزود: وقتی 29 تن زعفران از اینجا به صورت آزاد به افغانستان می رود، قاعدتا خروج به صورت قاچاق که بسیار بیش از این اعداد و ارقام است آن هم صرفا به دلیل محدودیت های صادراتی از طریق تجار افغان محصول را راهی بازارهای صادرات می کنیم. مطمئن باشید این خطر بزرگی است که کنارگوش ما است و در سال های آینده بیش از این خود را نشان می دهد. وی با تاکید بر اینکه زعفران صادراتی ایران غالبا توسط تجار افغان از کشور خارج می شود، گفت: مساله اینجا است که با توجه به اینکه برگشت ارز امکان پذیری نیست بر فرض نمی توانیم به آمریکا و عربستان و برخی کشورهای دیگر صادر کنیم، لذا به اجبار باید توسط افغانستانی ها انجام بدهیم؛ یعنی مشتریان خود را دو دستی تقدیم اینها می کنیم.

تجار افغان در بازارهای بین المللی بهتر عمل می کنند

میری ادامه داد: از سوی دیگر درست است که برای کشورهایی همچون چین و هند می توانیم صادر کنیم، اما چون برای تجار افغان طرح ترجیحی گذاشته اند یعنی اگر آنها زعفران را وارد چین و هند کنند عوارض پرداخت نمی کنند، اما من ایرانی باید پرداخت کنم، در نتیجه این موضوع باعث شده است تجار افغانی به مراتب دستشان بازتر از ما باشد و در بازارهای جهانی بهتر از ما عمل می کنند. رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران خراسان رضوی تصریح کرد: نکته قابل تامل اینکه تجار افغان زعفران ایران را به نام کشور خودشان در بازارهای بین المللی عرضه می کنند. وی همچنین درخصوص قیمت های فعلی زعفران با توجه به افزایش قیمت هایی که رخ داده است، گفت: درباره زعفرانی که ما از کشاورزان الان خریداری می کنیم باید گفت قیمت زعفران دسته بین 70 تا 72میلیون تومان به ازای هر کیلوگرم است. زعفران پوشال بین 90 تا 93 میلیون تومان و هر کیلوگرم زعفران نگین را هم از 97 تا 100میلیون تومان از کشاورزان خریداری می کنیم.