فهرست مطالب

فصلنامه تازه های علوم شناختی
سال نوزدهم شماره 4 (پیاپی 76، زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/10/27
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدعلی نظری، امیرحسین درونه، امیرحسین قادری * صفحه 1
    مقدمه
    ادراک زمان، یکی از بحث برانگیزترین مسایل در حیطه ی علوم شناختی است. یکی از نخستین مدل های ارایه شده برای ادراک زمان در مغز، مدل ساعت درونی است که بر اساس آن، قسمتی از مغز به عنوان سازنده ی گام های زمانی و قسمتی به عنوان شمارنده ی این گام ها عمل می کند. قسمتی نیز مسولیت ذخیره سازی این زمان را در حافظه بر عهده دارد. با توجه به مطالعات پیشین، به نظر می رسد که امواج دلتا و بتا در بیش تخمینی و کم تخمینی افراد نقش داشته باشند، اگر چه نقش این امواج در ادراک بازه های زمانی درازمدت بررسی نشده است.
    روش
    در این آزمون 33 نفر شرکت کردند که بنا به نحوه ی تخمین زمان در وضعیت ذهن آگاهی، در دو گروه بیش تخمینی و کم تخمینی جای گرفتند. در این مطالعه، برای ارزیابی ادراک زمان افراد در بازه های درازمدت، از یک تکلیف ذهن آگاهی استفاده شد. در حین انجام تکلیف، الکتروانسفالوگرافی ثبت شد تا کارکردهای مغز حین بیش تخمینی و یا کم تخمینی زمان بررسی شود. آنالیز طیفی در فرکانس های استاندارد و روی19 الکترود سیستم 10 تا 20 انجام شد.
    یافته ها
    مقایسه ی آماری پنج الکترود Pz ،Cz ،Fz ،C4 ،C3 حاکی از اختلاف معنادار دو گروه در توان مطلق باند فرکانسی بتای بالا (25 تا 30 هرتز) روی هر پنج الکترود بود.
    نتیجه گیری
    این نتیجه می تواند در غالب نظریه ی نرده ای زمان و فعالیت عقده های قاعده ای به عنوان سازنده ی پالس در مکانیزم ساعت درونی قابل بحث و تاییدی بر این نظریه در بازه های درازمدت باشد.
    کلیدواژگان: ادراک زمان، الکتروانسفالوگرافی کمی، موج بتا، ساعت درونی، ذهن آگاهی
  • داود حسین آبادی ساده*، حمیدرضا سعیدنیا، پیتر استایدل، کامبیز حیدرزاده صفحه 10
    مقدمه
    امروزه برای هدف گیری در بازار رقابتی، تبلیغات هم مهم ترین استراتژی به شمار می رود و هم استفاده از آن اجتناب ناپذیر شده است. از طرف دیگر، برای بالا بردن اثربخشی و کاهش آلودگی بصری تبلیغات، صحت و دقت در بهره گیری از ابزار تبلیغاتی الزامی است. هدف این پژوهش، بررسی نقش صحت در تبلیغات بیلبورد و آزمون بازاریابی اجتماعی با استفاده از عنصر شعار تبلیغاتی است. به این منظور، ادراک و حافظه ی آزمودنی ها با توجه به شعار اجتماعی با شناسایی لوگو ارزیابی شد.
    روش
    در این پژوهش، 01 نفر از دانشجویان دکتری با استفاده از تکنیک ردیابی چشم آزمایش و ارزیابی شدند. در این آزمون، سه شرکت تولیدکننده ی سه برند چای که در تبلیغات خود از شعار اجتماعی و سه شرکت دیگر که برای سه برند چای خود از شعار تجاری استفاده کرده بودند، انتخاب و به غیر از پردازش تصویری با استفاده از آزمون ANOVA و الگوریتم رقابت استعماری، تحلیل آماری و خوشه بندی شدند.
    یافته ها
    نتایج تعقیب بینایی نشان داد که تبلیغات دارای ماهیت اجتماعی می توانند بر رفتار تاثیر بسزایی بگذارند .
    یافته ها
    نتایج تحلیل آماری و خوشه بندی نیز این تمایز را تایید کرد.
    نتیجه گیری
    برای بالا بردن صحت تبلیغات محیطی باید بیلبورد را خلاقانه طراحی کرد؛ به طوری که درگیری ذهنی مصرف کنندگان افزایش یابد. ردیاب چشم توانست یک رتبه بندی دقیق از عناصر بیلبورد ارائه دهد. شاخص های این ابزار شناختی نشان داد که شعار اجتماعی می تواند بر ادراک و حافظه ی مصرف کنندگان با توجه به برند تاثیر بگذارد.
    کلیدواژگان: بیلبورد، شعار تبلیغاتی، ردیابی چشم
  • یوسف کبیری نسب، حسن عبدالله زاده * صفحه 20
    مقدمه

    در بیشتر جوامع مدرن، سالمندان بار سنگینی بر دوش خانواده ها تلقی می شوند. تغییر سریع ارزش های فرهنگی و اجتماعی بر کیفیت زندگی سالمندان اثر چشمگیری گذاشته که یکی از آنها کاهش میزان انعطاف پذیری شناختی و تاب آوری آنهاست. هدف این پژوهش، تعیین اثرآموزش ذهن آگاهی مبتنی بر پذیرش و تعهد، بر انعطاف پذیری شناختی وتاب آوری سالمندان است.

    روش

    طرح این پژوهش نیمه آزمایشی با گروه آزمایش و کنترل بود که در آن به روش نمونه گیری دردسترس،30 نفر از سالمندان مجتمع بهزیستی بهشهر انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه 15نفری مداخله و کنترل جای داده شدند. شرکت کنندگان در دو مرحله ی پیش آزمون وپس آزمون با دو پرسش نامه ی انعطاف پذیری شناختی دنیس و وندروال (CFI) و تاب آوری کانر و دیوبدسون (CD-RIS) ارزیابی شدند. گروه آزمایش به مدت هشت جلسه ی 06 دقیقه ای)هفته ای یک جلسه(با پروتکل فلکسمن مورد مداخله قرار گرفت. داده ها با نسخه ی 20 نرم افزار SPSS و روش تحلیل کوواریانس بررسی شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان دادند که گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل در مرحله ی پس آزمون در دو مولف ی انعطاف پذیری و تاب آوری (P>0/50) بهبود یافته است.

    نتیجه گیری

    آموزش ذهن آگاهی دو مولفه ی انعطاف پذیری وتاب آوری مبتنی بر تعهد، موجب افزایش انعطاف پذیری شناختی وتاب آوری سالمندان می شود.

    کلیدواژگان: انعطاف پذیری شناختی، تاب آوری، ذهن آگاهی مبتنی بر پذیرش و تعهد، سالمندان
  • عباسعلی آهنگر *، مهرداد مظاهری، محدثه سلطانی نژاد صفحه 28
    مقدمه
    هدف اصلی این پژوهش، بررسی مقایسهای درک استعاره ی مفهومی کودکان عادی و کودکان کمتوان ذهنی آموزش پذیر فارسی زبان بر اساس الگوی لیکاف و جانسون 1980 است.
    روش
    پژوهش حاضر از نوع علی مقایسه ای است و نمونه ی مورد بررسی شامل 51 کودک عادی فارسی زبان مدارس عادی و 15 کودک فارسی زبان کم توان ذهنی آموزش پذیر مدارس استثنایی شهرستان جیرفت می شود که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. از این کودکان خواسته شد تا پرسش نامه ی درک استعاره ی مفهومی محقق ساخته را تکمیل کنند. برای تجزیه و تحلیل و همچنین آزمون فرضیه های پژوهش از آزمون تی برای مقایسه ی میانگین نمونه های مستقل و تحلیل چندمتغییره استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج این پژوهش نشان داد که میانگین درک استعاره ی مفهومی در کودکان کم توان ذهنی آموزش پذیر از کودکان عادی کمتر است (P<0/50).
    نتیجه گیری
    عملکرد کودکان کم توان ذهنی آموزش پذیر در درک استعاره ی مفهومی با کودکان عادی تفاوت دارد.
    کلیدواژگان: درک، استعاره ی مفهومی، کودکان عادی، کودکان کم توان ذهنی آموزش پذیر فارسی زبان
  • عزت الله قدم پور *، کبری بیرانوند صفحه 43
    مقدمه
    «شادکامی» نام علمی ارزیابی افراد از زندگی است. فرد شادکام اطلاعات را طوری پردازش، تعبیر و تفسیر می کند که در نهایت، باعث احساس شادی و خوش بینی اش می شود. سرزندگی تحصیلی به پاسخ مثبت، سازنده و انطباقی به انواع چالش ها و موانعی که در عرصه ی مداوم و جاری تحصیلی تجربه می شوند اشاره دارد. به یقین، پیامد بامعنا زندگی کردن، احساس تسلط، آرامش، شادکامی و سرزندگی است. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر آموزش معنادرمانی بر شادکامی و سرزندگی تحصیلی دانش آموزان دختر پایه ی دوم دوره ی دوم متوسطه و پاسخ به این سوال است که آیا آموزش معنادرمانی بر شادکامی و سرزندگی تحصیلی دانش آموزان دختر مقطع متوسطه تاثیر دارد؟
    روش
    روش این پژوهش، آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون و پیگیری با گروه گواه و جامعه ی آماری شامل کلیه ی دانش آموزان دختر پایه ی دوم دوره ی دوم متوسطه ی شهر خرم آباد در سال تحصیلی 1394-95 بود. روش نمونه گیری تصادفی مرحله ای بود؛ به این صورت که ابتدا از دو ناحیه ی آموزش و پرورش شهر خرم آباد، ناحیه ی دو و از بین مدارس دخترانه ی متوسطه ی چندکلاسه، یک مدرسه انتخاب شد .سپس، از بین کلاس های دوم مدرسه ی مذکور، 32 نفر انتخاب شدند و در دو گروه 16 نفره ی آزمایش و گواه جای گرفتند. ابزارهای این پژوهش، فرم جدید (2001) مقیاس شادکامی آکسفورد (OHQ) و پرسش نامه ی سرزندگی تحصیلی حسین چاری و دهقانی زاده (1391) بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های آمار توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و آزمون های آمار استنباطی (تحلیل کوواریانس چندمتغیره و تک متغیره) استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که آموزش معنادرمانی باعث افزایش شادکامی و سرزندگی تحصیلی دانش آموزان شده و این نتایج در مرحله ی پیگیری نیز باقی مانده است.
    نتیجه گیری
    به معلمان پیشنهاد می شود در طول دوره ی آموزش، معنایابی را به دانش آموزان آموزش دهند.
    کلیدواژگان: دانش آموزان دوره ی متوسطه، سرزندگی تحصیلی، شادکامی، معنادرمانی
  • جلیل اعتماد *، بهرام جوکار، حسین دباغ، جواد کجوری، سارا روستا صفحه 57
    مقدمه
    نوستالژی یکی از هیجانات پیچیده است که در چند دهه گذشته بر سر دلالت و کارکردهای آن چالش های جدی وجود داشته است. در این راستا تحقیق حاضر تلاشی است برای گردآوری شواهدی در زمینه بدن مندی هیجان نوستالژی و نیز دلالت های مرتبط با تعادل حیاتی و سلامت جسمانی این هیجان در افرادی که دچار بیماری عروق کرونر قلب می باشند.
    روش
    مشارکت کنندگان تحقیق 30 نفر از بیمارانی بودند که عمل آنژیوگرافی انجام داده و در بخش بستری بودند. پژوهش در قالب یک طرح آزمایشی دو گروهی با تقسیم تصادفی و پس آزمون بود. ابزارهای مورد استفاده عبارت بود از دماسنج با درجه سانتی گراد، آزمون وارسی دستکاری، دستگاه سنجش فشارخون، ظرف حاوی یخ و زمان سنج دستی، مقیاس سنجش ادراک شدت درد، پرسشنامه ی نوستالژی باچو.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تفاوت معناداری میان دو گروه در میزان دمای ادراک شده، میزان تاب آوری در برابر درد، و میزان ادراک شدت درد وجود داشت، و افراد گروه آزمایش دمای بالاتری را ادراک می کردند و تاب آوری بیشتری در برابر درد از خود نشان می دادند و همچنین شدت درد ادراک شده ی پایین تری را گزارش می کردند. فشار خون افراد دو گروه تفاوت معناداری نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده به عنوان شاهدی بر فرضیه ی بدن مندی هیجانات و کارکرد مثبت نوستالژی برای تعادل حیاتی مورد بحث قرار گرفت و دلالت های آن برای پژوهش های آینده و نیز فعالیت های مراقبتی- درمانی مورد توجه قرار گرفت.
    کلیدواژگان: نوستالژی، بدن مندی، کارکردهای تعادل حیاتی
  • سوده دوایی *، الهه حجازی، زهرا نقش صفحه 70
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش واسطه ای هویت اخلاقی در رابطه ی میان باورهای اساسی و بهزیستی ذهنی است.
    روش
    به همین منظور، 495 دانشجوی دختر و پسر دوره ی کارشناسی با میانگین سنی 21 (اواخر نوجوانی و ظهور بزرگ سالی) از دانشگاه های شهر تهران به روش تصادفی انتخاب شدند و به سیاهه ی باورهای اساسی (BBI)، مقیاس بهزیستی ذهنی (شامل مقیاس رضایت از زندگی و مقیاس های عاطفه ی مثبت و عاطفه ی منفی) و مقیاس هویت اخلاقی (MIQ) پاسخ دادند.
    یافته ها
    یافته های تحلیل مسیر نشان داد که برازش مدل مورد نظر مناسب است. همچنین ضرایب مسیر حکایت از تاثیر غیرمستقیم باور به دنیای معنادار و دنیای نیک نهاد با واسطه ی عامل یک پارچگی اخلاقی از هویت اخلاقی )از میان باورهای اساسی( بر بهزیستی ذهنی دارد. همچنین نتایج پژوهش، فقدان نقش واسطه ای مولفه های هویت اخلاقی را در رابطه ی میان باور به حمایت دیگران، خود مطلوب و روابط مطلوب با بهزیستی ذهنی نشان می دهد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که هویت اخلاقی می تواند میان برخی روابط باورهای اساسی و بهزیستی ذهنی نقش واسطه داشته باشد.
    کلیدواژگان: باورهای اساسی، هویت اخلاقی، بهزیستی ذهنی، اواخر نوجوانی و ظهور بزرگسالی
  • علیرضا حافظی، احمد یارمحمدیان*، امیر قمرانی صفحه 84
    مقدمه
    هدف این مطالعه، بررسی روند تحول انواع توجه در کودکان پیش دبستانی پنج تا هفت ساله بوده است.
    روش
    برای اجرای این پژوهش توصیفی- مقطعی، در سال 1395، از مراکز پیش دبستانی شهر تبریز، 200 کودک (100 دختر و 100 پسر) پنج تا هفت ساله به صورت نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. روند تحول انواع توجه با استفاده از آزمون انواع توجه حافظی و همکاران (1395) تعیین شد و برای تجزیه وتحلیل داده ها، روش تحلیل واریانس دوراهه به کار رفت.
    یافته ها
    1395) نتایج نشان دادند که به جز توجه شنوایی کودکان دختر و پسر پیش دبستانی، نمرات انواع توجه )انتخابی، تقسیم شده، معطوف شده و همچنین نمره ی کل توجه(، با در نظر گرفتن سن، افزایش یافته است. دو جنس، به غیر از توجه انعطاف پذیر، انتخابی و تقسیم شده، در بقیه موارد تفاوت معنادار داشتند. به استثنای توجه انتخابی، تقسیم شده و معطوف شده، در بقیه ی موارد، تعامل بین جنسیت و سن معنادار بود (p
    نتیجه گیری
    توجه در کودکان پیش دبستانی پنج تا هفت ساله ماهیت تحولی پیچیده ای دارد که به بررسی و مطالعات بیشتر نیاز دارد.
    کلیدواژگان: کودکان، پیشدبستانی، توجه
|
  • Mohammad Ali Nazari, Amir Hossein Darooneh, Amir Hossein Ghaderi* Page 1
    Introduction
    Time perception is one of the most controversial issues in the field of cognitive science. One of the first models for time perception in the brain is the internal clock model, according to which a part of the brain acts as the constructor of time pulses and another part as the counter of these pulses. Yet, nother part is responsible for storing this time in memory. According to previous studies, delta and beta waves seem to play a role in the overestimation and underestimation of individuals, although the role of these waves in the perception of long-term time frames has not been studied.
    Method
    Participants in the test were 33 healthy subjects and according to the way of estimating time, they were placed in two groups of overestimation and underestimation. Time estimation was investigated during a mindfulness task. Functional brain activity was investigated using electroencephalography during rest and task. Spectral analysis was performed in the standard bands at 19 electrodes. Statistical analysis was carried out for five electrodes of C3, C4, Fz, Cz, Pz. The statistical comparison of five C3, C4, Fz, Cz, Pz electrodes showed a meaningful difference between the two groups in the absolute power of the beta frequency band (25-30 Hz) on each of the five electrodes.
    Results
    The results show significant differences of high beta (25-30 Hz) absolute power at all investigated electrodes.
    Conclusion
    The results can be argued in the context of internal clock model and scalar timing theory. In the range of long term duration, the results confirm internal clock model as a valid model for explaining time estimation.
    Keywords: time perception, quantitative electroencephalography, beta wave, internal clock, mindfulness
  • Davoud Hosseinabadi Sadeh *, Hamidreza Saeednia, Peter Steidl, Kambiz Heidarzadeh Page 10
    Introduction
    Nowadays advertising is the most important strategy for targeting the competitive market, and its use is inevitable. In order to increase the effectiveness and reduce the visual contamination of advertising, the accuracy of the use of the advertising tool is mandatory. The purpose of this study is to examine the role of accuracy in billboard advertising and social marketing testing using the element of advertising slogan. To this end, the perception and memory of the subjects were evaluated according to the social slogan by identifying the logo.
    Method
    In this study, 10 PhD students were tested and evaluated using Eye Tracking Technique. In this test, six tea brands were chosen, three of which had used social slogans, while the other three used commercial slogans in their advertisements. Other than Image Processing using the ANOVA test and Colonial Competitive Algorithm, statistical analysis and clustering were also carried out.
    Results
    Visual tracking results showed that social nature advertising can have a significant effect on behavior. The results of statistical analysis and clustering also confirmed this distinction.
    Conclusion
    To enhance the accuracy of billboard advertisement, it should be designed in a creative way, so that the consumers’ mental involvement increases. The eye tracker could provide a precise rating of billboard elements. The indicators of this cognitive tool showed that social slogans could affect the perception and memory of consumers with respect to the brand.
    Keywords: billboard, advertising slogan, eye tracking
  • Yosef Kabirinasab, Hasan Abdollahzadeh* Page 20
    Introduction

    in most modern societies, the elderly are considered as heavy burdens on the shoulders of families. Rapid changes in social and cultural values have left a significant effect on the life quality of the elderly, one of which is the reduction of cognitive flexibility and their resilience. The purpose of this study was to determine the effectiveness of training mindfulness-based acceptance and commitment on Cognitive flexibility and resilience of the elderly.

    Method

    the research design was a quasi-experimental with control and experimental groups in which 30 elderly people of Behshahr Welfare Complex were selected via convenience sampling and randomly allocated to two experimental and control groups. Participants in the two levels of pre-test and post-test were assessed with Dennis - Vander Wal Cognitive Flexibility Questionnaires (CFI) and Connor-Davidson Resilience Scale (CD-RIS).The experimental group received intervention for 8 sessions of 60-minutes each (one session a week) by the Flaxman protocol.Data were evaluated by analysis of covariance and version 20 of SPSS software.

    Results

    The findings suggested that the experimental group, compared with the control group, had improved on Cognitive Flexibility and Resilience in the post-test and the improvement was visible on both variables (p

    Conclusion

    Training of Mindfulness-based commitment causes an increase in the flexibility and resilience of the elderly.

    Keywords: cognitive flexibility, resilience, mindfulness-based acceptance, commitment, elderly
  • Abbas Ali Ahangar *, Mehrdad Mazaheri, Mohaddeseh Soltani Nezhad Page 28
    Introduction
    The main purpose of the present research was to deal with a comparative study of conceptual metaphor between Persian speaking normal children and mentally-impaired educable children based on Lakoff and Johnson (1980) model.
    Method
    The present research is a causal-comparative study. Participants included 15 Persian speaking normal children of ordinary schools and 15 Persian speaking children with intellectual disabilities from exceptional schools of Jiroft city. Sampling methods were available. The children were asked to complete a questionnaire to answer the conceptual metaphor of the researcher. T-test and multivariate analysis were used to analyze and examine the research hypothesis to compare the mean of independent samples.
    Results
    The results of this study showed that the mean of perception of conceptual metaphor was lower in children with intellectual disabilities than normal children (P
    Conclusion
    Mentally impaired children had a different performance in the perception of conceptual metaphor in comparison to typically developing children.
    Keywords: perception, conceptual metaphor, typically developing children, educable intellectual disability, Persian-speaking
  • Ezatollah Ghadampour *, Kobra Beiranvand Page 43
    Introduction
    Happiness is a scientific name of the assessment of individuals from life. A happy person processes and interprets the information in a way that ultimately makes him feel happy and optimistic. Academic vitality refers to a positive, productive and adaptive response to a variety of challenges and obstacles that are experienced in the ongoing field of study. Certainly the consequence of a meaningful life is a feeling of mastery, calmness, happiness and vitality. The aim of this study was to investigate the effect of logo-therapy training on happiness and academic vitality of female students in the second grade of secondary school in Khorramabad city.
    Method
    This study was done by pre-test, post-test and follow-up with the control group and the statistical population of this study included all female students of second grade of secondary schools in Khorramabad city (2015-2016). The sampling method in this study was random and step by step. First, a school was selected from secondary all-girl schools of the two education districts of Khorramabad. Then, 32 students were selected and placed in two groups of 16 experimental and control groups. The tools of this research were the New Form of Oxford Happiness Scale OHQ (2001) and Hossein Chari and Dehghanizadeh Academic Vitality Questionnaire (1391). Descriptive statistics (mean and standard deviation) and inferential statistics (multivariate and one-way analysis of covariance) were used to analyze the data.
    Results
    The results showed that logo-therapy training increases the happiness and academic vitality of the students and the results were also preserved in the follow-up phase.
    Conclusion
    Accordingly, teachers are encouraged to teach logo-therapy during the training period.
    Keywords: academic vitality, happiness, secondary school students, logo-therapy training
  • Jalil Etemaad*, Bahram Jowkar, Hosein Dabbagh, Javad Kojuri, Sara Roosta Page 57
    Introduction
    Nostalgia as one of the complex emotions has been challenged over the past few decades due to its psychological and physiological functions. The present experiment investigates the effect of recalling nostalgic memories on amelioration of homeostatic and health state of people with cardiovascular disease.
    Method
    The participants were 30 patients who were hospitalized for angiography procedure. The research was based on an experimental design with randomized and post-test groups. The instruments used included a thermometer with ° C, a checkout manipulation test, a blood pressure monitor, an ice container and a manual timer, a pain intensity perception scale and Batcho’s nostalgia questionnaire.
    Results
    The results showed that there was a significant difference between the two groups in perceived temperature, the resilience in the face of pain, and the perceived pain. The experimental group perceived higher temperature and showed greater resilience in the face of pain and also lower pain intensity was reported. There was no significant difference in blood pressure between the two groups.
    Conclusion
    The results of this study provide significant evidence for the embodiment emotions hypothesis and positive role of Nostalgia in psychological and physiological homeostatic. Further practical implications of results and suggestions for future research were considered.
    Keywords: nostalgia, embodiment, homeostatic function
  • Soodeh Davaee*, Elahe Hejazi, Zahra Naghsh Page 70
    Introduction
    The purpose of this study was to investigate mediating role of moral identity in the relationship between basic beliefs and subjective well-being.
    Method
    For this purpose, 495 university students in Tehran with an average age of 21 (269 girls and 226 boys) in their late adolescence and emerging adulthood, were selected through random sampling method. They were asked to respond to the Basic Beliefs Inventory(BBI), Subjective Well-Being (SWB) (the Satisfaction with Life Scale and the Positive and Negative Affection Scales inventories), and Moral Identity Questionnaire(MIQ).
    Results
    Path analysis showed that fitness of the model was appropriate. The path coefficients also indicate the indirect effect of belief in a meaningful world and the world of goodness with the mediating factor of moral integrity of moral identity (among the basic beliefs) on subjective well-being. Also, the results of the research show the lack of mediating role of the components of moral identity in the relationship between belief in others’ support, self-desirability and favorable relationships with subjective well-being.
    Conclusion
    : It seems that moral identity can play a role among some relationships between fundamental beliefs and subjective well-being in late adolescence.
    Keywords: Basic beliefs, Moral Identity, Subjective Well-being, Late Adolescence, Emerging adulthood
  • Alireza Hafezi, Ahmad Yarmohamadian*, Amir Ghamarani Page 84
    Introduction
    The purpose of this study was to investigate the evolution of the types of attention in preschool children aged 5 to 7 years.
    Method
    In this descriptive cross-sectional study, 200 preschool children (100 girls and 100 boys) aged between 5 and 7 were selected through random cluster sampling from the city of Tabriz, Iran, in 2016. To determine the evolution process of the types of attention, the test developed by Hafezi et al. (2016) was employed and the data analysis was carried out using a two-way ANOVA.
    Results
    The results showed that the scores of the attention in girls and boys were increased with regard to age except for auditory, Selective, divided, focused and Total score of attention. In terms of both genders, except for flexible, selective and divided attention, other types of attention showed meaningful differences between boys and girls. With the exception of selective, divided and Centralized attention, there was a significant interaction between genders and age in other types of attention (p≤0.05).
    Conclusion
    Attention in preschool children aged 5 to 7 years has complex dimensions of evolution, which necessitates further studies.
    Keywords: attention, children, preschool