فهرست مطالب
فصلنامه کتابداری و اطلاع رسانی
سال چهاردهم شماره 3 (پیاپی 55، پاییز 1390)
- تاریخ انتشار: 1390/07/01
- تعداد عناوین: 11
-
-
صفحه 9مفهوم بازاریابی اجتماعی، که به تازگی به متون علوم کتابداری و اطلاع رسانی وارد شده، ضمن به کارگیری فنون بازاریابی تجاری، بر تغییر رفتار فردی و گروهی به منظور ارائه راه حل هایی برای پاسخگویی به مسائل اجتماعی تاکید میکند. این مقاله با تاکید بر نقش اجتماعی کتابخانه های عمومی، به معرفی بازاریابی اجتماعی و باز تعریف مولفه های موجود در آمیخته بازاریابی (4p) در کتابخانه ها برمبنای بازاریابی اجتماعی، و ضرورت به کارگیری آن در کتابخانه های عمومی پرداخته است. با بررسی متون، مشاهده شد بازاریابی اجتماعی برای ترویج هدفهای کتابخانه های عمومی مناسب است.
کلیدواژگان: بازاریابی، بازاریابی اجتماعی، کتابخانه های عمومی -
صفحه 33هدف از این پژوهش، بررسی همکاری علمی و هم نویسندگی در میان اعضای هیئت علمی دانشگاه شاهد در پایگاه های تخصصی غیر استنادی از سال 2000 تا پایان سال 2008 میلادی است. پایگاه های مورد تحقیق عبارتند از:ACS، AIP، CAB، Compendex، Computer Source، Econlit، LISA، Medline، Sport Discus.
پژوهش از نوع پیمایشی است و با استفاده از روش های کمی، هم نویسندگی در پایگاه های یاد شده بررسی شده است. نتایج نشان می دهد از مجموع 126 تولید علمی، 27/91 % تولیدات به صورت گروهی و 73/8% به صورت انفرادی صورت گرفته است. به لحاظ موضوعی، بیشترین همکاری علمی در حوزه علوم پزشکی و فنی و مهندسی و کمترین همکاری در حوزه علوم انسانی و کشاورزی بوده است. به لحاظ ملیت پژوهشگران همکار، علاوه بر پژوهشگران خود دانشگاه شاهد و سایر دانشگاه های ایران، پژوهشگرانی از کشورهای هند، استرالیا، فرانسه، مالزی، اسلوانی، انگلستان و کانادا با پژوهشگران دانشگاه شاهد همکاری علمی داشته اند. همچنین، نتایج نشان می دهد هم نویسندگی بیشتر در شکل درون سازمانی و با سایر اعضای هیئت علمی خود دانشگاه شاهد صورت گرفته و هم نویسندگی با پژوهشگران خارج از دانشگاه (26/18%) و بویژه همکاری علمی در سطح بین المللی در سطح پایینی (08/6%) قرار دارد.
کلیدواژگان: هم نویسندگی، همکاری علمی، دانشگاه شاهد، نمایه های غیر استنادی -
صفحه 51محیطهای فراپیوندی در وب برای یافتن اطلاعات مورد نیاز از طریق بررسی، مرور و دنبال کردن پیوندها مورد استفاده قرار می گیرند. کاربران برای رسیدن به صفحه یا صفحاتی از وب که اطلاعات مرتبط را در اختیار آنها قرار دهد، درباره انتخاب پیوندها و جهت یابی تصمیم گیری و از علایم و نشانه هایی استفاده می کنند که عناصر وب در اختیار آنها قرار می دهد. در پژوهش حاضر، برای بررسی رفتار جستجوی مروری کاربران، عناصر مرتبط با نظام اطلاعاتی از یک سو، و عوامل مربوط به ویژگی های افراد از سوی دیگر مورد توجه قرار گرفت. حاصل تعامل این دو، یعنی گزینش پیوندها، جهت یابی و عملکرد کاربران در یک محیط فراپیوندی و در کنار یکدیگر بررسی شد. جامعه آماری این پژوهش 60 دانشجوی تحصیلات تکمیلی از رشته ها و دانشکده های مختلف دانشگاه فردوسی بود و داده های آن از طریق «پرسشنامه» و «ثبت داد و گرفت» دانشجویان به دست آمد. یافته های پژوهش نشان داد بین کاربران حوزه های تحصیلی و مقاطع تحصیلی مورد مطالعه از لحاظ چگونگی تعامل (میزان آشنایی و درک عناصر و اجزاء صفحات وب) تفاوت معناداری وجود دارد. در همین راستا، آزمون فرضیه مشخص کرد تفاوت در عملکرد کاربران دو حوزه و مقطع مورد مطالعه، معنادار است. بر اساس نتایج آزمون هر دو فرضیه، دانشجویان حوزه علوم پایه و مهندسی و مقطع دکتری، عملکرد بهتری در مرور محیط فراپیوندی داشتند، اما این تفاوت در بین دانشجویان دختر و پسر معنادار نبود.
کلیدواژگان: جستجوی مروری، نظامهای فراپیوندی، فرامتن، وب، ویژگیهای فردی -
صفحه 83کتابخانه دیجیتالی، صورت جدیدی از فناوری ذخیره و بازیابی اطلاعات است که فرایندهای مجموعهسازی، سازماندهی، مدیریت فایل، نگهداری و دسترسپذیری منابع در آن صورت می گیرد. سازماندهی محتوا یکی از فرایندهای مهم کتابخانه های دیجیتال است که تاکنون تلاشهای زیادی برای بهبود کیفیت آن صورت گرفته است. یکی از این راهکارها استفاده از نظام ساده سازماندهی دانش(اسکاس) است. اسکاس از چهار ساختار اصلی «آر.دی.اف»، «ایکس.ام.ال»، «یو.آر.آی» و «عناصر ابردادهای» تشکیل شده است. توزیع واژگان کنترلشده در محیط وب با استفاده از اسکاس، امکان برقراری ارتباط و ادغام با دیگر منابع اطلاعاتی را که از «آر. دی. اف» پیروی میکنند، فراهم میآورد. این مقاله ضمن تشریح مفهوم اسکاس و معرفی اجزای ساختاری آن، قابلیتهای آن را به منظور سازماندهی اطلاعات در کتابخانه های دیجیتالی بررسی می کند. این امکان با توجه خاص به امکان توزیع و انتشار واژگان کنترلشده در محیط وب، به وسیله اسکاس و نیز قابلیتهای نمایه سازی آن، تبیین و بررسی شده است.
کلیدواژگان: کتابخانه های دیجیتال، سازماندهی دانش، اسکاس، واژگان کنترل شده -
صفحه 111هدف از پژوهش حاضر، بررسی و تحلیل وبلاگهای کتابداری در ایران است. پژوهش حاضر، پیمایشی- توصیفی و از نوع کاربردی است. در این پژوهش با استفاده از سیاهه وارسی محقق ساخته، تعداد 46 وبلاگ کتابداری و اطلاع رسانی در فاصله زمانی 1386 تا 1388 تحلیل محتوا گردید. در تهیه سیاهه وارسی، عناصر سیاهه وارسی «هرینگ و همکاران» در خارج از ایران و «اسکروچی» در داخل ایران، مبنای کار قرار گرفت. یافته های پژوهش نشان داد بیشترین موضوع مورد توجه در وبلاگها، فناوری اطلاعات و کمترین موضوع، نمایه سازی و چکیده نویسی است. به لحاظ محتوا، بیشترین وبلاگها از نوع عمومی و کمترین آنها متعلق به انجمنهای علمی کتابداری است. وبلاگهای تخصصی، در 8 حوزه موضوعی فعال می باشند. در وبلاگها رویکرد آموزشی از رویکرد علمی ضعیف تر است. شبکه های هم اندیشی تخصصی در وبلاگهای کتابداری ایران بسیار کم است. میزان استناددهی در وبلاگهای کتابداری ایران، در حد نسبتا مطلوبی است. وبلاگهای کتابداری ایران دارای ساختار فنی و شکل ظاهری نسبتا مناسبی هستند. در خاتمه نیز سیاهه وارسی تدوین شده در این پژوهش، برای طراحی و ارزیابی محتوا و کارایی وبلاگهای کتابداری، توصیه گردیده است.
کلیدواژگان: وبلاگهای کتابداری ایران -
صفحه 135استفاده از راهکارهای بازاریابی، فرصتی را برای کتابخانه ها فراهم می آورد تا استفاده کنندگان بالقوه را به استفاده کنندگان بالفعل تبدیل کنند و از این طریق موجب افزایش استفاده و بهره وری بیشتر کتابخانه ها شود. مکان کتابخانه به عنوان یک عامل بیرونی و فعالیتهایی که به آگاهی از وجود خدمات کتابخانه منجر می شوند، دو عنصر از عناصر اصلی مطرح در مفهوم آمیخته بازاریابی هستند. پژوهش حاضر به روش پیمایشی، به سنجش تاثیر این دو بر میزان استفاده و بررسی جایگاه آموزشی و پژوهشی کتابخانه مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد می پردازد. جامعه مورد مطالعه، تمامی دانشجویان مقطع کارشناسی مشغول به تحصیل در نیمسال اول سال تحصیلی 89-1388 از 6 دانشکده انتخابی بر اساس فاصله مکانی بود. ابزار گردآوری اطلاعات، روش مشاهده آثار به جای مانده از بخش امانت کتابخانه مرکزی با بهره گیری از نرم افزار سیمرغ بود و از روش پرسشنامه برای سنجش رفتارهای استفاده کنندگان از خدمات کتابخانه مرکزی استفاده شد. تحلیل آماری یافته های نشان داد: (1) بین فاصله مکانی تحصیل یا اقامت دانشجویان از کتابخانه مرکزی دانشگاه و میزان استفاده از این کتابخانه، رابطه معناداری وجود دارد؛ به این معنا که دانشجویان ساکن در فاصله های نزدیک، استفاده بیشتری از کتابخانه و خدمات آن داشته اند. (2) به علت یکسان بودن سطح نبود آشنایی، بین میزان استفاده دانشجویان ساکن خوابگاه های نزدیک کتابخانه مرکزی و سایر دانشجویان، اختلاف معناداری وجود نداشته و هر دو گروه استفاده یکسانی از کتابخانه مرکزی داشته اند. (3) بین میزان کتابهای به امانت رفته از دو حوزه علوم و علوم اجتماعی تفاوت وجود دارد و این تفاوت در جهت فزونی امانت در کتابهای حوزه علم است. (4) بین کمیت کتابهای به امانت برده شده علوم اجتماعی و کتابهای ادبی تفاوت وجود دارد و این تفاوت به دلیل نبود کتابهای ادبی در دیگر کتابخانه های دانشگاه (غیر از ادبیات) در جهت فزونی کتابهای ادبی است. (5) دانشجویان دانشگاه فردوسی تاثیرگذاری مجموعه کتابخانه مرکزی دانشگاه را در فعالیتهای آموزشی و پژوهشی خود کمتر از 50% ارزیابی کرده اند. (6) فهرست مشترک الکترونیک کتابهای فارسی در سایت کتابخانه مرکزی دانشگاه فردوسی، در کمتر از 20% موارد موجب مراجعه به کتابخانه های دانشگاه برای امانت کتاب شده است.
کلیدواژگان: آگاهی، فاصله مکانی تا کتابخانه، آمیخته بازاریابی، کتابخانه مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد -
صفحه 163هدف پژهش حاضر، رتبه بندی شاخصهای سرمایه فکری در کتابخانه ها و مراکز اطلاعرسانی دانشگاه های مازندران، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دانشگاه جامع گلستان و علوم پزشکی گرگان است. برای انجام این پژوهش توصیفی، مقطعی و کاربردی از پرسشنامه استفاده شد که پس از سنجش روایی و پایایی بر اساس نمونه گیری طبقه بندی شده سهمیه ای، بین 174 نفر از اعضای سازمان های فوق توزیع گردید. تجزیه و تحلیل داده های پژوهش با استفاده از نرم افزار SPSS16 صورت گرفته است. نتایج پژوهش نشان میدهد شاخصهای سرمایه فکری در سازمان های یادشده، دارای اهمیت یکسانی نیست.
کلیدواژگان: رتبه بندی، سرمایه فکری، سرمایه انسانی، سرمایه فرایندی، سرمایه نوآوری، سرمایه مشتری -
صفحه 193امروزه نقش کتابخانه ها در کشورهای توسعه یافته به عنوان مراکز اطلاع رسانی و کتابداران به عنوان اطلاعرسانان، تغییر یافته است. این مهم در برخی کشورهای درحال توسعه از جمله ایران به کندی و به شکلی ناقص و ناآگاهانه در حال انجام است. به نظر می رسد ضعف در آموزش کتابداری و اطلاع رسانی در این دسته از کشورها دلیل کندی این حرکت است. در این مقاله ابتدا توانایی های مرجع و اطلاع رسانی کتابداران کتابخانه های ایران سنجیده شد که مشخص گردید کتابداران ایرانی مهارتهای لازم برای ارائه خدمات مرجع نوین و صحیح را ندارند. تمامی افراد جامعه مورد مطالعه، این ضعف را ناشی از آموزش نامناسب اعلام کردند. این مطالعه با روش تحلیل محتوا، کیفیت و نحوه آموزش خدمات مرجع و اطلاع رسانی در دانشگاه های ایران با ایالات متحده آمریکا را بررسی و به صورت موردی، برنامه ها و کرسی های آموزشی گروه های کتابداری دانشگاه تهران و دانشگاه کنتاکی را مقایسه کرده است. یافته ها نشان میدهد دلیل عمده، نبود سیستمهای اطلاع رسانی کارآمد و حفظ نقش سنتی کتابخانه ها به عنوان محلی برای نگهداری اطلاعات نه اشاعه آن است. ضعفهای آشکار در نحوه آموزش و کرسی های آموزشی مربوط و نیز روزآمد نبودن منابع پایه تدریس این درسها، در مقایسه با کشوری مانند ایالات متحده آمریکا قابل مشاهده است.کلیدواژگان: خدمات مرجع، آموزش خدمات مرجع، اطلاعرسانی، آموزش کتابداری، کتابداری در ایران
-
صفحه 225مقدمههدف اصلی این پژوهش، شناسایی نحوه ارائه ایده ها، روش ها، پیشنهادهای نو و الگوی ارتباط در کتابخانه های دانشگاه های شهید چمران و جندی شاپور است.روشاین پژوهش از نظر روش گردآوری داده ها، توصیفی و از نوع پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش را تمامی کارکنان کتابخانه های دانشگاه های شهید چمران و جندی شاپور تشکیل دادند. داده های گردآوری شده با استفاده از روش های آمار توصیفی، آزمون t تک نمونه ای و آزمون t گروه های مستقل، تجزیه و تحلیل گردید.یافته هابررسی داده های گردآوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS نشان داد میزان استقبال کتابخانه ها از ایده های نو در حد بالا و بیشتر از حد متوسط بوده است. میزان استفاده مدیران از مشو قهای درونی و بیرونی جهت ترغیب کارکنان به ارائه پیشنهادهای خلاقانه، بالاتر از حد متوسط بوده است. جو مشارکتی حاکم بر کتابخانه ها، میل به همکاری و مشارکت را در کارکنان افزایش داده است. همچنین، دانشگاه شهید چمران در تمامی متغیرهای مورد بررسی به استثنای «استقبال از ایده ها، روش ها، و پیشنهادهای نو» نسبت به دانشگاه جندی شاپور وضعیت بهتری دارد.
اصالت / ارزش: یافته های این پژوهش بر اهمیت توجه بیشتر به ایده های نو و خلاقانه کارکنان کتابخانه ها تاکید می کند. مدیران کتابخانه ها می توانند با بهره گیری از نتایج پژوهش حاضر، عوامل ترغیب کننده و بازدارنده ارائه ایده های نو از سوی کارکنان را شناسایی کنند و در جهت تقویت و تضعیف آنها گام بردارند.
کلیدواژگان: خلاقیت، نوآوری، ایده ها، الگوی ارتباطی، کتابخانه های دانشگاهی دانشگاه شهید چمران، دانشگاه جندی شاپوراه -
صفحه 251امروزه تنوع نیازها و انتظارهای کاربران اینترنتی، اهمیت طراحی سایتها را دوچندان ساخته است، به گونهای که بتواند رضایتمندی کاربران را از حمایت مختلف محقق سازد. این مسئله تنها به بعد زیباییشناختی سایتها محدود نگردیده و مباحث پیچیدهتری همچون رضایتمندی اطلاعاتی کاربران سایتهای اینترنتی را نیز در برمیگیرد. با توجه به اهمیت موضوع یاد شده، در تحقیق حاضر علل موثر بر رضایتمندی اطلاعاتی کاربران اینترنتی بررسی شده است. تحقیق از لحاظ هدف، ماهیتی کاربردی و از لحاظ روش، ماهیتی توصیفی - پیمایشی دارد. ابزار جمعآوری داده ها پرسشنامه بوده که روایی آن (روایی ظاهری و محتوایی) و پایایی (آلفای کرونباخ: 91%) به اثبات رسیده است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که ویژگی های اطلاعاتی موجود در سایتها، امنیت، راحتی و به روز بودن، از عوامل بسیار موثر بر رضایتمندی اطلاعاتی کاربران است. از طرف دیگر، مشخص گردید کاربران در مقایسه با موارد پیشین، به امکانات سایت چندان توجه ندارند و بومشناختی آنان در انتخاب سایتها عاملی تاثیرگذار بوده است.
کلیدواژگان: خدمات الکترونیک، رضایتمندی مشتری، رضایتمندی اطلاعاتی مشتری
-
Page 9Social marketing concept, recently entered in the literature of library and Information Science, applies the techniques of commercial marketing, emphasizes individual and group behavior change in order to provide solutions to respond to social problems. Emphasizing social role of public libraries, this paper discusses about a redefinition of components of Marketing Mix (4p) in libraries based on social marketing and also the necessity of applying it in public libraries. Reviewing the texts, it was observed that the social marketing is appropriate to promote the goals of public libraries.
-
Page 33The purpose of this paper is to study co-authorship and scientific productions of the faculty members at Shahed University, IRAN, during the period of 2000 to 2008. A scientometrics method was used to evaluate scientific productions. The study was limited to the following international non-citation databases: ACS, AIP,CAB, Compendex, Computer Source, Econlit, LISA, Medline, and Sport Discus. A total number of 126 scientific productions were found through multiple searches. The maximum scientific productions were found in the field of Medical Sciences in Medline (42.06 percent). The least was found in the field of Library and Information Science. In addition, 88.89 percent of scientific productions were written jointly and 11.11 percent were written individually. The researchers from Iran and the following countries had collaborated with Shahed University’s researchers: India, Australia, France, Malaysia, Slovenia, UK and Canada. We conclude that the co-authorship at local and national levels (18.26 percent) is better than co-authorship at international level (6.08 percent).
-
Page 51To access Web pages that provide relevant information, users have to continuously make decision about how to follow links on and at the same time use signs and clues that web page elements provide them for orientation and path finding. In this research, elements related to information systems (the Web) on the one hand, and users’ characteristics on the other hand have been taken into consideration. Also users’ interaction, i.e, the process of selecting of links and following them and their performance are explored in the context of hyperlink environment. A mixed (quantitative & qualitative) method was used and data were collected in two ways, namely through a "questionnaire" and "log files" during the user's browsing sessions. Sixty graduate students of Ferdowsi University participated in the study and their browsing behaviors were observed and documented. Findings indicate that there are significant differences between users with different educational background and levels in their perception of the webpage elements. Also there are significant correlations between user's computer and search experiences and skills and their perception of the Webpage elements and performance. Another finding shows that male and female web users do not significantly differ in their perception of the webpage elements and performance.
-
Content Organization in Digital Libraries with Utilizing Simple knowledge organization system (SKOS)Page 83Digital Library is a new feature of the information storage and retrieval technology in which complex processes like acquisitions, organization, file management, and resource maintenance are carried out electronically. Content organization is one of the most important processes in digital libraries and there have been many efforts to improve its quality. One of these strategies is to use a simple knowledge organization system (SKOS). It is combined of four main structures, RDF, XML, URL and metadata elements. Distribution of controlled vocabulary using SKOS will provide communication and integration of information resources based on RDF. This paper describes and introduces SKOS and its structural components; In addition, it investigates its potential to organize information in digital libraries considering the distribution and dissemination of controlled vocabulary in web environments and its indexing features.
-
Page 111Knowledge Sharing is one of the most important achievements provided by the information and communication technology. Blogs are one of the most common communication medium in the library community in Iran. The aim of the present research was to investigate the state of the art of Library and Information Science (LIS) Weblogs in Iran. Data collection was based on a Checklist designed by researchers. The population of the study included 46 Weblogs that were active from 2008 to 2010. A content analysis approach was used for collecting data. Research findings show that most blogs focused on IT-related topics. Indexing and abstracting were not the main concern of these knowledge sharing platforms. The subject-specific weblogs were categorized under 8 topics. The Weblogs which are focused on educational issues are less than those which are devoted to scientific matters. However, it can be concluded that the Weblogs which deal with LIS specific topics are few. The results also reveals that a reasonable amount of citations have been used in these Weblogs. In terms of structure, it can be claimed that the structure and interface of LIS Weblogs in Iran are relatively good. The researchers hope that the checklist designed by them can be useful for other similar research as a data collection instrument.
-
Page 135The impact of two elements of the Marketing Mix – spatial distance and awareness were investigated in this study. The study was conducted in Central Library of Ferdowsi University. 356 students enrolled in the first semester of the academic years 1383-1389 (2004-2010) in six schools based on their spatial distance form the samples of the study. The loan data recorded by the Simorgh Software and the data collected from questionnaire were analyzed. It was found that (1) students living in close distance use the Central Library and its services more. (2) Due to unawareness of the collection and the services, no significant difference was found between students living in dormitories close to the Central Library and other students. (3) The science books held in the Central Library are used more than the social science books. (4) The literature books held in the Central Library is used more than social science books.(5) students evaluated the impact of Central Library on their educational and research activities less than 50%. (6) The Central Library OPAC in the students to use the Central Library collection in less than 20% of the cases encourage.
-
Page 163The aim of this paper was to rank the factors of intellectual capital in libraries and information centers of Mazandaran University, Mazandaran Medical Sciences University, Golestan University and Golestan Medical Sciences University. The study population included all the staff of the libraries and information centers of these universities. Data were collected through the distribution of a questionnaire among 174 academic staffs at the selected universities. The results of research show that Intellectual capital indicators in the above mentioned organizations are not at the same significance.
-
Page 193Today the role of libraries as information centers and librarians as information professionals has changed in developed countries, but in some developing countries such as Iran this progress is doing so slowly and in incomplete form.This can be the main reason for weakness in Library and Information Science Education in such countries. In this paper we examined the skills of reference librarians and information professionals in Iran. Results showed that librarians do not have the necessary proficiency and skills to apply new tools that could improve reference services in a good and correct way. All the librarians declare that this flaw is because of unfortunate and inappropriate LIS education in Iran. Therefore, in this article we compared the quality of reference services education and the syllabuses through a content analysis of educational texts and educational programs in the department of library science of Tehran University and University of Kentucky in the United States. The comparison of the results showed that the main reason for the lack of proficient information systems in libraries and applying traditional system was because of a deficiency in library education and out-of-date syllabuses in Iranian librarianship education, compared with a developed country like the United States.
-
Page 225The main aim of this research was to identify the ways in which innovative ideas, methods and suggestions were presented in the university libraries of Shahid Chamran and Jundishapur, as well as, to identify the relational patterns governing the same institutions. A descriptive-survey method was deployed. Samples included all staff working at various libraries in Shahid Chamran University and Jundishapur University. Collected data were analyzed by descriptive statistics, one-sample t-test and t-test of independent groups. Findings revealed that libraries under study were welcoming new ideas more. It was also revealed that library mangers were more encouraging the library staff for innovative suggestions. It seemed that the participative pattern of management governing the libraries and staff's willingness to collaboration have increased. Also, it seemed that Shahid Chamran University in all the variables studied except for “welcoming the ideas, methods and new suggestions” had better structure than Jundishapur University. Findings stressed on the importance of giving more attention to new ideas and innovative library staff. Library managers can take advantage of the present research results, to identify encouraging and inhibiting factors affecting staff presenting new ideas and take steps to strengthen and reform them.
-
Page 251Recently, diversity of needs and expectations of Internet users have greatly increased the significance of designing Websites to fulfill users satisfaction. With the rapid and impressive progress of Websites, an important issue is to understand what factors influence the user's information satisfaction. The aim of this paper was to investigate the factors influencing information satisfaction of the Internet users. For this purpose, a theoretical model of user information satisfaction was developed and empirically examined, using responses from a sample of 432 Internet users in four urban regions in Shiraz. Findings indicate that the factors include information content, innovation, ease of use, and security have significant influence on information satisfaction of Internet users. Moreover, research findings reveal that users generally do not pay enough attention to the above mentioned websites capabilities. On the contrary, the demographic features of users affect the user's selection of Internet websites.