فهرست مطالب

آینه پژوهش - سال بیست و پنجم شماره 5 (پیاپی 150، آذر - اسفند 1393)

نشریه آینه پژوهش
سال بیست و پنجم شماره 5 (پیاپی 150، آذر - اسفند 1393)

  • 194 صفحه، بهای روی جلد: 40,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1393/12/10
  • تعداد عناوین: 22
|
  • مقاله
  • نصرت نیل ساز، آنگلیکا نویروت صفحه 7
    هرگونه ارزیابی و اظهار نظر درباره شکل و ساختار قرآن به دیدگاه پژوهشگر درباره چگونگی تدوین و تثبیت آیات قرآن بستگی دارد. نویسنده در این مقاله به بررسی زبان و سبک قرآن به طور کلی پرداخته است و بر همین اساس، گونه های ادبی خاصی که در قرآن گرد آمده را به لحاظ محتوا و صورت بررسی می نماید. وی همچنین ارتباطات درون متنی، یعنی گونه های مختلف ارتباط بخش های مجزا در هر سوره را مورد واکاوی قرار می دهد. نویسنده در راستای این اهداف، نوشتار خود را با ارائه مطالبی پیرامون تدوین و تثبیت نهایی قرآن آغاز می کند. سپس بحث تدوین قرآن را مطرح و روند تثبیت نهایی متن قرآن را مورد مداقه قرار می دهد. بررسی ویژگی زبان شناختی، سبکی و ادبی قرآن از دیگر مباحث مورد توجه نویسنده می باشد. وی در ادامه، فواصل و ساختارهای آیات را به مثابه معیاری برای تاریخ نگاری تقریبی برشمرده و تناسب میان دسته های آیات را به مثابه یک معیار قلمداد می نماید. در نهایت، نوشته را با تشریح اجزای ساختمانی سوره ها به پایان می رساند.
    کلیدواژگان: شکل قرآن، ساختار قرآن، تدوین قرآن، تثبیت قرآن، مطالعات قرآنی، زبان قرآن، سبک قرآن، گونه های ادبی قرآن، سوره های قرآن، ویژگی زبان شناختی قرآن، ویژگی سبکی قرآن، ویژگی ابدی قرآن، آیات قرآن
  • کازوبو موراتا صفحه 23
    روزبهان بقلی شیرازی دیرزمانی است که به عنوان عاشق زیبایی و مدافع استوار برای پرداختن به تصوف عاشقانه، به سبب گفتارهای گوناگونی که در ستایش عشق بدو انتساب می دهند، نامبردار است. آدم (ع) یکی از نخستین اولویت ها را در اندیشه روزبهان داراست. بطوریکه از دیدگاه وی، آدم (ع) معیار زیبایی و کمال انسانی را ارائه می کند. هدف نویسنده در نوشتار حاضر این است که با بهره گیری از نماسازی های قرآن، این مسئله را واکاوی نماید که از میان همه آفریدگان، چه چیزی آدم (ع) و زیبایی وی را تا بدین پایه در دیدگاه روزبهان، ویژه نموده است؟ نویسنده با بررسی برخی آثار روزبهان که بیشترین گفتگوهای قابل توجه درباره آدم (ع) در این آثار یافت می شود، شاکله نوشتار خود را طرح ریزی نموده است. این آثار عبارتند از: تفسیر قرآن روزبهان، عرائس البیان، شرح حدیث وی، عرائس الحدیث، عبهر العاشقین و مشرب الارواح. مهم ترین مباحث طرح شده توسط نویسنده در نوشتار با بهره گیری از آثار روزبهان بدین شرح اند: آفرینش آدم (ع) در قرآن، تقابل آدم (ع) و فرشتگان، ارتباط زیبایی و دانش، پرستش جبری در تقابل با محبت اختیاری و...
    کلیدواژگان: زیبایی آدم (ع)، روزبهان بقلی شیرازی، عشق، آفرینش آدم (ع)، زیبایی انسان
  • آلاء وحیدنیا، فرانسوا دو بلوا صفحه 30
    طی دو تا سه دهه گذشته، مکتبی نو از مطالعات اسلامی در غرب ظهور یافته است که طرفداران آن غالبا خود را «تجدیدنظر طلبان» می خوانند. ایده ی محوری این جریان، مورد تردید قرار دادن اعتبار گزارش های نقل شده توسط مسلمانان در رابطه با زمان و مکان منشا اسلام است و این که آن را به مکانی شمالی ترو زمانی متاخر، نسبت دهند. در سال های اخیر به شکل فزاینده ای محور گرایش تجدید نظرطلبان به سوی مورد تردید قرار دادن اعتبار متنی قرآن و بازسازی یک نسخه ی فرضی قدیمی تر از کتاب مقدس مسلمانان جهت یافته است. نویسنده در نوشتار حاضر این گونه مسائل را مورد بررسی قرار داده است.
    کلیدواژگان: تجدد نظر طلبان، اعتبار متنی قرآن، مطالعات اسلامی در غرب، اسلام، قرآن، زمان اسلام، منشاء اسلام
  • دو پیشنهاد به وزارت علوم درباره ی مقالات علمی - پژوهشی / مورد مثال: رشته زبان و ادبیات فارسی
    سجاد آیدنلو صفحه 35
    آیین نامه ارتقا یا تبدیل وضعیت اعضای هیات علمی گرچه به لحاظ تبیین و تنظیم اصول اداری مفید است؛ اما از نظر برخی مواد، مصوبات و توضیحات پیرامون کارهای پژوهشی، ناقص می باشد. نویسنده در نوشتار حاضر دو پیشنهاد درخصوص چگونگی بررسی و امتیازدهی مقالات علمی پژوهشی با ارائه مصادیقی از رشته زبان و ادبیات فارسی، مطرح می نماید. این دو پیشنهاد بدین شرح اند: 1. بررسی فنی و دقیق محتوای مقاله های چاپ شده نه مجلات آن ها؛ 2. پذیرش فقط دو مقاله مشترک از اعضای هیات علمی متقاضی ارتقا یا تبدیل وضعیت که نام عضو و دانشجو/ دانشجویان در آن باشد.
    کلیدواژگان: آئین نامه، ضوابط نامه، ارتقای هیات علمی، تبدیل وضعیت هیات علمی، مقالات علمی پژوهشی
  • نقد و بررسی کتاب
  • مهدی اللهیاری تبریزی صفحه 43
    جدیدترین مجلات دایره المعارف بزرگ اسلامی، جلد نوزدهم آن است. یکی از مدخل های درج شده در این مجلد، مدخل: «جهانشاه قراقویونلو» بوده که توسط «روزبه زرین کوب» نوشته شده است. نویسنده نوشتار حاضر را با هدف مورد بازبینی و بازنویسی قرار دادن و تکمیل این مدخل در دایره المعارف به رشته تحریر درآورده است. از این رو، ابتدا نگاهی به سیمای تاریخی و شخصیت ادبی جهانشاه قراقویونلو دارد. وی با واکاوی اشعار تورکی جهانشاه و ارائه نمونه ای از اشعار وی، نوشتار را ادامه می دهد. در انتها، نسخه های خطی دیوان جهانشاه را بررسی و نامه منظوم وی به پسرش و نیز پایان کار جهانشاه را بیان می دارد.
    کلیدواژگان: جهانشاه قراقویونلو، جلد 19 دایره المعارف بزرگ اسلامی، سیمای تاریخی، شخصیت ادبی، فرمانروای شیعی، شرق میانه
  • سخندانی و خوشخوانی / نقدی بر خلاصه الاشعار، بخش شیراز
    فرزاد ضیایی حبیب آبادی صفحه 66
    خلاصه الاشعار و زبده الافکار، مفصل ترین تذکره سخنسرایان پارسی گو تالیف میرتقی الدین کاشی است. بخشی از تذکره که خاتمه نام دارد شامل دوازده اصل است که هر اصل به یکی از نواحی جغرافیای ایران اختصاص یافته است. اصل نهم مربوط به شاعران شیراز و نواحی آن است که توسط نفیسه ایرانی تصحیح و انتشارات میراث مکتوب آن را به چاپ رسانده است. نویسنده در نوشتار حاضر در راستای نقد تصحیح مذکور، غلط خوانی ها و سایر اشکالات راه یافته در تصحیح را با ذکر شاهد مثال هایی از متن کتاب، به تصویر می کشد.
    کلیدواژگان: خلاصه الاشعار و زبده الافکار، تذکره، سخنسرایان پارسی گو، میر تقی الدین کاشی، شاعران شیراز، نقد کتاب، نفیسه ایرانی
  • رقیه همتی، عبدالله ولی پور صفحه 76
    کتاب «رستاخیز کلمات» به قلم محمدرضا شفیعی کدکنی، درس گفتارهایی پیرامون فرمالیسم روس است که توسط انتشارات سخن در سال 1391 به زیور طبع آراسته شده است. نویسنده در کتاب مذکور، ابعاد گوناگون «فرمالیسم» را در چهل مقاله به شکل تطبیقی با ادبیات فارسی، مورد مداقه قرار داده است. نگارندگان این سطور، به معرفی کتاب «رستاخیز کلمات» مبادرت نموده اند. در راستای این هدف، شرح مختصری از محتوای مقالات کتاب را بیان داشته اند.
    کلیدواژگان: کتابرستاخیز کلمات، شفیعی کدکنی، فرمالیسم روس، ابعاد فرمالیسم، معرفی کتاب
  • مهدی فیروزیان صفحه 84
    «ای خطه دلیری و دانایی» دفتری دربردارنده 62 شعر و برگزیده ای از سروده های عزت الله فولادوند است. شعرهای این دفتر در قالب های گوناگون سروده شده اند و شاعر، کتاب را بر پایه قالب های شعر از قبیل: نیمایی، غزل، قصیده، قطعه، مثنوی، و ترانه ها، فصل بندی کرده است. نویسنده در نوشتار حاضر بر پایه قالب های شعر کتاب، به بررسی ساختاری سروده ها (قالب ها، وزن و قافیه، و شمار بیت ها) همت گماشته است. وی در ادامه، زبان و اندیشه شاعر را واکاوی می نماید.
    کلیدواژگان: کتاب ای خطه دلیری و دانایی، عزت الله فولادوند، ساختار سروده، زبان، اندیشه، دفتر شعر، معرفی کتاب
  • عبدالحسین طالعی صفحه 91
    کتاب «اصول دین امامیه» اثر محمد بیابانی اسکویی است که در دو جلد به مباحث توحید، عدل، و نبوت (جلد 1)، امامت، و معاد (جلد 2) می پردازد. نگارنده در این سطور، اثر فوق را در بوته نقد و بررسی قرار داده است. در راستای این هدف، نخست، فهرست اجمالی از کتاب را ارائه و مزایای اثر را برمی شمارد. در ادامه، برخی انتقادات وارد بر کتاب را بیان و در انتها، نوشتار را با ارائه پیشنهادهایی به پایان می رساند.
    کلیدواژگان: اصول عقاید، توحید، عدل، نبوت، امامت، معاد، کتاب اصول دین امامیه، اصول دین، اصول عقاید، محمد بیابانی اسکویی، معرفی کتاب، نقد کتاب
  • موناالسادات جهان مراد نوری صفحه 97
    مجموعه کتاب های «در ترازوی نقد» تمهیدی است برای تدوین یک رشته کتاب در حوزه نقد شعر معاصر که حاصل اندیشه جمع و گروه نخبگان این فن باشد. هر یک از کتاب های این مجموعه که به همت انتشارات سخن منتشر می شود، درباره یکی از شاعران برجسته معاصر است که همراه با مقدمه، سال شمار زندگی، گزیده اشعار و کتابشناسی شاعر، به چاپ می رسد. نویسنده در نوشتار حاضر به معرفی شماره 15 و 16 مجموعه مذکور همت گماشته است. عنوان کتاب پانزدهم از مجموعه «در ترازوی نقد»، «شعری که زندگی ست» به کوشش مجید قدمیاری می باشد که مربوط به زندگی، نقد، و تحلیل اشعار احمد شاملو است. «خنیاگر میهن: زندگی، نقد، تحلیل و گزیده اشعار عارف قزوینی»، عنوان کتاب شانزدهم از مجموعه مذکور است که توسط هما میوانی نگارش شده است. نویسنده نوشتار حاضر در راستای معرفی این دو جلد، نخست اشاره ای مختصر به محتوای فصول کتاب داشته و سپس، محسنات و کاستی های آن ها را متذکر می شود.
    کلیدواژگان: مجموعه در ترازوی نقد، نقد شعر معاصر، کتاب شعری که زندگی ست، احمد شاملو، کتاب خنیاگر میهن، عارف قزوینی، معرفی کتاب، نقد کتاب
  • حسین علیزاده صفحه 102
    کتاب حاضر از سوی انتشارات امیرکبیر در مجموعه کتابهای جیبی منتشر شده است. این نوشته به صورت بخش از یک طرح تحقیقاتی انجام گرفته است و آقای دکتر علی اکبر ولایتی مولف آن نام مجموعه را «آفتاب» نامیده است. کتاب حلاج یکی از کتاب های مجموعه است که چاپ اول آن در سال 1390 انجام شده است. در این نوشتار منتقد به بررسی کتاب پرداخته و اشکال های کتاب را بر نموده است.
    کلیدواژگان: نقد و بررسی کتاب، مجموعه آفرینندگان فرهنگ و تمدن اسلام و بوم ایران، حلاج
  • دیگر نگاشته ها
  • رسول نوروزی فیروز صفحه 109
    کتاب روش شناسی مطالعات اسلامی در غرب، درس گفتارهای عبدالعزیز ساشادینا است که در گروه مطالعات تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ارائه شد. کتاب مذکور از شش فصل تشکیل شده است که استاد ساشادینا در پنج فصل به تبیین دوره های مختلف اسلام شناسی می پردازد و در فصل ششم، روش اسلام شناسی خود را ارائه می دهند. این اثر به زودی از سوی نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر خواهد شد. نویسنده در نوشتار حاضر به اختصار محتوای فصول کتاب را ارائه می دهد.
    کلیدواژگان: روش شناسی، مطالعات اسلامی، مطالعات اسلامی در غرب، درس گفتار، عبدالعزیز ساشادینا، اسلام شناسی، روش اسلام شناسی، کتاب روش شناسی مطالعات اسلامی در غرب، معرفی کتاب
  • پاره های اسلام شناسی / اسلام شناسی در غرب: پاتریشیا کرونه و پایان شرق شناسی
    محمدحسین رفیعی صفحه 115
    بدون شک یکی از مهم ترین اسلام شناسان حال حاضر در غرب که نظراتش تحولات مهمی در جهت دهی به مطالعات حوزه های متعددی از اسلام شناسی موثر بوده، پاتریشیا کرونه است. نوشتار حاضر مشتمل بر پاتریشا کرونه از خلال آثار و افکار اوست و همچنین نقد برخی از دیدگاه های کرونه. برای این بررسی و شناخت افکار بیشتر روی دو کتاب کرونه به نام های هاجریسم و تجارت مکی تمرکز و افکار کرونه را در از خلال آنها بازشناسانده ایم.
  • نصرت نیل ساز صفحه 123
    هرگونه ارزیابی و اظهار نظر درباره شکل و ساختار قرآن به دیدگاه پژوهشگر درباره چگونگی تدوین و تثبیت آیات قرآن بستگی دارد. نویسنده در این مقاله به بررسی زبان و سبک قرآن به طور کلی پرداخته است و بر همین اساس، گونه های ادبی خاصی که در قرآن گرد آمده را به لحاظ محتوا و صورت بررسی می نماید. وی همچنین ارتباطات درون متنی، یعنی گونه های مختلف ارتباط بخش های مجزا در هر سوره را مورد واکاوی قرار می دهد. نویسنده در راستای این اهداف، نوشتار خود را با ارائه مطالبی پیرامون تدوین و تثبیت نهایی قرآن آغاز می کند. سپس بحث تدوین قرآن را مطرح و روند تثبیت نهایی متن قرآن را مورد مداقه قرار می دهد. بررسی ویژگی زبان شناختی، سبکی و ادبی قرآن از دیگر مباحث مورد توجه نویسنده می باشد. وی در ادامه، فواصل و ساختارهای آیات را به مثابه معیاری برای تاریخ نگاری تقریبی برشمرده و تناسب میان دسته های آیات را به مثابه یک معیار قلمداد می نماید. در نهایت، نوشته را با تشریح اجزای ساختمانی سوره ها به پایان می رساند.
    کلیدواژگان: شکل قرآن، ساختار قرآن، تدوین قرآن، تثبیت قرآن، مطالعات قرآنی، زبان قرآن، سبک قرآن، گونه های ادبی قرآن، سوره های قرآن، ویژگی زبان شناختی قرآن، ویژگی سبکی قرآن، ویژگی ادبی قرآن، آیات قرآن
  • نصرت نیل ساز صفحه 128
    گروهمن پاپیروس شناس اتریشی است که مسئولیت مجموعه پاپیروس های شرق در کتابخانه سلطنتی اتریش را به عهده داشت. وی در مقاله ای مسئله تاریخ گذاری قرآن های کهن را به رشته تحریر درآورده است. گروهمن در مقاله مذکور با اشاره به چاپ قطعه قرآن های موجود در کتابخانه واتیکان توسط ویدا در 1947 به داغ بودن بحث تاریخ گذاری نسخه های خطی کهن قرآنی اشاره می کند. نویسنده در نوشتار حاضر مروری بر مقاله وی و محتوای آن دارد.
    کلیدواژگان: تاریخ گذاری، قرآن های کهن، نسخه های خطی، قرآن، نسخه های خطی قرآن، گروهمن
  • کتاب شناسی موضوعی
  • رسول سعیدی زاده صفحه 133
    ابن میثم بحرانی از جمله دانشمندان شیعی معروف در قرن هفتم هجری است که دارای تالیفات فراوان می باشد. بیشتر آثار وی در مسائل کلامی است. به طوریکه با تسلط خاص در علم کلام، از طریق آثار علمی خویش به دفاع از مذهب تشیع پرداخت. نویسنده در نوشتار حاضر با تکیه بر منابع موجود در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی به ارائه کتابشناسی توصیفی از آثار ابن میثم همت گمارده است. وی در راستای این هدف، بر حسب حروف الفبا، تالیفات ابن میثم را نام برده و توصیفی از محتوا و نسخه های مختلف آن ها بیان می دارد. در پایان نوشتار نیز تصاویری از نسخه های خطی مولف درج نموده است.
    کلیدواژگان: دانشمندان شیعه، عالمان شیعه، ابن میثم بحرانی، کتابشناسی توصیفی، آثار، تالیفات
  • حسین حلبیان صفحه 144
    محمدتقی بن محمدرحیم مشهور به صاحب حاشیه مولف کتاب «هدایه المسترشدین فی شرح اصول معالم الدین» یکی از روسای طایفه امامیه در قرن سیزدهم است که صاحب تالیفات گرانقدری است. نویسنده در نوشتار حاضر، پس از ذکر فهرست اجمالی تالیفات وی، به معرفی تفصیلی آثار او که تاکنون به چاپ رسیده است، از قبیل: رساله صلاتیه، تبصره الفقهاء، هدایه المسترشدین و...، همت گماشته است.
    کلیدواژگان: محمد تقی بن محمدرحیم، کتاب هدایه المسترشدین فی شرح اصول معالم الدین، رساله صلاتیه، تبصره الفقهاء، صاحب حاشیه، فقه، اصول، علمای قرن سیزدهم، کتابشناسی
  • تازه های نگارش و نشر
  • اسماعیل مهدوی راد صفحه 164
  • اخبار
  • ناصرالدین انصاری صفحه 174
  • اسماعیل مهدوی راد صفحه 182
|
  • Angelica Beuwith, Nosrat Nilsaz Page 7
    Any evaluation of and commentary on the shape and structure of the Qur’an depends on what the researcher’s opinion is about the arrangement and consolidation of the Qur’an verses. The author of this article examines the language and the style of the Qur’an in general; and accordingly analyzes the content and form of certain literary genres which are present in the Qur’an. He also examines the intertextual relations, i.e. various kinds of relations between separate parts in each chapter. Regarding this, he provides some introductory explanation about the arrangement and final consolidation of the Qur’an. He then elaborately discusses some important subjects such as ‘Quran’s literary, stylistics and linguistic characteristic’. Following this, he considers rhymes and structures of verses as a criterion for relative dating; and believes that the agreement between the groups of verses is a kind of standard as well. Finally, he talks of the structural elements of the chapters.
    Keywords: form of the Quran, structure of the Quran, arrangement of the Quran, consolidation of the Quran, the Quranic studies, language of the Quran, style of the Quran, literary genres of the Quran, chapters of the Quran, linguistic characteristic of the Quran
  • Kazubu Morata Page 23
    Due to various sayings which are attributed to RuzbahānBaqliShirāziin praise of love, he has long been known as a lover of beauty, and a strong advocate inaddressing the romantic mysticism.Adam (AS) has obtained a prior position in his thoughts. From his point of view, Adam presents the criteria for human beauty and perfection. In the following paper, the author has tried to make use of the Qur’an depictions in order to analyze what has made Adam and his beauty,of all the creatures, so special in Ruzbahān’s view? The author has outlined this paper based on the studying of some of Ruzbahān’s writings in which most of the considerable talking about Adam can be found.These works includeRuzbahān Commentary of the Qur’an,Arāes al-Bayān, Sharh-e Hadith-e Vey, Arāes al-Hadith, Abhar al-Āsheqin andMashrab al-Arvāh. The most important issues raised by the author in this writing are: creation of Adam (AS) in the Quran, Adam against the angels, the relationship between beauty and knowledge, compulsory worship as opposed to optionallove, and…
    Keywords: the beauty of Adam (AS), RuzbahānBaqliShirāzi, Love, creation of Adam (AS), the beauty of human
  • Francois De Blois, Ala Vahidnia Page 30
    The last two to three decades have seen the emergence of a new school of Islamic studies in the West, a school whose adherents commonly refer to themselves as ‘revisionists’.The main concern of this direction has been to contest the validity of the traditional Muslim accounts of the place and time of the origin of Islam and to locate this in a more northerly place and in a more recent time. In recent years the thrust of the revisionist tendency has been directed increasingly towards contesting the textual validity of the Qur’an and reconstructing a supposedly older version of the Muslim scripture. In this article, the author is going to talk about these issues.
    Keywords: revisionists, the textual validity of the Quran, Islamic studies in the West, Islam, Quran, the time of Islam, the origin of Islam
  • Sajjad Aidanloo Page 35
    Although the regulations of promoting the faculty membersor changing their position are in terms of defining and formulating the principles quite useful, they are incomplete in certain aspects such as enactments and explanations about the research works. In this article, the author by providing some examples of Persian literature major raises two suggestions regarding how to review and rate the scientific-research papers. These two proposals are as follows: 1. A technical and exact review of the content of the published papers, not the journals in which they are published; 2. The acceptance of only two joint papers in which the name of a student/students is along with the name of the faculty member who is an applicant for promotion.
    Keywords: regulations, promotion of the faculty members, changing of the faculty member's position, scientific-research papers
  • Majid Daneshgar Page 39
    One of the most valuable and popular part of al-Menār Journal in the 19th century was ‘al-Majalātva al-Jarāed’ which introduced the journals and publications particularly of the Muslim countries. In the following article, the author presents a list of some of the journals introduced in Volume 12, Number 11 of al-Menar, published in 1326 AH (1909 AD). He also briefly explains about each of them.
    Keywords: the publications of the world of Islam, 19th century, al-Menar Journal, an introduction to the publications, an introduction to the journals
  • Farzad Ziaie Habib Abadi Page 66
    Kholāsa al-Ash’ār va Zobda al-Afkār (A Summary of the Poems and the Best Thoughts) is a collection of the most detailed and complete biographies of the Persian poets by Mirtaqi al-Din Kāshi. A part of this book is called Khāteme that includes twelve articles each of which is dedicated to one of the geographical area of Iran. Article IX is about the poets of Shiraz and its suburbs, corrected by Nafise Irāni and published by Mirāth-e Maktoob publication. In the following paper, the author is going to criticize the mentioned correction; hence, he provides some instances from this book in order to depict the erroneous readings and its other problems.
    Keywords: Kholasa al-Ashar va Zobda al-Afkar (A Summary of the Poems, the Best Thoughts), Persian poets, Mirtaqi al-Din Kāshi, Shiraz poets, book criticism, Nafise Irani
  • Roqaie Hemmati, Abdollāh Valipoor Page 76
    Rastākhiz-e Kalamāt (The Resurrection of the Words) by Rezā Shafi’i Kadkani is a collection of lectures on the subject of Russian formalism, published by Sokhan Publication in 1391. In this book, the author has examined the various aspects of Formalism in comparison with Persian literature in forty articles. In the present paper, the writers try to give a report of this book. Regarding this, they are going to provide a brief summary of the book articles.
    Keywords: Rastakhiz-e Kalamat (The Resurrection of the Words), Reza Shafii Kadkani, Russian Formalism, book report
  • Mahdi Allahyaritabrizi Page 84
    The newest publication of The Great Islamic Encyclopedia is volume XIX. One of the entries contained in this volume is the entry: “JahānShāhQara-Qoyunlu” written by ‘RoozbehZarrinkub’. The author of the present article intends to review, rewrite, and complete this entry. Therefore, first of all, he is going to have a look at JahānShāh’s historical and literary character. Following this, he examines his Turkish poems and provides some instances of them. Finally, the author examines the manuscripts of JahānShāh’sDivān (Collection of Poems), his verse epistle to his son and explains what happens to him at the end of his life.
    Keywords: JahanShahQara-Qoyunlu, Volume XIX of The Great Islamic Encyclopedia, historical character, literary character, Shiite ruler, Middle East
  • Abdolhussein Taleie Page 91
    The Principles of Imāmi School by Muhammad Biābāni Oskuie has been published in two volumes. In the first volume the issues of monotheism, justice, and prophecy are discussed; and in the second one, the issues of Imāmat and resurrection are talked about. In the following paper, the author has criticized this book. Regarding this, he firstly provides a brief list of content of the book; and mentions its benefits. Then, he points out the book weak points. Finally, he presents some suggestions.
    Keywords: principles, monotheism, justice, prophecy, Imamat, resurrection, The Principles of Imami School, Muhammad Biabani Oskuie, book report, book criticism
  • Mona Sadat Jahanmorad Nuri Page 97
    The collection of Dar TarāzuyeNaqd (On the Criticism Scale) is a series of books on the criticism of modern poetry which were written by an educated elite group. Every one of the volumes of this collection, published by Sokhan publication, is about one of the famous contemporary poet; and includes an introduction, the poet’s life calendar, a selection of his poems, and his bibliography. In the following paper, the author is going to provide a report of the volumesXV and XVI of this collection. The title of the volume XV of this collection is ‘The Poem Which is Life’ written by Majid Qadamyāri; and is about Ahmad Shāmloo’s life and his poems analysis. ‘Khoniāgar-e Mihan (The Country Singer):ĀrefQazvini’s life, and a selection of his poems along with their analyses’ is the title of volume XVI written by HomāMivāni. In order to present a report of these two books, the author first of all briefly explains about the book chapters, and then points out their privileges and shortcomings.
    Keywords: The collection of Dar TarazuyeNaqd (On the Criticism Scale), criticism of the modern poetry, The Poem which is Life, Ahmad Shamloo, The Country Singer, ArefQazvini, book report, book review
  • Hosain Alizadeh, Ali Akbar Velayati Page 102
    Hallāj is one of the books of a series of pocket books published by Amir Kabir publication. In fact, this book is part of a research project conducted by Dr. Ali Akbar Velayati who has named this series Āfarinandigān Farhang va Tamaddon Islam and Iran (The Creators of the culture and Civilization of Islam and Iran), and in short “Āftāb (Sun)”. Hallāj is a part of this collection, published in 1390. In the following paper, the author is going to criticize this book and points out its problems.
    Keywords: book review, series of Afarinandigān Farhang va Tamaddon Islam, Iran (The Creators of the culture, Civilization of Islam, Iran), Hallaj
  • Rasool Noroozifirooz Page 109
    Methodology of the Islamic Studies in the West is a collection of the lectures presented by Abd al-Aziz Sāshādinā in the Department of Civilization Studies in the Research Center of Islamic Sciences and Culture. This book consists of six chapters. In the first five chapters professor Sāshādināexplains about different periods of Islamic studies; and in the sixth chapter he talks of his own method of Islamic studies. This book is going to be published by the publication of the Research Center of Islamic Studies and Culture. In the present article, the author intends to briefly explain about the content of the book chapters.
    Keywords: methodology, Islamic Studies, Islamic studies in the West, lectures, Abd al-Aziz Sashadina, method of Islamic studies, Methodology of the Islamic Studies in the West, book report
  • Muhammad Hussein Rafiie Page 115
    One of the most important contemporary scholars of Islamic studies in the west is undoubtedly Patricia Crone whose opinions have made important developments in some of the studying areas of Islamic studies. The present paper intends to talk of Patricia Crone, her thoughts and her works; besides, it is going to criticize some of her views. Regarding this, the author is going to focus on two of her books: Hagarism, and Meccan Trade and the Rise of Islam.
  • Nosrat Nilsaz Page 123
    Any evaluation of and commentary on the shape and structure of the Qur’an depends on what the researcher’s opinion is about the arrangement and consolidation of the Qur’an verses. The author of this article examines the language and the style of the Qur’an in general; and accordingly analyzes the content and form of certain literary genres which are present in the Qur’an. He also examines the intertextual relations, i.e. various kinds of relations between separate parts in each chapter. Regarding this, he provides some introductory explanation about the arrangement and final consolidation of the Qur’an. He then elaborately discusses some important subjects such as ‘Quran’s literary, stylistics and linguistic characteristic’. Following this, he considers rhymes and structures of verses as a criterion for relative dating; and believes that the agreement between the groups of verses is a kind of standard as well. Finally, he talks of the structural elements of the chapters.
    Keywords: form of the Quran, structure of the Quran, arrangement of the Quran, consolidation of the Quran, the Quranic studies, language of the Quran, style of the Quran, literary genres of the Quran, chapters of the Quran, linguistic characteristic of the Quran
  • Nosrat Nilsaz Page 128
    Grohmann is an Austrian papyrologist who was responsible for the collection of East papyruses in the Royal Library of Austria. He has talked about the problem of dating early Qur’ans in an article. Having mentioned the publication of the fragments of the Qur’an available in the Vatican Library by Vida in 1947, Grohmann pointed out the importance of the problem of dating the early manuscripts of the Qur’an. In this paper, the author is going to review Grohmann’s article and its content.
    Keywords: dating, early Qurans, manuscripts, The Quran, the Quran manuscripts, Grohmann
  • Rasool Saidizade Page 133
    Ibn MeysamBahrāni, one of the famous Shi’ite scholars in the seventh century AH, has many works. Most of them have been written on Kalām (discourse) issues. Therefore, having been an expert atIlm al-Kalām (science of discourse), he came to defend Shi’ism through his academic works. In the following paper, the writer has tried to present a descriptive bibliography of Ibn Meysam’s works based on the available resources in the Central Library of Āstān Quds Razavi. Regarding this, he alphabetically names his works, and then explains about their content and different versions. Also, at the end of this article he provides some pictures of Ibn Meysam’s manuscripts.
    Keywords: Shiite scholars, Ibn MeysamBahrani, descriptive bibliography, works, writings
  • Hosain Halabiyan Page 144
    Muhammad Taqi bin Muhammad Rahim, known as Sāhib Hāshie and the author of Hedaia al-Mustarshedin fi Sharh Osool Ma’ālim al-Din, is one of the chiefs of Imāmie School in the 13th century who has valuable writings. In the present paper, the author firstly provides a brief list of his works such as Risāle Salātie, Tabsare al-Foqahā, Hedaia al-Mustashredin, and …. Following this he gives a detailed report of each of them.
    Keywords: Muhammad Taqi bin Muhammad Rahim, Hedaia al Mustarshedin fi Sharh Osool Ma'ālim al Din, Risāle Salātie, Tabsere al-Foqaha, Sahib Hashie, jurisprudence, principles, 13th century scholars, Bibliography
  • A. Group Of Authors, Majeed Menhaji, Muhammad Reza Pircheragh, Nayyereh Khodadade Shahri, Fereshteh Darabi Page 153
  • Ismaeel Mahdavirad Page 164
  • Naseraddin Ansari Page 174
  • Ismaeel Mahdavi Rad Page 182