به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « رویکرد » در نشریات گروه « فقه و حقوق »

تکرار جستجوی کلیدواژه « رویکرد » در نشریات گروه « علوم انسانی »
  • عباسعلی کدخدایی، مرسده مظلومی*

    در شرایط عادی، امنیت و آزادی به عنوان دو حق بشری باید در هر جامعه ای برقرار باشد تا ارزش ها و اصول انسانی مورد حراست قرار گیرند؛ اما دولت ها در مواجهه با شرایط اضطرار ناشی از تروریسم ممکن است برای جمع میان دو حق بشری آزادی و امنیت دچار چالش شوند. رویکرد غالب اتخاذی توسط کشورها رویکرد امنیت محورانه است. در این جستار ابتدا، قوانین و آراء قضایی کشورهای انگلستان، فرانسه و آمریکا مورد بررسی قرار می گیرد و تبیین می گردد که دولت ها در این شرایط، اغلب آزادی را برای برقراری امنیت نادیده  می گیرند. در مقابل، رویکرد آزادی محورانه قرار دارد که در مواجهه با تروریسم با برقراری آزادی، امنیت را تا حدودی نادیده می گیرد و این رویکرد به دلیل تمایل به رویکرد امنیت محورانه از سوی دولت ها اصولا توسط دولت ها قابل اتخاذ نیست و تنها می توان صبغه هایی تاریخی از اتخاذ این رویکرد توسط دولت ها یافت. سرانجام با بررسی های بیشتر در این خصوص می توان به این نتیجه رهنمون شد که در برقراری تعادل میان امنیت و آزادی جانب تعدیل را نگه داشته و در شرایط اضطرار ناشی از تروریسم، حتی الامکان به محدود سازی حق های بشری تخطی پذیر اقدام نمود؛ به گونه ای که هیچ یک از دو حق بشری امنیت و آزادی به بهانه برقراری دیگری دچار خدشه نشود.

    کلید واژگان: تروریسم, رویکرد, امنیت, آزادی, مقابله}
    Abbasali Kadkhodaii, Mersedeh Mazloumi*

    Under normal circumstances, security and freedom as two human rights must be established in every society in order to protect human values ​​and principles; But in the face of terrorism emergencies, governments may be challenged to combine the two human rights of freedom and security. The predominant approach adopted by countries is a security-oriented approach. This paper first examines the laws and judgments of the United Kingdom, France, and the United States, and explains that governments often ignore freedom of expression in these circumstances. In contrast, there is a freedom-oriented approach that in the face of terrorism with the establishment of freedom, security to some extent ignores this approach and this approach due to the desire for a security-oriented approach by governments can not be adopted by governments and only historical aspects of this approach can be adopted. Found by governments. Finally, further investigation in this regard can lead to the conclusion that in balancing security and freedom, moderation can be maintained and, in times of emergency caused by terrorism, restrictive human rights can be restricted as much as possible; In such a way that neither of the two human rights of security and freedom is violated under the pretext of establishing another.

    Keywords: terrorism, approach, security, freedom, challenge}
  • نادر مردانی، ابوذر بلاغی
    حقوق بین الملل محیط زیست فضای ماورای جو، یکی از بخش های حقوق بین الملل فضا بوده که در دهه های اخیر، با رشد فعالیت های دولت ها و بخش خصوصی در اکتشاف، بهره برداری و انتفاع از منابع موجود در فضا مورد توجه بین المللی قرار گرفته است. این پژوهش به دنبال پاسخ به این پرسش است که در زمینه محیط زیست ماورای جو، چه ارتباطی میان اصول موجود حقوق بین الملل فضا و حفظ محیط زیست فضایی وجود دارد؟ سپس چه رویکردهایی در جامعه بین المللی بر محیط زیست ماورای جو حاکم است و چه چالش ها و خلاهایی در این زمینه وجود دارد؟ نتیجه تحقیق حاضر بدین صورت است که علی رغم نبود نظام واحد بین المللی در زمینه حفاظت از محیط زیست ماورای جو، از یک سو با توسعه اصول موجود حقوق بین الملل فضا و از سوی دیگر با توسل به رویکرد امنیت پایدارمحور می توان در جهت حفاظت از محیط زیست ماورای جو کوشید.
    کلید واژگان: حفاظت, محیط زیست, فضای ماورای جو, رویکرد, چالش, خلا}
    Nader Mardani, Abouzar Balaghi
    International law on outer space environment is a part of international space law that has been taken into consideration in the context of international community with the growth of governments’ and private sectors’ activities in exploration and exploitation of recourses in space. In this study, we will seek to answer the question initially that what kind of connection there is between the current international space law principles and space environment protection? Then, what approach in international community governs the space environment? And finally, what are the challenges and gaps existing in so-called area? The conclusion of this study is that one can try to preserve the environmental outer space despite the lack of an international unified system in outer space environmental protection by developing the current international space law principles, on the one hand and by using the sustainable security-centered approach on the other hand.
    Keywords: Preservation, Environment, Outer Space, Approach, Challenge, Gap}
  • علی شفیعی
    دانش اصول که شیوه و روش کشف مقصود متن را تبیین می کند از ره آوردهای بشری و فرجام نیازهای عالمانی است که دغدغه دریافت مرادات شارع را داشته اند این دانش که زاییده ضرورت و نیاز دانش فقه بوده همانند دیگر دانش ها اولا: بر مبانی استوار است که می توانند متناسب با نیازهای عصری بازسازی شوند؛ ثانیا: رویکردی واحد و روشی یکسان بر آن حاکم نبوده است و ثالثا: همان گونه که در تاریخ آن علم نمایان است تحولات و تطورات ساختاری و متدیک بسیاری را تجربه کرده است که می تواند این تجربه ها متناسب با نیازها از یک سو و پیشرفت های علمی از سوی دیگر کماکان به صورتی روشمند تکرار شوند.
    در این مقاله تلاش شده است از دریچه «فلسفه علم اصول» ضمن اشاره به مبانی روش ها و رویکردهای موجود دانش اصول؛ آسیب شناسی اجمالی از رویکردها و روش های این دانش نیز ارائه گردد تا زمینه برای بازخوانی در عرصه هایی که نیازمند به تحول اند فراهم تر گردد.
    کلید واژگان: اصول فقه, رویکرد, روش استقلالی, روش آلی, روش تلفیقی, مدرسه محدثان, مدرسه اصولیان}
  • علی شفیعی
    از جمله سرفصل های مهم دانش نوپیدای »فلسفه علم اصول«، پرداختن به روش ها و رویکردهای دانش اصول است. دانش اصول که زاییده ضرورت و نیاز دانش فقه در طول تاریخ بوده، تحولات و تطورات ساختاری و متدیک بسیاری داشته است. مقایسه الذریعه مرحوم سید با آثار اصولیان معاصر و نگاهی گذرا به ادوار تاریخی اصول، این تحولات را به خوبی نمایان می کند.
    این تحولات را می توان از جمله، محصول رویکردهای متفاوت اصولیان و روش های مختلف ایشان دانست که به تناسب تحولات محیطشان بدان ها پرداخته اند.
    طرح مباحث نوپیدایی همچون اصول فقه حکومتی که برآمده از فقدان پاره ای مباحث مهم ناظر به فقه حکومت - فقه حکومتی - و اعتقاد به پاسخ گو نبودن اصول فقه موجود در تامین نیازها و دغدغه های حوزه حکومت است، بر ضرورت این بازخوانی می افزاید; چراکه انشعاب در علمی بنیادی همچون اصول اگر هم مطلوب باشد، باید پس از یقین به اتمام ظرفیت موجود و مطلوب آن باشد; و نه این که آسیب های قابل مدیریت و کاستی های اندک را که به احتمال فراوان قابل تدارک اند، معبری برای در هم ریختن آن، قرار دهیم.
    در این مقاله تلاش شده تا ضمن اشاره به این روش ها و رویکردها، آسیب شناسی اجمالی ای از رویکردها و روش های دانش اصول نیز گزارش شود.
    کلید واژگان: اصول فقه, رویکرد, روش آسیب شناسی, مدرسه محدثین, مدرسه اصولیین, روش استقلالی, روش آلی, روش تلفیقی}
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال