فهرست مطالب

درسهایی از مکتب اسلام - سال پنجاهم شماره 3 (پیاپی 651، خرداد 1389)

ماهنامه درسهایی از مکتب اسلام
سال پنجاهم شماره 3 (پیاپی 651، خرداد 1389)

  • 74 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1389/03/01
  • تعداد عناوین: 11
|
  • آیت الله جعفر سبحانی صفحه 7
  • احمد بهشتی صفحه 16
    هرکسی نمی تواند مبلغ دین باشد. به ویژه دین اسلام که محور بحث ماست. آن هم اسلام به معنای اخص کلمه که تنها اسلام امامت و اسلام ولایت را شامل است و صد البته که مبلغ اسلام به معنای اخص، مبلغ اسلام خاص و عام نیز هست؛ ولی مبلغ اسلام خاص و عام، اگر مخرب اسلام اخص نباشد مبلغ هم نیست. این، مبلغ اسلام امامت و ولایت است که همه مراتب دیگر را تبلیغ می کند.
  • فرج الله فرج اللهی صفحه 34
    در شماره گذشته به اجابت تقاضاهای حضرت موسی 7 از طرف خداوند و دادن اطمینان از سوی آفریننده یکتا به او، و اشاره به یکی از مهم ترین و پرخطرترین روزهای زندگانی آن حضرت و آمادگی کامل موسی برای قیام در راه خدا اشاره شد
  • محمود حکیمی صفحه 44
    خالد، سلمان و ویلیام از سوی مؤسسه پژوهش ادیان در اروپا، به کشور هندوستان می روند تا درباره دو مذهب غیرتوحیدی هندویی و بودایی و تاثیر آموزه های آن دو مذهب بر جامعه تحقیق کنند. سلمان، شیعی مذهب است و آگاهی های بسیار از دیگر فرقه ها و مذاهب اسلامی دارد. خالد که سال ها در یکی از مدارس وهابیان تحصیل کرده است، در هنگام بحث با سلمان از اندیشه های ابن تیمیه و محمد بن عبدالوهاب دفاع می کند. ویلیام، مسیحی است و از محتوای دو کتاب عهد عتیق و عهد جدید (تورات و انجیل) دفاع می کند. یکی از پیروان مکتب خلفا به نام ابوسعید -که به تازگی متوجه تناقض های درونی این مکتب شده است- در یکی از پارک های شهر دهلی به آن ها می پیوندد و برخی عقاید پیروان آن مکتب را مورد نقد قرار می دهد...
  • غلامرضا گلی زواره صفحه 51
    از سال 737م که پای مسلمانان به جنوب فرانسه باز شد، اسلام تاثیر عمیق فرهنگی در این منطقه به جا گذاشت؛ به طوری که سال ها پس از آن، نمادهای فرهنگی اسلام در آن سرزمین به چشم می خورد. در این مقاله این موضوع پی گیری می شود.
  • صفحه 61
    پس از مقاومتی طولانی در مقابل جاه طلبی های گوگل، بالاخره کتابخانه ملی فرانسه در نیمه ماه اوت گذشته اعلام کرد که مذاکرات با این شرکت برای دیجیتالی کردن کتابهایش را آغاز خواهد کرد. رودخانه عظیم فرهنگ «سیال» شده به واسطه مجازی گشتن، به کدام سو رهسپار است؟ چه کسی آن را کنترل می کند؟ اوج گیری قدرتمند کتاب الکترونیکی -eBook- باعث شک عده ای درباره سراب کتابخانه جهانی و اضمحلال فضای دموکراتیک در عظمت بی انتهای امر تجاری شده است.
  • صفحه 67
    هنگامی که «فرانسوا میتران» در سال 1981م زمام امور فرانسه را بر عهده گرفت، از مصر تقاضا شد تا جسد مومیایی شده فرعون برای برخی آزمایشها و تحقیقات، از مصر به فرانسه منتقل شود.
    هنگامی که هواپیمای حامل بزرگترین طاغوت تاریخ در فرانسه به زمین نشست، بسیاری از مسئولین کشور فرانسه و از جمله رئیس دولت و وزرایش در فرودگاه حاضر شده و از جسد طاغوت استقبال کردند. پس از اتمام مراسم، جسد فرعون به مکانی با شرایط خاص در مرکز آثار فرانسه انتقال داده شد تا بزرگترین دانشمندان باستان شناس به همراه بهترین جراحان و کالبدشکافان فرانسه، آزمایشات خود را بر روی این جسد و کشف اسرار متعلق به آن را شروع کنند.
    رئیس این گروه تحقیق و ترمیم جسد، یکی از بزرگترین دانشمندان فرانسه به نام پروفسور «موریس بوکای» بود که برخلاف سایرین که قصد ترمیم جسد داشتند
  • منصور اشرفی، مرتضی اشرفی صفحه 70