فهرست مطالب

نشریه دانشور پزشکی
پیاپی 128 (اردیبهشت 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/02/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدرضا جلالی ندوشن*، محمد مهدی گوهری کامل صفحات 1-4
    مقدمه و هدف
    کارسینوم پاپیلاری (PTC) شایعترین نوع سرطان تیروئید می باشد. BCL-2 یک پروتئین مهارکننده آپوپتوز است که بروز آن در کارسینوم پاپیلاری افزایش می یابد و همراه با سایر عوامل انکوژن در پاتوژنز کارسینوم پاپیلاری نقش دارد هدف این مطالعه بررسی رابطه بیان انکوپروتئینBCL-2 با برخی عوامل موثر در تعیین پیش آگهی بیماران سرطان پاپیلری تیرویید می باشد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش مقطعی بر روی 85 نمونه بیماران مبتلا به سرطان پاپیلاری، که توسط تیروئیدکتومی به دست آمده بودند، انجام گرفت. اطلاعات مربوط به سن، جنس و معاینات بیماران از جمله درگیری گره های لنفاوی و اندازه تومور، از پرونده بیماران گردآوری شد. پس از تهیه لام و رنگ‏آمیزی، تهاجم کپسولی در نمونه ها بررسی وبرای بیان انکوپروتیین BCL-2 از روش ایمونوهیستوشیمی (IHC) استفاده شد.
    نتایج
    میانگین سنی بیماران (75 نفر زن و 10 نفر مرد) 4/16±8/40 سال بود. میانگین اندازه تومورها 2/2±7/3 سانتی متر بود. در 11نمونه (٪9/12) تهاجم کپسولی مثبت و در 74 نمونه (٪1/87) تهاجم کپسولی منفی بود. در 19نمونه درگیری غدد لنفاوی مثبت و در 66 نمونه منفی بود. 71 نمونه (٪5/83) BCL-2 مثبت و 14 نمونه (٪5/16) BCL-2 منفی بودند. بیان ژن BCL-2 با درگیری گره های لنفی و تهاجم کپسولی رابطه معنی داری نداشت (05/0

    نتیجه گیری
    بیان BCL-2 در کانسر پاپیلاری میزان بالایی می باشد و با اندازه تومور ارتباط معناداری دارد. درگیری گره های لنفی و تهاجم کپسولی ارتباطی با بیان BCL-2 ندارند.
    کلیدواژگان: کارسینوم پاپیلاری تیروئید، اندازه تومور، تهاجم کپسولی، درگیری غددلنفاوی، بیانBCL-2
  • سمیه پارساپور، طوبی غضنفری*، زهره خداشناس، راضیه دیلمقانیان صفحات 5-12
    مقدمه و هدف
    سولفورموستارد عامل تاول زایی ست که اثرات دراز مدت آن شامل عوارض ریوی، چشمی و پوستی می باشد. مهمترین عوارض پوستی دارزمدت آن خارش ، اگزما ، اسکار ، گزروزیس، هایپر پیگمانتاسیون و هایپوپیگمانتاسیون است. تیتر سرمی IgE با اگزما و سایر مشکلات پوستی از جمله خارش گزروزیس در بیماری های آلرژیک و ازدیاد حساسیت ها رابطه مستقیمی دارد. در این مطالعه ارتباط سطح سرمی ایمنوگلوبولین ها با اگزما در مصدومین شیمیایی سردشت 27 سال پس از مواجهه با سولفور موستارد بررسی گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه، بخشی از مطالعه کوهورت مصدومین شیمیایی سردشت می باشد. تعداد 446 نفر از مصدومین شیمیایی مواجهه یافته با سولفورموستارد و 107 نفر بعنوان گروه کنترل در رنج سنی بین 27- 67 سال انتخاب شدند که تفاوت معناداری از نظر ویژگی های سن ، سیگار و سایر شاخص های جغرافیایی، ملیتی، آداب و سنن غذایی نداشتند. ارزیابی بالینی در دو گروه توسط پزشک متخصص صورت گرفت. سنجش ایمنوگلوبولین های سرمی به روش ساندویچ الایزا انجام شد و نتایج با ازمون من-ویتنی آنالیز شد.
    نتایج
    سطح سرمی IgM وIgE در مصدومین شیمیایی مبتلا به اگزما نسبت به افراد گروه کنترل مبتلا به اگزما بطور معناداری بالاتر است. سطح سرمی IgM و IgE در مصدومین شیمیایی مبتلا به اگزما نسبت به مصدومین شیمیایی بدون اگزما بطور معناداری بالاتر است. سطح سرمی IgE مصدومین شیمیایی بدون اگزما نسبت به افراد گروه کنترل بدون اگزما بطور معناداری بالاتر است.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه چنین نشان می دهد که IgM و IgE با اگزمای ناشی از سولفور موستارد ارتباط دارند.
    کلیدواژگان: سولفور موستارد، مصدومین شیمیایی، ایمنوگلوبولین، اگزما
  • حسین عابدی پریجا، سعید صادقی، بیتا شلانی*، الهه صادقی صفحات 13-20
    هدف
    پژوهش حاضر به منظور اثربخشی مداخله شناختی رفتاری گروهی بر بهبود تصویر بدنی منفی در نوجوانان پسر انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان پایه هفتم و هشتم دارای تصویر بدنی منفی در دبیرستان های دولتی پسرانه منطقه 6 شهر تهران بود که از طریق نمونه گیری خوشه ایمرحله ای 6 مدرسه انتخاب شد. با توجه به نتایج پرسشنامه چندبعدی روابط خود-بدن، کش و همکاران (1987)، 30 نفر با توجه به ملاک های ورود به صورت تصادفی به عنوان نمونه انتخاب و به تصادف نیز به دو گروه 15 نفری آزمایش و کنترل تقسیم شدند. گروه آزمایش به مدت 8 جلسه تحت مداخله گروهی درمان شناختی رفتاری مبتنی بر هراس اجتماعی علیلو و همکاران (1393) قرار گرفت.
    نتایج
    یافته های حاصل از تحلیل کوواریانس و اندازه گیری مکرر از طریق نرم افزار SPSS، نشان داد تصویر بدنی منفی در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل به طور معناداری بهبود یافته است.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان داد مداخله شناختی رفتاری گروهی در بهبود تصویر بدنی منفی نوجوانان پسر می تواند به عنوان یک روش درمانی موثر مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تصویر بدنی، مداخله گروهی شناختی رفتاری، نوجوانان
  • بختیار ترتیبیان، نوشین آزادپور، بهمن ابراهیمی ترکمانی* صفحات 21-30
    مقدمه و هدف
    چاقی در دوران کودکی خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و دیابت نوع دوم را در بزرگسالی افزایش می دهد. هدف تحقیق حاضر بررسی ارتباط بین سطوح سرومی آدیپونکتین، لپتین، تری گلیسیرید و کلسترول پس از 12 هفته تمرین هوازی با شدت متوسط در دختران دارای اضافه وزن می باشد.
    مواد و روش ها
    این تحقیق از نوع تحقیقات نیمه تجربی با طرح پیش آزمون پس آزمون بود. نوزده دختر دارای اضافه وزن با میانگین سن 5/1±8/9 به صورت داوطلبانه و پس از اخذ رضایت نامه در یک برنامه 12 هفته ای تمرینات هوازی شرکت کردند. نمونه های خونی در شرایط پایه و پس از 12 هفته تمرینات هوازی از ورید بازویی جمع آوری گردید. سطوح لپتین و آدیپونکتین سرم به روش الایزا و سطوح کلسترول و تری گلیسیرید سرم به روش آنزیمی کالریمتری اندازه گیری شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های تی جفت شده، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیونی در سطح معنی داری 05/0>p استفاده شد.
    نتایج
    میانگین غلظت های تری گلیسیرید، لپتین و درصد چربی آزمودنی ها بعد از 12 هفته تمرینات هوازی در مقایسه با شرایط پایه کاهش و آدیپونکتین افزایش معنی داری داشت (05/0P≤). بین مقادیر لپتین با آدیپونکتین (621r=، 025/0P≤) لپتین با شاخص توده بدنی (577r=، 010/0P≤) و بین مقادیر آدیپونکتین با کلسترول (592r=، 012/0P≤)، آدیپونکتین با درصد چربی (612r=، 015/0P≤) و آدیپونکتین با شاخص توده بدنی (741r=، 018/0P≤) ارتباط معنی داری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    12 هفته برنامه فعالیت بدنی هوازی با شدت متوسط، تغییرات برجسته ای در ترکیب بدن، نیمرخ لیپیدی و شاخص های بیوشیمیایی چاقی در دختران دارای اضافه وزن به وجود می آورد.
    کلیدواژگان: لپتین، آدیپونکتین، چربی، دختران، فعالیت بدنی
  • سعید شهسواری، انوشیروان کاظم نژاد*، فرید زایری، دائم روشنی صفحات 31-38
    مقدمه و هدف
    اختلال رشد یکی از مشکلات مهم بهداشتی در دوران کودکی است. تامین، حفظ و ارتقای سطح سلامت کودکان زیر دو سال به عنوان یک گروه آسیب پذیر در خدمات بهداشتی و درمانی جایگاه ویژه ای دارد. هدف مطالعه حاضر کاربرد مدل انتقال و مدل انتقال حاشیه ای شده برای تحلیل داده های طولی مربوط به اختلال رشد کودکان کمتر از دو سال شهر طارم است.
    مواد و روش ها
    مطالعه طولی حاضر بر روی 787 کودک زیر دو سال مراجعه کننده به مراکز بهداشت شهر طارم به روش نمونه گیری خوشه ایدومرحله ای انجام شده است. متغیرهای پژوهش تا 24ماهگی به تعداد 9 بار اندازه گیری شدند. داده ها با استفاده از مدل انتقال و مدل انتقال حاشیه ای شده با برنامه نویسی در نرم افزار R صورت گرفته است.
    نتایج
    در این مطالعه طولی، 143 کودک (2%/18) تا 24ماهگی حداقل در یک دوره زمانی دچار اختلال رشد شده بودند. همچنین، نتایج نشان دهنده آن بود که اثر متغیرهای محل سکونت (045/0=p)، دوقلوزایی (003/0=p)، وزن مادر (034/0=p) و سن بارداری (002/0=p) در مدل انتقال، متغیرهای جنسیت کودک (027/0=p)، سن مادر (005/0=p)، محل سکونت (014/0=p)، دوقلوزایی (001/0p<)، وزن مادر (001/0p<) و سن بارداری (014/0=p) در مدل انتقال حاشیه ای شده بر اختلال رشد معنادار بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به معیار آکائیکه می توان گفت مدل انتقال مرتبه دوم برازش خوبی به داده ها داشته است. همچنین با توجه به عوامل معنادار، اقداماتی مانند توجه بیشتر به کودکان دختر، اقدام به بارداری در سن کمتر از 35 سال، ارتقای پایش وضعیت کودکان دوقلو در جهت کاهش اختلال رشد می تواند موثر باشد.
    کلیدواژگان: اختلال رشد، مطالعه طولی، مدل انتقال، مدل انتقال حاشیه ای شده
  • علیرضا رمضانی، سارا سرحدی * صفحات 39-46
    مقدمه و هدف
    یکی از دغدغه های افراد میان سال برای شروع ورزش و زندگی پرتحرک و سالم این است که چه برنامه تمرینی برای آن ها مناسب تر است. در این میان، تمرینات هوازی به عنوان اولین و بهترین گزینه شروع ورزش برای افراد معرفی می شود که می تواند باعث برخی اختلالات سلولی، بالاخص سلول عضلانی شود. هدف از این مطالعه، بررسی اثر یک دوره تمرین هوازی بر سطوح آنزیم های شاخص آسیب سلولی در زنان میان سال می باشد.
    مواد و روش ها
    در مطالعه حاضر که به روش نیمه تجربی انجام شد، 12 زن میان سال غیرفعال به طور داوطلبانه شرکت کردند. پروتکل تمرینی شامل 8 هفته، هر هفته 3 جلسه 60دقیقه ای با شدت50تا70درصد ضربان قلب بود. متغیر وابسته شامل کراتین کیناز (CK) و لاکتات دهیدروژناز (LDH) به عنوان شاخص هایی از آسیب سلولی بود که در طی سه مرحله تمرین مورد بررسی قرار گرفت (پیش از تمرین، جلسه اول و بعد از جلسه 24). یافته های پژوهش با استفاده از آزمون تحلیل واریانس و آزمون تعقیبی بنفرونی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج تحقیق حاضر نشان داد که میزان CK و LDH پس از جلسه اول تمرین نسبت به پیش از تمرین افزایش معنی داری داشته است. بااین حال نتایج نشان داد که میزان CK و LDH پس از جلسه 24 نسبت به جلسه اول کاهش معنی داری داشته است. همچنین بین مرحله پیش از تمرین و بعد از جلسه 24 تفاوت معنی داری یافت نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به نظر می رسد یک دوره تمرین هوازی می تواند میزان CK و LDH را به عنوان شاخص هایی از آسیب سلولی را در زنان میان سال کاهش دهد.
    کلیدواژگان: کراتین کیناز، لاکتات دهیدروژناز، تمرین هوازی، زنان میان سال، آسیب عضلانی
  • زلیخا قلی زاده *، نرمین عبداللهی صفحات 47-56
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی ترکیب درمان نوروفیدبک و دارو با دارودرمانگری در کاهش علائم اضطرابی در افراد مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر (GAD)[1] انجام شد.
    مواد و روش ها
    با استفاده از طرح نیمه آزمایشی پیش آزمون و پس آزمون بدون گروه کنترل، 20 بیمار مراجعه کننده به مراکز مشاوره و مطب های روان پزشکی شهرستان سنندج که طبق ملاک های راهنمای تشخیصی و آماری DSM-V مبتلا به GAD بودند، به روش نمونه گیری در دسترس هدفمند انتخاب شدند و در دو گروه جایگزین شدند. آزمودنی های دو گروه به پرسشنامه اضطراب بک و پرسشنامه شخصیتی MMPI-2 پاسخ دادند. سپس آزمودنی های هر دو گروه تحت نظر روان پزشک داروی ضداضطراب سرترالین دریافت کردند و آزمودنی های گروه اول به مدت 12 جلسه تحت درمان نوروفیدبک قرار گرفتند. در پایان درمان آزمودنی های دو گروه مجددا از طریق پرسشنامه اضطراب بک (BAI) و پرسشنامه شخصیتی MMPI-2 مورد آزمون قرار گرفتند. داده ها با استفاده از تحلیل کواریانس بررسی شدند.
    نتایج
    نتایج پژوهش نشان می دهد که ترکیب درمان نوروفیدبک و دارو در مقایسه با دارودرمانگری صرف، به طور معنی داری موجب کاهش اضطراب و نگرانی آزمودنی های مبتلا به GAD در مرحله پس آزمون شده است.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان می دهد که ترکیب درمان نوروفیدبک و دارو در کاهش علائم GAD موثرتر است و نوروفیدبک می تواند در کاهش علائم اضطرابی موثر باشد.
    کلیدواژگان: نوروفیدبک، اختلال اضطراب فراگیر (GAD)، دارودرمانگری، سرترالین
  • حدیثه توسلی، محمدرضا جلالی ندوشن، بتول رحمتی، رویا یارایی* صفحات 57-64
    مقدمه و هدف
    پپتید مشابه گلوکاگون-1[1] پپتید کوچکی است که در روده تولید شده و عملکرد اصلی آن، تحریک ترشح انسولین است؛ ولی گیرنده آن در بسیاری سلول ها ازجمله ماکروفاژهای انسانی و موشی وجود دارد. ماکروفاژها با توجه به عملکردهای متنوعی که دارند، در تنظیم فرایندهای پیش التهابی و پاسخ های سیستم ایمنی بسیار موثرند. در این مطالعه اثر اگزندین 4[1] که آنالوگ GLP-1 است، بر فعالیت حیاتی، تولید نیتریک اکساید و TNF-α ماکروفاژهای صفاقی بررسی شده است.
    مواد و روش ها
    ماکروفاژهای صفاقی از موش C57BL/6 جدا شده و در 2 گروه تحریک شده با LPS و بدون تحریک به مدت 24 ساعت کشت شده و غلظت های 3-03/0 نانومولار Exendin-4 را دریافت کردند. فعالیت حیاتی به روش MTT، نیتریت به روش گریس و TNF-α با الایزا سنجیده شد.
    نتایج
    Exendin-4 در غلظت های 3 و 3/0 نانومولار با اثر بر ماکروفاژهای (درحال استراحت) موجب کاهش معنادار MTT و در ماکروفاژهای تحریک شده با LPS در غلظت 3 نانومولار، موجب افزایش فعالیت می شود. غلظت های 1/0 و 03/0 نانومولار Exendin-4 در ماکروفاژهای درحال استراحت موجب کاهش نیتریت می شود؛ اما در 3 نانومولار تولید نیتریت را در ماکروفاژهای تحریک شده افزایش می دهد. همچنین افزایش تولید TNF-α در غلظت های 3 و 1 نانومولار Exendin-4 در ماکروفاژهای تحریک شده و در 3 نانومولار در ماکروفاژ در حال استراحت مشاهده می شود.
    نتیجه گیری
    تاثیر Exendin-4 بر تولید نیتریت و TNF در شرایط in vitro، علاوه بر غلظت آن به وضعیت سلول از نظر تحریک نیز بستگی دارد و ممکن است به جای اثر ضدالتهابی، موجب تشدید التهاب گردد.
    کلیدواژگان: GLP-1، Exendin-4، ماکروفاژ، MTT، نیتریک اکساید، TNF-α
|
  • Mohammadreza Jalali Nadoushan*, Mohammadmehdi Gohari Kamel Pages 1-4
    Background And Objective
    Papillary thyroid carcinoma (PTC) is the most common thyroid malignancy. Expression of BCL-2, an apoptosis inhibitor, is higher in papillary thyroid carcinoma cells. Prognosis of PTC is associated with some factors such as age, gender, tumor size, capsular invasion and lymph node involvement. The aim of this study was to demonstrate relation between BCL-2 oncoprotein expression and these prognostic factors in PTC.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 85 pathology samples of PTC patients were analyzed for capsular invasion and BCL-2 oncoprotein expression by immunohistochemistry method. Other data such as age, gender, tumor size and lymph node involvement were collected from clinical records of patients. Data were analyzed by SPSS.
    Results
    The mean age was 40.8 ±16.4 years (75 females and 10 males). The mean tumor size was 3.7±2.2 cm. Meanwhile, 11 samples had capsular invasion and the others were negative. Lymph node involvement was positive in 19 samples (22.3%). The BCL-2 expression was positive in 71 samples (87.1 %). There was no significant relation between BCL-2 expression and lymph node involvement and capsular invasion. A significant relation was seen between tumor size and BCL-2 expression. BCL-2 expression was associated with a larger tumor size.
    Conclusion
    BCL-2 expression in PTC patients was high and has relation with tumor size. Lymph node involvement and capsular invasion have not any relation with BCL-2 expression.
    Keywords: Papillary thyroid carcinoma, Size of tumor, Capsular invasion, Lymph node involvement, BCL-2 expression
  • Somayeh Parsapour, Tooba Ghazanfari *, Zohre Khodashenas, Razie Dilmaghanian Pages 5-12
    Background And Objective
    Sulfur mustard is a vesicant agent. Its long-term effects include respiratory, eye, and skin complications. The most important skin long-term complications include itching, eczema, scars, xerosis, hyper-pigmentation, and hypo-pigmentation. Serum IgE titers have a direct relationship with eczema and other skin problems such as itching and xerosis in allergic diseases and hypersensitivity. In this study, the relationship between serum levels of immunoglobulins and eczema in Sardasht chemical victims was investigated 27 years after exposure to sulfur mustard.
    Materials And Methods
    This study was part of a cohort study of Sardasht chemical victims. A total of 446 chemical victims exposed to sulfur mustard and 107 people as the control group in an age range of 27-67 years old were selected. There was also no significant difference between the two groups in terms of age, smoking, and other geographic, national, and food tradition factors. The clinical evaluation of both groups was performed by a specialist physician. The measurement of serum immunoglobulin was carried out using sandwich ELISA. The results were reported using Mann-Whitney U test.
    Results
    Serum IgM and IgE levels in chemical victims with eczema were significantly higher than the control group with eczema. Also, serum IgM and IgE levels in chemical victims with eczema were significantly higher than chemical victims without eczema. In addition, serum IgE levels of chemical victims without eczema were significantly higher than the control group without eczema.
    Conclusion
    The results of this study showed that IgM and IgE have a significant relationship with eczema caused by sulfur mustard.
    Keywords: Sulfur mustard, Chemical victims, Immunoglobulin, Eczema
  • Hossein Abedi Parija, Saeid Sadeghi, Bita Shalani *, Elahe Sadeghi Pages 13-20
    Objective
    The purpose of this study was to examine the effectiveness of cognitive-behavioral intervention on improvement of negative body image in male adolescents.
    Materials And Methods
    This study had a semi-experimental pretest–posttest design with control group. The study population consisted of all seventh and eighth grade male students who have negative body image in male public high schools of area 6 in Tehran that through cluster sampling 6 school were selected. According to the results of the Cash et al (1987) body self-relations multidimensional questionnaire, 30 students according to the entry criteria were randomly selected as sample and were randomly divided into two groups of experimental and control (each group contained 15 subjects). The experimental group received eight sessions of group cognitive-behavioral intervention based on social phobia (Alilou et al, 2014).
    Results
    The results of repeated measures analysis of covariance by SPSS showed that negative body image in the experimental group significantly improved versus the control group.
    Conclusion
    The results of this study showed that group CBT intervention can be used as an effective treatment method in improving negative body image in male adolescents.
    Keywords: Body image, Cognitive–behavioral intervention, Adolescents
  • Bakhtyar Tartibain, Noushin Azadpour, Bahman Ebrahemi-Torkmani * Pages 21-30
    Background And Objective
    The childhood obesity is associated with the development of type 2 diabetes and cardiovascular disease throughout the lifecycle. The purpose of this study was to examine the relationship between adiponectin, leptin, cholesterol and triglyceride serum levels in the overweight girls after 12 weeks moderate intensity aerobic exercise training.
    Materials And Methods
    This research was conducted with a semi- experimental methodology with pre-test and post-test. Nineteen overweight girls (aged 9.8±1.5 years) after getting consent volunteered for this study. Subjects performed moderate intensity aerobic exercise training for 12 weeks. Blood samples were collected after overnight fasting, before and after 12 weeks of exercise training program. Total cholesterol and triglyceride levels were assessed using an enzymatic colorimetric assay (GPO-PAP). Serum leptin and adiponectin levels were determined by enzyme linked immunosorbent assay (ELISA). Data analysis was performed by paired sample t-test, Pearson correlation coefficient, regression analysis and a significant level of p
    Results
    Body fat percentage, circulating levels of triglyceride and leptin of participants as compared to baseline after 12 weeks of aerobic exercise decreased and adiponectin significantly increased (p
    Conclusion
    Moderate intensity aerobic exercise training caused favorable changes in body fat percentage and obesity-related metabolic biomarkers in prepubertal overweight girls.
    Keywords: Leptin, Adiponectin, Lipids, Girls, Physical activity
  • Saeed Shahsavari, Anoushirvan Kazemnejad*, Farid Zayeri, Daem Roshani Pages 31-38
    Background And Objective
    Failure To Thrive (FTT) is one of the important health issues in children; not dealing with this disorder may lead to more serious consequences like increased death rate and appearance of other physical disabilities. The aim of this study was application of longitudinal transition model and longitudinal marginalized transition model in analysis of longitudinal data about failure to thrive in children under two years in Tarom.
    Materials And Methods
    In this longitudinal study, 787 children below 2 years old visiting the Health Center of Tarom were selected by two-stage cluster sampling method. The variable of this study was measured 9 times until 24 month. Statistical analysis was done using transition and marginalized transition model and programming with R software.
    Results
    In this study, 143 children (18.2%) had FTT until age 24-month while had one episodes of FTT. Results showed that in transition model; habitat (p=0.045), twining (p=0.003), weight of mother (p=0.034) and gestational age (p=0.002), and in marginalized transition model; gender of baby (p=0.027), age of mother (p=0.005), habitat (p=0.014), twining (p
    Conclusion
    Given the AIC, second order model was better fit to data. Given the significant factor in this study, actions such as more attention on girl, the decision to pregnancy in less than 35 years, upgrade monitoring twin children can be effective in reduce the failure to thrive.
    Keywords: Failure to thrive, Longitudinal study, Transition model, Marginalized Transition model
  • Alireza Ramezani, Sara Sarhaddi * Pages 39-46
    Background And Objective
    The proportional practice protocol is an important issue for middle-aged women to start a health and energetic life style. Aerobic training is proposed as the first and best method of practice for all individuals. However, this protocol is not without damage, because this method like other methods can lead to some cellular disorders, especially muscle cell disorder. The purpose of this study was the effect of a period of aerobic training on the level of enzymes of cellular index damage in the middle-aged women.
    Materials And Methods
    The method of this study was semi-experimental. 12 middle-aged women participated as volunteers in this study. The protocol of training consisted of 8 weeks and 3 sessions per week. Each session included 60 minutes of training with 50-70 percent of heart rate intensity. The dependent variables were creatine kinase and lactate dehydrogenase as muscle cell damage indices that were measured in 3 periods of training (before training, the first session and after the last session). The data was analyzed by ANOVA and Bonferoni post hoc tests.
    Results
    The results showed that the amount of creatine kinase and lactate dehydrogenase significantly increased after a practice session. In addition, amount of creatine kinase and lactate dehydrogenase significantly decreased after 24 sessions than the first session. Also, there was no significant difference between before practice session and after session 24.
    Conclusion
    According to these results, it is proposed that a period of aerobic training can decrease cellular damage indices in middle-aged women.
    Keywords: Creatine kinase, Lactate dehydrogenase, Aerobic training, Middle-aged women, Muscle damage
  • Zoleikha Gholizadeh*, Narmin Abdollahi Pages 47-56
    Objective
    The present study aimed at comparing the efficacy of mixed Neurofeedback and medication therapy with medication therapy in order to reduce the anxiety symptoms in patients with generalized anxiety disorder (GAD).
    Materials And Methods
    A pre- and post-test semi-experimental design without control group was used. Twenty patients from counseling centers and psychiatrists offices in Sanandaj who according to the diagnostic and statistical manual of mental disorders (DSM-V) had suffered from generalized anxiety disorder were selected using convenient sampling. Then, they were randomly appointed to 2 groups; 10 people in each group. First, both groups received an anti-anxiety medicine (Sertraline) under medical supervision. The first group was under the Neurofeedback therapy, and the second group was under the mixed Neurofeedback and medication therapy. In order to evaluate the clinical status and diagnosing the GAD, Beck Anxiety Inventory (BAI test) and Minnesota Multiphase Personality Inventory (MMPI2 test) were used. Data were analyzed using analysis of covariance.
    Results
    The findings showed that the anxiety level reduced in the post-test of the intervention group and the difference was significant. But the anxiety level reduced more in the group receiving the mixed Neurofeedback and medication therapy.
    Conclusion
    The results indicate that the mixed therapies are effective for the treatment of GAD.
    Keywords: Generalized anxiety disorder, Neurofeedback therapy, Pharmacotherapy, Sertraline
  • Hanieh Tavasoli, Mohammadreza Jalali Nadooshan, Batool Rahmati, Roya Yaraee* Pages 57-64
    Background And Objective
    Glucagon like peptide 1 (GLP-1) is a peptide released from the small intestine and mainly enhances glucose-induced insulin secretion, although its receptor (GLP-1R) is distributed on various cells including mice and human macrophages. Regarding important functions of macrophage in regulating pro-inflammatory and immune responses, in this study, the effect of exendin-4 (an analog of GLP-1) on vital activity, nitric oxide and TNF-α production of peritoneal macrophages was investigated.
    Materials And Methods
    Peritoneal macrophages were isolated from C57BL/6 mice and cultured with or without LPS for 24 hours and 0.03 to 3 nM exendin-4. The vital activity was evaluated by MTT, nitrite by Griess method and TNF-α by ELISA.
    Results
    Exendin-4 at 3 and 0.3 nM significantly reduced MTT of macrophages (resting), but increased it in stimulated macrophages at 3 nM. Exendin-4 at 0.3 and 0.03 nM reduced nitrite in resting macrophages, although it (3 nM) induced an increase in LPS stimulated macrophages. An increase in TNF-α production of and resting (3 nM) and stimulated macrophages (1 and 3 nM) was also observed.
    Conclusion
    The effect of exendin-4 on nitrite and TNF production of macrophages in vitro is dependent on the cell status of activation (besides its concentration) and it may function as pro- or anti-inflammatory.
    Keywords: GLP-1, Exendin-4, Macrophage, MTT, NO, TNF-α