فهرست مطالب

فصلنامه تازه های علوم شناختی
سال هجدهم شماره 3 (پیاپی 71، پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/09/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • طیبه رفیعی آتانی، مژده هاشمی نمین، محمدرضا جاهد مطلق* صفحه 1
    مقدمه
    «تصور» چند شکل می تواند داشته باشد؟ به خاطرآوری تصاویری که قبلا دیده شده ؛ انتزاع یک تصویر از روی همه ی تصاویری که از یک مفهوم در ذهن وجود دارد؛ ایجاد یک تصویر جدید با استفاده از تصاویر دیده شده ی قبلی برای مفهومی که به ازای آن تصویری در ذهن وجود ندارد؟ منظور ما از تصور خلاق، نوع آخر است.
    روش
    مدل سازی محاسباتی تصور به عنوان یک فرایند شناختی به توصیف دقیق ساختارها (به عنوان جنبه های ایستا) و فرایندها (به عنوان جنبه های پویا) می پردازد و آن را در قالب الگوریتم ها برنامه هایی مبتنی بر علوم و فن آوری کامپیوتر توصیف می کند. در این پژوهش سعی شده تا فرایند تصور خلاق انسان با استفاده از فلسفه ی اسلامی توضیح داده شده و بر مبنای آن یک الگوریتم قابل اجرا در رایانه ارائه شود.
    یافته ها
    طبق فلسفه ی اسلامی، متخیله قوه ای است که با ترکیب و یا تجزیه ی تصاویر و معانی موجود در خیال و حافظه، عمل تصور خلاق را شکل می دهد. نقش متخیله ی را می توان با یک الگوریتم چندمرحله ای احتمالاتی مدل کرد. به عنوان نمونه، مسیر اجرای الگوریتم پیشنهادی برای تصور مفهوم جدید به وسیله ی«درخت دارای چشم و دهان» نشان داده شده است. این مدل رایانشی قادر است تصاویری را تولید کند که انسان با استفاده از تصاویر دیده شده ی قبلی برای این مفهوم جدید خلق می کند.
    نتیجه گیری
    خلق تصویر جدید با ترکیب اجزای پایه (صور و معانی) صورت می گیرد ، بنابراین برای مدل سازی تصور خلاق می بایست به دو جنبه ی اساسی توجه داشت: اول، بازنمایی مناسب صور و معانی؛ دوم ، کشف و مدل سازی فرایندهای ذهنی برای ترکیب این اجزا.
    کلیدواژگان: مدل رایانشی، تصور خلاق، متخیله، هوش مصنوعی، فلسفه اسلامی
  • مریم شریفی*، حمیدطاهر نشاط دوست، ماه گل توکلی، وحید شایگان نژاد صفحه 18
    هدف
    پژوهش های متعدد، آسیب دیدگی در عملکرد حافظه ی بیماران مبتلا به ام.اس. را تایید کرده اند. اما علت شناسی چند عاملی و پیچیده ی این آسیب ها سبب شده که نوع و وسعت آنها از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. در این میان، علاوه بر عوامل نورولوژیک، عوامل روان شناختی همچون افسردگی نیز می تواند در این علت شناسی دخیل باشد. از این رو، هدف پژوهش حاضر بررسی اثر افسردگی بر عملکرد حافظه ی گذشته نگر، روزمره و آینده نگر بیماران مبتلا به ام.اس. است.
    روش
    در پژوهش علی-مقایسه ای حاضر، 52 بیمار مبتلا به ام.اس. (26 بیمار افسرده و 26 بیمار غیرافسرده) مراجعه کننده ( 1391 و 1392) به کلینیک ام.اس. بیمارستان آیت الله کاشانی اصفهان و 26 فرد سالم به عنوان نمونه انتخاب شدند و به پرسش نامه ی افسردگی بک (BDI-II)، حافظه ی روزمره (EMQ) و حافظه ی آینده نگر و گذشته نگر (PRMQ) پاسخ دادند. اطلاعات به دست آمده با روش کوواریانس تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج بیانگر وجود تفاوت معنادار (008/0) بین عملکرد حافظه ی گذشته نگر ، روزمره و آینده نگر بیماران مبتلا به ام.اس. افسرده با دو گروه بیماران مبتلا به ام.اس.غیر افسرده و سالم بود، در حالی که بین عملکرد دو گروه بیماران غیرافسرده و افراد سالم تفاوت معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    عوامل روان شناختی همچون افسردگی می تواند بر عملکرد ابعاد مختلف حافظه ی بیماران مبتلا به ام.اس.، از جمله حافظه ی گذشته نگر، روزمره و آینده نگر تاثیر بگذارد و سبب ایجاد یا تشدید آسیب های حافظه ی این بیماران شود.
    کلیدواژگان: مالتیپل اسکلروزیس، حافظه ی گذشته نگر، حافظه ی روزمره، حافظه ی آینده نگر، افسردگی
  • پگاه نجات*، فاطمه باقریان، امید شکری، جواد حاتمی صفحه 27
    هدف
    قضاوت اخلاقی از موضوعات مورد مطالعه در حوزه ی شناخت اجتماعی است. نظریه ی بنیادهای اخلاقی، با اتخاذ رویکردی توصیفی، شش بنیاد مراقبت/آسیب، انصاف/تقلب، وفاداری/خیانت، اطاعت از مرجع قدرت/براندازی، تقدس/تنزل و آزادی/سرکوب را به عنوان زیربنای اخلاق معرفی کرده و بیان داشته که میزان باور افراد به هر یک از آنها ممکن است از فرهنگی به فرهنگ دیگر متفاوت باشد. مطالعه ی حاضر بر آن است تا الگوی تکیه بر بنیادهای اخلاقی در بازنمایی ذهنی از اخلاقیات را در یک گروه ایرانی تعیین نموده و به بررسی رابطه ی آن با ویژگی های جمعیت شناختی افراد و حوزه ی موضوعی مورد سوال بپردازد.
    روش
    شرکت کنندگان، 172 نفر ایرانی بالای 18 سال بودند که با آنها درباره ی سه موضوع جامعه ی آرمانی، رفتارهای غیراخلاقی و رفتارهای اخلاقی مصاحبه و محتوای پاسخ های آنان از نظر تعلق به بنیادهای اخلاقی کدگذاری شد. داده ها با روش های آماری تحلیل واریانس و رگرسیون تحلیل شدند.
    یافته ها
    در مجموع، انصاف، مراقبت و تقدس پرارجاع ترین و وفاداری و آزادی کم ارجاع ترین بنیادها بودند. با این حال، الگوی اتکا بر بنیادها بسته به حوزه ی موضوعی مورد پرسش متغیر بود. ارجاع به بنیادهای مختلف همچنین به وسیله ی تعدادی از متغیرهای جمعیت شناختی پیش بینی شد.
    نتیجه گیری
    الگوی اهمیت بنیادها در گروه ایرانی این پژوهش، حاوی شباهت هایی با هر دو فرهنگ شرقی و غربی بود. نتایج همچنین نشان دهنده ی اهمیت توجه به حوزه ی موضوعی در کنار ویژگی های جمعیت شناختی برای پیش بینی میزان تکیه ی افراد بر بنیادهای اخلاقی در توصیف ذهنیت از اخلاق بود.
    کلیدواژگان: روان شناسی اخلاق، شناخت اجتماعی، نظریه ی بنیادهای اخلاقی
  • حسین اسکندری*، ساناز حلمی صفحه 40
    مقدمه
    از میان مجموعه ای وسیع و بعضا نامتناهی از راه حل های بالقوه، یافتن بهترین پاسخ یا جریانی از فعالیت ها برای بسیاری از مسایل مهم، نیاز به در نظر گرفتن چندین محدودیت دارد. هدف این مقاله، ارائه ی الگوریتم جست وجو و تعیین نحوه ی کنش فرایندهای بازیابی اطلاعات در شبکه ی حافظه ی معنایی است تا امکان دسترسی به یک راه حل قابل قبول برای این مسایل فراهم آید.
    روش
    در پژوهش حاضر، برای دست یافتن به دسته های مختلف فاصله ی معنایی مفاهیم آزمون تداعی های دور، از روش تحلیل دسته بندی سلسله مراتبی و برای تعیین الگوهای بازیابی اطلاعات در فواصل معنایی مختلف، از طرح آماری تحلیل رگرسیون استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش حاضر نشان می دهد که برای رسیدن به راه حل، در هر زمان در شبکه ی حافظه ی معنایی، یک جست وجوی محلی توسط یک محدودیت راه اندازی می شود که اگر این جست وجو قادر به یافتن جواب درون دسته ی معنایی واکشی شده نباشد، جست وجوی سلسله مراتبی با دو مرحله راه اندازی می شود تا با تغییر دسته ی معنایی، راه حل مناسب را بیاید. ضمن اینکه در پژوهش حاضر، پیاده سازی این الگوریتم با فرایندهای شناختی دخیل در بازیابی، سازمان-دهی و ادغام اطلاعات تبیین شده است.
    نتیجه گیری
    به رغم اینکه الگوریتم جست وجوی محلی، رسیدن به راه حل مناسب را ممکن می سازد، تفاوت های فردی در فرایندهای شناختی مربوط به بازیابی، سازمان دهی و ادغام اطلاعات حافظه ای منجر به تفاوت راه حل های به دست آمده و نیز معرفت تحولی افراد می شود.
    کلیدواژگان: مسایل جند محدودیتی، الگوریتم جست وجو، بازیابی معنایی، آزمون تداعی های دور
  • محمد درهرج*، علیرضا مرادی، جعفر حسنی، حمید امیری صفحه 56
    مقدمه
    مشکلات شناختی، به ویژه نقص حافظه، از نشانه های اصلی اختلال استرس پس از سانحه است. بنابراین، هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر درمان شناختی- رفتاری بر عملکرد حافظه ی روزمره ی نوجوانان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه است.
    روش
    نمونه ی پژوهش 12 نوجوان زلزله زده ی دارای تشخیص اختلال استرس پس از سانحه بود که بر اساس نمرات مقیاس تجدید نظر شده ی تاثیر حوادث و مصاحبه ی بالینی ساختار یافته انتخاب و به صورت تصادفی در گروه های آزمایش و کنترل جای داده شدند. اعضای گروه آزمایش در 10 جلسه ی درمان شناختی- رفتاری شرکت کردند، در حالی که اعضای گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکردند. برای سنجش حافظه ی روزمره از ویراست سوم آزمون حافظه ی رفتاری ریورمید استفاده شد که شرکت کنندگان در پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری آن را انجام دادند و داده های حاصل از آن با استفاده از روش تحلیل واریانس مختلط تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که درمان شناختی- رفتاری منجر به بهبود معنادار شاخص حافظه ی کلی، کلامی و حافظه ی مربوط به آینده می شود، اما این درمان تاثیر معناداری بر سایر شاخص های اصلی حافظه ی روزمره ندارد.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش شواهدی دال بر تاثیر مثبت درمان شناختی- رفتاری بر بازتوانی شناختی بیماران مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه فراهم می آورد.
    کلیدواژگان: اختلال استرس پس از سانحه، حافظ ی روزمره، درمان شناختی، رفتاری، نوجوانان
  • محمود تلخابی*، خسرو باقری نوع پرست، آزاده بزرگی، لاله صحافی، آزاد محمدی صفحه 68
    هدف
    این پژوهش به دنبال بررسی فلسفی نظریه ی انسجام هیجان و شناخت در تربیت است. از آنجا که در تعلیم و تربیت ، جنبه های هیجانی مانع پرورش ظرفیت های شناختی تلقی می شود، این مساله مطرح است که با توجه به انسجام هیجان و شناخت اصول راهنمایی تربیت کدام است؟
    روش
    در راستای اهداف پژوهش، از دو روش استفاده شد. برای تدوین مبانی از شیوه ی سنتزپژوهی به کار رفت تا گزاره های مبانی مربوط به شناخت و هیجان تدوین شود. در مرحله ی دوم، با استفاده از قیاس عملی، اصول تربیتی ناظر بر شناخت و هیجان تدوین شد.
    یافته ها
    تحلیل داده ها نشان می دهد که گزاره های مبنایی شناخت و هیجان را می توان در پنج مقوله ی تاثیر شناخت بر هیجان، تاثیر هیجان بر شناخت، تصمیم گیری و شناخت، تعامل هیجانی، و یادگیری و هیجان دسته بندی و بر اساس گزاره های مبنایی مقوله های فوق و گزاره های هنجاری برگرفته از اهداف مصوب نظام تربیتی ایران، اصول آن را تنظیم کرد.
    نتیجه گیری
    بر اساس تبیین شناختی تعامل میان هیجان و شناخت، این نکته آشکار می شود که تمامی پردازش های شناختی دارای مولفه ی هیجانی هستند و پردازش-های هیجانی نیز از ظرفیت های شناختی مانند استدلال بهره می برند. بنابراین، در تدارک فرصت های تربیتی برای مربیان به دو نکته باید توجه کرد: نخست اینکه از ظرفیت مولفه های هیجانی می توان برای اثربخشی تربیت بهره برد؛ به ویژه در آموزش ارزش ها و تغییر نگرش ها؛ دوم ، با استفاده از ظرفیت های شناختی مانند استدلال می توان بر عقلانیت ابعاد هیجانی زندگی افزود.
    کلیدواژگان: تربیت، شناخت، هیجان و یادگیری
  • حسین زارع، طاهره قربانی صفحه 80
    هدف
    هدف پژوهش حاضر ، مقایسه ی اثر القای خلق مثبت و منفی بر حافظه ی کاذب و حافظه ی صحیح افراد دارای نشانه های اضطراب - افسردگی و افراد عادی است.
    روش
    در این پژوهش که از نوع طرح های شبه آزمایشی –پس آزمون با گروه گواه – است، ایتدا شرکت کنندگان مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس (DASS) را تکمیل کردند. سپس از بین آنها ، 29 آزمودنی با علایم افسردگی-اضطراب به عنوان گروه آزمایش و 29 نفر که فاقد علایم فوق بودند، به عنوان گروه گواه انتخاب شدند. ابتدا از افراد دو گروه آزمون حافظه ی کاذب در شرایط خلقی عادی گرفته شد و سپس دو گروه در شرایط خلقی مثبت و منفی باآزمون حافظه ی کاذب بررسی شدند. نتایج با استفاده از روش تحلیل واریانس دو راهه تحلیل شد.
    یافته ها
    نتیجه ی پژوهش نشان داد که از نظر بازشناسی و یادآوری کاذب در شرایط خلقی مثبت و منفی، دو گروه آزمایش و کنترل تفاوت دارند، درحالی که ار لحاظ یادآوری و بازشناسی صحیح تفاوتی ندارند.
    نتیجه گیری
    شرایط خلقی مثبت و منفی در تعامل با ویژگی های اضطراب-افسردگی بر حافظه ی کاذب فرد می افزاید که این نشان می دهد شرایط القای خلق به تنهایی باعث افزایش حافظه ی کاذب نمی شود، بلکه حالت خلقی در تعامل با ویژگی های شخصیتی بر حافظه ی کاذب فرد می افزاید.
    کلیدواژگان: حافظه ی کاذب، حافظه ی صحیح، ویژگی های افسردگی و اضطراب
  • مریم قربانی*، رضا خلیلیان صفحه 90
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش ذهن آگاهی بر حافظه ی کاری و بازداری رفتاری بزرگ سالان مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی انجام شد.
    روش
    در این پژوهش که از نوع نیمه آزمایشی است، 28 نفر از دانشجویانی که در تست غربال گری بزرگ سالان کانرز نمره ی بیشتر از حد برش کسب کرده و آزمون گر آنها را واجد ملاک های اختلال نقص توجه/ بیش فعالی تشخیص داده شده بود، به صورت دردسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دوگروه آزمایش و کنترل جای داده شدند . در ادامه، برای سنجش حافظه ی فعال، آزمونN-BACK و برای سنجش بازداری رفتاری، آزمون GO-NOGO به کار رفت. گروه آزمایش طی هشت هفته تحت آموزش ذهن آگاهی قرار گرفت و گروه کنترل درمانی دریافت نکرد. داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس و نرم افزار آماری SPSS16 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین نمرات بازداری رفتاری گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل کاهش یافته (01/0≥P)، ولی نمرات حافظه ی کاری افراد گروه آزمایش با گروه کنترل تفاوت معناداری ندارد (05/0P>).
    نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش حاکی از اثر آموزش ذهن آگاهی بر بهبود علایم شناختی افراد مبتلا به اختلال نقص توجه / بیش فعالی است . در کل می توان نتیجه گرفت که برای کاهش مشکلات بزرگ سالان مبتلا به اختلال نقص توجه/ بیش فعالی، آموزش ذهن آگاهی می تواند به کار گرفته شود.
    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، حافظه ی کاری، بازداری رفتاری، نقص توجه، بیش فعالی، بزرگ سالان
|
  • Tayebe Rafiei, Atani, Mojdeh Hashemi, Namin, Mohammad, Reza Jahed, Motlagh* Page 1
    Introduction
    Three types of images can be considered in the mind: Remembering images which have already been seen¡ making abstract image from all images of a concept already existing in the mind or creating new images for new concepts using existing images and concepts. “Creative Imagery” refers to the latter.
    Method
    Computational modelling of Imagery – as a cognitive process – describes mechanisms and processes of imagery. It embodies the description based on computer science. In this paper¡ the process of human creative imagery is described using Islamic Philosophy approach.
    Results
    According to the Islamic Philosophy¡ Imaginative faculty can compose and decompose concepts (existing in memory) and forms (existing in Imaginative Faculty) for Creative Mental Imagery. Role of Imaginative Faculty can be modeled with a multi-level probabilistic algorithm. As an example¡ running path of the algorithm for creating image of “tree with eye and mouth” is shown. The computational model is able to produce those images which human produce for the new concept.
    Conclusion
    Creating new image uses composition of basic elements (forms and concepts). Thus for modelling creative imagery two fundamental aspects should be considered: Appropriate representation of forms and concepts and discovery and modeling mental processes combining these components.
    Keywords: Computational Model, Creative Imagery, Imaginative Faculty, Artificial Intelligence, Islamic Philosophy
  • Maryam Sharifi*, Hamidtaher Neshatdoost, Mahgol Tavakoli, Vahid Shaygannejad Page 18
    Introduction
    several research has approved deficits in memory performance of patients with Multiple Sclerosis. Since the cause of the injury is multifaceted and complex¡ the type and extent varies from person to person. In addition to neurological factors¡ psychological factors such as depression¡ may also be involved in the etiology. Therefore the purpose of this study was to investigate the effect of depression on retrospective¡ everyday and prospective memory performance of patients with M.S
    Method
    In this Causal-Comparative research 52 patients with MS (26 depressed and 26 non-depressed patients) from Kashani hospital in Isfahan in 1391 &1392 and 26 healthy controls were selected and were assessed through the Beck Depression Inventory (BDI-II)¡ Everyday Memory Questionnaire (EMQ) and Prospective and Retrospective Memory Questionnaire (PRMQ). The data was analyzed with the use of covariance.
    Results
    The results indicated significant (p
    Conclusion
    Psychological factors such as depression can influence on retrospective¡ everyday and prospective memory performance of patients with M.S. Depression can intensify memory deficits of patients with M.S.
    Keywords: Multiple Sclerosis, Retrospective Memory, Everyday Memory, Prospective Memory
  • Pegah Nejat*, Fatemeh Bagherian, Omid Shokri, Javad Hatami Page 27
    Introduction
    Moral judgment is among the topics studied in the field of social cognition. Adopting a descriptive perspective¡ Moral Foundations Theory has introduced six foundations of care/harm¡ fairness/cheating¡ loyalty/betrayal¡ authority/subversion¡ sanctity/degradation¡ and liberty/oppression as the basis of morality¡ suggesting that the degree of people’s belief in each might differ from one culture to another. The current study aims to determine the pattern of reliance on moral foundations within an Iranian group’s mental representation of moralities¡ and examine its relationship to individuals’ demographic characteristics and the subject domain under question.
    Method
    Participants were 172 Iranians above 18 years of age who were interviewed on three subjects of ideal society¡ immoral behaviors¡ and moral behaviors¡ and their responses were coded according to moral foundations. Statistical techniques of analysis of variance and regression were used for data analysis.
    Results
    Overall fairness¡ care and sanctity were the most frequent foundations¡ whereas loyalty and liberty were the least frequent of all. However¡ the pattern of foundation endorsement varied depending on the subject domain in question. Reference to different foundations was also predicted by a number of demographic variables.
    Conclusion
    The observed pattern for salience of foundations among the Iranian group in this study had similarities with both Eastern and Western cultures. Results also point to the importance of considering the subject domain along with demographic variables to predict individuals’ reliance on moral foundations in describing their concept of morality.
    Keywords: moral psychology, social cognition, Moral Foundations Theory
  • Hossein Eskandari*, Sanaz Helmi Page 40
    Introduction
    Many important problems require consideration of multiple constraints to find the best answer or course of action from a huge set of potential answers. The aim of this paper is to present some search algorithm as well as to determine the way in which the information retrieval processes interact within the semantic memory to produce an acceptable answer to these problems.
    Method
    In this study¡ the method of hierarchical cluster analysis was used to find the distinctive clusters of concepts based on the semantic distance among concepts in Remote Associates Test. To determine the information retrieval pattern in each cluster¡ the regression analysis was used.
    Findings: The findings show that a local search is facilitated by just one cue at a time in semantic memory network to reach a solution. If the search is unable to find the answer in the fetched cluster¡ the two-stage search strategy is launched to switch the cluster in order to find an appropriate solution. Moreover¡ in this study the implementation for a given algorithm was explained by the cognitive processes involved in retrieving¡ organizing and integrating information.
    Conclusion
    Although the local search algorithm makes it possible to find the right solution¡ individual differences in cognitive processes for retrieving¡ organizing and integrating information from memory leads to differences among individuals’ solutions as well as their evolutionary epistemology.
    Keywords: Multiply-constrained problems, search algorithm, semantic retrieval, Remote Associates Test
  • Mohammad Darharaj*, Alireza Moradi, Jaefar Hasani, Hamid Amiri Page 56
    Introduction
    Cognitive problems¡ especially memory impairments are among the main features of Posttraumatic Stress Disorder (PTSD). Therefore¡ the aim of this study was to investigate the impact of Cognitive Behavior Therapy (CBT) on everyday memory in adolescents with PTSD.
    Method
    A total of 12 quake-stricken adolescents with PTSD were selected based on their scores in the Impact of Event Scale- Revised (IES-R) and Structured Clinical Interview for DSM-IV (SCID) and divided into the experimental and control group randomly. The experimental group participated in 10-session CBT¡ while there was no intervention into the control group. In order to measure everyday memory¡ Rivermead Behavioral Memory Test- Third Edition (RBMT-3) was used and the participants completed it in pre-test¡ post-test¡ & follow-up. Finally¡ the data were analyzed using mixed ANOVA.
    Results
    The results indicated that CBT has significant effect on the improvement of the general memory index¡ the verbal memory index¡ and the prospective memory index¡ whereas there was no significant impact on the improvement of other essential indexes of everyday memory.
    Conclusion
    The current results can provide promising evidence regarding the positive impact of CBT on the cognitive rehabilitation of the patients with PTSD.
    Keywords: Posttraumatic Stress Disorder (PTSD), Everyday Memory, Cognitive Behavior Therapy, Adolescents
  • Mahmoud Talkhabi*, Khosrow Bagheri Noaparast, Azadeh Bozorgi, Laleh Sahafi, Azad Mohammadi Page 68
    Introduction
    This study aims at a philosophical inquiry on the implications of coherence between cognition and emotion theory in education. Regarding that traditionally emotional components are considered as barriers to develop intellectual capacities of human beings¡ the main question is what educational principles can be introduced based on the coherence of cognition and emotion theory.
    Method
    The research synthesis was used to develop basic statements for cognition and emotion relations¡ and the practical syllogism was used to formulate principles taken from coherence of cognition and emotion. Foundations of cognition and emotion were classified into 5 categories including: effect of cognition on emotion¡ effect of emotion on cognition¡ cognition and decision making¡ emotional interaction¡ and cognition and learning. Also¡ based on foundations and normative statements adapted from the goals of Iranian educational system¡ the principles were formulated in two sections; theoretical and practical.
    Conclusion
    Cognitive explanation of interaction between cognition and emotion reveals that each cognitive processing has emotional components which can be utilized from cognitive capacities as well. So educators should consider two points in provision of educational opportunities: first¡ the efficacy of education can be enhanced through using capacities of emotional components¡ especially to education values and changing attitudes; second the emotional aspects of life can be rationalized by using cognitive capacities like reasoning.
    Keywords: education, cognition, emotion, learning
  • Hossein Zare, Tahereh Ghorbani Page 80
    Aim: The study aimed to compare the effects of positive and negative induced false memory and true memory people in the symptoms of anxiety-depression and normal individual.
    Method
    This study designed the quasi-experimental study posttest with control group. In this study¡ first created scale depression¡ anxiety and stress (DASS) completed. The students participating in this study¡ 29 subjects with symptoms of depression-anxiety to be the experimental group and 29 patients without symptoms who were selected as the control group. The first of two groups in term of false memory was normal mood. Then the two groups in terms of positive and negative mood were assessed by false memory. The results were analyzed using two-way analysis of variance.
    Results
    The results showed that the experimental group and the control group in terms of recognition and the false note in terms of positive and negative mood¡ while there is no difference between the two groups of the recall and correct recognition.
    Conclusions
    Positive and negative mood state¡ depression-anxiety increase false memory.
    Keywords: false memory, true memory, anxiety, depression traits
  • Maryam Ghorbani*, Reza Khalilian Page 90
    Introduction
    The aim of this study was to investigate the impact of the mindfulness training on working memory and behavioral inhibition in adults with attention deficit/ hyperactivity disorder.
    Method
    The design of this research was quasi experiment. For this¡ 28 undergraduate male students of Najafabad University were selected through convenience sampling and randomly divided in two groups. The N-BACK tests to measure working memory and GO/NOGO test was used to assess behavioral inhibition. Experimental group received 8 group sessions weekly and control group did not have any treatment. Data were analyzed in covariance by using SPSS16 software.
    Results
    The covariance analysis was run and results showed that mindfulness training increased behavioral inhibition (p≤0/01). Also mindfulness training had no effect on working memory (p>0/05).
    Conclusion
    In general¡ mindfulness training can be considered as an effective intervention in adults with attention deficit hyperactivity disorder.
    Keywords: mindfulness, attention deficit, hyperactivity disorder, working memory behavioral inhibition, adults