فهرست مطالب

درسهایی از مکتب اسلام - سال پنجاه و یکم شماره 6 (پیاپی 667، شهریور 1390)

ماهنامه درسهایی از مکتب اسلام
سال پنجاه و یکم شماره 6 (پیاپی 667، شهریور 1390)

  • 74 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1390/06/13
  • تعداد عناوین: 10
|
  • آیت الله جعفر سبحانی صفحه 8
    در شماره پیشین، پیرامون تقیه مسلمانان از کافر، بحث شده اکنون نظر فقی هان اسلام را درباره تقیه مسلمان از مسلمان دیگر مورد بررسی قرار می دهیم تا روشن شود که ادله تقیه در هر دو مورد، حاکم است.
  • غلامرضا گلی زواره صفحه 24
    در شماره های گذشته، مروری بر تاریخ نفوذ اسلام در سرزمین بحرین داشتیم و نگاهی به وضع این سرزمین در عصر خلفای نخستین افکندیم و با شخصیت های شیعی بحرینی آشنا شدیم. اینک در این شماره با چند حرکت و آشوب بزرگ تاریخی در این سرزمین مانند ماجرای مرتدین پس از رحلت پیامبر اعظم 9، خیزش خوارج و شورش زنگیان آشنا می شویم.
  • فرج الله فرج اللهی صفحه 32
    در شماره گذشته(مرداد 1390) به ویژگی های پنج گانه اعطائی خداوند به سلیمان نبی اشاره کردیم و اینک دو ویژگی شخصی و حکومتی آن حضرت:
  • علیرضا سبحانی صفحه 42
    پس از رحلت رسول خدا 9 شرایط برای نشر احادیث پیامبر گرامی 9 فراهم نگشت، بلکه موانعی پدید آمد که امت اسلامی را از نقل و گردآوری «حدیث» و سیره پیامبر محروم ساخت؛ در حالی که بخش عظیمی از معارف و احکام در سنت رسول خدا نهفته بود و سخنان وی بخشی از وحی الهی را تشکیل می داد و نه تنها به سان قرآن، نافذ و معتبر است و منبع شناخت دین به حساب می آید بلکه فهم بخشی از آیات قرآن در گرو آگاهی از سنن رسول خدا و سخنان وی می باشد و برای همین قرآن مجید می فرماید.
  • فریبا مویدنیا صفحه 52
    حتمآ برای شما هم اتفاق افتاده که با دیدن و ملاقات فردی غمگین و افسرده شده، احساس غمگینی و افسردگی را تجربه کرده و به معنای واقعی با مثل معروف «افسرده دل؛ افسرده کند انجمنی را» همصدا شوید. احتمالا تجربه احساس شعف و شادی و آرامش را هم در پایان یک روز سخت کاری، با رفتن به طبیعت و یا همنشینی با یک دوست عزیز و مهربان و برتر از آن، با دعا و نیایشی خالصانه با معبود، داشته اید و از چرایی و چگونگی این تحولات خلقی و عاطفی روانی خود متعجب گشته اید. اگر چنین بوده است، پس این نوشتار را حتمآ مطالعه فرمایید.
  • زینب مزروعی فراهانی صفحه 58
    امیرالمؤمنین علی 7 شیفته بی قرار حق می زیست درحالی که دنیا در نظرش بی ارزش تر از آب بینی بز و بی مقدارتر از کفش کهنه وصله دار بود؛ اما در دوران کوتاه زمام داریش با پیروی از تعالیم الهی، حکومت اسلامی را برپا کرد و در برابر هرگونه فساد و تبعیض، نابسامانی و انجام کارهای ناشایست ایستاد و بدون کمترین مصلحت جویی و تسامح ورزی، با قاطعیت تمام، بی امان مبارزه کرد. در حکومت علوی، مبارزه با فساد در همه ابعاد امور سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی جاری بود به طوری که تا به امروز همگان را به تعجب و تحسین واداشته است. در حقیقت امام علی 7 قدرت را برای حکومت نمی خواست، بلکه خواهان حکومت برای برقراری عدالت بود. در این مقاله، این موضوع، مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
  • منصور اشرفی، مرتضی اشرفی صفحه 69
    در این مقاله، بحثی علمی و همه جانبه درباره اختلال شخصیت بیمارگونه قماربازان مطرح می شود و با استناد به یافته های پزشکی، و مطالعات علمی، هم ریشه ها و عوامل این اختلال توضیح داده شده، هم عوارض آن، و هم راه درمان آن.