به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « حجرالاسود » در نشریات گروه « فلسفه و کلام »

تکرار جستجوی کلیدواژه « حجرالاسود » در نشریات گروه « علوم انسانی »
  • انشاالله رحمتی*
    این نوشتار برآن است که هر چند گفتگوی میان اسلام و مسیحیت، ضرورتی ناگزیر است، ولی این گفتگو، در صورتی نتیجه بخش خواهد بود که وجوه باطنی و معنوی اسلام نیز در عرصه آن وارد شود. در ابتداء نشان داده ایم که چرا باید عرفان و معنویت اسلام در این گفتگو لحاظ شود و در عین حال این عرفان و معنویت از منبع و مستند اصلی اش دور نیفتد، چه در غیر این صورت دشوار می توان میان آن و اسلام پیوندی ذاتی و استوار تشخیص داد. ضمن تلاش برای تصحیح برخی سوءفهم ها درباره تشیع، سعی شده است تا منابع معنوی و بی نظیر این مذهب به خصوص در موضوع تاویل عرفانی معبد و عبادت تبیین شود. بنابراین به طور مشخص تفسیر معنوی از کلیسا با تاویل مقامات و مناسک حج، به ویژه حجرالاسود از دیدگاه قاضی سعید قمی تطبیق داده شده است. نشان داده ایم که در این قبیل موضوعات، معنویت اسلامی نه فقط دست برتر را دارد، بلکه زمینه مناسبی برای فهم صحیح از معنویت مسیحی نیز فراهم می کند.

    تازه های تحقیق


    در جمع بندی بحث می توان گفت اگر بناست کلیسا همچنان کلیسای باطنی باشد و معبد و عبادت، روح حقیقی خویش را حفظ کند، این مسیر را در معنویت اسلامی می توان دنبال کرد، نه در معنویت مسیحی به گونه ای که از جانب کلیسای رسمی ترویج می شود. معنویت مسیحی اگر هم «کلیسای باطنی» را در قالب نهان جویی و باطنی گرایی دروغین یکسره نابود نکرده باشد، لااقل آن را به حاشیه رانده و به «کلیسای درون» تنزل داده است. در عین حال، کربن در پی آن است که در جهان امروز کلیسای باطنی را احیاء کند. گویی این جمله را با تمام وجود قلمی می کند: «امیدوارم همچنان بتوان، هم صدای با یکی از نویسندگان هم روزگارمان گفت: از محقر بودن کلیساها چه باک، اگر همچنان قدیسان بزرگ در آنجا تکریم شوند!»، اما در صورتی قدیسان و اولیاء تکریم می شوند که این طریقت باطنی احیاء شود و اینجاست که گفتگوی میان اسلام و مسیحیت را می توان نه بر مبنای تضاد و تقابل یا حتی مدافعه گری، بلکه برمبنای تشریک مساعی برگزار کرد و در این مسیر از معنویت اسلامی، بسا چیزها می توان آموخت؛ زیرا به اعتقاد کربن، کلیسای رسمی مسیحیت، بسیاری از بنیان های معنویت راستین را ویران کرده است.
    کلید واژگان: معبد, کلیسا, معنویت شیعی, کعبه, حجرالاسود}
    Enshaallah Rahmati *
    The present paper holds that dialogue between Islam and Christianity is an inevitable necessity, but it will be fruitful if the interior and spiritual aspects of Islam are taken into consideration. In this regard, it first proves why mysticism and spirituality of Islam should be taken into consideration in the dialogue and at the same time they are not distanced from their authentic sources and documents, because otherwise it would be difficult to recognize an essential and strong relationship between them and Islam. Trying to correct some misunderstandings about Shia, the paper seeks to explain its unique spiritual sources, particularly those related to mystical esoteric exegesis of temple and worship. Therefore, spiritual exegesis of church is specifically compared and contrasted with esoteric exegesis of stations and sacred rites of Hajj, particularly alH ajar al-Aswad "Heavenly Black Stone", from Ghazi Saeed Qomi's view. The paper proves that Islamic spirituality is not only superior in these issues, but also provides a proper ground for correct understanding of Christian spirituality.
    Keywords: temple, church, Shia spirituality, Kaba, al-Hajar al-Aswad}
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال