فهرست مطالب

فصلنامه تازه های علوم شناختی
سال هجدهم شماره 1 (پیاپی 69، بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/03/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم کیوان آرا*، سید امیر حسن منجمی، حمیدرضا عریضی صفحه 1
    مقدمه
    یک مشکل اصلی در بررسی عوامل روانشناختی در پژوهش های مبتنی بر وابستگی به مواد این است که نمی توان به جهت علی پاسخ داد که فردی که مواد مصرف می کند تحت تاثیر شخصیت خود به این سمت گرایش پیدا می کند و یا مصرف مواد سبب تغییر شخصیت فرد در جهت خاصی می شود.
    روش
    در این مقاله با استفاده از شبیه سازی عددی یک مدل ریاضی وجود ، پاسخ مغز انسان به مصرف یک دوز ماده ی محرک مت آمفتامین بررسی شد. این شبیه سازی ها قابلیت پیش بینی نحوه ی عملکرد فرد را بر اساس نوع شخصیت او نشان می دهند. پارامتر برونگرایی شخصیت افراد برای فرد درونگرا عدد 5/0 و فرد برونگرا عدد 5/1 را در نظر می گیرد. در این مقاله، داده ها در پژوهش جداگانه ای از میان مراجعه کنندگان مرد مبتلا به سوء مصرف مت آمفتامین به مراکز اقامتی میان مدت در شهر اصفهان جمع آوری شده اند.
    یافته ها
    نتایج حاصل از شبیه سازی ها نشان می دهند یکی از علل گرایش مصرف کنندگان به این مواد به نوع شخصیت آن ها بازمی گردد. پس از مصرف یک دوز ماده ی محرک مت آمفتامین، افراد درونگرا با سرعت بیشتری به شخصیت پایه ی خود بازگشته اند و میزان سطح فعالیت مغز برای آنها، نسبت به افراد برونگرا، کمتر بوده است.
    نتیجه گیری
    از طریق شبیه سازی عددی می توان برای کاهش گرایش به اعتیاد با توجه به جنبه ی علی آن عمل کرد. مشاهدات حاصل از شبیه سازی می توانند برای تداخل در سومصرف محرک ها و کاهش گرایش به این مواد استفاده شوند. جنبه های روانشناسی ارتباط متقابل برونگرایی شخصیت افراد و مصرف محرک ها مورد بحث قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: مدل راضی، شبیه سازی سیستم عصبی، برونگرای، شخصیت، کاهش گرایش به اعتیاد
  • محمدعلی نظری، شهرام واحدی، محبوبه روشندل راد* صفحه 14
    مقدمه
    مطالعات مختلف نشان داده اند که عوامل متعدد بر مدت زمان ادراک شده در کودکان اثر می گذارند. در این مطالعه، به بررسی تحولی ادراک زمان در کودکان هفت تا 12 ساله و نقش توجه در آن پرداخته شده است.
    روش
    120 نفر از دانش آموزان مقطع ابتدایی مدارس شهر رشت (پایه ی اول تا ششم) به طور خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها، از دو آزمون رایانه ای شامل آزمون عملکرد مداوم کانرز (CPT) و آزمون بازتولید زمانی استفاده شد. داده ها با آزمون تحلیل واریانس چندمتغیری (مانوا) و تحلیل کوواریانس چند متغیری (مانکوا) تحلیل شد.
    یافته ها
    ادراک زمان کودکان پایه های مختلف تحصیلی در تکلیف کوتاه مدت، از نظر آماری تفاوت معنا داری نداشت، اما در تکلیف بلندمدت تفاوت معنا دار بود. به عبارت دیگر، زمان بازتولید شده در بازه های زمانی بلند مدت به زمان مورد انتظار (زمان استاندارد) نزدیک تر بود که نشان می دهد با افزایش سن، ادراک بازه های زمانی بلند مدت (و نه کوتاه مدت) بهبود می یابد. در تحلیل مانکووا، با ورود شاخص های توجه ( شامل پاسخ های درست، تعداد پاسخ های اعلان کاذب، خطای حذف، زمان واکنش و تغییرپذیری) به عنوان متغیر کوواریانس، ادراک زمان کودکان پایه های مختلف تحصیلی در تکلیف بلندمدت، از نظر آماری تفاوت معنا داری نداشت.
    نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش نشان دادکه با افزایش سن و بهبود توانایی کنترل توجه در سنین بالاتر، زمان بازتولید شده به زمان فیزیکی نزدیک تر شده و بنابرین ادراک بازه های زمانی بلند مدت در کودکان بهبود می یابد.
    کلیدواژگان: کودکان، تحول، بازتولید زمان، ادراک زمان، توجه
  • مریم حسینی، علیرضا مرادی*، رضا کرمی نوری، جعفر حسنی، هادی پرهون صفحه 22
    هدف
    پژوهش حاضر، باهدف بررسی اعتبار و روایی عاملی مجموعه آزمون خواندن و نارساخوانی (نما) انجام شد.
    روش
    یک هزار و 614 نفر از دانش آموزان مقطع ابتدایی شهرهای تبریز، سنندج و تهران با استفاده از آزمون خواندن و نارساخوانی (نما) ارزیابی شدند. نمونه ی موردمطالعه به روش تصادفی طبقه ای از میان دانش آموزان این سه شهر انتخاب شد (تهران 600 نفر، تبریز 500 نفر و سنندج 500 نفر؛ دختر: 844 نفر پسر:700 نفر).
    یافته ها
    همسانی درونی آزمون های لغات با بسامد بالا، لغات با بسامد متوسط، لغات با بسامد پایین، زنجیره ی کلمات، درک کلمات، حذف آواها و خواندن ناکلمات و شبه کلمات مناسب و آزمون های نامیدن تصاویر (هر دو فرم) با همسانی درونی متوسط و آزمون درک متن با همسانی درونی ضعیف، نیازمند بازنگری و ارتقای سطح آلفای کرونباخ است.
    نتایج
    آلفای کرونباخ کلی برای آزمون های لغات با بسامد بالا 97/0، با بسامد متوسط 98/0، با بسامد کم 98/0، زنجیره ی کلمات 95/0، قافیه 89/0، نامیدن تصاویر یک 67/0، نامیدن تصاویر دو 68/0، درک متن 48/0، درک کلمات 71/0، حذف آواها 95/0، خواندن ناکلمات 95/0 و شبه کلمات 97/0 به دست آمد. همچنین، نتایج تحلیل عاملی نشان داد که این آزمون از دو عامل اصلی تشکیل می شود که عامل اول به ترتیب شامل آزمون های لغات با بسامد بالا، متوسط، درک کلمات، حذف آواها، خواندن ناکلمات و شبه کلمات و عامل دوم شامل آزمون های زنجیره ی کلمات، قافیه، نامیدن تصاویر 1، نامیدن تصاویر 2، درک متن و نشانه ها است.
    کلیدواژگان: آزمون خواندن و نارساخوانی (نما)، آلفای کرونباخ، تحلیل عاملی
  • خاتون پورمودت* صفحه 35
    هدف
    هدف این پژوهش، مقایسه ی فراشناخت و رابطه ی آن با پرخاشگری در معتادان، معتادان در حال ترک و غیرمعتادان است.
    روش
    در این مطالعه ی علی- مقایسه ای و همبستگی، 62 معتاد به مواد مخدر ، 51 معتاد درحال ترک و 96 فرد غیرمعتاد، به روش دردسترس انتخاب شدند و به وسیله ی پرسش نامه ی فراشناخت 30 سوالی و پرسش نامه ی پرخاشگری اهواز (زاهدی فرد،1379) آزمون شدند.
    یافته ها
    تحلیل واریانس چندمتغیره نشان داد که بین میانگین نمرات افراد معتاد در حال ترک و غیرمعتاد در زیرمقیاس باورهای منفی در مورد کنترل ناپذیری و خطر (02/.P<و65/3 F=)، باورهای مربوط به اطمینان شناختی (0001/. P< و27/9 F=) و نیاز به کنترل افکار (0001/. P< و51/14 F=)و مقیاس کل فراشناخت (001/. P< و96/9 F=) تفاوت معنا داری وجود دارد. همچنین تمام مولفه های فراشناخت در هر سه گروه با پرخاشگری رابطه ی مثبت و معنا دار (0001/. و 05/.) نشان داد. نتایج تحلیل رگرسیون چند متغیری نشان داد که 08/ درصد از واریانس رفتار خشم و عصبیت، 10 درصد از رفتار کینه توزی و لجاجت، 12 درصد از رفتار توهین و تهاجم و 13 درصد از رفتار پرخاشگری کلی با فراشناخت تبیین می شود.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که فراشناخت درافراد مبتلا به سوءمصرف مواد مخدر، ضعیف تر از افراد سالم است. همچنین افزایش میزان ناهماهنگی فراشناختی بر شدت پرخاشگری می افزاید. این نتایج، در پیشگیری و درمان اعتیاد و رفتارهای پرخاشگرانه، تلویحات مهمی در پی دارد.
    کلیدواژگان: فراشناخت، اعتیاد و پرخاشگری
  • هانیه یارمند، حسن عشا یری*، ارسلان گلفام، حیات عامری صفحه 47
    مقدمه
    پیشرفتهای اخیر در عصب پژوهی، منجر به کشف نورون های جدیدی در مغز میمون ماکاک، تحت عنوان نورون های آینه ای شده اند. هدف این پژوهش، بررسی رابطه ی تحریک سیستم نورونهای آینه ای از طریق تقلید حرکات هدفمند و تقلید کلامی با رشد مهارتهای کلامی کودکان اوتیستیک است.
    روش
    این پژوهش تجربی-کاربردی، به صورت انتخاب نمونه در دسترس در مراکز اوتیسم تهران اجرا شد؛ به اینصورت که، ابتدا محققان بر مبنای تحریک سیستم نورون های آینه ای، با استفاده از تقلید حرکات هدفمند و تقلید کلامی یک مدل کاربردی و آسان برای توانبخشی کودکان اوتیستیک طراحی و سپس به کمک روش آموزش TPR)، در دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران، طی 21 جلسه یک پژوهش آزمایشی روی یک دختر هشت ساله اوتیستیک اجرا و نتایج مثبت و موثر آن را مشاهده کردند. سپس نمونه های دیگر، یعنی پنج دختر اوتیستیک پنج تا هشت ساله تک زبانه فارسی زبان به روش نمونه در دسترس انتخاب شدند و 24 جلسه، به صورت سه جلسه 20 تا 30 دقیقه ای در هفته تحت آموزش قرارگرفتند و رشد مهارت های زبان دریافتی، بیانی وگفتار آنها با آزمون سنجش رشد نیوشا ارزیابی شد. هر آزمودنی به عنوان شاهد یا کنترل خودش پیش و پس از دوره گفتار درمانی بر مبنای تحریک سیستم نورونهای آینه ای بررسی شد. پس از گذشت دو ماه از توقف دورهی 14 هفته ای، کلیه آزمودنی ها مجددا با جدول امتیازدهی بررسی شدند و در نهایت پایداری نتایج ارزیابی شد. برای تحلیل آماری داده ها، از نسخهی 16 ام نرم افزار آماری SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاکی از آن است که میان نمرات پیش آزمون و پس آزمون مهارت زبان دریافتی (006 / p=0) ، زبان بیانی ( 023 / p=0) و گفتار (049 / p=0 ) آزمودنی ها تفاوت معناداری وجود دارد (فرض 05 / p>0 ).
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان می دهند که تقلید حرکات هدفمند و تقلید کلامی، که به عنوان تمرین در طول دوره مداخله ارائه شد، باعث رشد مهارتهای زبان دریافتی، زبان بیانی و گفتار کودکان اوتیستیک شده است؛ بنابراین از این روش میتوان به عنوان روش مکمل در گفتار درمانی کودکان اوتیستیک بهره برد.
    کلیدواژگان: اوتیسم، سیستم نورون های آینه ای، تقلید حرکات هدفمند، تقلید کلامی
  • راضیه هژبرنیا*، مریم نزاکت الحسینی، فهیمه اسفرجانی، احمدرضا موحدی صفحه 58
    هدف
    بسیاری از مطالعات، تاثیرات مفید تمرینات هوازی را بر کارکردهای شناختی (و حافظه به عنوان مهم ترین کارکرد شناختی) نشان می دهند و تحقیقات زیادی به اثر زمان روز بر کارکردهای شناختی از جمله حافظه پرداخته اند. هدف تحقیق حاضر ، بررسی اثر یک دوره تمرینات ایروبیک بر بهره ی حافظه بر اساس زمان آزمون است.
    روش
    در این پژوهش، 36 دانشجوی دختر دانشگاه اصفهان با میانگین سنی 58/2±11/24 به روش دردسترس انتخاب شدند. برای بررسی بهره ی حافظه از آزمون حافظه ی بالینی وکسلر بزرگ-سالان استفاده شد. آزمون حافظه ی وکسلر پیش و پس از تمرینات هوازی ایروبیک در دو زمان هشت صبح و چهار بعد از ظهر گرفته و داده ها با آزمون تحلیل واریانس با اندازه های تکراری تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان دادند که میانگین امتیاز بهره ی حافظه در پیش آزمون عصر بهتر از پیش آزمون صبح بوده و میانگین امتیاز بهره ی حافظه ی افراد بعد از تمرینات ایروبیک در زمان آزمون صبح به طور معناداری نسبت به قبل از تمرینات ایروبیک افزایش داشته است، در حالی که انجام تمرینات ایروبیک بر میانگین نمرات بهره ی حافظه افراد در زمان آزمون عصر تاثیر معناداری نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش حاضر می توان نتیجه گرفت که اجرای تمرینات ایروبیک به بهبود بهره ی حافظه در آزمون صبح منجر شده است، بنابراین به نظر می رسد در بررسی عملکرد بهینه ی کارکردهای شناختی توجه به عامل زمان روز مهم باشد.
    کلیدواژگان: زمان روز، بهره ی حافظه، تمرینات هوازی، کارکرد شناختی
  • سیده رقیه نورانی جورجاده، علی مشهدی*، زهرا طبیبی، فرزان خیرخواه صفحه 68
    مقدمه
    اختلال نارسایی توجه- بیش فعالی یکی از اختلالات عصب – تحولی شایع دوران کودکی است که با سه مشخصه ی نارسایی توجه، فزون کنشی و تکانش گری شناخته می شود. هدفاین مطالعه ، بررسی اثر آموزش کنش های اجرایی مبتنی بر زندگی روزمره، بر بهبود کنش وری اجرایی کودکان مبتلا به اختلال نارسایی توجه- بیش فعالی است.
    روش
    از بین کودکانمبتلا به اختلال نارسایی توجه- بیش-فعالی مراجعه کننده به بخش روان پزشکی کودک و نوجوان بیمارستان شهید یحیی نژاد بابل، 16 کودک هفت تا 10 ساله ی مبتلا به این اختلال، با روش نمونه گیری هدف مند،انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه هشت نفره (مداخله و کنترل)جای داده شدند. آزمودنی ها در دو مرحله ی پیش آزمون و پس آزمون با مقیاس نارساکنش وری اجرایی بارکلی (BDEFS) سنجیده شدند. گروه مداخله به همراه مادرانشان 11 جلسه ی یک ساعته آموزش کنش های اجرایی مبتنی بر زندگی روزمره دریافت کرد. داده ها با استفاده از نسخه ی 19 نرم افزارSPSS و با روش تحلیل کوواریانس تک متغیری (ANCOVA) و تحلیل کوواریانس چندمتغیری (MANCOVA) بررسی شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان دادند که گروه مداخله نسبت به گروه کنترل در مرحله ی پس آزمون در خلاصه کنش-های اجرایی به طور معناداری(001/0p<)بهبود یافته است. این بهبود در هر پنج خرده آزمون مقیاس نارساکنش وری اجرایی بارکلی شامل مهار خود، خودانگیزشی، خود نظم جویی هیجانی، خودسازمان دهی و مدیریت زمان مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    آموزش کنش-های اجرایی مبتنی بر زندگی روزمره، سبب بهبود کنش وری اجرایی در کودکان مبتلا به اختلال نارسایی توجه- بیش فعالی می شود.
    کلیدواژگان: اختلال نارسایی توجه، بیش فعالی، کنش وری اجرایی، آموزش کنش های اجرایی
  • ضحی سعیدی، فاطمه نوربالا، فاطمه حمزوی عابدی* صفحه 79
    مقدمه
    تصورات قالبی جنسیتی سبب می شوند افراد مشاغل را در یک پیوستار زنانه-مردانه دسته بندی کنند. هدف این مطالعه، ارزیابی اثر مواجهه با نمونه های غیر کلیشه ای بر کاهش تصورات قالبی ضمنی در مورد مشاغل وابسته به نقش جنسیتی بود.
    روش
    در دو آزمایش مرتبط، از طریق مطالعه و مشاهده ی فیلم، تاثیرات مواجهه با نمونه های غیرکلیشه ای سنجیده شد. در آزمایش اول 61 دانشجو (32 زن و 29 مرد) و در آزمایش دوم 57 دانشجو از دانشگاه تهران (32 زن و 24 مرد) به صورت داوطلبانه شرکت کردند. شرکت کنندگان در مواجهه ی ضمنی با نمونه های کلیشه ای جنسیتی (گروه کنترل) و غیرکلیشه ای (گروه آزمایش) قرار گرفتند و بعد از آن هر گروه در آزمون تداعی ضمنی شرکت کرد. تصورات قالبی ضمنی با آزمون تداعی ضمنی (IAT) اندازه گیری و داده ها با آزمون t مستقل تحلیل شدند.
    یافته ها
    بر اساس نتایج آزمون t مستقل، بین تصورات قالبی ضمنی گروه های کنترل و آزمایش در هر دو مطالعه تفاوت معناداری وجود دارد. علاوه بر این، یافته های مطالعه ی اول نشان داد که در ارتباط با تقسیم بندی جنسیتی مشاغل، زنان بیش از مردان تصورات قالبی ضمنی دارند، اگرچه در مطالعه ی دوم چنین اثری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    تحلیل یافته های مطالعه ی حاضر نشان داد که صرف مواجهه با جنسیت و شغل، به فعال شدن تصورات قالبی جنسیتی خودکار در ارتباط با شغل می انجامد، اگرچه رویارویی با یک نمونه ی غیرکلیشه ای، در مقایسه با نمونه ی کلیشه ای، پیش از ارزیابی تصورات قالبی ضمنی، فعال سازی کمتر این تصورات قالبی را در پی داشت.
    کلیدواژگان: مشاغل وابسته به جنسیت، تصورات قالبی جنسیتی، تصورات قالبی ضمنی، نمونه های غیر کلیشه ای
|
  • Maryam Keyvanara*, Seyed Amirhassan Monadjemi, Hamidreza Oreyzi Page 1
    Introduction
    One of the key challenges in the study of psychological factors in drug-based research is that the causal reason through which the person consumes drugs is unknown. Whether the person starts using drugs owing to his/her personality or if the drug consumption leads to personality changes in a particular direction needs further elucidation.
    Method
    The present study used an existing mathematical model of personality to simulate human brain response to a single dose consumption of methamphetamine. Such simulations may potentially predict the consumers’ behavior with regard to their personality. The extraversion parameter in the calibrated model is 0.5 for introverts and 1.5 for extroverts. The data was collected from medium-term residential centers in Isfahan city.
    Results
    The results are considerable with regard to consumers’ personality types. Our findings indicated that one reason based on which consumers begin using stimulants roots in their extroversion personality type.
    Conclusion
    Artificial intelligence and computer simulations can be considered potential tools for the causal analysis of drug consumption. The observations can be used for interventional programs of drug misuse and reduction of individuals’ tendency toward the use of stimulants.
    Keywords: Mathematical model, Neural system simulation, Personality, Reduction of tendency to addiction
  • Mohammad Ali Nazari, Shahramvahedi, Mahboubeh Roshandel Rad* Page 14
    Introduction
    Several studies have shown that many factors influence the perceived time intervals. This study aimed to investigate the developmental changes in time-perception among children (7-12 years old) and to determine the role of attention in time perception.
    Method
    One hundred-twenty elementary students were selected from Rasht schools (first to sixth grade) through multilevel cluster-sampling method. Continuous Performance Test (CPT) and time reproduction task were used to collect data. Results were analyzed using MANOVA and MANCOVA.
    Results
    In short-time task, there was no significant difference in grade groups whereas a significant difference was observed in long-time task. In other words, reproduced long-time intervals approached to the standard time indicating that long-time perception (but not short-time perception) is possibly improved by age. Attention indices including correct responses, false alarm responses, omission errors, reaction time and variability were entered as covariant variables in an ANCOVA. No significant differences were found between long-time task and grade groups.
    Conclusion
    Findings of the present study indicate that reproduced time approaches to the physical time with increasing age improves the ability to control of attention improving long-time perception in children.
    Keywords: Children, Development, Time reproduction, Time perception, Attention
  • Maryam Hosaini, Alireza Moradi*, Reza Kormi Nouri, Jafar Hassani, Hadi Parhoon Page 22
    Introduction
    This study aimed to investigate the reliability and validity of reading and dyslexia test (NEMA)
    Method
    A total of 1614 primary school students from Tabriz, Sanandaj and Tehran were evaluated using the reading and dyslexia test (NEMA). The study sample was selected by stratified random-sampling among students from the three cities (Tehran: 600, Sanandaj: 500, Tabriz: 500). A total of 770 male and 844 female 5th-grade students were enrolled from the primary school in Tehran and Sanandaj Tabriz.
    Results
    Findings demonstrated a good internal consistency of vocabulary test with high-frequency, mediumfrequency and low-frequency words, word string, words understanding and pseudo-words is the elimination of sounds and reading fake-words. However, calling pictures tests (both forms) with moderate internal consistency and text understanding with poor internal consistency, seem to require revisions to acquire an improved Cronbach,s alpha.
    Conclusion
    The overall Cronbach’s alpha for tests with high-frequency words, words with medium frequency, low-frequency words, word string, test of rhyme, calling pictures 1, 2, text comprehension, words understanding, elimination of sounds, and pseudo-word, reading fake-words were 0.97, 0.98, 0.98, 0.95, 0.89, 0.67, 0.68, 0.48, 0.71, 0.95 and 0.97,respectively. Also, the results of factor analysis showed that NEMA test includes two major components. The first factor includes vocabulary tests with high-frequency and medium-frequency words, understanding words, elimination of sounds, pseudo-words and reading fake-words. The second factor includes of words, rhymes, calling the pictures of 1, 2, text understanding and signs test.
    Keywords: Reading, Dyslexia Test (NEMA), Cronbach's alpha, factor analysis
  • Kh. Pourmaveddat* Page 35
    Introduction
    The aim of this study was to compare metacognition and its relationship with aggression among drug addicts, drug-quitting addicts, and non-addicts.
    Method
    In this causal-comparative and correlational study enrolled 62 drug addicts, 51 individuals in addiction-quitting stage, and 96 no- addicts through convenience sampling. Subjects were investigated by the metacognition questionnaire (MCQ-30) and the Ahvaz Aggression Questionnaire.
    Results
    Multivariate analysis of variance demonstrated significant differences in the mean scores of drug-quitting addicts and non-addicts in negative beliefs subscale related to uncontrollability and risk (F=3.65, P
    Conclusion
    Our findings suggested that drug addicts tend to have a weaker metacognition as compared to non-addicts. The increase in the intensity of aggression was shown to be related to the increased cognitive dissonance. Such results retain important implications in the prevention and treatment of addiction and aggression.
    Keywords: metacognition aggression, addiction, cognition
  • Hanieh Yarmand, Hassan Ashayeri*, Arsalan Golfam, Hayat Ameri Page 47
    Introduction
    Recent advances in neuroscience have given rise to the discovery of new neurons called mirror neurons (1, 2 and 3). The current study aims to investigate the association between mirror neuron stimulation through purposeful movement imitation and verbal imitation with language development of autistic children.
    Method
    The current research used a experimental, applied and available sampling design. Accordingly, first, the researchers designed an applied and easy model for autistic children rehabilitation based on mirror neurons stimulation using purposeful movement imitation and verbal imitation. Then, based on (TPR) technique, an 8-year-old autistic girl underwent an pilot study for 12 sessions lasting 4 weeks in Iran University of Medical Sciences, Faculty of Rehabilitation Sciences, whereby positive and effective results were observed; then, other samples, i.e. five monolingual, Farsi-speaking autistic girls aged 5-8, were selected by available sampling and underwent 42 sessions during 14 weeks (three 20/30-minute session in each week), then the development of their receptive-expressive language skills as well as their speech was evaluated using Newsha Developmental Scale. Each sample, as a control sample, was evaluated before and after speech therapy courses based on mirror neurons stimulation. In addition, after a two-month suspension of the 14-week course, all samples were again evaluated with scoring Table; finally, the results stability was evaluated. SPSS (version 16) was used to do statistical data analysis.
    Results
    the obtained results suggest that there is a significant difference between pre-test and post-test scores of receptive language (p
    Conclusion
    mirror neuron stimulation through purposeful movement imitation and verbal imitation in autistic children positively affects development of receptive language, expressive language and speech skills. Therefore, this method can be used as a complementary technique in speech therapy of autistic children.
    Keywords: Autism, Mirror neurons system, Purposeful movement imitation, Verbal imitation
  • Razieh Hojabrnia*, Maryam Nezakat, Alhosseini, Fahime Esfarjani, Ahmadreza Movahedi Page 58
    Introduction
    Many studies have shown the beneficial effects of aerobic training on cognitive functions among which memory regarded as pivotal. Several studies have described the effect of time of the day on cognitive functions including memory. The purpose of this study was to investigate the effects of aerobic training on memory quotient in relation to diurnal variations.
    Method
    A sample of 36 female students from Isfahan University (mean age 24.11± 2.58 years) were selected through convenience sampling. Before and after aerobic exercise, the participant's memory quotients were assessed using the Wechsler’s Memory Scale (WMS) at 8 Am and 4 Pm. An analysis of ANOVA with repeated measures was used to analyze the data.
    Results
    Findings showed that the average point score (APS) of memory quotient was better in the evening pretest than in the morning pretest. Moreover, the prtcipants’ APS of memory quotient had a significant increase after aerobic exercise than before aerobic exercise upon morning intervention . Meanwhile, aerobic exercise exerted no significant effect on APS upon evening intervention.
    Conclusion
    According to the findings of the present study, it can be concluded that training aerobic exercise in the morning exerts a positive effect on memory quotient of participants. Therefore, it seems that it is important to consider the time of the day when assessing optimal cognitive functioning following aerobic exercise.
    Keywords: Time of the day, Memory quotient, Aerobic exercise, Cognitive functions
  • Seyedehroghayehnooranijurjadeh, Ali Mashhadi*, Zahra Tabibi, Farzan Kheirkhah Page 68
    Introduction
    Attention Deficit/Hyperactivity Disorder is a common childhood neuro-developmental disorder characterized by attention deficit, hyperactivity and impulsivity. The purpose of this study was to assess the effectiveness of executive function training based on daily-life on improved executive functioning in children with ADHD.
    Method
    16 children aged 7-10 years with ADHD who were selected among those referred to department of psychiatry in Babol Shahid Yahyanejad hospital, were divided into intervention and control groups through random selection. Subjects were assessed by Barkley Deficits in Functioning Scale Children and Adolescents (BDEFS-CA). The intervention group received 11 training sessions (1 hour each session) when subjects were accompanied by their mothers. Data were analyzed using ANCOVA and MANCOVA by SPSS 19.
    Results
    Findings indicated that the intervention group had a significant different as compared to controls in terms of improved executive functions (p
    Conclusion
    Executive function training based on daily-life leads to improved executive functions in children with ADHD.
    Keywords: Attention Deficit, Hyperactivity Disorder (ADHD), Executive Functions, Cognitive Training
  • Zoha Saeedi, Fatemeh Noorbala, Fatemeh Hamzavi Abedi* Page 79
    Introduction
    Gender stereotypes lead people to categorize occupations on a continuum of feminine and masculine jobs. This study examined the mediating effect of exposure to counter-stereotypic examples in decreasing implicit stereotypical beliefs about gender role-typed jobs.
    Method
    Two related studies, investigated the exposure to counter-stereotypic examples by means of writing a text and watching part of a movie. In the first study, 61 students of University of Tehran (32 female) and in the second study 57 students of University of Tehran (32 female) were voluntarily enrolled. The participants were implicitly exposed to stereotypic (control group) and counter-stereotypic (experiment group) examples. Implicit Association Test (IAT) program was used in order to measure the implicit stereotypes. Independent t-test was used to analyze the data.
    Results
    Independent t-test revealed significant differences between implicit stereotype scores of control and experimental groups in both studies. In addition, results from the first experiment showed that women had higher stereotypical beliefs about gender role-typed jobs. However, this result was not confirmed in the second study.
    Conclusion
    The present investigation demonstrated that exposure to gender-related stimuli and job can activate implicit stereotypes about gender role-typed jobs. However, exposure to counter-stereotypic examples in comparison to stereotypic example before the evaluation, led to a lesser extent activation of stereotypes.
    Keywords: gender role, typed occupations, gender stereotypical beliefs, implicit stereotypical beliefs, counter, stereotypic examples