فهرست مطالب

اقتصاد کشاورزی و توسعه - پیاپی 91 (پاییز 1394)

فصلنامه اقتصاد کشاورزی و توسعه
پیاپی 91 (پاییز 1394)

  • 254 صفحه، بهای روی جلد: 40,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1394/10/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمدرضا کهنسال، امیر دادرس مقدم صفحه 1
    در مطالعه حاضر تاثیر میزان صادرات و سرمایه گذاری بر ارزش افزوده بخش های مختلف اقتصادی (کشاورزی، صنعت، خدمات و نفت) بررسی شد. بدین منظور از رهیافت ARDL برای تحلیل سیاست گذاری در بخش های صنعت، خدمات و نفت و همچنین از رهیافت VECM برای تحلیل رشد بخش کشاورزی استفاده شد. نتایج نشان داد که در بلندمدت تاثیرصادرات بخش های کشاورزی، نفت و خدمات بر ارزش افزوده همان بخش معنی دار است و در کوتاه مدت صادرات بخش نفت و کشاورزی اثر معنی داری بر ارزش افزوده این بخش ها ندارد. همچنین انحرافات ارزش افزوده در بخش نفت و صنعت از مقادیر بلند مدت پس از گذشت یک دوره، سریع تر از بخش های دیگر به تعادل می رسد. در خصوص بخش کشاورزی، اعمال شوک وارد بر ارزش افزوده این بخش در سرمایه گذاری آن اثر معنی دار دارد و اثر تکانه وارد بر صادرات بخش کشاورزی بر ارزش افزوده این بخش در ابتدای دوره موثر است. همچنین شوک وارد بر صادرات کشاورزی بر سرمایه گذاری این بخش معنی دار است.
    کلیدواژگان: صادرات، سرمایه گذاری، ارزش افزوده، نفت، کشاورزی، خدمات، صنعت
  • فاطمه کشیری، ید علی حسینی یکانی صفحه 27
    با توجه به اینکه پسته یکی از مهم ترین محصولات کشاورزی است که ایران در تولید آن سهم عمده ای داشته و یکی از اصلی ترین اقلام تشکیل دهنده سبد صادرات غیرنفتی ایران می باشد، بهینه سازی تجارت داخلی و خارجی آن می تواند نقش عمده ای در افزایش رفاه تولیدکنندگان و مصرف کنندگان محصولات کشاورزی ایران داشته باشد. هدف از انجام این مطالعه ارائه یک الگوی بهینه برای تجارت داخلی و خارجی پسته به نحوی است که با اجرایی شدن آن بیشترین رفاه خالص اجتماعی ممکن حاصل گردد. به این منظور، از یک مدل تعادل فضایی، که قیمت محصول پسته، تجارت داخلی و خارجی در آن به عنوان متغیرهای درون زا به گونه ای تعیین می گردند که رفاه خالص اجتماعی بیشینه گردد، استفاده شده است. در واقع این مدل با در نظر گرفتن فاصله بازارها و هزینه های حمل و نقل شان، قیمت های رقابتی را با تقاطع منحنی عرضه و تقاضا و با توجه به هزینه های حمل و نقل تعیین می کند. نتایج حاصل از این بهینه سازی نشان می دهد که در صورت به کارگیری الگوی ارائه شده از حل مدل تعادل فضایی، میزان رفاه تولیدکنندگان، رفاه مصرف کنندگان و رفاه کل بازار پسته افزایش می یابد. علاوه بر این، با وجودی که بر مبنای نتایج الگوی بهینه ارائه شده، بخشی از پسته صادر شده در الگوی فعلی باید به جای صادرات در چرخه تجارت داخلی وارد گردد، ولی اجرایی شدن الگوی پیشنهادی بازدهی هر واحد پسته صادراتی را نسبت به وضعیت فعلی افزایش داده است.
    کلیدواژگان: بهینه سازی تجارت داخلی، تجارت خارجی، پسته، مدل تعادل فضایی، ایران
  • غلامعباس ملاشاهی، شاپور ظریفیان، اسماعیل پیش بهار صفحه 49
    در سال های اخیر اهمیت و نقش بنگاه های زودبازده در کشورهای صنعتی و کشورهای در حال توسعه رو به رشد بوده است. در ایران نیز اهمیت این صنایع به خصوص در برنامه های اخیر توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور مدنظر بوده و با تاکید زیادی روبه رو شده است. هدف از انجام مطالعه حاضر بررسی میزان موفقیت بنگاه های اقتصادی زودبازده بخش کشاورزی و شناسایی عوامل موثر بر موفقیت آن ها در روستاهای شهرستان زابل در استان سیستان و بلوچستان بود. برای سنجش میزان موفقیت بنگاه های زودبازده، شاخص های تولیدی و اشتغال زایی به طور جداگانه برای بنگاه ها در زیربخش های مختلف کشاورزی در نظر گرفته شد و به وضعیت هر یک از این شاخص ها قبل و بعد از دریافت وام پرداخته و حاصل اختلاف این وضعیت محاسبه گردید. در تحلیل عوامل موثر بر میزان موفقیت این بنگاه ها نیز از مدل رگرسیون چندگانه توام بهره گیری شد. نتایج تحقیق نشان داد که بنگاه های زیربخش ماشین آلات، به علت بهبود در برخی شاخص های تولیدی و اشتغال زایی، از سایر بنگاه ها موفق تر بوده و بنگاه های دامی و زراعی به ترتیب در رده های بعدی قرار گرفتند. از نظر عوامل موثر بر موفقیت بنگاه نیز مشخص شد که در زیربخش زراعت و باغبانی، سن مدیر، تحصیلات مدیر، تعداد اعضای خانوار مدیر، تجربه کار کشاورزی مدیر و مقدار وام دریافتی بنگاه با میزان موفقیت این بنگاه ها دارای ارتباط معنی داری بودند. همچنین در زیربخش ماشین آلات کشاورزی، تحصیلات مدیر، فاصله بنگاه تا شهر، میزان وام دریافتی، تعداد نیروی کار بنگاه، سطح زیرکشت و عوامل برون سازمانی و در زیربخش دام نیز تعداد اعضای خانوار، تجربه کار کشاورزی مدیر، فاصله بنگاه تا شهر، تعداد نیروی کار بنگاه، سطح زیرکشت و عوامل درون سازمانی با میزان موفقیت این بنگاه ها ارتباط معنی داری داشتند.
    کلیدواژگان: بنگاه زودبازده، شهرستان زابل، کشاورزی، موفقیت
  • علی برابری صفحه 75
    حاشیه بازاریابی ونوسانات تولید و قیمت از جمله مباحث مهم در بازاریابی سیب زمینی بوده که تولیدکنندگان و مصرف کنندگان و حتی برنامه ریزان دولتی را به چالش انداخته است. نوسانات تولید، قیمت و روند فزاینده آن و همچنین کاهش قیمت در برخی از ماه های سال به خصوص فصل برداشت، افزایش قیمت در سطح عمده فروشی و خرده فروشی این محصول در ماه های مختلف سال های تحقیق، نارضایتی هایی را برای تولیدکنندگان و مصرف کنندگان به وجود آورده است. مقاله حاضر با مطالعه اسنادی و کتابخانه ای و بر اساس اطلاعات دوره زمانی1386-1388 به تفکیک ماه ها (36ماه) به تحلیل اقتصادی موضوعات مرتبط با بازاریابی به ویژه در زمینه تولید، قیمت، مسیر بازاریابی و حاشیه بازاریابی سیب زمینی پرداخته است. بر اساس یافته های تحقیق، به تفکیک ماه ها در فاصله زمانی سه ساله، تولیدکننده سیب زمینی به طور متوسط برای هر کیلوگرم 1900ریال دریافت کرده ولی مصرف کننده سیب زمینی4600 ریال پرداخته است. طی سال های مورد بررسی، میانگین سه ساله حاشیه خرده فروشی2100ریال، عمده فروشی600ریال و حاشیه کل سیب زمینی2700ریال بوده در صورتی که میانگین سهم تولید کننده ازقیمت نهایی40 درصد و سهم حاشیه بازاریابی60 درصد بوده است.حاشیه بازاریابی در ایران رو به افزایش بوده بدون آنکه خدمات بازاریابی بهبود لازم را پیداکرده باشد. مدیریت نامنسجم بازار، نوسانات قیمت، مشکل نقدینگی تولیدکنندگان ونهایتا تعدد واسطه ها ازعوامل کلیدی اثرگذار برافزایش حاشیه بازاریابی سیب زمینی می باشند.
    کلیدواژگان: مسیر بازاریابی، قیمت، سهم تولید کننده از قیمت نهایی، حاشیه بازاریابی
  • شجاعت زارع، حمید محمدی * صفحه 95

    با توجه به رویکرد دولت در تغییر قیمت حامل های انرژی در سال 1389، پژوهش حاضر به منظور مقایسه کارایی انرژی و اقتصادی تولیدکنندگان سیب زمینی در شهرستان قوچان انجام شد. اطلاعات لازم از طریق نمونه گیری تصادفی و تکمیل پرسش نامه با 50 نفر ازکشاورزان به دست آمد و با استفاده از الگوی تحلیل پوششی داده های بازه ای(IDEA) بررسی و تحلیل شد. نتایج مطالعه نشان داد که رتبه بندی کشاورزان از نظر این دو شاخص متفاوت بوده و تنها 22 درصد از کشاورزان از نظر کارایی انرژی و اقتصادی در دامنه بالای مصرف نهاده ها دارای کارایی 100 درصد (بالقوه کارا) بودند. همچنین هیچ یک از واحدها کارایی اقتصادی و انرژی صد در صد نداشتند. نتایج همچنین نشان داد که بیشتر نهاده ها، ارزان تر از سهمشان در انرژی مصرفی عرضه می شوند به طوری که نهاده های آب، کود، ماشین آلات، بذر، نیروی کار به ترتیب56، 19، 12، 11 و 1 درصد از کل انرژی را به خود اختصاص داده اند، در صورتی که سهم آن ها در هزینه تولید به ترتیب 18، 6، 7، 32 و 35 درصد بوده است؛ لذا قیمت گذاری بهینه آن ها می تواند مصرف را در جهت کشاورزی پایدار سوق دهد.

    کلیدواژگان: مدل تحلیل پوششی داده های بازه ای، کارایی، انرژی، سیب زمینی، قوچان
  • الهام پیروز، داود چراغی صفحه 115
    روند رو به افزایش ضایعات مواد غذایی یکی از مشکلات جدی در اکثر کشورها به ویژه کشورهای درحال توسعه است. هدف اصلی مطالعه حاضر شناسایی عوامل ایجاد کننده ضایعات مرکبات در استان فارس با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی و الگوسازی معادلات ساختاری است. اطلاعات مورد نیاز از طریق نمونه گیری تصادفی و تکمیل 221 پرسش نامه در بین باغداران استان فارس در سال 1392 جمع آوری شد. بر اساس نتایج تحلیل عاملی اکتشافی، متغیرهای تاثیر گذار بر ضایعات مرکبات در استان فارس در قالب هفت عامل زیر دسته بندی شدند: «زیرساخت های نامناسب»، «آفات و شرایط اقلیمی»، «مدیریت نامناسب مصرف نهاده های آب و سموم»، «مدیریت نامناسب پس از برداشت»، «انبارداری و حمل نامناسب محصول»، «مدیریت برداشت و عرضه» و «مدیریت نامناسب مصرف نهاده های کود و رقم درختان». بر اساس نتایج تحلیل عاملی تاییدی، تمام ضرایب متغیرهای لحاظ شده در الگو دارای ارزش آماری است. نتایج برآورد مدل نهایی تحقیق نشان داد که متغیرهای آفات و شرایط اقلیمی، زیرساخت های نامناسب، انبارداری و حمل نامناسب محصول و مدیریت نامناسب پس از برداشت متغیرهای تاثیر گذار بر ضایعات مرکبات در استان فارس اند.
    کلیدواژگان: مرکبات، ضایعات، معادلات ساختاری، تحلیل عاملی اکتشافی، تحلیل عاملی تاییدی، استان فارس
  • الهه اعظم اعظم رحمتی، محمدرضا کهنسال، محمد قربانی صفحه 135
    فعالیت کشاورزی فعالیتی ذاتا خطر زاست و همین مخاطره پذیری فعالیت های کشاورزی باعث شده است بحث بیمه محصولات کشاورزی به عنوان یک راهکار مدیریتی مقابله با ریسک مطرح شود. با توجه به اینکه میزان رضایتمندی کشاورزان از صندوق بیمه کشاورزی در شهرستان مشهد تا به حال در حد پایینی بوده و صندوق بیمه نتوانسته است رضایت کشاورزان را در حد مناسبی برآورده سازد، حرکت به سمت روش های جدید بیمه ای می تواند گام مهمی برای خروج از رکود صندوق بیمه باشد. در این راستا، با بهره گیری از چارچوب پژوهش کیفی، در سال زراعی 1389- 1390 به دفعات مکرر به 25 گندم کار شهرستان مشهد مراجعه (هر گندم کار 10 بار) و اقدام به تکمیل پرسش نامه گردید و بدین ترتیب به نیازسنجی نوع بیمه مورد نیاز و طرح های پیشنهادی آنان در مورد هریک از روش های بیمه ای پرداخته شد. در این پژوهش ضمن معرفی روش های جدید بیمه ای مطرح در دنیا، رفتار گندم کاران در دو سناریوی تطابق و عدم تطابق غرامت با حق بیمه در هریک از این روش ها ارزیابی شد. نتایج نشان داد که گندم کاران نسبت به برخی از روش های جدید بیمه ای واکنش مثبتی از خود نشان می دهند که نزدیک کردن این برنامه ها و روش ها با خواست ها، نیازها و انتظارات کشاورزان یکی از راه هایی است که در توسعه بیمه کشاورزی می تواند موثر باشد.
    کلیدواژگان: روش های جدید بیمه ای، نیازسنجی، حق بیمه، غرامت
  • فاطمه فتحی، محمد بخشوده صفحه 159
    در سال های اخیر، بحث واقعی شدن قیمت حامل های انرژی در ایران هزینه ها و قیمت تمام شده محصولات انرژی بر را تحت تاثیر قرار داده است. بخش دام و طیور از زیر بخش کشاورزی ایران با افزایش قیمت انرژی به طور محسوسی متاثر می شود. در نتیجه این شوک، قیمت و مقدار عرضه و تقاضا در بازار مزرعه و خرده فروشی تحت تاثیر قرار می گیرد و رفاه عرضه کنندگان و مصرف کنندگان تغییر می نماید. در این مطالعه، آثار این سیاست بر بازار گوشت ایران با استفاده از الگوی چندبازاری جابه جایی تعادل (EDM) بررسی شد. سناریوهای افزایش 38، 50 و 300 درصدی قیمت حامل های انرژی در حالات تغییر تقاضا و عدم تغییر تقاضا در دو وضعیت مختلف افزایش تدریجی و یکباره قیمت انرژی، با ثابت بودن سایر شرایط، در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که با افزایش متفاوت تقاضای خرده فروشی گوشت مرغ، گوشت گوسفند و گوشت گاو و گوساله در هر سناریو، کاهش رفاه تولیدکنندگان تا حد زیادی جبران می شود. مقایسه رفاه تولیدکنندگان و مصرف کنندگان گوشت در نتیجه افزایش تدریجی و یکباره قیمت حامل های انرژی در سناریوهای درنظر گرفته شده حاکی از آن است که افزایش یکباره قیمت حامل های انرژی کاهش رفاه کمتری را ایجاد می نماید.
    کلیدواژگان: الگوی تعادلی جایگزینی، بازار گوشت، مازاد تولیدکننده، مازاد مصرف کننده، قیمت انرژی
  • نظر دهمرده، هاجر اثنی عشری * صفحه 189

    یکی از عواملی که در دستیابی به هدف رشد پرشتاب و مستمر اقتصادی نقش اساسی ایفا می کند، توسعه بخش مالی کشور است. اقتصاد کشور برخوردار از نظام مالی توسعه یافته توانایی تجربه نرخ های رشد بالاتر را دارد و در مسیر رشد اقتصادی سریع تر قرار می گیرد. لذا هدف اصلی این مطالعه بررسی نقش توسعه مالی و سرمایه گذاری بخش کشاورزی ایران با استفاده از سیستم معادلات هم زمان (3SLS) است. نتایج مطالعه نشان از تاثیر مثبت شاخص توسعه مالی بر متغیرهای سرمایه گذاری، پس انداز، اعتبارات و تولید در بخش کشاورزی دارد. بنابراین می توان گفت بازارهای مالی کانالی هستند که می توانند پس انداز خانوارها را به سمت فعالیت های سرمایه گذاری در بخش کشاورزی هدایت کنند. در پایان مقاله، قرار گرفتن سیاست اصلاح و توسعه بخش مالی در اولویت اهداف کشور پیشنهاد شد. اعمال این سیاست باعث افزایش سهم سرمایه گذاری در بخش کشاورزی می گردد.

    کلیدواژگان: توسعه مالی، سرمایه گذاری در بخش کشاورزی ایران، سیستم معادلات هم زمان
  • فاطمه رستگاری پور، ابوالفضل توسلی، احمد قنبری، محمود صبوحی صفحه 211
    در تحقیق حاضر به ارزیابی اقتصادی و بررسی مزیت نسبی کشت خالص و مخلوط ارزن و لوبیا در شهرستان شیروان پرداخته شد. در این راستا، شاخص های منفعت به هزینه (B/C)، نرخ بازده داخلی (IRR)، ارزش کنونی منافع ((NPV و ماتریس تحلیل سیاستی (PAM) بررسی شد. نتایج مطالعه نشان داد که کشت مخلوط نسبت به کشت خالص صرفه اقتصادی بیشتری دارد. همچنین کشت خالص محصولات مذکور در منطقه دارای مزیت نسبی نیست اما کشت مخلوط مزیت نسبی دارد. شاخص ضریب حمایت اسمی از محصول (NPC) در مورد کشت خالص لوبیا و کشت مخلوط نشان داد که مالیات غیرمستقیم بر تولیدکننده تحمیل شده است. همچنین ضریب حمایت اسمی از نهاده (NIPC) در تمام انواع کشت مبین یارانه غیرمستقیمی برای نهاده های قابل تجارت است. معیار ضریب حمایت موثر(EPC) درکشت خالص لوبیا و کشت مخلوط کمتر از واحد بوده یعنی در مجموع از بازار نهاده و محصول در این کشت ها حمایت نمی شود. در نهایت، سودآوری خالص اجتماعی در کشت خالص لوبیا و ارزن منفی اما در مورد کشت مخلوط این دو محصول مثبت بوده است و نشان می دهد که کشت مخلوط سودآوری خالص اجتماعی دارد. به طور کلی، نتایج نشان داد کشت خالص ارزن و لوبیا با شرایط کنونی در شهرستان شیروان مزیت نسبی ندارد، اما شیوه کشت مخلوط سبب افزایش مزایای اقتصادی و مزیت نسبی کشت خواهد شد.
    کلیدواژگان: ماتریس تحلیل سیاستی، سیاست حمایتی، کشت مخلوط، شیروان
|
  • M.R. Kohansal, A. Dadras Moghadam Page 1
    In this study, impact of export and investment of Iranian economic different sectors (agriculture, industry, service and oil petroleum) on value added of the sectors was investigated. For this purpose, ARDL method is used for analyzing policy in the industry, service and oil petroleum sectors. Also, VECM is used for analyzing policy in agriculture sector. The result indicated that agriculture, oil and service export had a significant impact on their value in long run period and oil and agriculture export have not significance impact on their value added in short run period. The result showed that deviations of the value added in the oil and industry sectors after a one period are adjusted faster than other sectors. Enforcing a shock on agriculture value added has a significant effect on agriculture investment. Also, the effect of enforcing a shock on agriculture export will be seen in the early period. The enforcing a shock on agriculture export has a significant effect on agriculture investment too.
  • F. Kashiri, S.A. Hosseini, Yekani Page 27
    Given that pistachios is one of the most important agricultural products which Iran has a comparative advantage in the production of it, and is a constituent of the main items of Iran's non-oil export basket, Optimizing its internal and external trade could have a major role in promoting the welfare of producers and consumers of agricultural products in Iran. The purpose of this study was to provide an optimal pattern for the domestic and foreign trade of pistachios so that the maximum possible net social welfare will be produced through its implementation. In order to achieve this goal, a spatial equilibrium model has been used that will determine the price of pistachios as an endogenous variable. Optimization results show that the application of the proposed pattern of spatial equilibrium model increases the welfare of producers, consumers and the total welfare of the pistachio market. Furthermore, although a part of pistachio exported in the current model should been entered the domestic trade cycle rather than exports on the base of the optimal model; implementation of the proposed model cause to increase the return per unit of export products over the current situation.
    Keywords: Optimization Internal Trade, External Trade, Pistachios, Spatial Equilibrium Model, Iran
  • Gh.A. Molashahi, Sh. Zarifiyan, A. Pishbahar Page 49
    In recent years the importance and role of quick returns firms are growing in industrialized and developing countries. The importance of this industry in Iran, particularly in recent economic, social and cultural plans has emphasized. The purpose of this study was to evaluate the success of enterprises quick impact agriculture and identify factors affecting their success in the rural of Zabol in Sistan and Baluchestan. Production and employment indexes separately for firms in various agricultural sub sectors were considered for measuring the success of quick impact firms. Combined multiple regression model was used for the analysis of factors affecting the success of these firms. Results of the research showed that the sub sector enterprises of mechanization are more successful than other firms, and also animal and crop enterprises are in the next categories. Also, results indicated that in the sub sector of the agriculture, manager’s age, education manager, the number of members of the household manager, the experience of manager, and received loan have a significant impact on success of these firms. In addition, in the sub sector mechanization, education of director, the distance of the firm to the city, the amount of received loan, the number of firm work force, cultivation and external factors of enterprise had a significant impact. In the animal sub sector, the number of members of the household, the manager experience, the distance of the firm to the city, the number of firm workforce, cultivation and internal factors of enterprise had a significant impact on success of the firms.
    Keywords: Agriculture_Quick – Returns Firm_Success_Zabol County
  • A. Barabari Page 75
    Marketing margin and production and price fluctuations are the main subjects in potato market that producers, consumers and policy makers are faced with. production and price fluctuations and its increasing trend and also decreasing the price in some months specially in harvest season, increasing the price of wholesale and retail sale in different months led to dissatisfaction of producers and consumers. This paper analyzes the different benefit level of potato market during 2007- 2009 monthly. According to the results, during the 3 years, potato producers have received 1900 rials per kilogram on average, but consumers have paid 4600 rials. Over 3 years, average of retail sale margin, wholesale margin and total margin were 2100, 600 and 2700 rials respectively while average of producer share from final price and the share of marketing margin were 40% and 60% respectively. Marketing margin had been increasing in Iran while marketing services didnt improved as required. Incoherent management of market, price fluctuations, the problem of producers cash, and finally multiplicity of middleman are the main factors affecting on increasing the potato marketing margin.
    Keywords: Marketing Path, Price, Producer Share From Final Price, Marketing Margin
  • Sh. Zare, H. Mohammadi Page 95

    According to the government's approach to change energy price in 2010, this study conducted to compare economic and energy efficiency of potato grower in Quchan. A random sampling was used to collect data through 50 farmers by using a face-to-face questionnaire and analysis by IDEA model. Result indicated that farmers had different ranking in economic and energy efficiency index, so that, only 22% of farmers in upper bounds of inputs were 100% efficient. Also, none of firms were not 100% efficient. In addition, share of more inputs in total costs of production is lower than shares in total energy consumption. So that, share of water, fertilizer, machines, seed and labor in energy consumption were 56,19,12,11 and 1 percent respectively while, share of them in total cost were 18,6,7,32 and 35 percent respectively. So optimal pricing can lead farmers to use inputs more efficient.

    Keywords: Interval DEA Model, Efficiency, Energy, Potato, Quchan
  • Elham Pirooz, Davood Cheragi Page 115
    Increasing trend of food waste is one of the serious problem in many countries. The purpose of this study is identifying the factors creating citrus waste in Fars province using exploratory factor analysis and structural equation. Data were collected using stochastic sampling and completing 221 questionnaires between farmers in Fars province in 2013. According to the results of exploratory factor analysis, effective factors on citrus waste in Fars province are abbreviated to 7 factors: "unsuitable infrastructures", "pests and atmosphere", "unsuitable management of inputs consumption such as water and pesticide", "unsuitable management after harvest", "unsuitable storage and transport of production", "harvest management and supply" and "unsuitable management of inputs consumption such as fertilizer and trees species". According to the results of confirmatory factor analysis, total of coefficients are significant. Results of the final model revealed that pests and atmosphere, unsuitable infrastructures, unsuitable storage and transport of production, and unsuitable management after harvest are the effective variables on citrus waste in Fars province.
    Keywords: Citrus, Waste, Structural Equation, Exploratory Factor Analysis, Confirmatory Factor Analysis
  • E.A. Rahmati, M.R. Kohansal, M. Ghorbani Page 135
    Agricultural activity is risk-taking nature that have caused the crop insurance is considered as a risk management solution. Because farmers satisfaction of insurance fund is low so moving toward new ways of insurance can be an important step to get out of insurance recession. In this context, using the framework of qualitative research in crop year 2010-2011 referred to 25 wheat farmers repeatedly (each wheat farmers, 10 times) in the Mashhad city and questionnaires was completed. Thus, the assessment of insurance plans by farmers and their proposals for any of the methods have discussed. In this research, while introduce successful and new methods of insurance in world, farmers behavior in two scenarios of accordance and non-accordance indemnity with the premium, in any approach, was assessed. The result of the study show that farmers have positive opinion for some of insurance new methods, that match this approaches and methods with farmers requests is a one of ways that can be effective for agricultural insurance development.
    Keywords: New Methods of Insurance, Premium, Indemnity
  • F. Fathi, M. Bakhshoodeh Page 159
    Costs of livestock production are expected to significantly increase as result of increasing energy price in Iran. This in turn causes meat prices and production to change and ultimately affect producers and consumer welfares. This study determines the economic impact of this policy on Iranian meat market applying a multimarket equilibrium displacement model (EDM) and taking into account scenarios of 38%, 50% and 300% increase in energy prices with and without change in demand for both situations of once and gradually increasing energy price. Result shows that increasing of retail sale demand for different kind of meat in any scenario are sufficient to offset lost producer welfare. According to the result of compared once and gradually implication increasing energy price, decreasing of producer and consumers’ welfare on once increasing energy prices is lower than gradually increasing energy prices.
    Keywords: Equilibrium Displacement Model, Meat Market, Producer Surplus, Consumer Surplus, Energy Price
  • N. Dahmardeh, H. Esna Ashari Page 189

    Development of the financial sector of the country plays a key role in achieving the goal of rapid and continuous economic growth. The country with developed financial system can experience higher growth rates and faster economic growth. The main aim of this study is to examine the role of financial development and investment in the agricultural sector of Iran using a system of simultaneous equations (3SLS). The results suggest a positive effect of financial development on investment, saving, credit and production in the agricultural sector. So it can be said the financial markets are considered as a channel that can to conduct household savings into investment activity in agriculture sector. Therefore, it is suggested that the policy of adjustment and development financial sector should be considered as priority targets. It causes the share of investment in the agricultural sector is increased.

    Keywords: Financial Development, Investment in the Iran Agricultural Sector, Simultaneous Equations System
  • F. Rastegaripour, A. Tavasoli, A. Ghanbari, M. Sabouhi Page 211
    In this study, economic evaluation and relative advantage of pure and mixed cultivation of millet and bean in Shirvan were surveyed. For this purpose benefit to cost, internal rate of return, net present value and policy analysis matrix indexes were calculated. The results show that mixed cultivation is better than sole cultivation economically. Also, Sole cultivation of these crops havent relative advantage, while mixed cultivation has relative advantage. Nominal protection coefficient index of sole cultivation of bean and mixed cultivation showed that indirect tax has been imposed on producers. The nominal protection coefficient of the input in all types of cultivation revealed that there is an indirect subsidy for tradable inputs. Effective protect coefficient index of sole cultivation of bean and mixed cultivation was less than the unit, therefore it isnt supported the input and product markets in these cultivations. Finally, the social net profit index of bean and millet sole cultivation was negative; but it was positive for mixed cultivation of them indicating that mixed cultivation has a social net profitability. Overall results show that sole cultivation of millet and bean hasnt relative advantage in current situation of Shirvan, but mixed cultivation can increase the economic benefits and relative advantage.
    Keywords: Policy Analysis Matrix(PAM), Support Policy, Mixed cultivation, Shirvan