به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « رضایت » در نشریات گروه « علوم قرآن و حدیث »

تکرار جستجوی کلیدواژه « رضایت » در نشریات گروه « علوم انسانی »
  • مظاهر حیدری

    مرگ در انسان به معنای زهوق و خروج روح از بدن است که با از دست دادن قوه عاقله متصرفه (فعالیتهای ارادی) محقق می شود. در اینکه وصیت به اهداء عضو بعد از مرگ نافذ است یا نه بین فقهای شیعه و اهل سنت اختلاف نظر است. دسته ای قایل به نفوذ آن و عده ای قایل به عدم نفوذ آن و برخی دیگر قایل به تفصیل بین صورت ضرورت و عدم ضرورت هستند. عمده دلیل مجوزین؛ اصالت الاباحه، اصالت البرایت، قاعده سلطنت بر نفس و استمرار اختیارات انسان به جسم خویش پس از مرگ، مصلحت عقلایی داشتن و عدم ورود دلیل بر منع این امر هست و عمده دلیل مانعین؛ ادله ناهیه از هتک حرمت میت، فقدان ملکیت و مالیت اعضا، عدم وجود قابل در مورد وصیت به قطع اعضا، فقدان برخی شرایط در موصی له و حرمت عمل موصی به و... که در این نوشتار مورد بحث قرار گرفته است.نگارنده با نقد ادله مانعین قول اول را تقویت کرده است. روش پژوهش به شیوه کتابخانه ای و به صورت توصیفی تحلیلی با استفاده از منابع فقهی شیعه و اهل سنت می باشد.

    کلید واژگان: وصیت, رضایت, ولی شرعی, برداشت عضو, میت, مرگ مغزی}
  • علیجان کریمی*
    اگر امری مورد پسند ما انسانها باشد از آن تعبیر به رضایت می کنیم، اما مقصود از رضایت خدا رحمت و پاداش او است. رضایت از خدا تسلیم بودن در برابر قضا و قدر الهی و بالاترین مرتبه توکل است. در صورت رسیدن انسان به مقام رضا، به همه حوادث تلخ و شیرین به دیده آزمون الهی نگاه می کند. مقام رضا زمانی حاصل می شود که انسان با یاد خدا دارای نفس مطمینه شده و به آرامش رسیده باشد. ارزش عمل صالح در صورتی است که فقط رضایت خدا در نظر باشد. وقتی بنده ای در صدد جلب رضایت خدا باشد، خدا هم از او راضی می شود. اولیای خدا با کسب رضایت خدا به جایی می رسند که رضایت آنان مساوی با رضایت خداست.برخی افراد وقتی بین رضایت خالق و مخلوق قرار می گیرند، رضایت مخلوق را ترجیح می دهند. بر اساس آیات قرآن و روایات اهل بیت در هیچ شرایطی رضایت مخلوق بر رضایت خالق مقدم نمی شود. اگر کسی در پی خشنودی خدا بود، خشنودی مخلوق نیز حاصل می شود، ولی اگر کسی در طلب خشنودی مردم بود، نه خشنودی خدا را به دست آورده و نه خشنودی مردم را.
    کلید واژگان: رضایت, رضایت خدا, مقام رضا, رضایت مخلوق}
  • حامد دژآباد*، محمود عاشوری، سیده محبوبه کشفی

    جزای عمل و عوامل تاثیرگذار بر آن، از جمله مسائل مهمی است که در متون دینی به طرق مختلف یادآور شده است. با بررسی مجموعه آیات و روایات پیرامون موضوع جزای عمل می توان رضایت و عمل را دو عنصر تاثیرگذار بر محاسبه جزای عمل فرد دانست؛ بدین معنا که در آموزه های اسلامی جزای فرد گاه بر مبنای رضایت و گاه بر مبنای عملکرد فرد ارزش گذاری می شود. از این رو، خواننده در نگاهی ابتدایی متوهم تعارض در مبحث مذکور می گردد. بنابراین، در پژوهش حاضر سعی برآن است که با روش توصیفی _ تحلیلی به ارائه راهکارهایی در جهت رفع تعارض بدوی و غیر مستقر در این مجموعه بپردازد و بدین طریق، به فلسفه هم سویی جزای عامل و راضی نزدیک شود. یافته های پژوهش حاکی از آن است که با شفاف سازی مفهوم رضایت، توجه به کاربرد علوم ادبی، تفکیک حوزه اخلاق از فقه و تمییز اصول دین از فروع، به خوبی می توان تعارض را رفع کرد. و بدین ترتیب، هر دو عنصر رضایت و عمل را در محاسبه جزای عمل صحیح، موثر و هم سو دانست.

    کلید واژگان: جزای عمل, رضایت, نیت, اخلاق, عامل, مبانی جزا}
    Hamed Dejabad*, Mahmood Ashoori, Seyyedeh Mahboobeh Kashfi

    The punishment and its influencing factors are among the important issues that have been mentioned in various methods in religious texts. By examining a set of verses and narratives about the punishment, one can consider satisfaction and action as two influential elements in the punishment calculation of one's practice. This means that in Islamic teachings the punishment of the individual is sometimes evaluated on the basis of satisfaction and sometimes on the basis of performance. Hence, at first glance the reader notices the conflict. Therefore, in the present study, by using a descriptive-analytical method we try to provide some solutions to eliminate primitive conflicts and in this way, we come closer to the philosophy of convicted and satisfied punishment. The findings of the study indicate that by clarifying the concept of satisfaction, paying attention to the application of literary sciences, separating the field of ethics from jurisprudence, and distinguishing the fundamental principles from secondary principles of religion, one can resolve the conflict. Thus, both elements of satisfaction and action were found to be effective and consistent in the calculation of action sentences.

    Keywords: Punishment, Satisfaction, intention, Ethics, principles of punishment}
  • میثم اورنگی

    به اعتقاد سلفیان، سلف به دو قسم «زمانی» و «منهجی» تقسیم پذیر است. آنان سه قرن ابتدایی اسلام یعنی صحابه، تابعان و تابعان تابعان را مشتمل بر سلف زمانی و منهجی می دانند و افرادی را که به منهج آنان ملتزم بوده اند، هرچند در آن محدوده زمانی زندگی نمی کردند، «سلفی» می خوانند. یکی از مبانی مهم سلفیان «حجیت فهم سلف» است. آنان پیروی از فهم سلف را در عقیده و عمل لازم می دانند. آیه 100 سوره توبه از ادله قرآنی آنان بر حجیت فهم سلف است که با اشکالات فراوانی از درون خود آیه، آیات دیگر و همچنین روایات مواجه است؛ از این رو، آیه مذکور قدرت اثبات مدعای سلفیان بر حجیت فهم سلف را ندارد. در این مقاله با روش تحلیلی توصیفی به بررسی و نقد دیدگاه سلفیان درباره آیه 100  سوره توبه می پردازیم.

    کلید واژگان: سابقون, تابعان, رضایت, فهم سلف, حجیت فهم سلف, سلفیت}
    Maysam Ourangi

    According to Salafists, salaf is divided into two types, temporal and methodical. They consider the first three generations of Muslims i.e. the generations of Prophet Muhammad and his companions (the Sahabah), their successors (the Tabi‘un), and the successors of the successors as both temporal and methodical salaf while those who adhere to their methods and lifestyle are considered to be salafis, though they may not be living in their times. One of the fundamental principles of the salafis is the authority of the predecessors' (Salaf) understanding considering it necessary to follow them both in belief and practice. The verse 100 of Surah al-Tawbah of the Quran is one of the Quranic proofs concerning the authority of the predecessors' understanding. This verse faces problems from within itself as well as from other verses and narrations; therefore, it is not able to substantiate the claims made by Salafists. In this article which has been written with an analytical and descriptive method, the opinion of Salafis concerning the verse 100 of Chapter al-Tawbah has been critically assessed.

    Keywords: predecessors, successors, consent, predecessors' understanding, authoritativeness, Salafism}
  • بابک محسنی

    هدف از این تحقیق،تعیین رابطه ابعاد اعتماد روی وفاداری مشتریان در شرکتهای خدماتی است. این تحقیق از نظر روش علی و از نظر هدف کاربردی است. نمونه آماری تحقیق عبارتند از351 نفر از مشتریان بیمه آتیه سازان حافظ که به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شده اند.جهت جمع آوری داده ها از ابزار پرسشنامه و جهت تجزیه و تحلیل داده ها نیز از روش مدلیابی معادلات ساختاری استفاده شده که با نرم افزار لیزرل انجام گشته است. نتایج حاصل از این تجزیه و تحلیل نشان می دهد که گرایش به اعتماد و رضایت هر دو بر خیرخواهی و اعتبار (ابعاد اعتماد)، تاثیر گذارند. هم چنین نتایج نشان می دهد که رابطه بعد خیرخواهی بر وفاداری مشتریان بیشتر از بعد اعتبار می باشد.

    کلید واژگان: اعتماد, خیرخواهی, اعتبار, رضایت, وفاداری}

    The aim of this study was to determine the relationship of trust on customer loyalty in service companies. The aim of this research in terms of causal and functional. The sample included 351 people from future insurance customers protect producers who have been selected for sampling. To collect data from the questionnaire and the analysis of data, structural equation modeling with LISREL software used has been conducted. The results of this analysis show that the propensity to trust and consent of both the goodwill and reputation (of trust), impact. The results show the relationship of benevolence on customer loyalty is more than the credit.

  • مهیار خانی مقدم*
    نوشتار پیش رو با روش توصیفی _ تحلیلی به جست وجو در آموزه های وحیانی می پردازد و ضمن بیان مفهوم فرهنگ و تمدن زمینه ساز، درصدد است شاخصه های مبنایی را پیشنهاد کند که بر اساس آن ها، ساماندهی ترسیم راهبردها در جهت دست یابی به فرهنگ و تمدن زمینه ساز با افزایش جنبه های کیفی و کمی صورت پذیرد. نتایج به دست آمده را می توان در دو گزاره بیان کرد:الف) منظور از فرهنگ زمینه ساز، مجموعه ای از آموزه های بینشی (ناظر به عقاید و باورها)، گرایشی (ناظر به ارزش ها) و کنشی (ناظر به آداب، رسوم، الگوها و شیوه های عملی) است که از قرآن کریم و سیره پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت(ع) به دست می آید و هدف و اثر برجسته آن، ایجاد زمینه های فردی و اجتماعی لازم برای پذیرش حقیقی و محض ولایت امام زمان(عج) _ به عنوان آخرین فرستاده الهی _ است و تمدن زمینه ساز نیز، تجلی فرهنگ یادشده در ابعاد سخت افزاری و نرم افزاری خواهد بود؛ب) به نظر می رسد تامل در اوضاع کنونی جهان و جست وجو در آموزه های قرآنی و روایی می تواند این باور را پدید آورد که با مبنا قرار دادن سه شاخصه «هدایت»، «حکمت» و «رضایت» در ارائه راهبردهای تحقیقی و توسعه ای برای تحقق فرهنگ و تمدن زمینه ساز، می توان در اقناع مخاطبان برای ایفای نقش موثر خود در زمینه سازی برای ظهور امام زمان(عج) به توفیقی بیشتر دست یافت.
    کلید واژگان: راهبرد, فرهنگ زمینه ساز, تمدن زمینه ساز, هدایت, حکمت, رضایت}
  • محمدرسول آهنگران، حسین حاجی حسینی

    مقاله حاضر با توجه به اینکه قصد و رضا عنوان دو مرحله بنیادین و مهم از مراحل پنج گانه ایجاد عقد و ایقاع است، به دنبال پاسخ به این پرسش است که آیا تفکیک موقت قصد از رضا شرعا و عقلا امکان دارد یا اینکه در مساله تفصیلاتی وجود دارد؟ فقیهان و حقوقدانان در مقام پاسخ به این پرسش سه نظریه ارایه کرده‌اند: 1. امکان عقلی و شرعی تفکیک موقت قصد و رضا (نظریه تفکیک) 2. عدم امکان عقلی و شرعی تفکیک موقت قصد از رضا بر اساس ارجاع قصد به رضای شرعی (نظریه ارجاع) 3. عدم امکان تفکیک عقلی قصد از رضا اعم از رضای طبعی و رضای عقلی به صورت مردد (نظریه تلازم عقلی).  مقاله حاضر بر اساس تحلیل عقلی و شرعی مراحل عقود و ایقاعات و تفکیک انواع رضایت از یکدیگر، به نقد سه دیدگاه فوق پرداخته و در نهایت به نظریه ابداعی خویش مبنی بر عدم امکان شرعی تفکیک موقت قصد و رضا ضمن پذیرش امکان عقلی تفکیک قصد و رضا گرویده است.

    کلید واژگان: قصد, رضایت, اراده, طلب, بیع مکره, بیع فضولی}
    Mohammad Rasool Ahangaran, Hossein Haji Hosseini

    The intention and the consent are two fundamental stages in creating contract and unilateral contract. This paper attempts to answer this question whether temporary separation of intention and consent is possible or there are conditions. Jurisconsults and jurists have offered three theories for answering this question: 1. The religious and intellectual possibility of temporary separation between intent and consent (the separation theory). 2. The religious and intellectual impossibility of temporary separation between intent and consent based on referring intention to religious consent (the referring theory) 3. The intellectual impossibility of separation between intent and consent whether the consent be natural or intellectual (the intellectual Inseparability) This essay criticizes these three theories and eventually offers its noble theory based on the religious impossibility of temporary separation between intent and consent and intellectual possibility of separation between them.

    Keywords: intention, consent, the will, demand, reluctant bargain, officiousness bargain}
  • نرگس سادات غضنفری
    انسان در زندگی فردی و اجتماعی با شرایط و موقعیت هایی روبرو می شود که واکنش در این موقعیت ها بر زندگیش تاثیر مستقیم می گذارد و او را به رضایتی که آرزویش را دارد می رساند. در این پژوهش سعی داریم چند موقعیت حساس زندگی انسان از قبیل بلا، آسایش، رزق، دشمنی، انتظارات بی جای دوستان، و... را بیاوریم و سپس واکنش هایی را که سزاوار است یک مؤمن در برابر این موقعیت ها داشته باشد، با استفاده از روایات بیان کنیم، همانند وقار در سختی ها، صبر در بلا، شکر در آسایش، قناعت در رزق، ظلم نکردن در دشمنی، به زحمت نینداختن خود در برابر انتظارات بی جای دوستان. در واقع تنها این مؤمن است که می تواند از نیروی ایمان خود بهره گیرد و واکنشی صحیح داشته باشد. این بررسی روایی نشان می دهد که ما می توانیم زندگی خویش را بر اساس تعالیم قرآن و آموزه های اهل بیت بنا کنیم و به آرامش و احساس رضایت دست یابیم.
    کلید واژگان: ایمان, خطر, رضایت, صبر, وقار, ایمان, قناعت, رزق, ظلم, آسایش}
  • محمد سلامی
    در بحث الزام سیاسی، به این موضوع پرداخته می شود که شهروندان یک جامعه سیاسی، چرا ملزم به اطاعت از حاکمانند؟ و در مقابل، براساس چه استدلالی، حاکمان، حق فرمانروایی دارند؟ در این باره، نظریه های گوناگونی همچون اختیارگرایانه، غایت گرایانه، وظیفه گرایانه و... بیان شده است.
    کلید واژگان: فلسفه سیاسی, الزام سیاسی, اختیارگرایی, رضایت, قرارداد, جامعه سیاسی, تشکل اختیاری}
نمایش نتایج بیشتر...
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال