فهرست مطالب

رسانه - سال بیست و هشتم شماره 1 (پیاپی 106، بهار 1396)

فصلنامه رسانه
سال بیست و هشتم شماره 1 (پیاپی 106، بهار 1396)

  • 200 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1396/04/05
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مهدخت بروجردی علوی، الهام سادات حسینی صفحه 5
    با پیدایش و گسترش رسانه های جدید، ذهن بسیاری از پژوهشگران و متخصصان علوم دینی و شماری از متفکران حوزه علوم اجتماعی و ارتباطات، به این نکته معطوف شده است که نسبت میان دین و رسانه چیست؟ نحوه تعامل و پیوند این دو با هم چگونه است؟ در این راستا این تحقیق در پی پاسخ به این سوال است که چگونه می توان در عرصه رسانه، اخلاق و ارزش های دینی را رعایت کرد و صادقانه به نشر و تبلیغ دین پرداخت. از این رو تحقیق پیش رو با هدف شناسایی نقاط اشتراک و افتراق دیدگاه دو گروه علمی و اجرایی دین و رسانه به ارزیابی نظرات استادان ارتباطات و کارشناسان مذهبی سیمای جمهوری اسلامی ایران در خصوص چگونگی حضور دین در رسانه ملی و ویژگی های یک برنامه دینی تلویزیونی مطلوب می پردازد. در این تحقیق نظریات دین و رسانه، تحقیقات پیشین و ادبیات تحقیق مبنای نظری ساخت گویه های تحقیق قرار گرفتند. تحقیق حاضر به روش کیو و با ارائه پرسشنامه ای 68 گویه ای به 30 پاسخگو شامل 15 استاد ارتباطات و 15 کارشناس عالی مذهبی تلویزیون انجام شد. از نتایج این تحقیق می توان به اشتراک نظر بالای هر دو گروه به ضرورت وجود مشاور مذهبی و یک برنامه ریزی نظام مند برای ساخت برنامه های دینی اشاره کرد. از سوی دیگر بر اساس داده های به دست آمده یکی از مهم ترین حوزه های مورد اختلاف پاسخگویان حوزه چگونگی حضور است. هر دو گروه روحانیان و استادان در خصوص اینکه تلویزیون می تواند وسیله ای مناسب برای تبلیغ دین باشد اتفاق نظر دارند اما آنچه در اینجا این دو گروه بر سر آن با هم اختلاف دارند در مورد تبلیغ دین از طریق تلویزیون ایدئولوژیک و توسط کارشناسان و مبلغانی است که از چهره های سیاسی و شناخته شده هستند. الگوی مطلوب برنامه های دینی تلویزیون در این تحقیق در چهار حوزه چگونگی حضور دین در رسانه تلویزیون ایران، حوزه محتوا، حوزه ارائه، و حوزه اجرا به صورت جداگانه ارائه می شود.
    کلیدواژگان: دین، تلویزیون، برنامه دینی
  • فرزانه بازیار صفحه 27
    جهان امروزه جهان تکثرها است که به مدد رسانه ها روز به روز کوچک تر و در عین حال قابل دسترس تر می شود. امروزه هیچ کشور یا ملتی را نمی توان یافت که ادعای خالص بودن نژادی یا قومی داشته باشند. این تنوع های قومی به یمن مهاجرت، ازدواج و... در این جهان پهناور رو به تزاید است. این در حالی است که کشور ما ایران از دیرباز از چنین تنوع فرهنگی برخوردار بوده است و قرن ها قومیت های مختلف در صلح و آرامش در کنار یکدیگر زندگی می کرده اند. این مقاله تلاشی است در جهت بررسی رویکرد تنوع های زبانی( با تاکید بر زبان های قومی ایران) در رسانه های برخط. به عبارت دیگر در این تحقیق تلاش می شود تا زبان نوشتاری رسانه های خبری (سایت های خبری و خبرگزاری ها) دارای مجوز از معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بررسی شود و تعداد زبان های قومی آنان مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.
    در روند این تحقیق از روش اسنادی که همان ارجاع به سایت ها و خبرگزاری ها و مدارک آنان و... خواهد بود، استفاده شده است. جامعه آماری این تحقیق 33 خبرگزاری و 77 سایت خبری فعال است. پژوهش با تاکید بر دو زبان قومی کردی و آذری صورت گرفته است. اگرچه نیم نگاهی هم به دو زبان بین المللی انگلیسی و عربی نیز شده است.
    کلیدواژگان: رسانه های بر خط، خبرگزاری، سایت خبری، زبان قومی، زبان بین المللی
  • زهرا ماهر، زهرا سادات کشاورز صفحه 43
    قدمت رابطه رسانه و دین، از زمان صنعت چاپ است و از آن زمان ایجاد ارتباطی صحیح و موثر بین دین و وسایل ارتباط جمعی، تنظیم کارکردها و ارائه راهکارهایی که به برقراری موثر این ارتباط کمک کند، مورد توجه هر دو قرار گرفته است.
    هدف مقاله حاضر، بررسی رابطه میان دین و رسانه های مدرن با استفاده از رویکرد تاریخی جامعه شناختی و فلسفی در قالب روش کتابخانه ای است. آیا رسانه ها صرفا ماهیتی ابزاری دارند و وسیله ای برای دین زدایی از جامعه اند و یا وسایلی خنثی هستند که می توانند در خدمت دین قرار گیرند؟
    از لحاظ نظری، با طیفی از نظریات که از یک سوی به ” جبرگرایی فناوریک“ و از سوی دیگر به ” ابزارگرایی“ منتهی می شود، مواجه می شویم. با توجه به اینکه رسانه ملی تلاش می کند تا به کارکردهای مورد انتظار رسانه های مدرن در چارچوب فضائل اخلاقی و توصیه های دینی عمل کند، به این مسئله می پردازیم که چگونه می توان امور دینی را در گستره وسیع مخاطبان رسانه های عمومی ترویج و تبلیغ کرد، تا مخاطبی که فرضا داوطلب دریافت آن پیام نیست، تحت پوشش قرار گرفته و به مخاطبی فعال تبدیل شود.
    نتایج نشان می دهد پخش ”مستقیم“ مناسک دینی از رسانه بیش از اینکه آثار مثبت داشته باشد دارای آثار منفی است. اما تبدیل محتواهای دینی به ”برنامه های رسانه ای“ در قالب پخش نمایشی به شکلی هنرمندانه می تواند آثار دوجانبه و مثبتی داشته باشد. به این شکل که برای معتقدان به دین نوعی شور و آگاهی مذهبی را موجب شده و برای کسانی که به دنبال مسائل مذهبی نیستند، حداقل به عنوان برنامه ای سرگرم کننده و جالب عمل کند.
    کلیدواژگان: دین، رسانه، رویکرد ابزارگرایانه، رویکرد ذات گرایانه، مناسک رسانه ای دینی، پخش مستقیم مناسک دینی، پخش نمایشی
  • محمدجواد محسن زاده صفحه 63

    ارتباطات گرافیکی با تکیه بر درک بالاتر داده های فراهم آمده به کاربران کمک می کند تا میزان بهره وری در دریافت و ارزیابی اطلاعات را افزایش دهند و نقش موثری را در روابط عمومی ایفا کنند.
    مقاله پژوهشی حاضر با هدف بررسی و شناخت نقش ارتباطات گرافیکی در انتقال پیام و جذب آن توسط مخاطبان روابط عمومی فرمانداری شهرستان بهارستان انجام شده است. روش تحقیق به صورت توصیفی و پیمایشی است. جامعه آماری شامل 256 نفر از کارمندان فرمانداری شهرستان بهارستان، اعضای شورای هماهنگی روابط عمومی های اداره های شهرستان بهارستان و ارباب رجوع مراجعه کننده به فرمانداری بوده است.
    با توجه به جدول مورگان نمونه آماری، 154 نفر هستند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند و به وسیله پرسشنامه 21 گویه ای مورد سنجش قرار گرفتند. ضریب آلفای کرنباخ برای پرسشنامه برابر با 843/0 بوده است. داده ها به وسیله نرم افزار SPSS مورد بررسی قرار گرفتند. یافته های مقاله نشان می دهد مقدار آمار خی دو برای سوالات این تحقیق در سطح (05/0<p) معنادار بوده و طرح های گرافیکی در ترغیب مخاطبان روابط عمومی، در تشویق مخاطبان روابط عمومی و در اقناع پیام های روابط عمومی به طور معناداری تاثیرگذار بوده است.

    کلیدواژگان: ارتباطات گرافیکی (تصویری)، مخاطبان، روابط عمومی
  • میترا حبیبی، فائزه بهنامی فرد صفحه 81
    گروه سنی نوجوان (Adolescents) بخش مهمی از جمعیت کشورهای جوان را تشکیل می دهند که نحوه گذران اوقات فراغت آنها اهمیت زیادی در شکل گیری هویت فردی و جمعی ، و نزدیک ترین پیوند را با زندگی معنوی و فرهنگی شان دارد. زیرا آنها تمایل زیادی به تکیه بر روابط اجتماعی، و تعامل و گذران وقت با دوستان و همسالانشان در ساعات فراغت خود دارند تا بتوانند بیشتر درباره نقش و ارزششان در جامعه بیاموزند. بدین ترتیب طبق مطالعات مختلف، عرصه عمومی و فضاهای شهری از مناسب ترین بسترهای جامعه جهت تامین این نیاز آنها تلقی می شوند. اما متاسفانه امروزه شاهد سپری شدن بخش قابل توجهی از ساعات روزمره و اوقات فراغت این گروه سنی در خانه، و به منظور استفاده از اینترنت و فعالیت در فضای مجازی هستیم. لذا در پژوهش حاضر تلاش شده است تا ضمن در نظرگرفتن تاثیر عوامل شناخته شده در این گرایش نوجوانان، به بررسی تاثیر احتمالی میزان رضایت مندی نوجوانان از وضعیت کمی و کیفی فضاهای شهری نیز بر این مسئله پرداخته شود.
    پژوهش حاضر از نوع کاربردی و کمی است که به منظور انجام آن، 250 نفر از نوجوانان 12 تا 19 ساله کرجی به روش طبقه بندی متناسب و تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بوده و تحلیل داده ها با آمار توصیفی و استنباطی (پیرسون، t مستقل، تحلیل عاملی و رگرسیون چندمتغیره) صورت گرفته است. یافته ها نشان می دهد از بین عوامل فردی و خانوادگی، تنها متغیر جنسیت با میزان حضور نوجوانان در شبکه های اجتماعی مجازی رابطه معناداری ندارد. جذابیت های شبکه های اجتماعی مجازی، و میزان رضایت مندی نوجوانان از فضاهای شهری نیز در مجموع 41درصد از تغییرات متغیر وابسته را تبیین می کنند که در صورت ثابت بودن سایر متغیرها، بیشترین ضریب تاثیر را ” امکان تقویت و توسعه تعاملات اجتماعی“ (436/0) در متغیر وابسته داشته، و میزان رضایت مندی از وضعیت کمی و کیفی فضاهای شهری نیز هریک به ترتیب با ضرایب 161/0- و 103/0- بر میزان سپری شدن اوقات فراغت نوجوانان در شبکه های اجتماعی مجازی تاثیرگذارند.
    کلیدواژگان: اوقات فراغت، فضای مجازی، شبکه های اجتماعی مجازی، فضای شهری، رضایت مندی از فضاهای شهری، نوجوانان
  • آذر قلی زاده، عباس زمانی صفحه 103
    هدف پژوهش حاضر مطالعه کیفی چالش های شبکه های اجتماعی تلفن همراه در زندگی کاربران بوده است. روش پژوهش کیفی و تکنیک پژوهش، مصاحبه نیمه ساختار یافته بود. بر این اساس با 20 نفر از کاربران حرفه ای دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) که از شبکه های اجتماعی تلفن همراه به طور مداوم استفاده می کردند به صورت حضوری مصاحبه شد. نمونه گیری از نوع هدفمند و معیار نمونه گیری، اشباع نظری بود. برای تحلیل اطلاعات از روش هفت مرحله ای کلایزی استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که سه مفهوم اصلی: ” نقض حریم خصوصی افراد“، ” کاهش اعتماد در روابط اجتماعی“ و ” استفاده از هویت جعلی“ مهم ترین تاثیرات مخرب این شبکه ها در زندگی کاربران بوده است. آگاهی از این چالش ها و تهدیدها ضمن کاهش آسیب های اجتماعی، امکان استفاده بهینه از فناوری های نوین را فراهم و مسیر برنامه ریزی و سیاست گذاری فرهنگی کشور را برای متولیان امر هموارتر می کند.
    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی، شبکه های مجازی، رسانه های اجتماعی، نرم افزارهای اجتماعی، تلفن همراه
  • سید علیرضا افشانی، سید محمد موسوی ندوشن صفحه 121
    هویت ملی در هر جامعه ای به ابعاد سازنده و وضعیت آن بستگی دارد. یکی از ابزارهای موثر بر هویت ملی هر جامعه ای، رسانه ها هستند. رسانه ها می توانند بر هویت هر فرد تاثیر بگذارند و هویت فردی و به تبع آن، هویت جمعی را تغییر دهند و هویت جدیدی ایجاد کنند. بنابراین پژوهش حاضر با هدف شناسایی رابطه بین استفاده از رسانه ها و هویت ملی جوانان انجام شده و در بخش مبانی نظری پژوهش، از نظریه استفاده و رضایت مندی، نظریه خشنودی و نظریه کاشت استفاده شده است.
    این پژوهش با استفاده از روش پیمایشی، بر روی 383 نفر از جوانان 15 تا 29 ساله شهر یزد انجام گرفته است. برای بررسی دقیق تر، رسانه ها در این تحقیق به دو بخش رسانه های جمعی و رسانه های اجتماعی تقسیم شده اند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش، پرسشنامه بود. اعتبار ابزار به صورت محتوایی محرز شده و برای سنجش پایایی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است. داده ها به کمک نرم افزار SPSS در دو سطح توصیفی و استنباطی مورد تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج حاصل از تحلیل داده ها نشان داده است که پاسخگویان، رسانه های اجتماعی را بیشتر از رسانه های جمعی استفاده می کنند و در این میان، بیشترین استفاده از شبکه اجتماعی مجازی تلگرام بوده است. همبستگی منفی و معنی داری بین میزان استفاده از رسانه های اجتماعی با هویت دینی و فرهنگی جوانان مشاهده شد، در حالی که رابطه بین میزان استفاده از رسانه های جمعی با هویت دینی و فرهنگی، معنی دار نبوده است. رابطه بعد اجتماعی هویت ملی با میزان استفاده از رسانه های جمعی و رسانه های اجتماعی نیز معنی دار نبود. نتیجه آزمون فرضیه اصلی پژوهش نشان داد رابطه معنی داری بین میزان استفاده از رسانه های جمعی و هویت ملی وجود ندارد ولی رابطه منفی و معنی داری بین میزان استفاده از رسانه های اجتماعی و هویت ملی جوانان شهر یزد وجود دارد.
    کلیدواژگان: رسانه ها، هویت ملی، هویت دینی، هویت اجتماعی، هویت فرهنگی، جوانان
  • شیرین الادینی، میترا پورقبادی، هما خراسانی صفحه 169
|
  • Mahdokht Boroujerdi Alavi, Elham Sadat Hosseini Page 5
    With the advent and development of new media, numerous religious sciences researchers and experts as well as social sciences and communication thinkers focused on what the relationship between religion and media is and how these two interact and interconnect with each other. For that reason, this paper is looking for a response to the question as to how ethics and religious values can be observed in the media and religion propagated candidly. This study scrutinizes the attitudes of communication professors and religious experts of the Islamic Republic of Iran Broadcasting (IRIB) on the mechanism of the presence of religion in the IRIB and characteristics of a desirable religious television program with the aim of identifying the points of difference and similarity of the viewpoints of these two groups. Theories on religion and media, previous research works and literature review have served as the basis for making the research statements. This research has been conducted by using Q methodology and presenting a 68- statement questionnaire to 30 respondents including 15 communication professors and senior TV religious experts. The findings of this research indicate a high similarity of views between the two groups on the presence of religious advisors and an organized planning for making religious programs. On the other hand, according to the findings, one of the most important fields of dispute between the respondents is the mechanism of presence. Both groups of the clergy and professors share the identical views that television can be a suitable means for propagating religion. However, what these two groups differ on is propagation of religion through ideological TV and by experts and missionaries who are from among famous political figures. The desirable model for TV religious programs will be presented separately in the four fields of mechanism of presence of religion in the Iranian TV, and the content, presentation and execution fields.
    Keywords: Religion, Television, Religious Program
  • Farzaneh Bazyar Page 27
    The world today is the world of pluralism which is becoming smaller and smaller and at the same time more accessible every day. Today no country or nation can be found that claims to be pure in terms of race and ethnicity. These ethnical diversities are increasing thanks to immigration, marriage, and… This is while our country has enjoyed this cultural diversity since long time ago and various ethnicities have lived here beside one another in peace and calm for centuries. This paper intends to review the language diversities (with emphasis on ethnical languages in Iran) in the online media. In other words, this study intends to review and assess the written language of news media (news sites and news agencies) which have permits from the Press Department of the Culture and Islamic Guidance Ministry and the number of their ethnic languages. This study has used desk research, i.e. referring to sites and news agencies and their documents. The statistical population includes 33 news agencies and 77 active news sites. The research has emphasized on the two ethnic languages of Kurdish and Azari while taking a short glance at the two international languages of English and Arabic as well.
    Keywords: Online Media, News Agency, News Site, Ethnic Language, International Language
  • Zahra Maher, Zahra Sadat Keshavarz Page 43
    The history of relationships between the media and religion dates back to the advent of printing industry. Since then setting an appropriate and influential relationship between religion and mass media as well as organizing functions, and also offering mechanisms to help effective establishment of these relationships have been under consideration. The purpose of this study is to examine the relationship between religion and modern media, and to find reasonable answers to the questions whether media are instrumental in nature and are used to remove religion from the society or they are neutral tools that could assist in promotion of religion. Philosophical, sociological and historical approaches within the framework of desk research were utilized to answer these questions. Applying each of these approaches, we are faced with a spectrum of opinions leading to the two extremes of ‘technological determinism’ and ‘instrumentalism’. Moreover, considering the attempts made by the Islamic Republic of Iran Broadcasting (IRIB) to apply the expected functions of modern media within the framework of religious instructions and moral virtues, this paper deals with how it is possible to propagate and advertise religious affairs in the vast realm of public media’s audiences in order to encourage people not interested in these types of programs and turn them into active audiences. For this, after enumerating characteristics of ‘religious media’ based on experimental evidence, a model of media rites is introduced for Iran and other parts of the world. Then, some form of this model will be studied in the Iranian society. Finally, the necessity of planning based on this model will be specified. Results show that “live” broadcast of religious rituals on IRIB before having positive impacts has negative impacts. Nonetheless, turning religious contents into “media programs” within a showpiece in an artistic form could have dual and positive effects. That is to say that for believers in religion it could offer some religious awareness and passion and for those who are not interested in religious issues it could act as an entertaining and interesting program.
    Keywords: Religion, Media, Instrumentalist Approach, Essentialist Approach, Media Religious Rites
  • Mohammad Javad Mohsenzadeh Page 63

    Relying on a higher understanding of the provided data, graphic communication helps users to enhance their efficiency in utilization and evaluation of information and plays an effective role in public relations. This study intends to examine and identify the role of graphic communication in message transfer and its absorption by audiences of public relations of the Governor’s Office of BaharestanCity. Descriptive-survey method has been applied in this study. Statistical population includes 256 employees of the Baharestan City governor’s office, members of the Coordination Council of the Public Relations of Baharestan City organizations and the governor’s office clients. According to Morgan Table, statistical sample of the study includes 154 people selected by using stratified random sampling method and evaluated by a 21-item questionnaire. Cronbach's alpha for the questionnaire has been 0.843. The collected data has been analyzed by SPSS software. The findings of the study indicate that chi square values for both research questions have been at significance level (p

    Keywords: Graphical Communication, Audiences, Public Relations
  • Mitra Habibi, Faezeh Behnamifard Page 81
    Adolescents comprise a significant part of young countries’ population and their leisure time activities have a great impact on the formation of individual and collective identities and the closest ties with their spiritual and cultural life. This is because they tend to rely on social relationships and interact and spend time with their friends and peers in their leisure hours so that they can learn more about their roles and values in the society. Thus, according to variousstudies, the public sphere and urban spaces are considered among the most appropriate places in the community to meet their needs. But unfortunately, today we witness how they spend a considerable part of their daily lives and leisure time at home to surf the Internet and are active in the cyberspace. Therefore, this study intends to review the possible impact of adolescent's satisfaction with the quantitative and qualitative situation of urban spaces while considering the impact of known factors in the youth’s tendency. This is an applied and quantitative research and in order to conduct it 250 Karaji adolescents of 12 to 19 years of age were selected based on stratified random sampling method. The data has been collected using questionnaire and has been analyzed by the descriptive and inferential statistics (Pearson, T-test, factor analysis and multiple regression). The findings suggest that among individual and family factors, only gender had no significant relationship with the presence of adolescents in virtual social networks. The attractions of virtual social networks and adolescents’ satisfaction with the urban spaces on the whole account for 41% of the alterations in dependent variable, which in case other variables are constant, the highest impact on the dependent variable belongs to "the possibility of consolidation and development of social interactions," (0.436), and the satisfaction with the quantitative and qualitative situation of urban spaces each has the impact of -0.161 and 0.103 on their leisure time spent in the virtual social networks.
    Keywords: Leisure Time, Cyber Space, Virtual Social Networks, Urban Space, Satisfaction with Urban Spaces, Adolescents
  • Azargholizadeh, Abbas Zamani Page 103
    This research is aimed at conducting qualitative study of challenges posed by cellphone social networks on the lives of their users. The study has used qualitative research method and semistructured interview. For this purpose, 20 professional users at Islamic Azad University of Esfahan (Khorasgan) were selected based on purposeful theoretical saturation sampling and interviewed in person. The data were analyzed by applying the 7-step Colaizzi method. The research findings have shown that the main three concepts of ‘individual privacy rights intrusion’, ‘decline in social relations confidence’ and ‘using false identity’ have been the most destructive impacts of these networks on the users’ lives. Being aware of these threats and challenges, while decreasing social harms, provides the possibility of optimal use of new technologies and helps pave the way for cultural planning and policy making and those in charge to make a balance for the cultural development of the country with greater attention.
    Keywords: Social Networks, Virtual Networks, Social Media, Social Apps, Cell Phone
  • Seyed Alireza Afshani, Seyed Mohammad Mousavi Nadoshan Page 121
    National identity in every society depends on its constructive dimensions and its status. One of the factors effective on the national identity of each society is the media. The media can affect the personality of each individual and change individual identity and consequently the collectiveidentity and create a new identity. This study has been conducted with the aim of identifying the relationship between the media usage and national identity of the youth and to this end has utilized the ‘use and gratification’ and ‘cultivation’ theories in the theoretical section of the research. Using survey method, the study has conducted research on 383 youths of 15 to 29 years of age in Yazd city. For a more precise examination, the media have been divided into two kinds of mass media ad social media. Questionnaires have been used as data collecting instruments of the research. The validity of the data collection means was conclusive and Cronbach's Coefficient Alpha was used to assess its reliability. The data was analyzed using SPSS software at descriptive and inferential levels. The findings of data analysis have shown that the respondents use social media more than the mass media and telegram was the most used among the virtual social networks. A negative and significant correlation was witnessed between the usage of social media and religious and cultural identity of the youth while the relationship between the usage of the mass media and religious and cultural identity was not significant. Also, the relationship between social dimension of national identity and the extent of mass media usage and social media was not significant. The results of testing the main hypothesis of the research indicate that there is no significant relationship between the extent of mass media usage and national identity but a negative and significant relationship between the extent of social media usage and national identity of the Yazd city youths.
    Keywords: Media, National identity, Religious identity, Social identity, Cultural identity, Youth
  • Page 137
    Resistance Economy is an expression cited in 2010 for the first time by the IRI Supreme Leader in a meeting with entrepreneurs. Ayatollah Ali Khamenei reaffirmed the idea of “Resistance Economy” on numerous successive occasions. Resistance Economy in fact portrays an economy which has the capability of resisting different shocks. Such an economy must be vulnerable before different situations and have the ability to go through crises. Resistance Economy is a way to get out of this situation. In other words, it is meant to popularize the economy and delegate the economic affairs to the people. In order to accomplish this task long term perspectives on economic policies are required and the economic infrastructures must be devised in a way to strengthen the general outlines of the economy in hard times. Here, the media by adopting their own special policies can greatly help prepare the ground for realization of the Resistance Economy in the society. This would be possible only through launching media discourse. In line with this policy, a specialized forum under the theme “Role of the Media in Resistance Economy Discourse” was held on January 23, 2017. The session was organized by the Media Studies and Research Bureau and attended by university professors, media activists, journalists and other people interested in the mass media.