فهرست مطالب

نشریه دانشور پزشکی
پیاپی 125 (مهر 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/07/30
  • تعداد عناوین: 9
|
  • رویا یارایی، محمد نژاد کمالی، طیبه رجبیان، مرضیه اقتداردوست، داود جمالی صفحه 1
    مقدمه و هدف
    بسیاری از داروهای ضدسرطانی، هم سلول های سالم و هم سلول های سرطانی را هدف می گیرند. باتوجه به اهمیت تکثیر سلولی در مراحل فعال شدن لنفوسیت ها، ترکیبات ضدسرطانی که بر سلول های نرمال در حال تکثیر اثر نامطلوب نداشته باشند، بسیار ارزشمند هستند. اثر توکسیک فراورده گیاهی SIM5 بر برخی سلول های سرطانی گزارش شده، ولی تاثیر آن بر سلول های طبیعی در حال تکثیر مشخص نیست. مطالعه حاضر به منظور مقایسه کامل تر اثر این فراورده و فراکشن های آن بر سلول های طبیعی در حال استراحت و در حال تکثیر و نیز رده سرطانی طراحی شده است.
    مواد و روش ها
    رده سلولی BCL1 (سرطانی) و سلول های طحال موش (طبیعی در حال استراحت) کشت داده شدند. به نیمی از چاهک ها محرک (ConA یا LPS) اضافه شد (طبیعی در حال تکثیر) و به مدت 48 ساعت با غلظت های مختلف SIM5 و یا فراکشن های آن (بر اساس وزن ملکولی تقریبی) مجاور شدند؛ سپس تست MTT انجام شد و میزان توکسیسیته و IC50 محاسبه گردید.
    نتایج
    بااینکه SIM5 اثر توکسیک قوی بر رده سرطانی BCL1 داشت (از 2 تا 2/0 با IC50 حدود 41/0 میلی گرم در میلی لیتر)، ولی بر لنفوسیت های فعال شده اثر توکسیک نداشته، به علاوه توانست لنفوسیت های طبیعی در حال استراحت را فعال نماید. بهترین تاثیر ضدسرطانی در محدوده وزن ملکولی 30-50 کیلودالتون (IC50 حدود 1 میکروگرم در میلی لیتر) و بهترین اثر فعالیت سلولی در محدوده 10-30 کیلودالتون مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    اثر فراورده گیاهی SIM5 بر سلول های سرطانی، طبیعی در حال استراحت و طبیعی در حال تکثیر متفاوت است. جست وجوی مکانیسم های احتمالی افتراق آن می تواند راهگشای استفاده از این فراورده به عنوان داروی ضدسرطانی باشد.
    کلیدواژگان: SIM5، سایتوتوکسیسیته، رده سلولی BCL1، لنفوسیت موش، فعالیت تکثیری
  • سکینه جولاییها، علی پولادی ری شهری، احمدعلی نوربالا، مجید صفاری نیا صفحه 13
    مقدمه و هدف
    تاب آوری و سن دو متغیر مهمی هستند که در سازگاری بیماران با بیماری شان نقش دارند؛ بنابراین پژوهش حاضر، با هدف بررسی نقش تاب آوری و سن در سازگاری با علائم و نشانه های بیماری درد مزمن صورت گرفت.
    موارد و
    روش ها
    در یک مطالعه توصیفی و از نوع هم بستگی 154 نفر (64 مرد و 90 زن) بیمار درد مزمن مراجعه کننده به کلینیک درد بیمارستان امام خمینی به روش نمونه گیری داوطلبانه انتخاب شدند. شرکت کنندگان به پرسش نامه‎ اطلاعات جمعیت شناختی، مقیاس تاب آوری، فرم کوتاه مقیاس افسردگی، اضطراب، استرس و پرسش نامه ناتوانی جسمانی پاسخ دادند. داده های به دست آمده، با استفاده از ضریب هم بستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه تحلیل شدند.
    نتایج
    نتایج ضریب هم بستگی نشان داد که تاب آوری با اضطراب، افسردگی، تنیدگی و ناتوانی جسمانی رابطه منفی معناداری داشت و سن با ناتوانی جسمانی رابطه مثبت معنادار داشت. همچنین نتایج نشان داد که تاب آوری به صورت منفی اضطراب، افسردگی، تنیدگی و ناتوانی جسمانی را پیش بینی می کند و سن نیز می تواند به صورت مثبت ناتوانی جسمانی را پیش بینی کند.
    نتیجه گیری
    بر اساس این پژوهش می توان به نقش تاب آوری به عنوان عاملی محافظت کننده در سازگاری با درد مزمن اشاره کرد. این مسئله نیز قابل توجه است که افراد مسن تر محدودیت های کارکرد جسمانی بیشتری را در هنگام ابتلا به درد مزمن نشان می دهند که باید در طراحی درمان های دارویی و غیردارویی برای بیماران درد مزمن آن را در نظر داشت.
    کلیدواژگان: درد مزمن، سازگاری، تاب آوری، سن
  • بختیار ترتیبیان، حسام شریفی، بهمن ابراهیمی ترکمانی صفحه 23
    مقدمه و هدف
    به نظر می رسد چاقی و درصد چربی بدن با مشکلات تنفسی همراه است؛ هرچند سازوکار این هم بستگی به خوبی روشن نیست. بدین منظور، هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر 12 هفته تمرین HIIT بر غلظت های لپتین، نیم رخ لیپیدی و کارکرد ریوی در مردان چاق غیرفعال بود.
    مواد و روش ها
    بیست ودو مرد چاق غیرفعال با دامنه سنی 18 تا 30 سال به صورت داوطلبانه در تحقیق حاضر شرکت کردند و سپس به صورت تصادفی به 2 گروه کنترل (11 نفر) و تمرین (11 نفر) تقسیم شدند. آزمودنی های گروه تمرین به مدت 12 هفته، هفته ای 3 جلسه با ضربان قلب 70 تا 85درصد ضربان قلب بیشینه به تمرین پرداختند. سطوح سرمی لپتین و نیم رخ لیپیدی و عملکرد ریوی قبل و بعد از برنامه تمرینی اندازه گیری شد. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از روش های آماری تی جفت شده، ضریب هم بستگی پیرسون و تحلیل رگرسیونی در سطح معنی داری 05/0>p استفاده شد.
    نتایج
    سطوح لپتین (001/0=p) و کلسترول (001/0=p) بعد از 12 هفته تمرین HIITکاهش معنی داری نشان دادند. همچنین میزان HDL افزایش و تری گلیسیرید، LDL و VLDL کاهش غیرمعنی داری داشتند (05/0
    نتیجه گیری
    دوازده هفته تمرین HIIT می تواند میزان کلسترول و لپتین را در مردان چاق غیرفعال کاهش دهد که این کاهش با افزایش عملکرد ریوی مرتبط با تغییرات چربی بدن همراه شد که بیانگر اثرات مثبت فعالیت ورزشی HIIT بر تعدیل شاخص های مرتبط با چاقی می باشد.
    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، لیپیدها، لپتین، ظرفیت حیاتی اجباری، حجم هوای بازدمی اجباری در ثانیه اول
  • فاطمه مقدم، معصومه اصل روستا صفحه 31
    مقدمه و هدف
    مرزه تابستانی (Satureja hortensis) اثرات آنتی اکسیدانی، ضدالتهابی و ضددردی دارد. این تحقیق به منظور بررسی اثر عصاره هیدروالکلی مرزه تابستانی بر اضطراب و افسردگی در رت های نر ویستار مواجه شده با بی حرکتی مزمن انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 48 سر رت به 6 گروه 8تایی شامل گروه کنترل، گروه استرس (که به مدت 21 روز متوالی، هر روز 6 ساعت تحت استرس مزمن بی حرکتی قرار گرفت)، گروه های مرزه 200 و مرزه 400 (که به ترتیب دوز 200 و mg/kg400 عصاره هیدروالکلی مرزه را دریافت نمودند) و گروه های استرس - مرزه 200 و استرس - مرزه 400 (که علاوه بر استرس مزمن بی حرکتی، عصاره هیدروالکلی مرزه را دریافت کردند) تقسیم شدند. در پایان دوره، برای سنجش سطح اضطراب از آزمون ماز بعلاوه ای شکل مرتفع و جهت بررسی میزان افسردگی حیوانات تست شنای اجباری مورد استفاده قرار گرفت.
    نتایج
    درصد ورود به بازوی باز و درصد زمان سپری شده در بازوی باز در گروه های استرس - مرزه افزایش معنی داری در مقایسه با گروه استرس داشت (01/0p<). در تست شنای اجباری، مجموع زمان بی حرکتی در گروه استرس - مرزه 400 در مقایسه با گروه استرس، کاهش معنی داری نشان داد (05/0p<).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که عصاره هیدروالکلی مرزه اثر ضداضطرابی دارد و در دوز mg/kg400 موجب کاهش افسردگی در موش های صحرایی می شود.
    کلیدواژگان: مرزه تابستانی (Satureja hortensis)، اضطراب، افسردگی، استرس بی حرکتی
  • محمود کاظمیان، علیرضا بابارحیم صفحه 39
    مقدمه و هدف
    روش های پرداخت کارانه و سرانه به جهت تاثیرگذاری بر انگیزه های مالی فراهم آورندگان خدمات می تواند موجب زیادی یا کمی خدمات و هزینه ها برای سازمان بیمه و بیمه شده ها گردد. در این پژوهش، هزینه های خدمات بیمه ای سلامت به ازای هر خانوار در استان ها، در دو روش پرداخت کارانه و سرانه به ازای شاخص های یکسان برای رضایت بیمه شده ها، مورد ارزیابی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش ارزیابی روش های پرداخت کارانه و سرانه با استفاده از داده های ثبتی سازمان بیمه سلامت ایران و براساس مدل بهینه سازی از نوع تقاضای جبرانی صورت پذیرفت. در این مدل، قرارداد بین سازمان بیمه و بیمه شده ها با سطح مشخصی از هزینه ها و شاخص رضایت بیمه شده ها تعیین می گردد؛ به این ترتیب، سطح تقاضا برای خدمات بیمه ای سلامت به طور مستقل سطح عرضه خدمات توسط فراهم آورندگان خدمات تعیین می شود.
    نتایج
    نتیجه ارزیابی نشان می دهد که به ازای رضایت یکسان برای بیمه شده در دو روش پرداخت کارانه و سرانه در سال 1391، متوسط هزینه خدمات بیمه ای خانوار برای مجموع خدمات سرپایی و بستری در روش پرداخت سرانه در 22 استان کشور نسبت به روش پرداخت کارانه کمتر می باشد.
    نتیجه گیری
    توضیح قرارداد بین سازمان بیمه و بیمه شده ها با کمترین هزینه خدمات بیمه ای به ازای شاخصی از سطح رضایت حاصل از این خدمات، هدفی است که می تواند برای سازمان بیمه و بیمه شده ها و به طور مستقل ازنظر فراهم آورندگان خدمات، مطلوب دانسته شود. در این شرایط، سازمان بیمه و بیمه شده ها روش پرداختی را انتخاب می کنند که تفاوت بین متوسط نرخ واحد خدمات برای هزینه های بیمه ای و متوسط این نرخ در بازار خدمات سلامت یا هزینه ریسک آن، حداقل است.
    کلیدواژگان: رضایت بیمه شده، نرخ ریسک، هزینه بهینه خدمات بیمه ای سلامت، تقاضای القایی، تقاضای انصراف یافته
  • شهناز کهن، زینب حیدری، ماهرخ کشوری، امینه دولتی صفحه 51
    مقدمه و هدف
    فاکتورهایی نظیر توانمندی و خودکارآمدی عامل روان شناختی و انگیزشی مهم و قابل تغییری برای تداوم تغذیه با شیر مادر است و انتظار می رود که توانمندسازی باعث بهبود وضعیت شیردهی گردد؛ لذا این کارآزمایی بالینی با هدف ارتقای توانمندی زنان در شیردهی طراحی و اجرا شد.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی با نمونه گیری در دسترس زنان باردار واجد معیارهای ورود، انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و مداخله قرار گرفتند. برای هر زن در گروه مداخله دو جلسه دوساعته آموزش شیردهی خانواده محور در دوران بارداری و یک جلسه مشاوره شیردهی خانواده محور در هفته اول بعد از زایمان برگزار شد. گروه کنترل آموزش های روتین را دریافت کردند. توانمندی مادران در شیردهی با استفاده از پرسش نامه محقق ساخته، دو هفته و دو ماه بعد از زایمان در دو گروه ارزیابی شد.
    نتایج
    در پایان دوماهگی 71 زن در دو گروه کنترل و مداخله (به ترتیب 36 و 35) مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها نشان داد که آموزش و حمایت خانواده محور باعث افزایش معنی داری در میانگین نمره توانمندی شیردهی مادران گروه مداخله در دو هفته و دو ماه پس از زایمان نسبت به گروه کنترل می شود. به علاوه تغذیه انحصاری با شیر مادر در سن دوهفتگی و دوماهگی کودکان گروه مداخله به طور معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود.
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از آن است آموزش و حمایت خانواده محور باعث ارتقای تغذیه انحصاری با شیر مادر می شود. پیشنهاد می گردد جهت ارتقای وضعیت شیردهی، آموزش مادران به همراه خانواده از دوران بارداری شروع گردد. بعد از زایمان مهارت های شیردهی و حمایت خانواده آموزش داده شود و مشکلات شیردهی با حضور اعضای کلیدی خانواده حل گردد.
    کلیدواژگان: آموزش و حمایت خانواده محور، توانمندی، شیردهی
  • فرشته شهیدی، محسن شعبانی صفحه 59
    مقدمه و هدف
    با وجود مطالعات صورت گرفته، هنوز میزان و علت تفاوت بین زنان و مردان سالمند در پروتئین هایی همچون نوروتروفین مشتق از مغز (BDNF) که در فرایندهای یادگیری، حافظه و عملکردشناختی نقشی اساسی دارند، کاملا مبهم و ناشناخته می باشد؛ بنابراین هدف از این مطالعه، بررسی نقش جنسیت بر میزان عامل نوروتروفیک مغزی سرم در حالت استراحت و در پاسخ به فعالیت حاد مقاومتی در مردان و زنان سالمند بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 11 مرد و 11 زن سالمند سالم 60 الی 75ساله شرکت نمودند. 72 ساعت پس از تعیین حداکثر قدرت بیشینه (با استفاده از آزمون 1-RM)، آزمودنی ها 3 حرکت مقاومتی را با شدت 75درصد 1-RM انجام دادند. در این پژوهش 3 نمونه خونی (هر وهله 10 میلی لیتر) در قبل، بلافاصله و 30 دقیقه بعد از فعالیت مقاومتی از ورید بازویی آزمودنی ها گرفته شد. به منظور تعیین میزان BDNF سرم از روش الایزا استفاده شد. همچنین، به منظور تجزیه وتحلیل آماری داده ها از آزمون های آماری تی مستقل، تحلیل واریانس دوسویه با اندازه گیری مکرر با عامل بین گروهی جنسیت استفاده شد. سطح معنی داری p≤0.05 در نظر گرفته شد.
    نتایج
    نتایج این پژوهش نشان داد که میزان BDNF پایه سرم در زنان سالمند نسبت به مردان سالمند به طور معنی داری بالاتر است. همچنین میزان BDNF سرم هر دو گروه مردان و زنان سالمند در بلافاصله پس از فعالیت نسبت به میزان پایه، افزایش معنی داری یافت. با این وجود، میزان BDNF سرم در 30 دقیقه بعد از فعالیت نسبت به پیش از فعالیت افزایش معنی داری نداشت. ازطرفی دیگر، نتایج نشان داد که جنسیت بر پاسخ BDNF سرم به فعالیت مقاومتی در مردان و زنان سالمند تاثیر معنی داری ندارد.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان داد که میزان BDNF در حالت استراحت در زنان سالمند نسبت به مردان سالمند بالاتر است. همچنین میزان این پروتئین در پاسخ به فعالیت مقاومتی در هر دو گروه مردان و زنان سالمند افزایش معنی داری می یابد. از سوی دیگر، نشان داده شد که جنسیت عامل تاثیرگذاری بر این پاسخ نمی باشد؛ ازاین رو به نظر می رسد که با به کارگیری یک عامل تحریکی یکسان، بتوان به تغییرات مشابه در میزان BDNF سرم در هر دوی مردان و زنان سالمند و متعاقبا اثرات ناشی از این تغییرات در فرایندهایی همچون یادگیری، حافظه و عملکردشناختی دست یافت؛ هرچند که تبیین دقیق تر این مسئله نیازمند انجام تحقیقات بیشتری می باشد.
    کلیدواژگان: مردان سالمند، زنان سالمند، BDNF، جنسیت، فعالیت مقاومتی
  • مطهره مختارزاده، روح الله رنجبر، نسترن مجدی نسب صفحه 67
    مقدمه و هدف
    مولتیپل اسکلروزیس (MS) یک بیماری خودایمنی و مزمن سیستم عصبی مرکزی است. خستگی شایع ترین علت ناتوانی در افراد مبتلا به MS است و ممکن است با اختلالات خواب تشدید گردد و کیفیت زندگی این بیماران را کاهش دهد. باتوجه به اثرات مثبت فعالیت ورزشی در مبتلایان به MS به عنوان یک درمان مکمل، پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر تمرینات هوازی اینتروال بالاتنه و پایین تنه بر شدت خستگی، کیفیت زندگی، خواب و عملکرد بیماران زن مبتلا به MS انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون-پس آزمون می باشد. بیست وپنج زن داوطلب و مبتلا به MS با EDSS≤3 به طور تصادفی به دو گروه تجربی (دوازده نفر) و کنترل (ده نفر) تقسیم شدند. تمامی شرکت کنندگان در قبل و پس از دوره تمرینی، پرسش نامه های کیفیت زندگی (MSQOL-54)، شدت خستگی (FSS) و کیفیت خواب را تکمیل کردند و VO2max، حداکثر توان پا، دست و عملکرد آن ها مورد بررسی قرار گرفت. گروه تجربی به مدت هشت هفته (سه بار در هفته) به انجام تمرینات هوازی اینتروال بالاتنه و پایین تنه با دوچرخه ارگونومتر دستی و پایی پرداختند. داده ها با استفاده از آزمون های تی وابسته، تی مستقل و تحلیل واریانس مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    یافته های حاصل از پژوهش نشان داد که پس از هشت هفته تمرین هوازی اینتروال بالاتنه و پایین تنه، شدت خستگی در گروه تمرین، کاهش و ابعاد کیفیت زندگی، عملکرد و VO2max بیماران به طور معناداری افزایش یافت (5/0≥p)؛ اما تغییری در کیفیت خواب بیماران مشاهده نشد (5/0≤p).
    نتیجه گیری
    تمرینات هوازی اینتروال بالاتنه و پایین تنه موجب بهبود ابعاد کیفیت زندگی، عملکرد، VO2max و کاهش خستگی که از مشکلات عمده افراد مبتلا به MS به شمار می رود، می شود و منجر به ارتقای عملکرد جسمی و روحی آن ها می گردد.
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، کیفیت زندگی، خستگی، VO2max، تمرینات تناوبی
  • عارفه عرفان، احمدعلی نوربالا، ابوالفضل محمدی، پیمان ادیبی صفحه 77
    مقدمه و هدف
    در فرایند درمان و پیشگیری از بیماری های سایکوسوماتیک، حالت های هیجانی مثبت و منفی از مهم ترین عوامل می باشند. این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی طرح واره درمانی هیجانی بر شدت و فراوانی علائم جسمی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر اجرا شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر در چهارچوب طرح های تجربی تک آزمودنی با استفاده از طرح خطوط پایه چندگانه پلکانی اجرا شد. براساس میزان تمایل به شرکت در پژوهش، پنج بیمار مبتلا به IBS به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و طرح واره درمانی هیجانی دریافت کردند. ابزار پژوهش شامل مقیاس ROMEIII، مصاحبه SCID، مقیاس فراوانی و شدت علائم IBS و پرسش نامه کیفیت زندگی بود. تحلیل داده ها با استفاده از نمودار تحلیل دیداری، درصد بهبودی و شاخص تغییر پایا انجام شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد بیمارانی که طرح واره درمانی هیجانی دریافت کردند، در شدت علائم کاهش داشته و در متغیر کیفیت زندگی افزایش داشتند (05/0≥p). همچنین این درمان بر فراوانی علائم IBS اثر نداشت (05/0
    نتیجه گیری
    باتوجه به اینکه طرح واره درمانی هیجانی، در بهبود کیفیت زندگی و شدت علائم IBS موثر است، به نظر می رسد گزینه مناسبی برای درمان این بیماران است.
    کلیدواژگان: سندرم روده تحریک پذیر، طرح واره درمانی هیجانی، کیفیت زندگی، شدت و فراوانی علائم
|
  • Page 1
    Background And Objective
    Common anticancer drugs have adverse effects due to targeting both normal and cancerous cells, so it seems valuable to search for further new anticancer compounds. Previously reported, herbal preparation SIM5 has toxic effect on cancerous cells, although its effect on normal proliferating cells is not clear. The present study was performed in order to further comparing the effects of the preparation and its fractions on normal resting, proliferating cells and cancerous cells.
    Materials And Methods
    The BCL1 cell line (cancerous) and mouse splenocytes (normal resting) were cultured, the stimulator (ConA or LPS) was added to half of the wells (normal proliferating). Then, incubated with various concentrations of SIM5 or its fractions (according to relative molecular weight) for 48 hours, MTT test was performed and the cytotoxicity and IC50 were calculated.
    Results
    SIM5 had strong toxic effect on BCL1 (from 0.2-2 mg/ml, IC50 about 0.41 mg/ml), however no toxic effect was observed on activated lymphocytes. Besides, it was able to activate normal resting lymphocytes. The most effective anti-cancer fractions lie between the molecular weight of 30-50 KDa and the best immune-activating effect was between of 10-30 KDa.
    Conclusion
    The herbal preparation SIM5 has distinct effects on cancerous cells, lymphocytes and normal proliferating cells, so seeking possible discriminative mechanisms may clarify its potency as a candidate anti-cancer drug.
    Keywords: Cytotoxicity, SIM5, BCL1 cell line, Mice lymphocyte, Proliferative activity
  • Page 13
    Background And Objective
    Resiliency and age are two important variables that play a role in patient compliance with disease. Therefore, the aim of this study was to investigate the role of resiliency and age to adjustment in patients with signs and symptoms of chronic pain.
    Materials And Methods
    In a descriptive and correlational study, 154 patients (64 males and 90 females) with chronic pain referred to Imam Khomeini hospital pain clinic and with voluntary sampling method were selected. Participants completed demographic inventory, Resiliency Scale (CS_RISC), Depression Anxiety Stress Scales (DASS_21) & Roland–Morris Disability Questionnaire (RDQ). The data were analyzed by Pearson correlation coefficient and multiple regression analysis.
    Results
    The correlation coefficients showed that resiliency with anxiety, depression, stress and physical disability had a significantly negative correlation and age had a significant positive correlation with physical disabilities. The results also showed that resilience can be a negative predictor for anxiety, depression, stress and physical inability and age can be positively a predictor for physical inability.
    Conclusion
    These findings suggest that resiliency is a protective factor in adjustment with chronic pain. it is noticeable that older people more likely to report physical functional limitations due to chronic pain and it should be considered in pharmacological and non-pharmacological therapies designed for patients with chronic pain.
    Keywords: Chronic Pain, Adjustment, Resilience, Age
  • Page 23
    Background And Objective
    Obesity and body fat percentage seem to be associated with respiratory problems, although the mechanism of this correlation is not very clear. The aim of this study was to investigate the effect of 12-week HIIT training on lung function, serum leptin level and lipid profile in inactive obese men.
    Materials And Methods
    Twenty-two inactive obese men aged 18 to 30 years voluntarily participated in the study and randomly divided into two exercise (n = 11) and control (n = 11) groups. Subjects in the exercise group performed high-intensity interval training for 12 weeks, 3 sessions per week with a heart rate of 70 to 85% HRmax. Serum leptin level, lipid profile and lung (pulmonary) function were measured before and after 12 weeks of HIIT training. All statistical tests (paired sample T-test, Pearson correlation coefficient and regression analysis) were performed and considered significant at a p≤0.05.
    Results
    The results indicated a significant decrease in levels of leptin (p=0.001) and cholesterol (p=0.001) after 12 weeks of HIIT. Also, HDL non-significantly increased and triglycerides, LDL and VLDL were non-significantly decreased after 12 weeks of HIIT training (P>0.05). In the case of lung function, this type of exercise significantly increased FVC (p=0.003).
    Conclusion
    In conclusion, 12-week HIIT training decreased cholesterol and serum leptin in obese men and this decrease was associated with increased lung function and profound changes in body fat.
    Keywords: High-intensity interval training, Lipids, Leptin, FVC, FEV1
  • Page 31
    Background And Objective
    Summer savory (Satureja hortensis) has antioxidant, anti-inflammatory and analgesic properties. This study was designed to evaluate the effect of Satureja hortensis hydro-alcoholic extract on anxiety and depression in male Wistar rats exposed to chronic immobilization.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 48 male Wistar rats were randomly allocated to 6 groups (n=8 for each): control, stress group (6 hours/day during 21 consecutive days restraint stress), Satureja200 and Satureja400 (receiving doses 200, 400 mg/kg/bw of hydroalcoholic extract of Satureja hortensis), stress-Satureja200 and stress-Satureja400 groups (received Satureja extract in addition to chronic immobility stress). At the end of study, anxiety and depression were evaluated using elevated plus maze and forced swimming test, respectively.
    Results
    The percentages of open arm entry and time spent in open arm significantly increased in satureja-stress groups as compared with stress animals (p
    Conclusion
    The results suggested that hydroalcoholic extract of Satureja hortensis has anxiolytic effect and at dosage of 400 mg/kg decreases depression-like behavior in rats.
    Keywords: Satureja hortensis, Anxiety, Depression, Restraint stress
  • Page 39
    Background And Objectives
    Payment methods of fee-for-service and per capita affect financial incentives of service providers differently, and hence, can produce excess or shortage of healthcare services and expenses for the health insurance organization and the insured. This study assessed expenses of healthcare services for households in the Iranian provinces regarding the payment methods of fee-for-service and per capita for the same indicator value of the insured satisfaction.
    Materials And Methods
    In this study, the proposed assessment of the payment methods of fee-for-service and per capita was carried out using the record data from the Iranian health insurance organization and the optimizing model of compensated demand for healthcare services. In this model, the contract between the insurance organization and the insured could be specified by a certain level of expenses and indicator value for users’ satisfaction. Hence, the demand for health insurance services could be determined independent of the supply of services by healthcare providers.
    Results
    It was shown that at the same indicator value of satisfaction in the two payment methods in 1391, the average expenses of household for sum of outpatient and inpatient services for per capita payment method in 22 provinces of 31 are less than the expenses for fee-for-service payment method.
    Conclusion
    Providing a contract between the insurance organization and the insured that represents minimum expenses for insurance services at a certain value of satisfaction indicator could be considered a plausible target for the both sides, irrespective of the providers’ incentive. This helps the insurance organization and the insured to choose the payment method that minimizes the difference between average unit cost of insurance services against the average cost in the market for health services, or minimizes the risk of healthcare costs.
    Keywords: Satisfaction of the insured, Risk rate, Optimum cost of health insurance services, Induced demand, Dissuaded demand
  • Shahnaz Kohan, Zeinab Heidari, Mahrokh Keshvari, Amineh Dolati Page 51
    Background And Objective
    Mothers’ empowerment and self-efficacy in breastfeeding are key motivational and psychological factor for continuous breastfeeding and expected improve breastfeeding. Therefore, this study was carried out aiming to promote women’s empowerment in breastfeeding.
    Materials And Methods
    In this random clinical trial, pregnant women were gradually selected and randomly put into a control and an intervention group. For the intervention group, two 2-hour educational breastfeeding sessions were held for each pregnant woman along with her key family members and breastfeeding training manual and software were given to them; then mothers and family members attended a breastfeeding counseling session one week after delivery. The control group received routine education. Mothers’ empowerment was assessed by a researcher-made questionnaire two weeks and two months after delivery.
    Results
    71 women in the control and intervention groups were investigated two months after delivery. Findings showed that family-centered education and support significantly increases the mean score of breastfeeding empowerment in the intervention group at 2 weeks and 2 months after birth as compared to the control group. In addition, exclusive breastfeeding at 2 weeks and 2 months after birth in the intervention group was significantly higher than that of the control group.
    Conclusion
    Results showed that family-centered education and support promote exclusive breastfeeding. For breastfeeding promotion, it is suggested to train mothers and their families during pregnancy and teach breastfeeding skills and family support after delivery and resolve related problems in collaboration with key family members.
    Keywords: Family, centered education, support, Empowerment, Breastfeeding
  • Page 59
    Background And Objective
    Despite conducted studies, the amount of difference for the proteins such as brain derived neurotrophic factor (BDNF) that is involved in learning, memory and cognitive function in the elderly men and women is not clear. So, the aim of this study was to investigate the effect of gender on serum brain-derived neurotrophic factor at rest and in response to acute resistance exercise in elderly men and women.
    Materials And Methods
    In this study, 22 elderly men (60-75 years old; n=11) and elderly women (60-75 years old; 11) participated. 72 hours after the determination of the 1-RM, the subjects performed three resistance exercises by 75%1-RM. Blood samples were collected at rest, immediately and 30 min after the exercise. For statistical analysis, we used independent t-test, repeated measures ANOVA )2*3) and statistical significance was assumed p≤0.05.
    Results
    The results of the study revealed that the amount of the based BDNF in elderly women was higher than the men. Additionally, the result showed that serum BDNF significantly increases immediately after the resistance exercise in both groups. However, 30 minutes after the activity, there were no significant increments in serum BDNF as compared to the baseline amount. On the other hand, the outputs of the statistical analyses revealed that gender has no significant effect on the response of the serum BDNF to the resistance exercise in the elderly men and women.
    Conclusion
    According to the results of this study, the baseline serum BDNF of the elderly women is higher than the elderly men. Additionally, the amount of this protein is increased in response to the resistance exercise. Gender has no effect on the response of the BDNF to the resistance exercise in the elderly people. Based on the results of this study, same exercise intervention has same effects on the serum BDNF and subsequent effects on the some functions such as learning, memory and cognitive function in elderly people. However, more studies are needed for this issue.
    Keywords: Elderly men, Elderly women, BDNF, Gender, Resistance exercise
  • Page 67
    Background And Objective
    Multiple sclerosis (MS) is a kind of autoimmune and chronic disease of the central nerve system. Fatigue is the most common cause of disability among those who are affected with MS. It may increase due to sleep disorder and reduce patients’ quality of life. Since exercise as an alternative treatment is thought to be effective for MS-affected people, this study aimed at investigating the effect of interval aerobic training of upper and lower body on fatigue, quality of life, sleep and function of female MS-affected patients.
    Materials And Methods
    The present study was a semi-experimental type which was done with pre and post-tests. For this purpose, 25 female MS-affected patients EDSS≤3 participated in the study and were divided into two groups of control (10 people) and experimental (12 people) randomly. All of the participants answered quality of life (MSQOL-54), fatigue (FSS) and quality of life questionnaires before training. Also, VO2max, maximal power of upper and lower body and their functions were measured. The experimental group had upper and lower body interval aerobic training by means of arm and leg ergometer cycle for eight weeks (three times a week). The data were analyzed with dependent and independent t-tests and variance analysis.
    Results
    The findings of this study indicated that after eight weeks of upper and lower body interval aerobic training, fatigue decreased while quality of life, function and VO2max of the patients significantly increased (p0.05).
    Conclusion
    Interval aerobic training of upper and lower body improves quality of life, function and VO2max. Moreover, it decreases the major sufferings of MS-affected patients which is fatigue. It also increases their mental and physical functions.
    Keywords: Multiple sclerosis, Quality of life, Fatigue, VO2max, Interval training
  • Page 77
    Background And Objective
    Positive and negative emotional states are of the most important factors in the process of treatment and prevention of psychosomatic diseases. This research aimed to investigate the effectiveness of emotional schemas therapy on the severity and frequency of physical symptoms and life quality of patients with irritable bowel syndrome (IBS).
    Materials And Methods
    This research was implemented in the framework of single-subject experimental design by using of stepwise multiple-baselines plan. Five patients with IBS were selected as convenience sampling on the base of the participation willingness of individuals to the research. Thereafter, they received emotional schema therapy. Research tools included ROMEIII scale, SCID interview, IBS symptoms frequency and severity scale and life quality questionnaire. The analysis of data was done using visual analysis charts, recovery percentage and reliable change index.
    Results
    the results showed patients that received emotional schema therapy detected decreased severity of symptoms and increased life quality variable (p0.05).
    Conclusion
    It seems emotional schemas therapy is an appropriate option for treatment of these patients because it is effective in improvement of life quality and IBS symptoms severity.
    Keywords: Irritable bowel syndrome, Emotional schemas therapy, Quality of life, Severity, frequency of symptoms