فهرست مطالب

درسهایی از مکتب اسلام - سال پنجاهم شماره 10 (پیاپی 658، دی 1389)

ماهنامه درسهایی از مکتب اسلام
سال پنجاهم شماره 10 (پیاپی 658، دی 1389)

  • 75 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1389/10/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهدی پیشوایی صفحه 5
    این لطیفه -که در پی می آید- اوائل مهرماه گذشته در نیویورک روی خروجی یکی از سایت های اینترنتی قرار گرفت و در فاصله ای کمتر از 36 ساعت به پربیننده ترین مطلب با میلیون ها مراجعه کننده تبدیل شد. شمار فراوانی از چند میلیون کاربر آمریکایی که این لطیفه را مشاهده کرده اند، در بخش نظر کاربران -COMMENT- از آن با عناوینی نظیر «بهترین»، «گویاترین» و «لطیفه ای برگرفته از یک واقعیت تلخ» یاد کرده اند...
  • آیت الله جعفر سبحانی صفحه 8
    در شماره گذشته سابقه تشیع در عصر نبوی و دلایل پیدایش آن را با استناد به منابع تاریخی بررسی کردیم. از طرف برخی مخالفان شیعه -به عمد یا از روی ناآگاهی- فرضیه ها و دیدگاه هایی درباره منشا پیدایش تشیع مطرح شده است که کاملا بی اساس است. هرچند دانشمندان شیعه بارها پاسخ آن ها را داده اند؛ اما چون هنوز هم برخی، آن را تکرار می کنند، در این شماره دو فرضیه از این قبیل را مطرح کرده و مورد نقد و بررسی قرار می دهیم.
  • یعقوب جعفری صفحه 16
  • محمود حکیمی صفحه 32
    خالد، سلمان و ویلیام از سوی مؤسسه پژوهش ادیان در اروپا، ماموریت می یابند که به کشور هندوستان سفر کنند و درباره دو آیین هندویی و بودایی به تحقیق و پژوهش بپردازند. سلمان، شیعه اثناعشری، خالد از پیروان فرقه وهابیت و ویلیام، مسیحی است. آنان در شهر دهلی در هتلی اقامت می کنند و ضمن پژوهش درباره هندوئیسم و بودیسم هرگاه فرصت می کنند به گفت و گو می نشینند و هر کس از دین خود و آموزه های آن دفاع می کند.
    سلمان با دوستی به نام راشینا نیز آشنا می شود که پس از تحقیق، به حقانیت مذهب تشیع پی برده و آن را به عنوان دین و آیین خویش پذیرفته است. راشینا نام علی را بر خود نهاده و تصمیم گرفته است که پس از آگاهی بیشتر از مکتب اهل بیت، به تبلیغ آن در هندوستان بپردازد.
  • غلامرضا گلی زواره صفحه 39
    نفوذ اسلام در ایتالیا در واقع با فتح جزیره سیسیل (صقلیه) آغاز شد. هرچند مسلمانان، نخستین بار در سال 22 هجری و دومین بار در سال 48 هجری از راه دریا به این جزیره حمله کردند؛ اما در واقع فتح آن در سال 290 هجری صورت گرفت. از آن روز حضور مسلمانان در این سرزمین با فراز و نشیب ها روبه رو بوده است که در این مقاله با آن ها آشنا می شویم.
  • صفحه 47
    با افزایش حجم مطالبی که طی هفته های گذشته در ارتباط با تهدید نظامی علیه ایران در رسانه های غربی انتشار یافته است، صاحب نظران مختلف با دیدگاه و نظرات متفاوت، تقریبآ به اتفاق، نسبت به عواقب شوم و غیر قابل پیش بینی چنین اقدام جنون آسایی هشدار داده و از جنبه های مختلف به کند و کاو این موضوع پرداخته اند. مقاله زیر از چشم اندازی وسیع تر، طرح های تدوین شده توسط پنتاگون را برای به راه انداختن «جنگ طولانی» در تمام نقاط حساس جهان با کمک اتحاد سه گانه آمریکا-ناتو-اسرائیل و همراهی اعوان و انصار آنان مورد توجه قرار داده است. بنا به نظر نویسنده، اقدام نظامی احتمالی علیه ایران هیچ معنایی جز جرقه زدن آتش جنگ جهانی سوم نخواهد داشت. جنگی که استفاده از جنگ افزارهای پیشرفته و ناشناس از جمله سلاح های هسته ای و درنتیجه تخریب و کشتار انبوه انسان ها و پیامدهای زیست محیطی ویرانگر، عمده ترین مشخصه آن به شمار می رود.
  • حمیدرضا برقعی صفحه 60
  • فریبا موید نیا صفحه 61
    یکی از بزرگ ترین نعمت هایی که خداوند به انسان ارزانی داشته است، نعمت زبان و توانایی تکلم است. تا آن جا که خداوند خود در آیه چهارم سوره «الرحمن»، تعلیم نطق و بیان به انسان را به عنوان یک نعمت مهم، پس از مقام آفرینش وی به او یادآوری می کند و در آیات هشتم و نهم سوره مبارکه بلد می فرماید: «الم نجعل له عینین*و لسانآ و شفتین»: آیا به او دو چشم ندادیم؟ و زبانی و دو لب؟ و جالب تر آن که از میان معجزات انبیا، معجزه پیامبر اسلام -قرآن- که با عظمت ترین معجزه هاست، خود از سنخ کلام است و خود قرآن عظیم الشان، کلام خویش را به زیبایی، «بیان» معرفی می کند و می فرماید: «هذا بیان للناس...» و تاثیر این بیان آسمانی و خارق العاده تا بدانجا بوده است که کفار با شنیدن
  • منصور اشرفی، مرتضی اشرفی صفحه 66
    دانستنی های سودمند در مورد سوختگی و مسائل مربوط به آن که هیچ کس بی نیاز از دانستن آن ها نیست. خواندن این مقاله را به دوستانتان نیز توصیه کنید.