فهرست مطالب

تازه های علوم شناختی - سال هفدهم شماره 4 (پیاپی 68، زمستان 1394)

فصلنامه تازه های علوم شناختی
سال هفدهم شماره 4 (پیاپی 68، زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • خدیجه صالحی اقدم، محمد علی نظری، وحید عظیمی راد صفحه 1
    هدف
    پیشرفت های اخیر در علوم اعصاب نشان داده اند که افراد می توانند از طریق آموزش شناختی مغز شان را جهت بهبود توانایی های شناختی نظیر حافظه کاری و توجه آموزش دهند. از سویی دیگر، مبتنی بر مدل دروازه توجه، درک زمان نتیجه فرایندهای شناختی مثل توجه و حافظه کاری است.
    روش
    با در نظر گرفتن موارد بالا، ابزار تقویت بازتولید زمان در قالب بازی به منظور بهبود این فرایند شناختی طراحی و ساخته شد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی اولیه تاثیر بازی ساخته شده روی عملکرد بازتولید زمان بود. بدین منظور، در چهارچوب طرح تک آزمودنی(A-B) تعداد 4 آزمودنی (6 – 12 ساله) مورد بررسی قرار گرفتند. عملکرد آزمودنی ها در تکلیف بازتولید زمان در چهار مرحله ارزیابی شد: 1- مرحله خط پایه، 2- حین جلسه های آموزش، 3- بلافاصله پس از اتمام جلسه های آموزش به عنوان پس آزمون و 4- سی روز پس از مرحله پس آزمون به عنوان مرحله پیگیری. برای همه ی آزمودنی ها اندازه اثر با روش d کوهن و PND محاسبه شد.
    یافته ها
    باوجود تاثیر مداخله برای برخی آزمودنی ها، نتایج کلی تغییرپذیری زیادی نشان داد. علاوه بر این، عملکرد آزمودنی ها در تکلیف بازتولید زمان با عملکرد آن ها در جلسه های آموزش مقایسه شدند تا انتقال اثر بهبود در بازی به تکلیف ارزیابی بررسی شود و نتایج این مقایسه نیز نشان داد که تاثیر آموزش متغیر است.
    نتیجه گیری
    احتمالا تغییرپذیری برای انتقال اثر به دلیل تفاوت در ماهیت ابزار ارزیابی و آموزش بود. این یک مطالعه اولیه برای بررسی نحوه اثر آموزش ادراک زمان از طریق بازی بوده و مطالعه های بیشتری برای نتیجه گیری نیاز است.
    کلیدواژگان: ادراک زمان، آموزش شناختی، بازی رایانه ای
  • ماندانا همایونی میمندی، حبیب هادیان فرد صفحه 13
    هدف
    پژوهشگران با مطالعه ی جنبه های مختلف شناخت اجتماعی، به عنوان یکی از علل عملکردهای نامناسب اجتماعی در افراد مبتلا به اسکیزوفرنیا، دریافته اند که توانایی این افراد در ادراک هیجان کمتر از افراد بهنجار است. همچنین تحقیقات نشان داده اند که پردازش هیجان چهره ای منشا ژنتیکی دارد و احتمالا وابستگان ژنتیکی این بیماران نیز از آن متاثرند؛ بنابراین هدف پژوهش حاضر، مقایسه ی عملکرد افراد مبتلا به اسکیزوفرنیا، بستگان سالم آنها و افراد بهنجار در بازشناسی هیجان های چهره ای است.
    روش
    این پژوهش در قالب یک طرح علی-مقایسه ای پس رویدادی برای 78 آزمودنی اجرا و بازشناسی هیجان در این افراد با استفاده از آزمایه ی کامپیوتری بازشناسی هیجان چهره ای در تصاویر استاندارد اکمن بررسی شد.
    یافته ها
    بهترین عملکرد کلی را گروه بهنجار و ضعیف ترین آن را گروه اسکیزوفرنیا نشان داد. یافته ها همچنین حاکی از آن بودند که در بازشناسی غم، بستگان عملکردی شبیه بیماران دارند و به شکل معناداری ضعیف تر از افراد بهنجار هستند. در بازشناسی خشم عملکرد بستگان بیماران بهتر از گروه بیماران بود و با گروه بهنجار تفاوتی نداشت. عملکرد هر سه گروه در بازشناسی چهره های بدون هیجان (خنثی) به شکل معناداری متفاوت بود و گروه بهنجار و اسکیزوفرنیا به ترتیب بهترین و ضعیف ترین عملکرد را داشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهند که نوع هیجان بر عملکرد افراد در بازشناسی هیجان موثر بوده و بازشناسی هیجان های چهره ای هم در افراد مبتلا به اسکیزوفرنیا و هم در بستگان سالم آنها از افراد بهنجار جامعه ضعیف تر است.
    کلیدواژگان: بازشناسی هیجان چهره ای، اختلال اسکیزوفرنیا، بستگان سالم درجه اول
  • زینب محمودی خورندی، سیاوش طالع پسند*، اسحق رحیمیان بوگر صفحه 22
    هدف
    بررسی اثر بازتوانی شناختی مبتنی بر رایانه بر نقایص شناختی سالمندان مبتلا به آلزایمر بود.
    روش
    در این مطالعه که با طرح پیش آزمون - پس آزمون و گروه کنترل اجرا شد، 16 سالمند مبتلا به آلزایمر ساکن خانه ی سالمندان کرمان با داشتن ملاک های ورود به مطالعه با روش نمونه گیری دردسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جای داده شدند. شرکت کنندگان پرسش نامه ی معاینه ی مختصر وضعیت روانی و آزمون های حافظه ی وکسلر، برج لندن، برو- نرو و بندر گشتالت را تکمیل کردند. برنامه ی بازتوانی شناختی با استفاده از نرم افزار آموزش مغز و اعصاب Neurotraining، در 24 جلسه ی یک ساعته، طی هشت هفته و دو تا سه بار در هفته اجرا و نتایج پس از دو ماه پیگیری شد. داده ها با مدل تحلیل واریانس چندمتغیره اندازه گیری های مکرر تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها حاکی از آن بود که گروه آزمایش پس از دریافت مداخله ی بازتوانی شناختی رایانه ای، درمقایسه با گروه کنترل، براساس نمرات معاینه ی وضعیت روانی (94/. =2η)، به طور معنادار آسیب مغزی کمتر؛ براساس نمرات برج لندن (68/. =2η)، عملکردهای اجرایی کارآمدتر؛ براساس نمرات برو- نرو (93/. =2η)، عملکرد توجه کارآمدتر؛ براساس نمرات حافظه ی وکسلر (89/. =2η)، عملکرد حافظه ی کارآمدتر؛ وبرپایه ی نمرات بندر گشتالت (88/. =2η)، آسیب مغزی کمتر نشان داده است. یافته ها همچنین نشان دادند که اثر مداخله بر همه ی متغیرها در مرحله ی پیگیری ثبات داشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه، تاثیر مداخله ی بازتوانی شناختی رایانه ای را بر بهبود عملکرد شناختی سالمندان مبتلا به آلزایمر خفیف نشان داد؛ لذا توصیه می شوداین مداخله در مراکز درمانی و نگهداری سالمندان به کار گرفته شود.
    کلیدواژگان: آلزایمر، نقایص شناختی، توان بخشی شناختی
  • ویدا میرابوالفتحی، علیرضا مرادی، مریم بختیاری صفحه 33
    هدف
    عملکرد متفاوت گروه های مبتلا به اختلالات هیجانی در انجام تکالیف شناختی ادغام شده با مولفه های هیجانی و همچنین تفاوت در مسیر بازنمایی های داده های مختلف کلامی و غیرکلامی، ضرورت بررسی ظرفیت حافظه ی کاری دیداری هیجانی دو گروه بیماران مبتلا به افسردگی و اختلال استرس پس از سانحه را نشان می دهد.
    روش
    تعداد شرکت کنندگان هر یک از گروه های این مطالعه ی پس رویدادی، 14 نفر (گروه مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه، بدون علایم اختلال استرس پس از سانحه، افسردگی اساسی و کنترل) بودکه به شیوه ی نمونه گیری دردسترس انتخاب شده بودند. آزمودنی ها با استفاده از مصاحبه ی نیمه ساختاریافته برای اختلال استرس پس از سانحه و افسردگی اساسی و آزمون ظرفیت حافظه ی کاری دیداری هیجانی، مقیاس تجدیدنظر شده ی تاثیر رویدادها وپرسش نامه ی افسردگی بک ارزیابی و داده ها با روش های تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی تحلیل شدند.
    یافته ها
    در مطالعه ی حاضر بین ظرفیت حافظه ی کاری دیداری مبتلایان به اختلال استرس پس از سانحه، بدون اختلال استرس پس از سانحه و کنترل، تفاوت معنادار به دست آمد. تفاوت ظرفیت حافظه ی کاری دیداری گروه های مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه، بدون اختلال استرس پس از سانحه و افسردگی اساسی با استفاده از تصاویر مرتبط با تروما معنادار بود. تفاوت گروه مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه و گروه کنترل در اندازه ی کوشش دو تصویر نیز معنادار شد.
    نتیجه گیری
    یکی از عوامل موثر بر بروز نشانه های مرتبط با تجربه ی مجدد در مبتلایان به اختلال استرس پس از سانحه، ظرفیت پایین حافظه ی کاری دیداری آنهاست. همچنین ضعف کلی کنترل شناختی دو گروه مبتلایان به اختلال استرس پس از سانحه و افسردگی اساسی می تواند به عنوان عامل پیش-مرضی در هر دو گروه در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: ظرفیت حافظه ی کاری دیداری هیجانی، کنترل شناختی، اختلال استرس پس از سانحه
  • مهدی خضری، سید محمد فیروزآبادی*، سید احمدرضا شرافت صفحه 45
    هدف
    در این مطالعه، برای هم جوشی سیگنال های احساسی چندگانه، به منظور بهبود عملکرد سیستم تشخیص احساس، روش تطبیقی جدیدی پیشنهاد شد.
    روش
    به عنوان معیارهای عاطفی، سه کانال سیگنال های بیوالکتریک پیشانی، به همراه معیارهای فیزیولوژیکی (فشارحجم خون، هدایت پوست و فاصله ی زمانی ضربان ها) به کار رفت. با نمایش قطعات تصویری از پیش انتخاب شده برای هر کدام از 25 شرکت کننده در آزمایش، شش حالت احساسی پایه شامل خشم، غم، ترس، تنفر، خوشحالی و تعجب ایجاد شدند. در سیستم پیشنهادی تشخیص احساس، سیگنال های ثبت شده با ایجاد سه واحد طبقه بندی حالت های احساسی را به طور مستقل شناسایی کردند. سپس نتایج با اعمال مدل خطی وزن دار تطبیقی با هم ادغام شدند. به هر یک از واحدهای طبقه بندی، وزنی نسبت داده می شود؛ به طوری که این وزن ها مربعات خطای سیستم ترکیبی را کمینه می کنند.
    یافته ها
    نتایج بیانگر مطلوب تر بودن عملکرد روش هم-جوشی پیشنهادی نسبت به هر یک از واحدهای طبقه بندی منفرد و همچنین سیستم های دیگری است که با هم جوشی ویژگی ها و هم جوشی واحدهای طبقه-بندی با استفاده از روش بیشترین آرا طراحی شدند. با استفاده از روش طبقه بندی SVM، دقت شناسایی حالت های احساسی موردنظر 88 درصد به دست آمد. همچنین صرف اعمال سیگنال های پیشانی و یا سیگنال های فیزیولوژیکی در ساختار هم جوشی پیشنهادی نشان داد که طراحی یک سیستم قابل اعتماد تشخیص احساس، بدون نیاز به معیارهای عاطفی دیگر ممکن است.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج، پیشنهاد می شود تا در طراحی سیستم تشخیص احساس، از روش هم جوشی تطبیقی واحدهای طبقه بندی استفاده شود.
    کلیدواژگان: سیستم تشخیص احساس، تشخیص الگو، سیگنال های بیوالکتریک پیشانی، سیگنال های فیزیولوژیکی، هم جوشی مرحله ی تصمیم گیری، هم، جوشی تطبیقی
  • مصطفی تازیکی، حمید علیزاده، الهام حکیمی راد*، نورعلی فرخی، علیرضا مقدس صفحه 63
    هدف
    در این پژوهش، کارکردهای اجرایی کودکان پرورشگاهی و کودکان دارای شرایط عادی بررسی و مقایسه شدند.
    روش
    در سال 1390، در پژوهش پس رویدادی پیش رو، 90 کودک پرورشگاهی شهر گرگان و 90 کودک عادی در سه گروه سنی پنج تا هفت، نه تا 11 و 13-15 ساله بررسی شدند. از بین کودکان پرورشگاهی، از هر گروه سنی،30 کودک با روش نمونه گیری در-دسترس و کودکان عادی نیز در مرحله ی اول با روش نمونه گیری خوشه ایو سپس نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. برای به دست آوردن داده ها از پرسش نامه ی عصبی- روان شناختی و شخصیتی کولیج (2002) استفاده شد. داده ها با آزمون t مستقل، آنواو آزمون تعقیبی شفه تحلیل شدند.
    یافته ها
    تحلیل داده ها نشان داد که کارکردهای اجرایی کودکان پرورشگاهی در تمام دوره های سنی با کودکان عادی تفاوت معنادار دارد.
    نتیجه گیری
    دلیل ضعف کارکردهای اجرایی در کودکان پرورشگاهی می تواند ناشی از محرومیت های محیطی، موقعیت های اقتصادی-اجتماعی و فقدان والدین باشد.
    کلیدواژگان: پرورشگاه، کارکردهای اجرایی، محرومیت محیطی
  • علی اکبر شریفی*، حسین زارع، جواد حاتمی صفحه 71
    هدف
    بعد از آسیب مغزی تروماتیک، شیوع اختلالات حافظه مشکلات زیادی در زندگی روزمره ی بیماران مبتلا ایجاد می کند. پژوهش ها نشان داده اند که بهبود حافظه ی فعال با آموزش ممکن است. هدف این پژوهش، بررسی اثرتوان بخشی شناختی رایانه ای بر عملکرد حافظه ی فعال بیماران دچار آسیب مغزی تروماتیک است.
    روش
    52 بیمار16 تا 40 ساله ی دچار آسیب مغزی تروماتیک که ملاک های ورود به پژوهش را داشتند، به صورت تصادفی به گروه های آزمایش و انتظار تقسیم شدند. افراد گروه آزمایش، با استفاده از نرم افزار توان بخشی حافظه، هشت جلسه آموزش دیدند و افراد گروه انتظار در آن دوره هیچ گونه مداخله ای دریافت نکردند و آموزش آنها به بعد از اجرای پژوهش موکول شد. برای ارزیابی حافظه ی فعال در پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری، نمایه ی حافظه ی فعال وکسلر به کار رفت.
    یافته ها
    تحلیل کوواریانس نشان داد که میانگین نمرات حافظه ی فعال دو گروه آزمایش و انتظار در پس آزمون تفاوت معناداری داشت، اما نمرات پس آزمون و پیگیری گروه آزمایش تفاوت معناداری نشان نداد.
    نتیجه گیری
    توان بخشی شناختی رایانه ای اثر قابل ملاحظه ای بر بهبود عملکرد حافظه ی فعال بیماران دچار آسیب مغزی تروماتیک داشت و این اثر تا زمان پیگیری باقی ماند.
    کلیدواژگان: حافظه ی فعال، توان بخشی شناختی، آسیب مغزی تروماتیک
  • فریده حمیدی*، سارا حیدری زاده شیرازی صفحه 79
    هدف
    هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه ی ذهن آگاهی و راهبردهای فراشناختی با سبک های یادگیری دانشجویان کارشناسی دانشگاه شیراز است.
    روش
    پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی است که برای انجام آن،280 نفر از دانشجویان کارشناسی دانشگاه شیراز با روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. ابزار این تحقیق، پرسش نامه هایی فراشناخت الشوت-موهر (2004)، ذهن آگاهی تورنتو (2006) و پرسش نامه ی سبک های یادگیری کلب (1985) بود. ضریب پایایی پرسش نامه ها به ترتیب 97/0 85/0 و 98/0 به دست آمد. روش های آماری مورد استفاده شامل آمار توصیفی (میانگین، درصد فراوانی، روش همبستگی پیرسون) و آمار استنباطی (رگرسیون لوجستیک) بود.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد که رابطه ی ذهن آگاهی با سبک یادگیری هم گرا معکوس و با سبک یادگیری واگرا مثبت است. همچنین رابطه ی راهبردهای فراشناختی با سبک واگرا مثبت و با سبک انطباقی هم مثبت و هم معکوس است و با سبک یادگیری جذب کننده نیز رابطه ی منفی دارد.
    نتیجه گیری
    بنابراین افرادی که ذهن آگاهی و فراشناخت زیادی دارند، بیشتر از سبک یادگیری واگرا استفاده می کنند.
    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، راهبردهای فراشناختی، سبک های یادگیری
|
  • Khadijeh Salehi Aghdam, Mohammad Ali Nazari*, Vahid Azimirad Page 1
    Introduction
    Novel findings in neuroscience have suggested that individuals may strive to train their brains to improve their cognitive abilities including working memory and attention. On other hand, according to the Attentional Gate Model (AGM), our perception of time roots in cognitive processes such as attention, working memory.
    Method
    Taking the above into consideration, in order to improve such cognitive processes, a time reproduction training tool in the form of game was designed and developed. The purpose of this study was to primarily examine the effect of our designed game on time reproduction performance. To this end, in the framework of single subject (A-B) design, 4 subjects (6-12 years old) were enrolled. Subjects’ performance in time reproduction task was measured during four phases including baseline, during training, immediately after the training as a post-test and 30 days following post-test as a follow– up. Effect sizes (Cohen’s d) and (PND) were calculated in all subjects.
    Results
    Despite the intervention effect for some subjects, overall results suggest a large variability. Furthermore, performance in reproduction task and performance in training sessions were compared to examine whether improvement on training transferred to performance.
    Conclusion
    We argue that variability in effect transmission might refer to differences in the nature of training and assessment tools. This was a pilot study to test the impact of time perception training by means of a game training and continued research is required to conclude on such an effect.
    Keywords: Time perception, Cognitive training, Computer game
  • Mandana Homayouni Meymandi*, Habib Hadianfard Page 13
    Introduction
    Considerable attention has focused on aspects of social cognition (includingemotion recognition) as potential determinants of social dysfunction in schizophrenia. Recent research endeavors have consistently indicated that schizophrenia patients are less competent in perceiving emotions compared to healthy controls. On the other hand, it has been welldocumented that emotion processing in different individuals can be attributed to their genetic factors and biological relatives of schizophrenia patients are likely to have potential impairments in emotion perception. Thereupon, this study attempted to compare facial affect recognition in schizophrenia patients, their unaffected first- degree relatives and normal individuals.
    Method
    This cross-sectional study was conducted on 78 participants. A computer-based version of the emotion recognition task, using Ekman’s photo set, was used to assess their facial emotion recognition.
    Results
    Normal individuals and schizophrenia patients had respectively the best and the worst performance on the task. Regarding sadness recognition, relatives and schizophrenia patients, were less competent than normal individuals.
    However, their relatives’ performance on anger recognition was similar to that of normal
    individuals; and both groups performed better than schizophrenia patients. The performance of schizophrenia relatives fell between the patient and control groups during the recognition of neutral faces. All such these differences were statistically significance.
    Conclusion
    Our results corroborated the previous findings suggesting that schizophrenia patients and their unaffected first-degree relatives tend to have deficits when performing facial emotion recognition tasks.
    Besides, the findings confirmed the notion that emotion types potentially influence the emotion recognition across schizophrenic and healthy individuals.
    Keywords: Facial emotion recognition, Schizophrenia, First, degree relative
  • Zeinab Mahmoudi Khurandy, Siavash Talepasand *, Isaac Rahimian Bogar Page 22
    Introduction
    This study aimed to evaluate the effectiveness of computer-based cognitive rehabilitation on cognitive deficits in elderly patients with Alzheimer's disease.
    Methods
    This controlled study followed a pretest/post-test paradigm. Sixteen elderly nursing-home residents with Alzheimer's disease in Kerman were included based on the defined criteria.
    Subjects were assigned to two groups i.e. experimental and control. Participants were
    submitted to brief mental state questionnaire, physical examination, Wechsler Memory
    Test, Tower of London, Go-No Go and Bender Gestalt Tests. The cognitive rehabilitation
    program using neuro-training for 24 sessions over 8 weeks, 2-3 times a week and 1-hour
    per session was performed. Same set of results were obtained in an 8-week follow-up.
    Data were analyzed using repeated-measures multivariate analysis of variance.
    Results
    According to our results, the experimental group who received computer-based cognitive rehabilitation intervention was found to have significantly less impairment as compared to the control group in terms of scores in mental state examination (η2 = -0.94), Tower of London task (η2 = -0.68), Go- No Go task (η2 = -0.93), memory performance in Wechsler memory test (η2 = -0.89) and Bender-Gestalt test (η2 = -0.88). Results also showed that the intervention effects on all variables remained consistent upon follow-up.
    Conclusion
    Our findings confirmed the influence of computer-based cognitive rehabilitation intervention to improve cognitive function in elderly patients with mild Alzheimer's disease. Such interventions are therefore recommended in the applied neuro-cognitive rehabilitation setting.
    Keywords: Alzheimer's disease, Cognitive deficits, Cognitive rehabilitation interventions
  • Vida Mirabolfathi, Ali, Reza Moradi*, Maryam Bakhtiari Page 33
    Introduction
    Different capacity in performing cognitive tasks with emotional
    components amongst normal subjects and those with emotional disorders as well as the
    disparity in verbal and visual information processing for the same, warrant the study of
    emotional working memory capacity in patients with major depressive- (MDD) and posttraumatic stress disorder (PTSD).
    Method
    This Ex post-facto research enrolled four groups including individuals with PTSD, MDD, non- PTSD and a control group which each comprising 14 participants. Participants were selected through the convenience sampling method. The four applied assessment tools were the semi-structured diagnostic interviews for PTSD, the Impact of Event Scale–Revised (IES-R) questionnaire, Beck’s Depression Inventory (BD), and a computer version of the visual-emotional working memory capacity task. One-way analysis of variation (ANOVA) was used upon statistical analysis.
    Results
    Results revealed significant differences in total visual working memory
    capacity between PTSD, non- PTSD, and control group. In addition, the difference
    between PTSD and non- PTSD groups and depressed and non- PTSD groups in traumarelated distracters were significant.
    Conclusion
    It can be concluded that impaired visual working memory capacity can be considered as a risk factor for re-experiencing symptoms in patients with PTSD. In addition, weak cognitive control in patients with PTSD and MDD can be considered as a premorbid factor in this group.
    Keywords: Emotional, visual working memory capacity, Cognitive control, PTSD
  • Mahdi Khezri, Mohammad Firoozabadi*, Ahmad Reza Sharafat Page 45
    Introduction
    In this study, we propose a new adaptive method for fusing multiple
    emotional modalities to improve the performance of an emotion recognition system.
    Method
    Three-channel forehead biosignals, along with peripheral physiological measurements (blood volume pressure, skin conductance, and interbeat intervals), were utilized as emotional modalities. Six basic emotions, i.e., anger, sadness, fear, disgust, happiness, and surprise were elicited by displaying preselected video clips for each of the 25 participants in the experiment. In the proposed emotion recognition system, recorded signals with the formation of three classification units identified the emotions independently. The results were then fused using the adaptive weighted linear model to produce the final result. Each classification unit is assigned a weight that minimizes the squared error of the ensemble system.
    Results
    The results showed that, the proposed fusion method outperformed all individual classifiers and emotion systems that were designed based on feature level fusion and classifiers fusion using the majority voting method. Using the support vector machine (SVM) classifier, an overall recognition accuracy of 88% was obtained in identifying the intended emotional states. Also, applying only the forehead or the physiological signals in the proposed fusion scheme indicates that designing a reliable emotion recognition system is feasible without the need for additional emotional modalities.
    Conclusion
    The results suggest using adaptive fusion of
    classification units in the design of multimodal emotions recognition system.
    Keywords: Emotion recognition system, Pattern recognition, Forehead bioelectric
  • Mostafa Taziki, Hamid Alizadeh, Elham Hakimirad*, Noorali Farrokhi, Alireza Moghaddas Page 63
    Introduction
    This study compared the executive functions in children
    residing in orphanage and normal conditions.
    Methods
    This Ex-Post Facto study enrolled 90 children from orphanage and 90 normal children in three age groups (7-5, 11-9, 15-13 years old) from the city of Gorgan in 2011. In each age group, 30 orphanage children were recruited through convenient sampling method and for the selection normal children; the first stage used cluster sampling followed by random sampling methods. Coolidge (2002) neuropsychological and personality tests were administered across subjects. Data were analyzed using t-test, ANOVA and Scheffe tests.
    Results
    Data analysis revealed some significant differences in executive functions between orphanage and normal children of all age groups.
    Conclusion
    Our findings have suggested that poor executive functions in children residing in orphanages could possibly be due to the environmental isolation, economic variables and the lack of rich social interactions.
    Keywords: Orphanage, Executive functions, Environmental isolation
  • Ali Akbar Sharifi *, Hossein Zare, Javad Hatami Page 71
    Introduction
    Working memory deficits are common in traumatic brain injury
    and causing much compromise in patients’ activity of daily living. Research has
    shown possiblility to improve working memory through cognitive training. The
    purpose of this study was to evaluate the impact of computerized cognitive
    rehabilitation on working memory performance in patients with traumatic brain
    injury.
    Methods
    Fifty two patients with traumatic brain injury aged 16-40 who
    fulfilled the inclusion criteria, were randomly assigned to experimental and waiting-list control groups. The experimental group was trained for 8 session with a Memory rehabilitation software while the waiting-list control group did not receive any intervention and the training was postponed until after the conclusion of this research. The Wechsler memory index was employed to assess the working memory at baseline, post-test, and follow-up time points.
    Results
    The results of ANCOVA suggested a significant difference between the means of working memory in experimental and waiting-list control groups. The posttest
    and follow-up scores in the experimental group were not statistically
    different.
    Conclusions
    The computerized cognitive rehabilitation appeared to
    exert a significant effect on working memory performance in patients with
    traumatic brain injury.
    Keywords: Working memory, Cognitive rehabilitation, Traumatic brain injury
  • Farideh Hamidi*, Sara Heydari Zadeh Shirazi Page 79
    Introduction
    The present research aimed to evaluate the possible association of mindfulness and metacognitive strategies with learning styles among basic science students at Shiraz University.
    Method
    This correlation study followed a descriptive method whereby 280 students were enrolled through convenient sampling. Toronto Mindfulness Scale, Kolb learning style questionnaire and the metacognition scale were employed as study tools. The validity of our applied questioners was 0.97, 0.85 and 0.98, respectively. Data were analyzed thorough descriptive method and logistic regression.
    Results
    Our findings demonstrated an inverse and meaningful relation between convergent learning style and mindfulness as well as a direct relation between divergent learning style and mindfulness. Likewise, there was a direct and meaningful relation between metacognitive strategies and student’s divergent style and an inverse relation between metacognition and students’ accommodate learning style, also with the students’ assimilated learning style.
    Conclusion
    Individuals who possess higher mindfulness and metacognitive capacity appeared to more subject to divergent learning style.
    Keywords: Metacognitive strategy, Mindfulness, Learning style