فهرست مطالب

درسهایی از مکتب اسلام - سال پنجاهم شماره 1 (پیاپی 649، فروردین 1389)

ماهنامه درسهایی از مکتب اسلام
سال پنجاهم شماره 1 (پیاپی 649، فروردین 1389)

  • 74 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1389/01/07
  • تعداد عناوین: 11
|
  • آیت الله جعفر سبحانی صفحه 7
    در سراسر قرآن سخن از انقطاع وحی به میان نیامده است حتی اشاره ای هم به آن نشده است. تنها این مساله در کتاب های سیره و تفسیر به چشم می خورد و سیره نویسان و مفسران در انگیزه انقطاع و مقدار آن، آنچنان اختلاف دارند که هرگز نمی توان به یکی از آنها اعتماد کرد، با این حال، بعضی از غرض ورزان، این افسانه را مسلم گرفته آن را با «وحی نفسی» تفسیر کرده اند. اینک ما این موضوع را به صورت علمی مورد بحث قرار می دهیم
  • یعقوب جعفری صفحه 13
    همانا شما را آفریدیم، آنگاه به شما شکل دادیم، آنگاه به فرشتگان گفتیم به آدم سجده کنید پس سجده کردند جز ابلیس که از سجده کنندگان نبود* گفت: چه چیزی تو را بازداشت از اینکه سجده نکنی هنگامی که تو را فرمان دادم؟ گفت: من از او بهترم؛ مرا از آتش آفریدی و او را از خاک آفریدی* گفت: پس، از آنجا فرود آی، تو را نرسد که در آن تکبر ورزی، پس بیرون آی که تو از خواران هستی* گفت: مرا تا روزی که مبعوث می شوند مهلت بده* گفت: تو از مهلت داده شدگانی* گفت: پس به سبب آنکه مرا هلاک کردی، بر سر راه راست تو بر کمین آنها می نشینم* سپس از پیش رو و پشت سر و راست و چپشان سراغشان می روم و بسیاری از آنان را از سپاسگزاران نیابی* گفت: نکوهیده و خوار از آنجا بیرون شو، هرکس از آنها از تو پیروی کند، البته جهنم را ازهمه شما پر خواهم کرد.
  • فرج الله فرج اللهی صفحه 19
    در شماره گذشته خواندیم که حضرت موسی 7 پس از مخالفت با ستمهای فرعونیان و کشته شدن یک قبطی به دست او، به سوی مدین حرکت کرد و در مدین با دختر حضرت شعیب ازدواج کرد و پس از به پایان رسیدن مدت ده سال، اراده کرد به موطن خود باز گردد. و اینک ادامه بحث.
  • غلامرضا گلی زواره صفحه 28
    درباره نفوذ و حضور مسلمین در جنوب فرانسه کمتر گفته اند و نوشته اند و هنگامی که از تاثیر فرهنگ و تمدن اسلامی در شکوفایی اروپای مسیحی قرون میانه سخن به میان می آید، همه چشم ها به سوی اندلس دوخته می شود. ولی فتح نواحی جنوب فرانسه توسط مسلمانان نیز می تواند جالب باشد و اگر احوال مساعدی دست می داد، امکان داشت اندلس دیگری در این قلمرو به وجود آید. از این رو بی فایده نمی باشد در این باره به نکاتی اشاره گردد.
  • محمود حکیمی صفحه 37
    خالد، سلمان و ویلیام از سوی دانشگاه پژوهش ادیان، از اروپا، عازم کشور هندوستان می شوند تا درباره دو مذهب غیرتوحیدی هندویی و بودایی و تاثیر آموزه های آن دو مذهب بر جامعه تحقیق کنند. سلمان، شیعی مذهب است و آگاهی های بسیار از دیگر فرقه ها و مذاهب اسلامی دارد. خالد که سالها در یکی از مدارس وهابیان تحصیل کرده است، در هنگام بحث با سلمان از اندیشه های ابن تیمیه و محمد بن عبدالوهاب دفاع می کند. ویلیام، مسیحی است و از محتوای دو کتاب عهد عتیق و عهد جدید(تورات و انجیل) دفاع می کند. بحث و جدال آنها که خالی از هرگونه لجاجت و کینه ورزی است، راه را برای رسیدن به حقیقت باز می کند...
  • رادنی ولایس صفحه 43
    مصرف بیش از حد کالاها و خدمات، پدیده ای است که سرمایه سالاری و اصالت دادن به بازار آزاد، برای جوامع غربی به ارمغان آورده است.
    جهانی سازی و شرکت های جهانی شده نیز با کمک تبلیغات تجاری گسترده و یکسان سازی الگوهای مصرفی جوامع سراسر جهان از طریق تلویویزن و مدل سازی های صورت گرفته توسط گردشگران غربی، به این فرهنگ مصرفی دامن زده است. این فرهنگ مصرفی، سلامت فرهنگی، هویت های قومی و سلامت سیاره زمین را به مخاطره انداخته است. تنها راه گریز از مشکلاتی که این فرهنگ بر جوامع انسانی تحمیل کرده، بازگشتن به الگوهای مصرفی منطقه ای و بومی مختص هر منطقه جهان است.
  • جایگاه تبرک در ادیان الهی / یک بحث علمی از آیت الله سبحانی
    صفحه 51
    یکی از موضوعات و شبهاتی که وهابیان، آن را مطرح می کنند، بدعت بودن تبرک است، آنان بی اطلاع از مستندات قرآنی و حدیثی تبرک، آن را محکوم کرده درباره آن تبلیغات به راه می اندازند و ابزاری برای حمله تبلیغاتی بر ضد شیعه قرار می دهند. در این مقاله، موضوع تبرک به صورت علمی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
  • منصور اشرفی، مرتضی اشرفی صفحه 61
    مشکلات ادراری، در ابتدا و انتهای زندگی، گریبانگیر انسان ها می شود اما با این تفاوت که در آغاز زندگی، کودک، والدین و اطرافیان، موضوع را ناخوشایند نمی دانند ولی در انتهای زندگی، مشکلات ادراری، فرد سالمند و اطرافیان وی را دچار رنجش می کند. بی اختیاری ادراری، عارضه ای مزاحم و ناراحت کننده است، و مانند هر عارضه، علل و عواملی دارد، و راه های پیشگیری و درمان نیز برای آن تعریف شده است. در این مقاله، علل و عوامل و راه های درمان آن به ویژه در مورد سالمندان مورد بحث قرار گرفته است