فهرست مطالب

آینه پژوهش - سال بیست و هفتم شماره 6 (پیاپی 162، بهمن و اسفند 1395)

نشریه آینه پژوهش
سال بیست و هفتم شماره 6 (پیاپی 162، بهمن و اسفند 1395)

  • تاریخ انتشار: 1396/03/08
  • تعداد عناوین: 15
|
  • جویا جهانبخش صفحات 5-9
    نویسنده در نوشتار پیش رو بیت «آن بر سر گنجست که چون نقطه به کنجی بنشیند و سرگشته چو پرگار نباشد » از سعدی شیرازی را مورد مداقه قرار داده است. از این رو، نخست دیدگاه شارحان پیرامون این بیت را بیان داشته و سپس، نظر خود را در شرح بیت اظهار می نماید. به زعم وی، سعدی در بیت مذکور گوشه چشم شاعرانه ای به یک سنت کتابتی و رسم الخطی روزگار خویش داشته و با تکیه بر آن، در کنار معنای اصلی، تصویر هنرمندانه دیگری را به ذهن القا کرده است. آن تصویر، به شیوه کتابت حرف گاف بازمی گشت که در آن روزگاران، شایع بود که بسیاری از کاتبان، برای نشان دادن تفاوت کاف و گاف، گاف را به ریخت همان کاف می نوشتند و آنگاه نقطه یا نقطه هایی روی آن می نهادند تا از کاف متمایز شود. اعتقاد نویسنده بر آن است که در کنار آن معنای اصلی بیت که کم و بیش مورد نظر شارحان است، این تصویر را به ذهن می آورد که وقتی نقطه بر سر کاف می نشیند، آن را گاف می کند. یعنی هر گاه نقطه بر سر کنج بنشیند، آن را گنج می گرداند. درواقع، نقطه ای که بر سر کنج نشسته است، بر سر گنج نشسته؛ درست چونان کسی که نقطه وار و کناره جویانه و خلوت گزینانه به کنجی می نشیند، چنین کسی هم بر سر گنج نشسته است.
    کلیدواژگان: سعدی شیرازی، غزل سعدی، سنت کتابت، معنای شعر، شرح شعر، رسم الخط حرف گ، کتابت حرف گ
  • رسول جعفریان صفحات 10-21
    نویسنده در نوشتار حاضر در قالب چهارمین سلسله انتشارات با عنوان نسخه خوانی، متن چند نسخه را مورد مداقه قرار داده است. این متون بدین شرح اند:- متنی پیرامون تاریخ چند طاعون و زلزله در منطقه آذربایجان و شهر مراغه در فاصله سال های 1194 تا 1261 ق.
    - یادداشتی درباره قحطی، سیل و مرگ و میر از سال 1247 ق و حوالی آن.
    - صفحه ای مربوط به مقایسه جنایات و کشتار چنگیز با دیگر حوادث خونبار تاریخ و بیان واقعه مغول به عنوان بدترین واقعه تاریخ.
    -گزارش یک منشی دوره قاجاری در مقدمه کتابی با عنوان چاره ساز در شرح برخی از فرمایشات امام علی ع و ارائه نکاتی درباره وضع منشی گری و منشیان دوره قاجاری
    -خاطره ای از علامه مجلسی درباره آمدن یکی از مرتاضان هندی به اصفهان
    -مطلبی درخصوص زمان حاجت روا شدن خواسته ها با نگاهی به نفوذ منجمان در میان سیاستمداران صفوی در کتاب حل المسائل اثر قطب الدین لاری
    -متن وقف نامه دو جلد یک کتاب مصباح از سال 1118 ق. توسط حاجی نسیم.
    کلیدواژگان: نسخه خوانی، نسخه خطی، خوانش متون
  • سهیل یاری گل دره صفحات 22-25
    نویسنده در نوشتار پیش رو در قالب سلسله انتشاراتی پیرامون تاریخ، فرهنگ و ادبیات، به ارائه مطالبی به شرح ذیل پرداخته است :-نکاتی درباره نحسی سمت چپ و مبارکی سمت راست در بین برخی فرهنگ ها؛ -سابقه تعطیلی مدارس در آدینه ؛ -ترجمه غلط مثل ثاطه مدت بماء ؛ -شباهت معنایی جالب درباره لغت گورستان در عربی، انگلیسی و فارسی.
    کلیدواژگان: تاریخ، فرهنگ، ادبیات، نحسی سمت چپ، مبارکی سمت راست، تعطیلی مدارس، آدینه، گورستان
  • نیره خداداد شهری، محمد حقی خوانساری صفحات 26-30
    آشنایی با مراکز آرشیوی در سطح هر کشور و دنیا، لازمه آشنایی با آرشیو است. چنانچه شیوه عملکرد و نحوه ارائه خدمات آن مشخص باشد، علاقه مندان می توانند به هنگام نیاز به آن مراکز مراجعه کنند. دست کم اطلاع از وجود این مراکز بسیار ضروری است. از این رو، نویسندگان در نوشتار حاضر که ششمین اثر از سلسله مقالات درخصوص اسناد محسوب می شود، تلاش کرده اند با توجه به اهمیت آشنایی با مراکز اسنادی و آرشیوی کشور، با ارائه اطلاعات کلی و وب سایت 17 مرکز آرشیوی ایران، آن ها را به پژوهشگران معرفی کنند.
    کلیدواژگان: مراکز آرشیوی، مراکز اسنادی، ایران، معرفی مراکز
  • علیرضا ذکاوتی قراگزلو صفحات 33-35
    کتاب زهرالبیع از آثار معروف سید نعمت الله جزایری عالم شیعی قرن یازدهم و دوازدهم هجری قمری و از شاگردان مجلسی دوم است. او عالمی ذوفنون بوده و در ادبیات هم دست داشته است. لذا کتاب جنگ مانندش سرشار از لطایف ادبی است. نویسنده در نوشتار حاضر برخی نکات کتاب را به خوانندگان عرضه می نماید.
    کلیدواژگان: کتاب زهرالربیع، نعمت الله جزایری
  • مهدی فیروزیان صفحات 36-39
    کتاب بانگ نی دربردارنده یک مثنوی بلند سروده امیرهوشنگ ابتهاج )سایه( است که بر وزن مثنوی معنوی مولوی سروده شده است. شاعر نماد نی را نیز از مولوی گرفته و به شیوه خود آن را در رمزگانی تازه با مفاهیمی امروزین پیوند زده است. سایه در بانگ نی توانسته با قالبی کهن باورها، دردها و آرما نهای انسان امروزی را بازگوید و در این راه از زبانی آراسته و پیراسته بهره برده است. قافی هسازی هنری و آرایه پردازی گسترده سایه که بیشتر در موسیقی شعر نمود یافته، نغز و نهفته با تاروپود بافت سخن درآمیخته و هرگز ساختگی نمی نماید. نگارنده در نوشتار پیش رو، به بررسی بنیاد دیگرسانی بانگ نی با شعر کهن به ویژه مثنوی معنوی و بخشی از باورهای بازتاب یافته در آن، همراه با گزارش زیبای یشناسانه برخی بیت ها، پرداخته است.
    کلیدواژگان: کتاب بانگ نی، مثنوی سرایی، شعر پارسی، امیرهوشنگ ابتهاج، سایه
  • عبدالحسین طالعی صفحات 40-45
    فناوری اطلاعات مهم ترین عامل اثرگذار در زندگی امروز انسان ها است. بواسطه تحولات شتابناکی که در اثر آن پدید آمده، مسائل اخلاقی خاصی در دو حوزه کاربردی و نظری پیش می آید که تاکنون مطرح نبوده است. از سوی دیگر ضرورت و داعیه بومی شدن علوم انسانی و اسلامی اقتضائاتی دارد که باید دریافت و بدان رسید. از جمله زمینه نظری اخلاق حرفه ای فناوری اطلاعات. دبیرخانه شورای اطلاع رسانی یک سلسله مطالعات و پژوهش ها در زمینه های مختلف مربوط سامان داده و برخی را منتشر کرده است. کتاب «مسائل اخلاق فناوری اطلاعات در روایات اسلامی » یکی از این سلسله آثار است. نویسنده در نوشتار حاضر نقدهای وارد بر کتاب مذکور را در چند گروه 1. نقدهای روش شناسانه، 2. نقدهای حدیث شناسانه، 3. نقدهای ترجمه ای، نگارشی و ویرایشی، دسته بندی و ارائه می نماید.
    کلیدواژگان: کتاب مسائل اخلاقی فناوری اطلاعات در روایات اسلامی، اخلاق فناوری اطلاعات، روایات اسلامی، فناوری اطلاعات، نقد کتاب، معرفی کتاب، نقد روش شناسانه، نقد حدیث شناسانه، نقد نگارشی، نقد ویرایشی، نقد ترجمه ای
  • حیدر عیوضی صفحات 46-58
    زین العابدین بن محمد عتباتی مولف رساله مصباح الظلمات فی تفسیر التورات در حدود 200 سال قبل با استفاده از متون درجه اول یهودی مانند تلمود، عین یعقوب و... به معرفی تورات پرداخته است. طبق تصریح نویسنده، این رساله تنها درآمدی بر تفسیر مفصل او بر تورات بوده، اما ظاهرا موفق به نگارش آن نشده و یا به دست ما نرسیده است. با وجود اینکه عتباتی در تالیف خود مبتکر بوده و رساله حاضر متضمن نوآوری های خوبی در مطالعات تطبیقی می باشد، با همه این توصیف ها رویکرد وی کاملا انتقادی است و این اثر نیز جزء میراث ادبیات ردیه نویسی به شمار می رود. نگارنده سطور ذیل به معرفی کتاب مذکور همت گمارده است. وی در راستای این هدف، نخست به معرفی مولف، جایگاه علمی و آثار وی پرداخته و سپس مشخصات ظاهری نسخه مصباح الظلمات را بررسی کرده است. ارائه فهرست مطالب و اسلوب و محتوای رساله از دیگر مباحث مطرح شده در نوشتار است
    کلیدواژگان: تفسیر کتاب مقدس، کتاب مصباح الظلمات فی تفسیر التورات، تورات، تفسیر تورات، زین العابدین بن محمد عتباتی، معرفی کتاب
  • مهدی امیریان صفحات 59-66
    کتاب «درآمدی به متافیزیک معاصر » نوشته «مایکل لاکس » )ویرایش سوم، 2006 ، انتشارات راتلج( و ترجمه صالح افروغ و یاسر پوراسماعیل، از جمله کتاب هایی است که انتشارات حکمت ذیل «فلسفه انضمامی » منتشر کرده است. کتاب مذکور نخستین اثری است که در حوزه متافیزیک تحلیلی به زبان فارسی ترجمه شده است.
    نویسنده در نوشتار حاضر، ترجمه کتاب را در بوته نقد و بررسی قرار داده است.
    کلیدواژگان: فلسفه تحلیلی، متافیزیک تحلیلی، کتاب درآمدی به متافیزیک معاصر، مایکل لاکس، صالح افروغ، یاسر پوراسماعیل، فلسفه انضمامی، نقد کتاب
  • مهدی فیروزیان صفحات 67-80
    کتاب این حله تنیده ز دل جنگی از قصید ه های معاصر و دربردارنده 191 قصیده از 85 شاعر است که با گزینش و گزارش و پژوهش عزت الله فولادوند در دو جلد به چاپ رسیده است. جلد نخست دربردارنده 43 قصیده برگزیده از 11 شاعر و نگاهی کوتاه به زندگ ینامه شاعران و گزارش کوتاه هنری و ادبی سروده هایشان است. جلد دوم تنها دربردارنده شعرهای برگزیده بوده و 148 قصیده از 74 شاعر در این جلد گنجیده است. در جستار پیش رو، نویسنده پس از شناساندن کتاب و ویژگی هایش، آن را در پنج بخش از چند دید در بوته نقد و بررسی قرار داده است: گزینش سرایندگان و سروده ها، پژوهش درباره سرایندگان و سروده ها، خرده گیری بر سرایندگان، لغزش در نقل سرود ه ها، کاستی ها و لغز شهای چاپی.
    کلیدواژگان: کتاب این حله تنیده ز دل، عزت الله فولادوند، قصیده معاصر، جنگ شعر، نقد کتاب، برگزیده شعر
  • حمید عطایی نظری صفحات 81-92
    یکی از تالیفات ارزشمند علامه حسن بن یوسف بن علی بن مطهر حلی، اثری است چنددانشی و در عین حال نسبتا مختصر به نام «الرساله السعدیه » که گاه آن را «السعدیه » نیز خواند هاند. این رساله با بیان مقدماتی از دانش اصول فقه آغاز می شود و پس از آن، فصلی در باب اصول پن جگانه اعتقادی آمده که همراه آن، چند موضوع فقهی نیز مطرح شده است. در نهایت، رساله، با دو فصل کوتاه در خصوص ترغیب به انجام برخی از اعمال عبادی و اخلاقی و تحذیر از ارتکاب پار های از منکرات خاتمه م ییابد. بدی نسان، رساله سعدیه مشتمل است بر مباحثی چند از علوم اصول فقه و کلام و فقه و اخلاق. علامه، چنانکه در دو موضع از مقدمه رساله تصریح کرده، این اثر را برای سعدالدین محمد بن علی ساوجی (آوجی) نگاشته و ثواب نگارش آن را به همو تقدیم کرده است. نا مگرفتن رساله مزبور به عنوان «سعدیه » نیز طبعا به همین مناسبت است. نویسنده، نوشتار حاضر را با هدف معرفی رساله مذکور و بیان برخی از ویژگی ها و مختصات نگارشی آن، به رشته تحریر درآورده است. وی در راستای این هدف، نخست مسئله انتساب رساله سعدیه به علامه حلی و تاریخ نگارش آن را مورد دقت نظر قرار داده است. در ادامه، مباحث مربوط به ساختار، محتوا، نسخه ها، ترجمه ها، شروح و منتخبات، و چاپ ها را مطرح می نماید. در نهایت، ویراست دوم تصحیح عبدالحسین محمدعلی بقال از رساله سعدیه را در بوته نقد و بررسی قرار داده و با ارائه شاهد مثال هایی، نمونه هایی از این اغلاط را بازگو می کند.
    کلیدواژگان: نگارشهای کلامی، الرساله السعدیه، السعدیه، علامه حلی، اصول اعتقادات، اصول فقه، اصول کلام، معرفی رساله، عبدالحسین محمدعلی بقال، آثار علامه حلی، آثار کلامی
  • محمد علی رضایی کرمانی نسب پور، فاطمه محرمی دوری صفحات 95-104
    در علم قرائت، مباحث مختلفی از جمله مراحل شکل گیری علم قرائت، اقسام قرائت از جهت موافقت با زبان عربی و مطابقت با رسم و سند، اختلاف قرائات و دلایل و فواید آن و انواع قرائات و تجوید و... بررسی می شود و از جمله آن مباحث، بحث در انواع قرائت به لحاظ سرعت است. دانشمندان اسلامی در ضمن دیگر مباحث علوم قرآنی، به این مهم توجه کرده و به بررسی آن همت گماشته اند. نویسنده در نوشتار حاضر با فهرست نمودن کتاب هایی که پیرامون این موضوع مطالبی ذکر کرده اند، به توضیح مختصری که در این کتاب ها آمده، پرداخته است.
    کلیدواژگان: کتابشناسی، قرآن کریم، علم قرائت، علوم قرآنی، مراتب قرائت
  • مرتضی بدخشان صفحات 119-124
|
  • Juya Jahanbakhsh Pages 5-9
    In the present paper, the author is going to study a verse by Sa’di Shirāzi, “Ān bar sar-e ganjast ke chon noqte be konji benshinad va sargashte cho pargār nabāshad” (One who has the treasure sits in a spot like a dot, and does not wander around like a compass). Therefore, he firstly talks about the interpreters’ views upon this verse, and then express his own opinion. According to him, Sa’di had a glance at a writing and orthography tradition of his time relying upon which he adds an artistic image to the original meaning. This image is related to the Back then, it was .”“ way of writing the letter common among the writers to use one or more dots in order to show the difference between the letters The author believes that the poet .”˜“ and ”“ used this slight difference in his choice of words in order to create a picture of the original meaning of the verse in the readers’ minds.
  • Rasul Jafarian Pages 10-21
    In the fourth article of the series of publications titled “Skimming Manuscripts”, the author has scrutinized the text of several manuscripts which are as follow: · A text on the history of a number of plagues and earthquakes happened in the area of Azerbaijan and Marāghe between the years 1194 to 1261 AH. · A note on famine, flood, and deaths from 1247AH.
    · A page in which Changiz’s crimes and killings are compared with the other bloody events of the history, and Mongol incident is considered as the worst event to date.
    · A Qajar-period secretary’s report in the introduction to a book called Chāresāz. In this report, he explains some of Imam Ali’s (AS) statements, and comes up with some points about the secretaries and the state of a secretary in Qajar era.
    · Allame Majlesi’s memory about an Indian ascetic’s travel to Isfahan.
    · Presenting a topic on when the wishes come true,by having a look at the astronomers’ influence on Safavid politicians in Hal ol-Masāel by Qutboddin Lāri
    · The text of waqf-nāme (a letter of donation) oftwo volumes of Misbāh by Hāji Nasīm.
    Keywords: skimming manuscript, manuscript, reading the texts
  • Soheil Yrigoldarre * Pages 22-25
    In a series of publication on history, culture, and literature, the author of the following paper has provided some reports as follows:· Tips on the curse of the left side and the blessing of the right side among some cultures
    · The history of the school closures on Fridays
    · The wrong translation of the Arabic proverb
    ‘Thata moddat-e bima’
    · Interesting semantic similarity regarding the word cemetery among Arabic, English, and Persian language.
    Keywords: History, culture, literature, curse of the left side, blessing of the right side, school closure, Friday, cemetery
  • Nayyerh Khodade Shahri, Muhammad Haqi Khonsari Pages 26-30
    In order to get familiar with the archive, one needs to get acquainted with the archival centers across the country and the world. If the centers’ way of working and providing services is known, those interested can go there whenever necessary. At least, knowing about these centers is very essential. Therefore, due to the importance of being acquainted with documents and archival centers of the country, the authors of this paper, which is the sixth work in the series of articles on documents, have tried to introduce 17 archival centers of Iran. Regarding this, they provide some general information and speaks of the centers’ websites for the researchers.
    Keywords: Archival centers, Documents centers, Iran, introducing centers
  • Aliriza Zakavati Qaragozlu Pages 33-35
    Zahr or-Rabi’ (Spring Bloosoms) is one of the famous works of Seyyed Ne’matollah Jazāyeri, Shiite scholar of 11th and 12th century AH and one of the students of the second Majlesi’s. He was a scholar of many skills and was also good at literature. Therefore, his anthology-like book is rich in good literary works. The following rticle is going to present some points about this book to the readers.
    Keywords: Zahr or-Rabi (Spring Bloosoms) Nematollah Jazāyeri
  • Mahdi Firuziyan Pages 36-39
    Bāng-e Ney (Ney Crying) contains a long masnavi by Amīr Hooshang Ibtihāj (Sāye) composed in Moulavi’s Masnavi-e Ma’navi meter. The poet has also taken the symbol of Ney from Moulavi, and in a new coding has connected it with the modern conceptions. Using a refined and elegant language in his book, Sāye has been able to restate modern man’s beliefs, pains, and aspirations in an ancient form. His artistic rhyming and extensive using of figure of speech which is quite obvious in the music of the poem is interwoven with the context and do not seem to be fake at all. The author of the present paper is going to study the similar yet different foundation of Bāng-e Ney in comparison with ancient poem, particularly Masnavi-e Ma’navi, and point out part of the beliefs reflected in it. Besides, he provides an aesthetic report of some of the verses.
    Keywords: Bāng-e Ney (Ney Crying), composing masnavi, Persian poetry, Amīr Hooshang Ibtihāj, Sāye
  • Abdolhosain Taleii Pages 40-45
    Information technology is the most important factor affecting human life today. Due to the rapid developments caused by this factor, certain ethical issues in the theoretical and applied areas have arisen which have not been considered yet. On the other hand, the necessity of indigenization of humanities and Islamic sciences impose some requirements such as theoretical background of IT professional ethics which should be comprehended and reached. The Secretariat of the Supreme Council of Information has organized a series of studies in various related fields and published some of them, one of which is IT Ethical Issues in Islamic Traditions. The author of the following paper is going to categorize and present the criticisms leveled against this book in several groups: 1. methodological criticisms, 2. criticisms regarding the study of the traditions, 3. criticisms of translation, writing, and editing.
  • Heidar Eivazi Pages 46-58
    Around 200 years ago, Zein ol-Ābidīn bin Muhammad Atabāti, Misbāh az-Zulomāt fi Tafsīr at-Torah’s author, used Jewish primary sources such as Talmud, Ein-e Ya’qub , and… to introduce Torah. According to the author, this treatise is only an introduction to his detailed commentary on Torah; however, apparently he didn’t manage to write this detailed commentary or it didn’t reach us. Although he has been innovative in his work and the present treatise involves some good innovations in comparative studies, his approach is quite critical, and hence this work is considered as a refutation. The writer of the following article has made an attempt to introduce this book. Regarding this, he firstly speaks of the author, his academic status, and his works. Then, he studies the apparent characteristics of Misbāh az-Zulomāt. The other issues raised in this paper include the table of contents, the style, and the content of the treatise.
    Keywords: The interpretation of the Bible, Misbāh az-Zulomāt fi Tafsīr at-Torah, Torah, interpretation of Torah, Zein ol-Ābidīn bin Muhammad Atabāti, book report
  • Mahdi Amiriyan Pages 59-66
    Metaphysics: A Contemporary Introduction, by Michael Loux (Routledge, 3rd edition, 2006) and translated by Sālih Afrough and Yāser Pour Ismā’īli, is one of the books which are published by Hekmat Publication under the title of “concrete philosophy”. This book is the first work translated in Farsi in the field of analytic metaphysics. The author of the following paper is going to write a review on this translation.
    Keywords: Analytic philosophy_Metaphysics: A Contemporary Introduction_Michael Loux_Sālih Afrough_Yāser Pour Ismā'īli_concrete philosophy_book review
  • Mahdi Firouziān Pages 67-80
    In Hille-ye Tanīde ze Del (The House of Intertwined Hearts) is an anthology of contemporary odes and includes 191 odes by 85 poets. These odes, which have been selected, studied and explained by Ezzatollāh Foulādvand, are published in two volumes. The first volume includes 43 selected odes of 11 poets, takes a glance at the poets’ biography, and provides a brief literary report of their poems. The second volume only contains the chosen odes that is 148 odes composed by 74 poets. In the present paper, the author is firstly going to introduce the book and speaks of its features. Following this, he intends to criticize it from different point of views and in five parts: selection of poets and poems, research about poets and poems, finding fault with the poets, error in quoting the poems, shortcomings and mistakes in print.
    Keywords: In Hille-ye Tanīde ze Del (The House of Intertwined Hearts), Ezzatollāh Foulādvand, contemporary ode, anthology of poetry, book review, selected poems
  • Hamid Atā'Ie Nazari Pages 81-92
    One of Allame Hasan bin Yousef bin Ali bin Motahhar Helli’s valuable works is an interdisciplinary and rather brief work called Al- Risālat as-Sa’dia, also known as as-Sa’dia. This treatise begins with some preliminary explanations of the principles of jurisprudence followed by a chapter which is about the five principles of Shiite religion and also several jurisprudential issues. Finally, the treatise ends with two short chapters, one of which is on persuading people into doing some of the ethical works, and the other one is on deterring people from vices. Therefore, Al- Risālat as-Sa’dia includes a number of topics on the principles of jurisprudence, theology and jurisprudence, and ethics. As Allame states at two points in the introduction to this treatise, he wrote this work for Sa’doddin Muhammad bin Ali Sāvoji and dedicated the reward of its writing to him. The treatise is surely named Sa’dia after this person. The following paper intends to ntroduce this treatise and explain some of its writing features and peculiarities. Regarding this, the author firstly scrutinizes the issue of the treatise attribution to Allame Helli and the date of its wirting. Following this, he presents other issues such as the structure, content, versions, translations, explanations, and prints. In the last part he criticizes the second edition of Abdolhossein Muhammad Ali Baqāl’s correction of Al-Risālat as-Sa’dia, and provides some examples from the text to show some of the mistakes.
    Keywords: Theological writings, Al-Risālat as- Sadia, Allame Helli, the principles of beliefs, the principles of jurisprudence, the principles of theology, book report, Abdolhossein Muhammad Ali Baqāls, Allame Helli's works, theological works
  • Muhammad Ali Rizaee Kermani Nasab Pur, Fatemeh Muharrami Dowri Pages 95-104
    The science of recitation studies various issues including the steps of the formation of the science of recitation, types of recitation in the terms of agreement with Arabic language and compliance with the document and tradition, the difference between recitations and its reasons as well as its benefits, different kinds of recitations, and…. One of the important issues examined by the Islamic scholars in this science is different types of recitation in terms of speed. Having listed the names of the books which have dealt with this issue, the author of the following paper discusses the brief explanations provided by them.
    Keywords: Bibliography, the Holy Quran, the science of recitation, the Quranic sciences, the levels of the recitation
  • Ruhollah Shahidi, Ilham Badinlu, Fatemeh Yaquti, Nayyerh Khodadade Shahri Pages 107-118
  • Murtezi Badakhshan Pages 119-124
  • Nasiroddin Ansari Pages 125-142