فهرست مطالب

نشریه دانشور پزشکی
پیاپی 135 (تیر 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/04/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مارال رامزی، فریناز نصیری نژاد، حمید رجبی، نسیم نادری، ناهید ابوطالب صفحات 1-10
    مقدمه و هدف
    صدمات ناشی از ایسکمی- خون رسانی مجدد در قلب (IR)، یکی از اصلی ترین دلایل مرگ و میر در جهان به شمار می رود. از آنجایی که انجام تمرینات ورزشی از جمله معدود روش های عملی برای بهبود محافظت قلب در برابر این صدمات به شمار می رود، هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر پیش آماده سازی با تمرین تناوبی شدید کوتاه مدت بر محافظت قلبی، عملکرد بطن چپ و مکانیسم های احتمالی اثرگذار بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، 48 موش صحرایی نر نژاد ویستار (10-8 هفته ای با وزن 300-250 گرم) به صورت تصادفی به 5 گروه کنترل (C)، تمرین تناوبی شدید (H)، شم (Sh)، کنترل+ ایسکمی خون رسانی مجدد (CIR) و تمرین+ ایسکمی خون رسانی مجدد (HIR) تقسیم شدند. پروتکل تمرین شامل 5 روز متوالی دویدن روی نوارگردان در 6 تناوب شدید 2 دقیقه ای با شدت 85 تا 90 درصد VO2max و 5 تناوب آهسته ی 2 دقیقه ای با شدت 55 تا 60 تا درصد VO2max بود. موش ها در گروه های CIR و HIR تحت عمل جراحی آسیب IR قرار گرفتند. اندازه سکته، آنزیم های لاکتات دهیدروژناز و کراتین کیناز، شاخص های عملکردی بطن چپ، کلوتو و TRPC6 اندازه گیری و داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی آنالیز شدند.
    نتایج
    نتایج پژوهش حاضر کاهش معنادار اندازه سکته و آنزیم های شاخص آسیب قلبی را به دنبال تمرین در جریان IR نشان داد. علاوه بر این نتایج این پژوهش نشان داد که کاهش و اختلال عملکرد بطن به دنبال آسیب IR در گروه تمرین کرده (HIR) نسبت به گروه تمرین نکرده (CIR) به طور معنادار کمتر بود. همچنین یافته های این پژوهش افزایش معنادار کلوتو محلول در خون بعد از تمرین و بیان کمتر کانال های TRPC6 در جریان IR را در گروه تمرین کرده نشان داد.
    نتیجه گیری
    یک دوره کوتاه مدت تمرین تناوبی شدید توانست باعث کاهش اندازه سکته به یک سوم میزان در مقایسه با گروه بدون تمرین (CIR) (کاهش 45،33 درصدی) و جلوگیری از کاهش بارز عملکرد قلب در برابر آسیب ایسکمی-خون رسانی مجدد شود. بر اساس نتایج به دست آمده، افزایش کلوتو به دنبال تمرین و درنتیجه بیان کمتر کانال های TRPC6 در جریان IR، می تواند از مکانیسم های افزایش محافظت قلبی و کاهش اختلال در عملکرد قلب باشد.
    کلیدواژگان: آسیب ایسکمی خون رسانی مجدد، پیش آماده سازی، تمرین تناوبی شدید، TRPC6
  • الهه عنایتی فرد، محمدرضا میری، انسیه نوروزی، طیبه حسینی، حکیمه ملاکی مقدم صفحات 11-18
    مقدمه و هدف
    زنان سرپرست خانوار گروه آسیب پذیری هستند که در معرض انواع آسیب های روان شناختی و اجتماعی قرار دارند.لذا این مطالعه باهدف بررسی وضعیت سلامت روان و مهارت های مقابله ای زنان سرپرست خانوار شهر بیرجند در سال 1396 انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی تحلیلی بر روی 200 نفر از زنان سرپرست خانوار 50-20 سال تحت پوشش کمیته امداد شهر بیرجند انجام شد. نمونه گیری به صورت خوشه ایوبرای انتخاب نمونه ازهر یک از مناطق شهر بیرجند از تخصیص متناسب استفاده شد. جمع آوری داده ها از طریق پرسشنامه استاندارد راهبردهای مقابله ای لازاروس و سلامت عمومی صورت گرفت. داده ها پس از جمع آوری در SPSS 19 وارد و توسط آزمون کای اسکوئر، tمستقل، آنالیز واریانس یک طرفه و کروسکال والیس تجزیه وتحلیل شد.
    نتایج
    میانگین سنی زنان مورد 36/7±5/38 سال بود،5/48% به علت طلاق سرپرست شده بودند.تنها 6/11% سلامت روان مطلوب داشتند و 5/77 % پاسخگویان از مهارت های مقابله ای مسئله محور برخوردار بودند.بین سلامت روان و مهارت های مقابله ای رابطه معناداری مشاهده نشد. در بین متغیرهای دموگرافیک تنها وضعیت اشتغال و تحصیلات با سلامت روان ارتباط داشت به طوری که اختلال در کارکرد اجتماعی در زنان شاغل به گونه معناداری بالاتر بود وزنانی که تحصیلات بالاتری داشتند از افسردگی بالاتری برخوردار بودند.وضعیت اشتغال نیز با سبک های مقابله ای ارتباط معنادار داشت،درواقع زنان بیکار نسبت به شاغل هیجان مدارتر بودند.
    نتیجه گیری
    زنان سرپرست خانوار مورد مطالعه از سلامت روان مناسبی برخوردار نیستند،بنابراین نیاز به برنامه ریزی در راستای مداخله های موثر و به تبع آن بهبود شرایط زندگی و سلامت روان این زنان احساس می شود.
    کلیدواژگان: مهارت های مقابله ای، سلامت روان، زنان سرپرست خانوار
  • صبا ابراهیمی لوشاب*، امیرحسین حقیقی، علیرضا حسینی کاخکی، کریم نیکخواه صفحات 19-26
    مقدمه وهدف
    بخوبی مشخص شده که استرس اکسیداتیوها دربیماری مولتیپل اسکلروزیس سبب آسیب غشا لیپیدی وتخریب بافت عصبی می شود. هدف تحقیق حاضر، بررسی اثر هشت هفته تمرین ترکیبی (هوازی- مقاومتی) بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و شاخص پراکسیداسیون لیپیدی در زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس دارای چرخه جنسی منظم بود.
    مواد وروش ها
    در این تحقیق نیمه تجربی 30 بیمار زن مبتلا به ام اس (میانگین سنی 15/9± 19/35 سال، وزن 62/13±21/59 کیلوگرم ومقیاس ناتوانی 64/0 ±21/3) داوطلب شدند و بطور تصادفی در 2 گروه مساوی کنترل و تمرین قرار گرفتند. آزمودنی ها یک برنامه تمرینی ترکیبی (هوازی-مقاومتی) به مدت 8 هفته، سه جلسه درهفته انجام دادند. قبل وبعد از دوره تمرینی، برای بررسی تغییرات آنزیم های سوپر اکساید دیسموتاز(SOD)، گلوتاتیون پراکسیداز(GPX)، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی (TAC) و میزان مالون دی الدهید (MDA) از همه ازمودنی ها در حالت ناشتایی خون گیری به عمل آمد و توان هوازی وشاخص ناتوانی همه آزمودنی ها اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون t مستقل در سطح معنی داری P<0.05 در نرم افزار SPSS نسخه 20 بررسی شدند.
    نتایج
    نشان داد که شاخص سوپر اکساید دیسموتاز و توان هوازی گروه تمرین در مقایسه با گروه دارونما افزایش معنا داری داشت (P=0.001). اما دیگر شاخص های تحقیق (GPX،TAC،MDA) وشاخص ناتوانی حرکتی EDSS بین دو گروه تفاوت معنا داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    به نظرمی رسد انجام تمرینات ترکیبی بر شاخص ناتوانی حرکتی و پراکسیداسیون لیپید در زنان مبتلا به ام اس تاثیر ندارد اما می تواند باعث بهبود ظرفیت آنتی اکسیدانی وتوان هوازی در این بیماران شود.
    کلیدواژگان: تمرین ترکیبی، مولتیپل اسکلروزیس، زنان، پراکسیداسیون لیپیدی، سوپراکساید دیسموتاز
  • سمیه منتشلو، محمدرضا شعیری، لیلا حیدری نسب صفحات 27-38
    مقدمه و هدف
    با توجه به تاثیرات فراگیر اختلال ملال جنسیتی بر عملکرد اجتماعی و روانی مبتلایان و همچنین آگاهی کمی که در کشور ما نسبت به این اختلال وجود دارد که درنتیجه منجر به برخوردهای نامناسب و غیرمنطقی می شود، ضرورت وارسی دقیق و آگاهی بخش این اختلال آشکار می شود. بنابراین هدف از پژوهش حاضر، تعیین تفاوت ویژگی های شخصیتی زنان مبتلا به اختلال ملال جنسیتی و زنان غیرمبتلا با استفاده از آزمون رورشاخ است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع تحقیقات علی مقایسه ای است. به این منظور 30 نفر از هر دو گروه مبتلایان مراجعه کننده به مراکز تشخیصی و افراد غیر مبتلا به روش نمونه گیری در دسترس و با توجه به همتاسازی ویژگی های جمعیت شناختی، از جمله سن، تحصیلات، وضعیت تاهل، انتخاب شدند در نهایت آزمودنی ها با استفاده از آزمون رورشاخ، منطبق با نظام جامع اکسنر، به شکل انفرادی، مورد ارزیابی قرار گرفتند و داده های حاصل با استفاده از نرم افزار SPSS21 و روش آماریt-test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    نتایج نشان داد در متغیر های مختلف بین دو گروه تفاوت های معناداری وجود دارد از جمله: پاسخ کل(W)، هیجانات انسانی(Hx)، اجزاء بدن انسان(Hd)، آناتومی(An)، خون(Bl)، اجزاء بدن حیوان افسانه ای(Ad) غذا(Fd)، چشم انداز(Ls)، طبیعت(Na)، محتوای جنسی(Sx)، پاسخ های رایج(pop)، رنگ(C)، حرکت انسانی(M)، سایه روشن-شکل(YT)، شکل-بافت(FT)، شکل خالص(F)، کیفیت شکل معمولی(FQo)، کیفیت شکل غیرمعمول(FQu)، فعالیت سازمانی( (Zf،Zsum
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از این است در زنان مبتلا به اختلال ملال جنسیتی در مقایسه با زنان غیرمبتلا، نشانه های افسردگی و اضطراب بیشتر قابل مشاهده است. شیوه ی برخورد زنان غیرمبتلا با شرایط محیطی، بیشتر به صورت عینی و استدلالی به نظر می رسد و در سازمان بخشی به محرک ها موفق تر عمل می کنند اما زنان مبتلا هیجان مدارتر بوده و بیشتر در جهت زندگی خیالی خود پیش می روند. از سوی دیگر روابط بین فردی این افراد با مسائل و مشکلاتی همراه است.
    کلیدواژگان: اختلال ملال جنسیتی، زنان، رورشاخ، نظام جامع اکسنر
  • محمود کاظمیان *، اصلان نظری، علی جوانی، فاطمه قاسمی، حامد نظری صفحات 39-50
    مقدمه و هدف
    برقراری رابطه بین پرداخت های مالی و نتایج در نظام سلامت، با تامین مالی بر اساس کارکردها توضیح داده می شود. این پژوهش با استفاده از اطلاعات داده های کارکردها برای بودجه بخش دولتی سلامت در استان ها و محاسبه کارایی نسبی بودجه برای استان ها، تفاوت کارایی استان ها را به طور مقایسه ای نشان می دهد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع تحلیل توصیفی- آماری است و از آمارهای ثبتی وزارت بهداشت و سازمان بیمه سلامت، برای محاسبه بودجه عملیاتی و شاخص های کارایی بر اساس کارکردها در استان ها استفاده نموده است. با ارائه تصویر ساده ای از بودجه بر اساس کارکردها و شناسایی هزینه ها، منابع انسانی و فیزیکی برای مراقبت های سرپایی و بستری در استان ها، شاخص های مقایسه ای کارایی با روش تحلیل پوششی داده ها اندازه گیری گردید.
    نتایج
    میانگین کشوری شاخص کارایی بودجه برای حداکثر سازی کارکردها در سال های 1390 و 1392، برای مراقبت های سرپایی به ترتیب 0.55 و 0.58 و برای مراقبت های بستری به ترتیب 0.82 و 0.86 بوده است. ارزیابی شاخص های کارایی در بخش دولتی سلامت نشان می دهد که استان ها علی رغم یکسانی شرایط درآمدی و تخصیص بودجه و یکسانی روش های تنظیم کارکردها، با تفاوت های قابل ملاحظه در حداکثر سازی محصول و حداقل نمودن هزینه یا بودجه، طبقه بندی می شوند.
    نتیجه گیری
    این پژوهش برای نخستین بار شاخص های کارایی بودجه عملیاتی بر اساس کارکردها در بخش دولتی سلامت را توضیح می دهد. تفاوت کارایی میان استان ها و تغییرات کاهشی کارایی در چند استان در سال دوم عاملی برای ناپایداری کارایی و نابرابری ها و محدودیت دسترسی به هدف های بخش سلامت محسوب می شود.
    کلیدواژگان: کارایی بودجه سلامت، کارایی منابع سلامت، کارایی محصول سلامت
  • زهره اسکندری*، بهمن میرزایی، حمید اراضی صفحات 51-64
    مقدمه و هدف
    میگرن یک اختلال عصبی- عروقی است که باعث کاهش کیفیت زندگی می شود. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر یک دوره تمرین هوازی و مکمل ترکیبی گیاهی شامل سنبل الطیب و بادرنجبویه بر سروتونین، نیتریک اکسید خون و شاخص های سردرد بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کاربردی، 18 بیمار زن مبتلا به میگرن که واجد شرایط شرکت در این مطالعه بودند، به صورت تصادفی در دو گروه تمرین هوازی (9 نفر) و مکمل ترکیبی گیاهی (9 نفر) قرار گرفتند. برنامه تمرین بیماران گروه تمرین هوازی در مدت هشت هفته و هر هفته سه جلسه و هر جلسه شامل 75 دقیقه فعالیت هوازی (15 دقیقه گرم کردن، 45 تمرین، 15 دقیقه سرد کردن) با شدت متوسط اجرا شد. گروه مکمل ترکیبی گیاهی نیز هشت هفته کپسول گیاهی مصرف کردند، هر کپسول شامل 200 میلی گرم سنبل الطیب و 80 میلی گرم بادرنجبویه بود که در چهار هفته اول دو بار در روز و در چهار هفته دوم سه بار در روز مصرف شد. نمونه های خونی در حالت ناشتا برای تعیین سطوح سروتونین و نیتریک اکسید خون آزمودنی ها، قبل و بعد از مرحله مداخله گرفته شد. همچنین شاخص های سردرد توسط پرسشنامه روزنگار سردرد ارزیابی شد. یافته ها با استفاده از آزمون های t مستقل، t همبسته و تحلیل کوواریانس مورد ارزیابی قرار گرفت (05/0P≤).
    نتایج
    نتایج آزمون نشان داد در گروه مکمل ترکیبی دو گیاه، مصرف هشت هفته کپسول باعث افزایش معنی داری در سطوح سروتونین خون و کاهش معنی دار در تعداد روزهای سردرد/تکرار سردرد و شدت سردرد گردید (05/0P≤). علاوه بر این، سطوح نیتریک اکسید خون و مدت سردرد نسبت به قبل از پژوهش تفاوتی نداشت (05/0P≥). در گروه تمرین هوازی، هشت هفته فعالیت باعث افزایش معنی داری در سطوح سروتونین و نیتریک اکسید خون و کاهش معنی داری در تعداد روزهای سردرد/تکرار سردرد و شدت سردرد گردید (05/0P≤)؛ اما مدت سردرد تغییری نکرد (05/0P≥). همچنین با مقایسه متغیرها بین دو گروه مشخص شد به غیر از نیتریک اکسید سرم و توان هوازی، تغییرات بقیه متغیرها در پایان مطالعه مشابه بود و تفاوت معنی داری بین آن ها مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    تمرین هوازی و مکمل ترکیبی شامل سنبل الطیب و بادرنجبویه می توانند مکمل درمانی مناسبی برای زنان مبتلا به میگرن باشد و تفاوتی بین آن ها وجود ندارد.
    کلیدواژگان: میگرن، سروتونین، نیتریک اکسید، تمرین هوازی، سنبل الطیب، بادرنجبویه
  • رضا گل باشی، عباسعلی گائینی، محمدرضا کردی، ناهید ابوطالب، علیرضا قارداشی افوسی صفحات 65-74
    هدف
    تاثیر یک دوره HIIT بر کلاژن – 1 و TGF-β1 و عملکرد قلبی عضله قلب موش صحرایی پس از ایسکمی- ریپرفیوژن است.
    مواد و روش ها
    32 سر موش با تزریق تیوپنتال سدیم بی هوش شدند. انتوبه کردن، اتصال به ونتیلاتور و با بستن شریان کرونری نزولی بعد از توراکتومی، ایسکمی و 30 دقیقه بعد، ریپرفیوژن انجام شد. به صورت تصادفی به 4 گروه کنترل/ایسکمی، تمرین/ایسکمی، تمرین و شم تقسیم شدند.(گروه تمرین بدون جراحی و شم بدون ایسکمی). پس از 4 هفته دوره بازیافت، برنامه تمرینی (8 هفته، هفته ای 3 روز) 40 دقیقه ای از 5 دقیقه گرم کردن و سرد کردن و 30 دقیقه دویدن تناوبی با شدت 85% تا 90% VO2max بود که با دوره فعال استراحت با شدت 50% تا 60% VO2max جدا می شد. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی و بی هوشی موش ها، بافت قلب جدا شد و بیان ژن کلاژن-1 و TGF-β1 به روش PCR-RT سنجیده شد.
    نتایج
    بیان ژن کلاژن – 1 در گروه تمرین/ایسکمی در مقایسه با گروه کنترل/ ایسکمی کاهش معناداری داشت (05/0P <). میران بیان TGF-β1 در سه گروه در مقایسه با گروه کنترل/ایسکمی کاهش معناداری داشت (05/0P <). کسر تزریقی (021/0P = ) و کسر کوتاه شدگی ( 011/0P =) در گروه تمرین/ایسکمی در مقایسه با گروه ایسکمی افزایش معناداری را نشان داد.
    نتیجه گیری
    اجرای HIIT باعث کاهش کلاژن-1 و TGF-β1 و افزایش بهبود عملکرد قلبی بعد از ایسکمی شد.
    کلیدواژگان: تمرینات تناوبی خیلی شدید، کلاژن- 1، فاکتور رشدی تغییر شکل بتا-1، ایسکمی میوکارد
  • نسیم رحمانی کوکیا، اردشیر عباسی، زهیر محمد حسن صفحات 75-88
    مقدمه و هدف
    تومورها، آنتی ژن هایی را بروز می دهند که توسط سیستم ایمنی به عنوان عامل بیگانه شناخته می شوند. پروتئین های شوک حرارتی، چاپرون های مولکولی می باشند که با اتصال به آنتی ژن های توموری، جذب آن ها را توسط سلول های عرضه کننده آنتی ژن کنترل می نمایند.
    مواد و روش ها
    این مقاله، نوعی مقاله مروری بوده که در آن جمع آوری اطلاعات در زمینه ایمونوتراپی، سرطان و پروتئین های شوک حرارتی به وسیله جستجو در اینترنت (Elsevier، Science، springer ) و به صورت محدود به زبان انگلیسی و با محدودیت زمانی (2000 به بعد) انجام گرفته. در میان مقالات بدست آمده از مولفین صاحب نظر و مجربی که مورد استناد واقع شده بودند، انتخاب گردیدند.
    نتایج
    کمپلکس آنتی ژن- پروتئین شوک حرارتی با بکارگیری MHCІ و MHCII باعث فعال شدن لنفوسیت های T می گردد. فرآیندهای درگیر در جذب این کمپلکس که سبب عرضه متقاطع آنتی ژن شده، متفاوت از فرآیندهایی است که برای آنتی ژن منفرد مطرح است؛ بنابراین طبق نظریه های جدید، می توان از این کمپلکس آنتی ژن- پروتئین شوک حرارتی به عنوان یکی از اجزاء واکسن های توموری استفاده نمود. این واکسن ها در ایمنی زایی علیه تومور نقش داشته و سبب برانگیختن پاسخ های موثرتر سیستم ایمنی و حفاظت علیه تومور می گردد.
    نتیجه گیری
    با خالص سازی کمپلکس آنتی ژن-HSP از تومور خاص می توان واکسن کارآمد و موثری علیه آن تومور ایجاد نمود.
    کلیدواژگان: پروتئین شوک حرارتی، سرطان، واکسن
|
  • Maral Ramez, Farinaz Nasirinezhad, Hamid Rajabi, Nasim Naderi, Nahid Aboutaleb Pages 1-10
    Background And Objective
    Cardiac ischemia-reperfusion (IR) is one of the main causes of death in the world. Since exercise training is one of the practical ways to improve cardioprotection against these injuries, the purpose of the present study was to investigate the effect of preconditioning with a short term of high-intensity interval training on cardioprotection, left ventricular function and possible mechanisms.
    Materials And Methods
    In this study, 48 male rats (8-10 weeks and 250-300 g) were randomly divided into 5 groups: control (C), high-intensity interval training (H), sham (Sh), control談ⅺ梚reperfusion (CIR) and high-intensity interval training談ⅺ梚reperfusion (HIR). The high-intensity interval training protocol consisted of 5 consecutive treadmill running in 6×2 min high intermittence with 85-90% vo2max and 5×2 min slow intermittence with 55-60% Vo2max. Rats in CIR and HIR groups were exposed to cardiac IR injury. Infarct size, lactate dehydrogenase, creatine kinase, Kloth, and TRPC6 expression were measured and data were analyzed by one way ANOVA and Tukey's post-hoc tests.
    Results
    The results of this study showed a significant decrease in infarct size and enzymes of cardiac injury in the training group during IR. Also, the results demonstrated that the reduction of ventricular function in the training group (HIR) was less than CIR group. As well, the results showed the significant increase in Klotho levels after training and lower expression of TRPC6 channels during IR in training group.
    Conclusion
    Short-term high-intensity interval training could reduce infarct size by one-third compared with the untrained group (CIR) (a decrease of 33.45%) and it could prevent noticeable reduction of cardiac function in IR injury. Based on the results, an increase in klotho following training and, consequently, lower expression of TRPC6 during IR, could be a mechanism for increasing cardioprotection and to reduce cardiac dysfunction.
    Keywords: Ischemia-Reperfusion, Preconditioning, High intensity interval training, TRPC6
  • Elahe Enayatifar, Mohammadreza Miri, Ensiyeh Norozi, Tayebeh Hosseini, Hakimeh Malaki Moghadam Pages 11-18
    Background And Objective
    Female heads of households stand as a vulnerable group who are exposed to various psychological and social harms. The purpose of this study was to determine the mental health and coping skills of female heads of households in Birjand in 2017.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study incorporated 200 women (age range: 20-50 years) that were covered by the Relief Committee. They were selected by cluster sampling method where participants were selected via proportional allocation from each region in Birjand. The data were collected by Lazarus’ Ways of Coping Questionnaire and the standard General Health Questionnaire. Data were analyzed in SPSS 19 using Chi-square, independent t-test, one-way ANOVA and Kruskal-Wallis tests.
    Results
    The mean age of women was 38.5 ± 36.7 years old. They acted as heads mainly because of divorce (48.5% of them). Only 11.6% had a satisfactory mental health and 77.5% had problem-oriented coping skills. There was no significant relationship between mental health and coping skills. Among demographic variables, only employment status and education correlated with mental health, so that social dysfunction was significantly greater in employed women. Women with higher education levels had higher depression. Employment status was also significantly associated with coping styles where unemployed women were more emotion-oriented than the employed ones.
    Conclusion
    The female heads of households in this study fail to have proper mental health. Thus, there is the need for planning effective interventions and consequently improving living conditions and mental health of these women.
    Keywords: Coping skills, Mental health, Female heads of households
  • Saba Ebrahimi *, Amirhossein Haghighi, Alireza Hosseyni, Karim Nikkhah Pages 19-26
    Background And Objective
    It is well-documented that oxidative stress leads to neurodegeneration in multiple sclerosis (MS). The purpose of this study was to evaluate the effect of combined (aerobic-resistance) training on antioxidant enzymes in women with MS and regular sexual cycle.
    Materials And Methods
    In this research study, 30 women with MS (age=35.19±9.15, body weight=59.21±13.62 kg, Expanded Disability Status Scale (EDSS)=3.21±0.64) were randomly assigned to the experimental (n=15) and control (n=15) groups. The experimental group received a combined (aerobic-resistance) training program for 8 weeks (3 sessions per week). In both groups, serum levels of SOD, MDA, GPX, TAC and VO2MAX were measured before and after the training protocol. Serum levels of SOD, MDA, GPX and TAC were measured using high-sensitive immunoassay and enzymatic methods. The data were analyzed using independent t-test and paired sample t-test (p
    Results
    Data showed that serum levels of SOD and VO2max significantly increases in experimental group versus control group (p=0.001). However, there was no significant differences in serum levels of MDA, GPX, TAC and the degree of disability between two groups (p>0.05).
    Conclusion
    It seems that regular combined training can improve antioxidant enzymes system andVO2max and has no effect on lipid peroxidation and EDSS in women with multiple sclerosis.
    Keywords: Combined training, Multiple sclerosis, women, Lipid peroxidation, Superoxide dismutase
  • Somaye Mantashloo, Mohammadreza Shairi, Leyla Heydarinasab Pages 27-38
    Background And Objective
    Cardiac ischemia-reperfusion (IR) is one of the main causes of death in the world. Since exercise training is one of the practical ways to improve cardioprotection against these injuries, the purpose of the present study was to investigate the effect of preconditioning with a short term of high-intensity interval training on cardioprotection, left ventricular function and possible mechanisms.
    Materials And Methods
    In this study, 48 male rats (8-10 weeks and 250-300 g) were randomly divided into 5 groups: control (C), high-intensity interval training (H), sham (Sh), control談ⅺ梚reperfusion (CIR) and high-intensity interval training談ⅺ梚reperfusion (HIR). The high-intensity interval training protocol consisted of 5 consecutive treadmill running in 6×2 min high intermittence with 85-90% vo2max and 5×2 min slow intermittence with 55-60% Vo2max. Rats in CIR and HIR groups were exposed to cardiac IR injury. Infarct size, lactate dehydrogenase, creatine kinase, Kloth, and TRPC6 expression were measured and data were analyzed by one way ANOVA and Tukey's post-hoc tests.
    Results
    The results of this study showed a significant decrease in infarct size and enzymes of cardiac injury in the training group during IR. Also, the results demonstrated that the reduction of ventricular function in the training group (HIR) was less than CIR group. As well, the results showed the significant increase in Klotho levels after training and lower expression of TRPC6 channels during IR in training group.
    Conclusion
    Short-term high-intensity interval training could reduce infarct size by one-third compared with the untrained group (CIR) (a decrease of 33.45%) and it could prevent noticeable reduction of cardiac function in IR injury. Based on the results, an increase in klotho following training and, consequently, lower expression of TRPC6 during IR, could be a mechanism for increasing cardioprotection and to reduce cardiac dysfunction.
    Keywords: Gender Dysphoria, Women, Rorschach test, Comprehensive system of Exner
  • Mahmoud Kazemian *, Aslan Nazari, Ali Javani, Fatemeh Ghasemi, Hamed Nazari Pages 39-50
    Background And Objective
    Expressing relationship between financial payments and performances’ results in health system could be explained by performance-based financing presentation. This study aimed to indicate differences in budget efficiencies amongst the Iranian provinces by comparative means, using performances data on public health sector in the provinces, and results of computing provinces’ relative budget efficiencies.
    Materials And Methods
    in this study, statistical-descriptive analysis method was used and operational or performance-based budget efficiency indicators in the Iranian provinces using record data from the Health Ministry and the Iranian Health Insurance Organization were used. Presenting a simple picture of performance-based budgeting, by health expenditure, manpower and physical resources for outpatient and inpatient performances in the provinces, the comparative indicators of efficiencies were computed, using Data Envelopment Analysis (DEA) method.
    Results
    The country average of budget efficiencies for performances maximization in 2011 and 2013 were 0.55 and 0.58 for outpatient services, respectively, and 0.82 and 0.86 for inpatient services, respectively. The efficiency indicators in the public sector showed provinces, despite having the same conditions on revenue collecting and performance regulating, are classified with considerable differences in service maximization and expenditure or budget minimization
    Conclusion
    This study is the first research, introducing efficiency indicators in operational or performance-based budgeting scheme in the public health sector. Efficiency differences amongst provinces, and declining efficiency in some provinces in the second year could be considered sources of efficiency unsustainability and inequalities and limiting access to health sector goals.
    Keywords: Health budget efficiency, Health resources efficiency, Health output efficiency
  • Zohreh Eskandari *, Bahman Mirzaei, Hamid Arazi Pages 51-64
    Background And Objective
    Migraine is a neurovascular disorder that decreases the quality of life. The purpose of this study was to evaluate the effect of aerobic training and a combination of herbal supplements including Valeriana wallichii and Melissa officinalis on serotonin, nitric oxide and headache indices.
    Materials And Methods
    The present study was a semi-experimental and applied research. Eighteen female patients with migraine who were eligible to participate in the study were randomly divided into two groups: aerobic training (n=9) and herbal supplements (n=9). Patients in the aerobic exercise group performed the exercise for eight weeks, three sessions per week and each session was 75 minutes of moderate-intensity aerobic activity (15 minute warm-up, 45 workouts, 15 minute cool-down). The combination of herbal supplement group received herbal capsules for eight weeks and each capsule was included 200 mg of valerian and 80 mg of Melissa officinalis. They used it twice daily in the first four weeks and three times a day in the next four weeks. Blood samples were taken in the fasting state to determine the serotonin and nitric oxide levels of the subjects before and after the intervention. Headache indexes were also assessed by a headache questionnaire. Data were analyzed by Kolmogrov-Smirnov, independent and paired T-tests and Covariance analysis at a significance level of p
    Results
    Results showed that in the complementary combination group, taking eight weeks of capsule significantly increased blood serotonin levels and headache frequency and intensity significantly decreased. In addition, nitric oxide levels and duration of headache did not significantly differ as compared to before the study. In the aerobic training group, eight weeks of activity significantly increased serotonin and nitric oxide levels and significantly decreased headache frequency and headache intensity, but did not change the duration of the headache. Also, by comparing the variables between the two groups, other than serum nitric oxide and aerobic power, the changes of the other variables were similar at the end of the study, and no significant difference was observed between them.
    Conclusion
    Aerobic training and a combination of herbal supplements including valerian and Melissa officinalis can be a good complement therapy for women with migraine.
    Keywords: Migraine, Serotonin, Nitric oxide, Aerobic exercise, Valeriana wallichii, Melissa officinalis
  • Reza Golbashi, Abbasali Gaeini, Mohammad Reza Kordi, Nahid Aboutaleb, Alireza Ghardashi Afousi Pages 65-74
    Objective
    This study was conducted to evaluate the effect of a period of high-intensity interval training (HIIT) on myocardial collagen-1 and TGF-β1 and cardiac function in post ischemia-reperfusion rats.
    Materials And Methods
    Thirty two (32) rats were anaesthetized by thiopental sodium. Intubation and connecting to ventilator and LAD ligation after thoracotomy was conducted. The ischemia was by 30 minutes and reperfusion was performed after ischemia. Rats were randomly divided into four groups: control-ischemia, Ischemia-HIIT, HIIT, and sham (HIIT groups without surgery, Sham groups without training). After 4 weeks of recovery, exercise training was performed (8 weeks, 3 days per week) 40 min including 5 min warm- up and cool- down and 30 min interval running at 85-90 % VO2max and separated by interval recovery at 50-60 % VO2max. 48 hours after last training session, rats were anesthetized and heart was removed. The gene expression of collagen-I and TGF-β1 was measured with PCR-RT method.
    Results
    Data analyzed showed that collagen 1 expression was significantly lower in Ischemia-HIIT group compared with control-ischemia group (p
    Conclusion
    HIIT is an efficiency factor for decreasing TGF-β1 and collagen-1 and increasing cardiac function.
    Keywords: High Intensity Interval training, Collagen-1, Transforming growth factor beta1, Myocardial ischemia
  • Nasim Rahmani Kukia, Ardeshir Abbasi, Zuhair Mohammad Hassan Pages 75-88
    Background
    Tumor cells express antigens that can be recognized by immune system as foreign particles. Heat shock proteins (HSPs) are molecular chaperones that bind to tumor antigens and mediate their uptake into antigen presenting cells.
    Methods
    This articles is a review article and its data has been collected and categorized from the articles in the field of cancer immunotherapy. All the articles were valid and searched from science engines like ScienceDirect, Elsevier, Springer and so on) and it has been tried to refer to the information of the most recent articles in these fields.
    Results
    HSP antigen complexes are then directed toward either the MHC class I pathway through antigen cross presentation or the conventional class II pathway, leading to activation of T cell subsets. The processes involved in internalization of HSP–antigen complexes differ somewhat from the mechanisms determined for single antigens. Accordingly these complexes can be used as component of tumor vaccines and participate in antitumor immunity. Such vaccines generate impressive immune responses and elicit specific, protective immunity.
    Conclusion
    When purified from a tumor, certain HSP-peptide complexes can function as effective vaccines against the tumor from which the complexes were isolated.
    Keywords: Heat shock protein, Cancer, Vaccine