فهرست مطالب

نشریه دانشور پزشکی
پیاپی 132 (آذر 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/09/30
  • تعداد عناوین: 9
|
  • هانیه اکبری، شاپور حسن زاده، علی شالیزارجلالی، حسن ملکی نژاد صفحات 1-6
    مقدمه و هدف
    کاربرد فلوکساتین به عنوان یک داروی مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI) با عوارض جانبی ناخواسته ای مانند اختلالات تولیدمثلی همراه است. مطالعه حاضر در راستای ارزیابی اثرات فلوکساتین بر روی اسپرماتوژنز موش صحرایی و نیز خودتکثیری سلول های پایه اسپرماتوگونی به واسطه بررسی بیان گیرنده آلفا-1 خانواده فاکتور نوروتروفیک مشتق شده از سلول گلیال (GFRα1) در سطح mRNA در بافت بیضه طرح ریزی گردید.
    مواد و روش ها
    موش های صحرایی نر بالغ نژاد ویستار به صورت تصادفی به گروه های تجربی و شاهد تقسیم شدند. گروه تجربی به دو زیرگروه که روزانه 5 و 10 میلی گرم بر کیلوگرم فلوکساتین را به مدت 48 روز دریافت می کردند، تقسیم گردید. نمونه های بافت بیضه 24 ساعت پس از آخرین تیمار برداشت شدند و ارزیابی های بافت شناسی و رونویسی معکوس واکنش زنجیره ای پلیمراز به ترتیب به منظور ارزیابی اسپرماتوژنز و میزان بیان GFRα1 در سطح mRNA انجام پذیرفتند.
    نتایج
    تجویز فلوکساتین به صورت وابسته به دز موجب توقف بلوغ اسپرم ها شد که این امر با کاهش های قابل ملاحظه شاخص های اسپرماتوژنیک مشخص گردید. همچنین، تجویز فلوکساتین به میزان 10 میلی گرم بر کیلوگرم کاهش مشهودی را در بیان GFRα1 در سطح mRNA در بافت بیضه در پی داشت.
    نتیجه گیری
    چنین به نظر می رسد که سمیت های تولیدمثلی ناشی از فلوکساتین به واسطه ایجاد اختلال در روند خودتکثیری سلول های پایه اسپرماتوگونی روی می دهند که یافته های حاضر لزوم پژوهش های بیشتر پیرامون مکانیسم های دقیق اختلالات اسپرماتوژنیک ناشی از داروهای ضد افسردگی SSRI را برجسته می سازند.
    کلیدواژگان: فلوکساتین، خودتکثیری، سلول های پایه اسپرماتوگونی، اسپرماتوژنز، موش صحرایی، GFRα1
  • پژمان مولایی، محمد ناصحی، مهرداد هاشمی صفحات 7-14
    مقدمه و هدف
    کلستازیعنی انسداد در مجرای صفراوی که در طی آن اسیدهای صفراوی سمی در کبد و سیستم های گردشی بدن تجمع می یابد و خاصیت سمیت آن ها نیز درهپاتوسیت ها افزایش می یابد. یکی از پیامدهای کلستاز اثر آن بر روی حافظه است که باعث تخریب حافظه فضایی می شود و ناحیه هیپوکمپ نقش اصلی را در عملکرد حافظه ایفا می کند.
    هدف
    در این پژوهش، اثرات بیماری کلستاز کبدی بر روی میزان بیان ژن های Bcl-xl در فرآیند مرگ برنامه ریزی شده سلول (آپوپتوز) در ناحیه هیپوکمپ موش های صحرایی نر و همچنین تاثیر داروی نورواید (MLC901) در جهت جلوگیری از ایجاد تغییرات در بیان ژن مذکور بررسی شد.
    مواد و روش ها
    این کار بر روی 16 سر موش صحرایی نر به وزن 220 تا 240 گرم انجام شد که به چهار گروه اصلی تقسیم شدند که شامل گروه کنترل (شاهد)، (استرس جراحی) Sham-NeuroAid و BDL (بستن مجرای صفراوی) و BDL-NeuroAid می باشند. سپس ناحیه هیپوکمپ استخراج شد و پس از طی مراحل استخراج RNA و سنتز cDNA، سنجش بیان ژن توسط تکنیک Real-Time PCR مورد بررسی قرار گرفت. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS version 20 و آزمون ANOVA یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی با سطح معناداری (P˂0.05) آنالیز شدند.
    نتایج
    نتایج گروه های شم-نورواید و BDL-نورواید نشان می دهد که داروی نورواید به طور معناداری باعث افزایش بیان ژن Bcl-Xl در این گروه ها نسبت به گروه کنترل شده است؛ اما تغییر معناداری در بیان ژن Bcl-Xl متعاقب اثر کلستاز در گروه BDL مشاهده نشده است.
    نتیجه گیری
    در مجموع به نظر می رسد تیمار با داروی نورواید می تواند عوارض منفی کلستاز را به وسیله کاهش آپوپتوز اصلاح کند.
    کلیدواژگان: کلستاز، آپوپتوز، Bcl-Xl، نورواید، هیپوکمپ
  • فرید عباسی، حوریه صادری، مجتبی رضایی بنابی، پرویز اولیا صفحات 15-20
    مقدمه و هدف
    همواره آلودگی میکروبی یونیت های دندانپزشکی، از جمله مشکلات بهداشتی دندانپزشکی است. این آلودگی می تواند به بیماران منتقل شود. این مطالعه به منظور بررسی میزان آلودگی باکتریایی آب یونیت های دندانپزشکی دانشگاه شاهد، خصوصا به اشریشیا کلی (E. coli) صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    تعداد 42 نمونه آب از 7 یونیت از بخش های اندو، ترمیمی، پروتز، جراحی، پریو، ایمپلنت و اطفال گرفته شد. نمونه از سر توربین به دست آمد. همچنین 7 نمونه آب شهری به عنوان شاهد از 7 بخش ذکر شده، گرفته شد. برای جداسازی و شمارش کلی باکتری ها از محیط کشت آگار خون دار و برای جداسازی E.coli از محیط EMB استفاده شد.
    نتایج
    از نمونه ها بیش از هر نوع، باسیل های گرم مثبت و در مرحله بعد کوکوس گرم مثبت و باسیل گرم منفی جدا شد. آلودگی به E. coli در هیچ یک از نمونه ها دیده نشد. میزان آلودگی کلی در صبح ها بیشتر از بعدازظهرها بود و بیشترین آلودگی در بخش پریو و جراحی دیده شد.
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر مشخص شد که سر توربین ها دارای آلودگی زیادی است. به منظور کنترل آلودگی راه های متعددی پیشنهاد شده است. در مطالعه حاضر مشخص شده است کار کردن با دستگاه و خروج آب در صبح ها، قبل استفاده روی بیمار، می تواند بار میکروبی را شدیدا کاهش دهد.
    کلیدواژگان: آلودگی باکتریایی، یونیت های دندانپزشکی، اشریشیا کلی
  • نادر گودرزی، محمد مهدی زنگنه، اکرم زنگنه صفحات 21-30
    مقدمه و هدف
    استفاده از گیاهان دارویی قدیمی ترین روش برای درمان انواع بیماری ها است. گیاهان بسیاری جهت درمان افراد دیابتی توصیه شده اند. در مطالعه حاضر، اثرات حفاظت کبدی و ضد دیابتی عصاره اتانولی گیاه سورانه در موش سوری دیابتی نر ارزیابی شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی از 35 موش سوری نر بالغ استفاده شد. دیابت با دوز mg/kg 60 استرپتوزوتوسین به صورت داخل صفاقی در 28 موش القاء شد و موش ها به 4 گروه 7 تایی تقسیم شدند. گروه کنترل مثبت (دیابتی درمان نشده) نرمال سالین و گروه های تیمار به ترتیب mg/kg 5/0 گلی بنکلامید و g/kgμ 200 و 400 عصاره اتانولی گیاه سورانه را به مدت 15 روز خوراکی دریافت کردند. یک گروه نیز به عنوان کنترل منفی (غیردیابتی) در نظر گرفته شد. در روز پایانی، سطوح سرمی گلوکز خون و آنزیم های کبدی آسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز و آلکالین فسفاتاز اندازه گیری شد. پس از تهیه مقاطع بافتی و رنگ آمیزی، حجم تام کبد، سینوزوئیدها، هپاتوسیت ها، سیاهرگ مرکزی، سیاهرگ باب، انشعابات سرخرگ کبدی و مجاری صفراوی در گروه ها تخمین زده شد.
    نتایج
    سطوح افزایش یافته گلوکز خون و آنزیم های آسپارتات آمینوترانسفراز و آلکالین فسفاتاز در گروه های تیمار شده با عصاره اتانولی گیاه سورانه نسبت به گروه دیابتی تیمار نشده کاهش معنی داری داشت (05/0> P). حجم تام کبد، سیاهرگ مرکزی، سیاهرگ باب و سرخرگ کبدی پس از درمان با عصاره گیاه سورانه به طور معنادار نسبت به گروه کنترل منفی افزایش داشت (05/0> P).
    نتیجه گیری
    عصاره اتانولی گیاه سورانه احتمالا می تواند سطح قند خون و آنزیم های کبدی را تنظیم نموده اما نمی تواند از تخریب بافت کبد در موش های سوری دیابتی شده با استرپتوزوتوسین پیشگیری نماید.
    کلیدواژگان: سورانه، عصاره اتانولی، دیابت، کبد، موش سوری
  • هانیه نصرالهی، عباسعلی گائینی، سهیل بیگلری، علیرضا قارداشی افوسی صفحات 31-38
    مقدمه و هدف
    پژوهش ها نشان می دهند فاکتور رشد شبه انسولینی 1 (IGF-I)، عامل اصلی رشد و هیپرتروفی تار های عضلانی است. با وجود این، تاثیر تمرین های تناوبی خیلی شدید (HIIT) بر IGF-I به خوبی بررسی نشده است. هدف از پژوهش حاضر بررسی تغییرات بیان ژن IGF-I در عضله دوقلوی موش های نر صحرایی نژاد ویستار پس از یک دوره تمرین تناوبی خیلی شدید بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 16 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با محدوده وزنی 25 ± 225 گرم تصادفی به دو گروه کنترل (n=8) و تمرین (n=8) تقسیم شدند. پس از یک هفته آشنایی با پروتکل تمرین، برنامه تمرین HIIT به مدت 40 دقیقه، سه روز در هفته و به مدت هشت هفته اجرا شد. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی، عضله دو قلو استخراج و میزان بیان ژن IGF-I به روش Real time-PCR سنجیده شد. برای تجزیه و تحلیل داده های آماری از آزمون t مستقل استفاده شد.
    نتایج
    تحلیل آماری نشان داد بیان IGF-I عضله دوقلو در گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل بیش از 6 برابر (638 درصد) افزایش داشت (P = 0.016). وزن عضله دوقلو در گروه تمرینی در مقایسه با گروه کنترل افزایش معناداری داشت (P = 0.012).
    نتیجه گیری
    تمرین ورزشی HIIT به افزایش بارز بیان ژن IGF-I و وزن عضله دوقلوی موش های صحرایی منجر شد.
    کلیدواژگان: HIIT، هیپرتروفی، بیان ژن، Real time-PCR، IGF-I
  • پرستو بهرام کلهری، اکبر حاجی زاده مقدم، محبوبه زارع، رضا صیرفی صفحات 39-44
    مقدمه و هدف
    نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم یکی از پرمصرف ترین نانو ذرات است که در زیست پزشکی، لوازم آرایشی و صنعت استفاده می شوند. علی رغم این چندین مطالعه نشان داده که این نانو ذرات می توانند موجب آسیب به هیپوکمپ شوند. سیلی مارین، فلاونولیگنانی است که از دانه های گیاه خارمریم (Silybum marianum) به دست می آید و به خاطر دارا بودن خاصیت مهار رادیکال های آزاد، به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کند. هدف از این مطالعه بررسی اثر سیلی مارین بر بهبود اختلالات یادگیری و حافظه القا شده با نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم) (TiO2 است.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش موش های صحرایی نر به چهار گروه کنترل، شم، مسموم شده با نانو Tio2، (تجویز خوراکی نانو Tio2 با غلظت 150 میلی گرم بر کیلوگرم به مدت سه هفته) و گروه مسموم تیمار شده با سیلی مارین (تجویز خوراکی به مدت سه هفته) تقسیم شدند. به منظور بررسی اثر تخریبی نانو ذرات TiO2 بر حافظه موش صحرایی نر و درمان آن با سیلی مارین از روش یادگیری احترازی غیرفعال (passive avoidance) توسط دستگاه شاتل باکس (Shuttle box) استفاده شد.
    نتایج
    این مطالعه نشان داد که مصرف خوراکی نانو ذرات TiO2 موجب کاهش معنی دار تاخیر در زمان ورود به اتاقک تاریک و افزایش ماندن در اتاق تاریک نسبت به گروه کنترل می شود (001/0>p) و تیمار با سیلیمارین سبب برگشت این شاخص ها به سطح کنترل می گردد (001/0>p).
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان می دهد که سیلی مارین احتمالا به واسطه خواص آنتی اکسیدانی خود باعث بهبود اختلال حافظه و یادگیری القاء شده با نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم می شوند.
    کلیدواژگان: نانو ذرات TiO2، هیپوکامپ، یادگیری احترازی غیرفعال، سیلی مارین
  • سیدعلی خدایی، محمد کمالی نژاد، فاطمه عمادی، محسن ناصری صفحات 45-54
    مقدمه و هدف
    کشف دارو بر اساس داروهای سنتی فارماکولوژی معکوس نامیده می شود. هنگام جستجوی داروهای طب سنتی با دو دسته بیماری، مواجه هستیم: نخست، بیماری هایی مانند یبوست که امکان تطبیق نسبی یا کامل آن ها در طب رایج و طب سنتی وجود دارد. دوم، بیماری هایی مانند زخم پای دیابتی که به طور مستقیم، ذکری از آن ها در طب سنتی وجود ندارد. هدف از پژوهش حاضر، اولویت بندی مفردات طب سنتی و استفاده از فارماکولوژی معکوس، برای ساخت داروهای جدید موثر بر زخم پای دیابتی است.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق کتابخانه ای، در سطح اول، انواع قروح در 4 منبع طب سنتی، جستجو و جمع آوری گردیدند و سپس بر اساس تشابه با علائم اصلی زخم پای دیابتی، قروح به دو گروه دارای علائم نزدیک به زخم پای دیابتی و دور از آن، تقسیم بندی شدند. در سطح بعد، مفردات موثر بر قروح بر اساس تاکید حکما و تکرار در منابع، امتیازبندی گردیدند. سرانجام، با جمع امتیاز دو سطح تقسیم بندی، مفردات مذکور را، رتبه بندی نمودیم.
    نتایج
    مورد، کندر، بارهنگ، صبر زرد و کاکنج، 5 مفرده نخست موثر بر زخم پای دیابتی می باشند. همچنین، میوه مورد جهت ساخت داروی زخم پای دیابتی پیشنهاد می گردد.
    نتیجه گیری
    برای استفاده از دانش قدیم در درمان بیماری های امروزی، نخست باید بین دو طب نوین و قدیم، ارتباط منطقی برقرار شود، سپس اولویت بندی مفردات دارویی و استفاده از فارماکولوژی معکوس جهت ساخت داروهای جدید موثر بر زخم پای دیابتی انجام شود.
    کلیدواژگان: طب سنتی ایران (طب ایرانی)، زخم پای دیابتی، مورد، بارهنگ
  • نوید سعیدی، پرویز اولیا، سیدمحمود امین مرعشی، حوریه صادری صفحات 55-62
    مقدمه و هدف
    تولید بیوفیلم یک فاکتور بیماری زایی مهم در استافیلوکوکوس اورئوس است. اغلب عفونت های مرتبط با بیوفیلم این باکتری به سختی با آنتی بیوتیک ها درمان می شود. تا به حال مکانیسم های زیادی برای عملکرد مخمرهای پروبیوتیکی در مقابل عفونت های باکتریایی توضیح داده شده اما مطالعات کمی در زمینه تاثیر آن ها بر تشکیل بیوفیلم انجام شده است. هدف از این تحقیق بررسی اثر مخمر ساکارومایسس سرویزیه بر تشکیل بیوفیلم استافیلوکوکوس اورئوس بود.
    مواد و روش ها
    از کشت ساکارومایسس سرویزیه عصاره سوپرناتانت و لیزات تهیه شد. پس از تعیین MIC، تاثیر عصاره ها با سه غلظت μg/ml 512، 1024 و 2048 بر تشکیل بیوفیلم دوسویه استاندارد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس ATCC 29213 (حساس به متی سیلین) و ATCC 33591 (مقاوم به متی سیلین) به روش میکروتیتر پلیت با سه بار تکرار مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتایج
    هر دو عصاره سوپرناتانت و لیزات مخمر توانستند در تمامی غلظت ها تشکیل بیوفیلم دوسویه حساس و مقاوم به متی سیلین استافیلوکوکوس اورئوس را به طور معنی داری کاهش دهند (P<0.001). درحالی که هر دوسویه مورد مطالعه تولیدکننده بیوفیلم قوی بودند، غلظت μg/ml 2048 سوپرناتانت توانست تشکیل بیوفیلم آن ها را به درجه متوسط کاهش دهد. همچنین لیزات به طور موثرتری موجب کاهش تشکیل بیوفیلم به درجه ضعیف شد.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه برای اولین بار اثر مطلوب مخمر ساکارومایسس سرویزیه بر کاهش تشکیل بیوفیلم استافیلوکوکوس اورئوس مشاهده شد. با انجام مطالعات بیشتر می توان به درمان عفونت های ناشی از بیوفیلم این باکتری با استفاده از مخمرهای پروبیوتیکی امیدوار بود.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، بیوفیلم، پروبیوتیک، ساکارومایسس سرویزیه
  • فرشته نوری، محسن ناصری، محمد مهدی اصفهانی، غلامرضا محمدی فارسانی، سعید عبدی، سقراط فقیه زاده، محمد انصاری پور، محمدرضا زالی صفحات 63-70
    مقدمه و هدف
    یکی از اصول مهم در درمان بیماری ها در طب سنتی ایران اصلاح تغذیه یا تدابیر غذایی است که با توجه به تفاوت‏های بین فردی (مزاج) به بیماران توصیه می‏گردد. در طبقه‏بندی های مختلف غذایی در علوم نوین طبی نیز، بر اساس شرایط افراد، گاهی محدودیت‏های غذایی اعمال می‏شود؛ بنابراین به نظر می‏رسد که رعایت تنوع و تعادل غذا در رژیم غذایی بیماران با توجه به هرم غذایی از یکسو و تلفیق آن با آموزه های طب سنتی راهکار مناسبی است که ضمن تامین درشت مغذی ها و ریزمغذی ها به درمان بیماری و بهبود شرایط بیمار کمک می کند. این مطالعه قصد دارد که با بررسی کتب معتبر طب سنتی و در محدوده مطالعات طب رایج و هرم غذایی، الگوی غذایی مناسبی را برای بیماران با سوءمزاج سرد و تر ارائه نماید.
    مواد و روش‏ها: در این مطالعه مروری توصیفی، متون معتبر طب سنتی ایران با محوریت کتاب القانون فی الطب و مقالات و علوم نوین طبی در زمینه تغذیه مورد بررسی قرار گرفته و تدابیر غذایی مبتنی بر این منابع ارائه گردیده است.
    نتایج
    براساس مبانی طب سنتی ایران، مزاج هر فرد سالم در یک محدوده متعادل و مشخصی قرار دارد که انحراف از این محدوده متعادل، فرد را به سمت بیماری سوق می دهد که یکی از این موارد سوءمزاج سرد و تر است که قدم اول در درمان این بیماران، انتخاب رژیم غذایی مناسب است.
    نتیجه گیری
    ارائه الگوی غذایی مخصوص بیماران با سوءمزاج سرد و تر، ممکن است بتواند در بهبود آنان موثر واقع شود.
    کلیدواژگان: طب سنتی ایران (طب ایرانی)، تغذیه، مزاج، هرم غذایی، رژیم غذایی
|
  • Haniyeh Akbari, Shapour Hasanzadeh, Ali Shalizar Jalali, Hassan Malekinejad Pages 1-6
    Background And Objective
    Fluoxetine (FLX) application as a selective serotonin reuptake inhibitor (SSRI) drug that accompanies side effects including reproductive dysfunctions. The current study was designed to explore the effects of FLX on rat spermatogenesis as well as spermatogonial stem cells self-renewal through evaluation of glial cell line-derived neurotrophic factor family receptor alpha-1 (GFRα1) expression at mRNA level in testicular tissue.
    Materials And Methods
    Adult male Wistar rats were randomly allocated into experimental and control groups. The experimental group was subdivided into two groups which received 5 mg/kg/day and 10 mg/kg/day of FLX orally for 48 days. Testicular tissue samples were collected 24 hours after the last treatment and histological assessments and reverse transcription polymerase chain reaction were done to analyze spermatogenesis and mRNA expression of GFRα1, respectively.
    Results
    Treatment with FLX caused spermatozoa maturation arrest in a dose-dependent manner as was evident by significant decreases in spermatogenic indices. Moreover, FLX administration at a dose of 10 mg/kg/day resulted in significant reduction in mRNA expression of GFRα1 in testicular tissue.
    Conclusion
    These findings suggest that FLX induces male reproductive toxicities via disruption of spermatogonial stem cells self-renewal, bringing about the necessity of more researches about the precise mechanisms of SSRI antidepressants-induced spermatogenic failures.
    Keywords: Fluoxetine, Self-renewal, Spermatogonial Stem Cells, Spermatogenesis, Rat, GFRα1
  • Pezhman Molaei, Mohammad Nasehi, Mehrdad Hashemi Pages 7-14
    Background And Objective
    Cholestasis is bile duct obstruction with accumulation of toxic bile acids in liver and circulatory systems and increased toxicity in hepatocytes. Some studies have shown that cholestasis induces spatial memory deficit. Hippocampus plays an important role in this process. In this research, the effect of cholestasis on expression of BCL-XL (B-cell lymphoma-extra large as genes in apoptosis further) in hippocampus of male rat was assessed. Moreover, the preventive effect of neuroAID (MLC901) on above-mentioned changes regarding gene expression was also evaluated.
    Materials And Methods
    This project was done on 16 rats weighing 220-240 g, which were divided into three main groups including control, sham and BDL (Bile Duct Ligation). Thereafter, hippocampus region was extracted and the expression level of genes were assessment by Real-Time PCR. Results were analyzed using one-way ANOVA followed by a Tukey test. Significant level was 0.05.
    Results
    The results of sham-NeuroAID & BDL-NeuroAID groups indicate that NeuroAID significantly increases the expression level of Bcl-Xl gene in comparison with control group. In addition, there was no significant change for subsequent effect of cholestasis in the expression level of Bcl-Xl gene in BDL group.
    Conclusion
    Results of the current study indicates that NeuroAID can alter negative effect of cholestasis by decreasing apoptosis phenomenon.
    Keywords: Cholestasis, Apoptosis, Bcl-Xl, NeuroAID, Hippocampus
  • Farid Abbasi, Horieh Saderi, Mojtaba Rezaei Bonab, Parviz Owlia Pages 15-20
    Background And Objective
    Microbial contamination of dental units is always a health problem in dentistry. This infection can be transmitted to patients. This study was done to evaluate the rate of bacterial contamination of water in dental unit of Shahed University, in particular by Escherichia coli (E. coli).
    Materials And Methods
    A total of 42 water samples from 7 dental units (endodontic, restorative, prosthetics, surgery, periodontics, implants and children) were taken. The sample was obtained from the tip of turbine. Also, seven samples from municipal water were taken as controls. For isolation and counting of total bacteria, blood agar medium and for E.coli isolation, EMB medium were used.
    Results
    Gram positive bacilli were isolated most prevalently from samples, and Gram positive cocci and Gram-negative bacilli. E. coli contamination was not seen in any samples. The amount of total contamination was higher in the morning than in the afternoon and most contamination was seen in periodontics and surgery units.
    Conclusion
    In the present study, it was found out that the tip of turbines has a lot of pollution. Several ways are suggested for control of contamination. In this study, it was shown that the work by devices and leaving of water in the morning, before its use for the patient, can greatly reduce the microbial load.
    Keywords: Bacterial contamination, Dental unit, E. coli
  • Nader Goodarzi, Mohammad Mahdi Zangeneh, Akram Zangeneh Pages 21-30
    Background And Objective
    Using medicinal plants is the oldest way to treat the different diseases. Various plants are recommended for the treatment of diabetic patients. Hepatoprotective and antidiabetic effects of the ethanolic extract of Allium Saralicum R.M. Fritsch (ASRMF) on diabetic male mice has been assessed in the present study.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 35 adult male mice were used. Diabetes was induced by administration of 60 mg/kg of streptozotocin intraperitoneally in 28 mice and they were divided into 5 groups of 7 mice each. The positive control group (non-treated diabetic) received normal saline and treatment groups received glibenclamide at a dose of 0.5 mg/kg and 200 and 400 μg/kg of ethanolic extract of ASRMF through gavage for 15 days. Also, one group considered as negative control (non- diabetic). On the last day, serum levels of glucose and AST (aspartate aminotransferase), ALT (alanine aminotransferase), and ALP (alkaline phosphatase) enzymes were measured. After preparation of tissue sections and staining, total volume of the liver, hepatocytes, sinusoids, portal vein, central vein, hepatic arteries and bile ducts were estimated.
    Results
    The increased levels of blood glucose and AST and ALP enzymes were significantly decreased (P
    Conclusion
    Ethanolic extract of ASRMF can regulate the levels of blood glucose and AST and ALP enzymes but can not inhibit hepatic damages in streptozotocin-induced diabetic mice.
    Keywords: Allium Saralicum R.M. Fritsch, Ethanolic extract, Diabetes, Liver, Mice
  • Hanieh Nasrollahi, Abbas Ali Gaeini, Soheil Biglari, Alireza Ghardashi Afousi Pages 31-38
    Background And Objective
    Studies have shown that insulin-like growth factor (IGF-I) is the main factor of growth and hypertrophy of muscle fibers. However, the effect of high-intensity interval training (HIIT) on IGF-I has not been well studied. The purpose of the present study was to investigate the changes of IGF-I gene expression in gastrocnemius muscle of male Wistar rats after a period of high-intensity interval training.
    Materials And Methods
    In this research study, 16 male Wistar rats (mean weight: 225±25 g) were randomly assigned into two groups: training (n=8) and control (n=8). After a week of familiarizing with training protocol, HIIT program was done 40 minutes each session, three sessions in a week for eight weeks. Then, 48 hours after the last training session, gastrocnemius muscle was extracted and the expression of IGF-I gene was determined by Real time-PCR technique. For statistical data analysis, independent t-test was used.
    Results
    Statistical analysis showed that the value of gastrocnemius muscle IGF-I in the experimental group compared with the control group increased by more than 6 times (638%) (P=0.016). Gastrocnemius muscle weight was significantly increased in the exercise group compared with the control group (P=0.012).
    Conclusion
    HIIT exercise led to a marked increase in rats` IGF-I gene expression and gastrocnemius muscle weight.
    Keywords: HIIT, Hypertrophy, Gene expression, Real time-PCR, IGF-I
  • Parastu Bahram Kalhori, Akbar Hajizade Moghaddam, Mahbobe Zare, Reza Sayrafi Pages 39-44
    Background And Objective
    Titanium dioxide nanoparticles (NP Tio2) are one of the most highly used particles in the world. They are used for biomedical and cosmetic goals. Several studies have shown that NP Tio2 induce oxidative stress in the hippocampus. Silymarin is a flavenolignan that is gained from seed of milk thistle (Silybum marianum) and due to its inhibition of free radicals, acts as an antioxidant in central nerves system. Aim of this research was to study the effect of silymarin on memory and learning disorders induced by TiO2 nanoparticles.
    Materials And Methods
    In this experimental study, rats were divided into four groups: control, vehicle, toxic group (150 mg/kg of TiO2 NPs for three weeks orally) as well as silymarin (100 mg/kg for three weeks orally after TiO2 NPs administration). The destructive effect of Nano TiO2 and treatment with silymarin were measured by passive avoidance test using shuttle box.
    Results
    Oral administration of Tio2 NPs resulted in a significant increase of time of spending in dark box and reduction of time to enter the dark box and silymarin significantly decreased time of spending in dark box (P > 0.001) and treatment with silymarin returned the index to the level of control (P > 0.001).
    Conclusion
    The results from the present study indicated that silymarin probably due to its antioxidant effects causes improvement of memory and learning disorders induced by TiO2 nanoparticles.
    Keywords: TiO2 nanoparticles, Hippocampus, Passive avoidance learning, Silymarin
  • Seyed-Ali Khodaie, Mohammad Kamalinejad, Fatemeh Emadi, Mohsen Naseri Pages 45-54
    Background And Objective
    Drug discovery based on traditional medicines is called reverse pharmacology. During investigation of traditional medicine, there are two categories of diseases: The first, diseases such as constipation which they could be partially or fully matched in conventional and traditional medicine. The second, diseases such as diabetic foot ulcer (DFU) that, there is no direct mention about them in the context of traditional medicine. The aim of this study was to prioritize the materia medica utilized in Persian medicine for treatment of ghorooh (wounds) and using a reverse pharmacology approach to develop new effective drugs for DFU.
    Materials And Methods
    In this library study, on the first level, different types of ghorooh were searched and collected in four references of traditional medicine and then, these data were rated into two groups based on similarity with the main symptoms of DFU: Ghorooh with symptoms closed to DFU and ghorooh with symptoms away from DFU. In later levels, different materia affecting ghorooh were scored based on repetition in sources and scientists emphasis. Lastly, adding the scores of the two levels, acquired data was ranked in term of effect on DFUs.
    Results
    Myrtle, Frankincense, Plantain, Aloe Vera and Chinese lantern had highest scores. Finally, the myrtle fruits suggested for preparing the best formulation drug for DFU.
    Conclusion
    For use of traditional knowledge in modern diseases, first, we must establish a logical connection between conventional and traditional medicine. Then, prioritization of effective materia medica and reverse pharmacology could lead to production of new effective drugs for DFU.
    Keywords: Persian medicine, Diabetic foot ulcer, Myrtle, Plantain
  • Navid Saidi, Parviz Owlia, Seyed Mahmoud Amin Marashi, Horieh Saderi Pages 55-62
    Background And Objective
    Biofilm formation is an important virulence factor in Staphylococcus aureus. Most infections associated with biofilm of this bacterium are difficult to treat with antibiotics. As yet, a lot of mechanisms have been explained for probiotic yeast functions against bacterial infections, but few studies have been done on their effects on biofilm formation. The aim of this study was to evaluate the effect of Saccharomyces cerevisiae yeast on Staphylococcus aureus biofilm formation.
    Materials And Methods
    Extract of supernatant and lysate was prepared from Saccharomyces cerevisiae culture. After determining the MIC, the effect of extracts at three concentrations of 2048, 1024 and 512 µg/ml was evaluated on biofilm formation of two standard strains of S. aureus, ATCC 29213 (methicillin-sensitive) and ATCC 33591 (methicillin-resistant) using the microtiter plate assay in three replications.
    Results
    Both supernatant and lysate extract of yeast could significantly reduce the biofilm formation of both methicillin-sensitive and resistant strains of S. aureus at all concentrations. While both studied strains were strong biofilm producers, at the concentration of 2048 µg/ml, supernatant could reduce their biofilm formation to moderate level. Also, lysate reduced biofilm formation to weak level more effectively.
    Conclusion
    In this study, the good effect of S. cerevisiae yeast on the reduction of S. aureus biofilm formation was observed for the first time. Doing more studies, it is expected to treat infections caused by biofilm of this bacterium with probiotic yeasts.
    Keywords: Staphylococcus aureus, Biofilm, Probiotic, Saccharomyces cerevisiae
  • Fereshteh Nouri, Mohsen Naseri, Mohammadmahdi Esfahani, Gholamreza Mohammadi Farsani, Saeed Abdi, Soghrat Faghihzadeh, Mohammad Ansaripour, Mohammadreza Zali Pages 63-70
    Background And Objective
    Based on Traditional Persian Medicine (TPM), one of the important principles in the treatment of diseases is modified nutrition or dietary, that is recommended according to differences between the individuals. In modern medical sciences and based on different categories of foods, sometimes dietary restrictions are applied according to individual circumstances. It seems that observance of variety and balance principles according to the food guide pyramid with providing micronutrients and macronutrients in the diet of patients and the integration of them into TPM, is a proper method to treatment and improvement of patients. The aim of study was investigation of TPM and modern medical science`s books and articles and presentation of the proper diet for patients with cold and wet maltemperament.
    Materials And Methods
    In this review study, we studied reliable texts of TPM with the centrality of the canon of medicine. Also, we searched texts and papers of classical medicine in the field of nutrition. Then, we presented a specific dietary pattern based on these sources.
    Results
    On the basis of TPM, temperament of a healthy person is in a specific and balance range and any deviation from this range would lead to diseases. An example is cold and wet maltemperament and the first step in treatment of these patients is the choice of proper diet.
    Conclusion
    Providing a specific dietary pattern for patients with cold and wet maltemperament, may be useful for their improvement.
    Keywords: Traditional Persian Medicine (TPM), Nutrition, Temperament, Food guide pyramid, Dietary regimen