فهرست مطالب

فیض - سال هجدهم شماره 4 (پیاپی 77، مهر و آبان 1393)

مجله فیض
سال هجدهم شماره 4 (پیاپی 77، مهر و آبان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/06/16
  • تعداد عناوین: 13
|
  • فائزه دقیق، مهدی نورالدینی، مهدی تخت فیروزه، اژدر حیدری* صفحات 286-291
    سابقه و هدف
    سیکلو اکسیژناز آنزیم محدودکننده سرعت تولید پروستاگلاندین ها است و به دو ایزوفرم سیکلو اکسیژناز-1 و سیکلو اکسیژناز-2 وجود دارد. مطالعات قبلی نشان داده اند سیکلو اکسیژناز نقش مهمی در پیشرفت صرع دارد. با این حال دخالت سیکلو اکسیژناز-1 در بیماری زایی صرع کاملا شناخته شده نیست. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر ایندومتاسین (مهار کننده غیر اختصاصی سیکلو اکسیژناز) بر کیندلینگ ناشی از پنتیلن تترازول در موش های صحرایی طراحی گردید.
    مواد و روش ها
    کیندلینگ که یک مدل مزمن صرع است با تزریق داخل صفاقی پنتیلن تترازول (5/37 میلی گرم بر کیلوگرم) هر 48 ساعت یک بار در تمامی گروه ها به تعداد 13 بار ایجاد شد. در گروه های پیش درمان، تزریق داخل صفاقی ایندومتاسین (5/2، 5 و 10 میلی گرم بر کیلوگرم) بیست دقیقه قبل از هر جلسه تزریق پنتیلن تترازول انجام گرفت. در گروه شاهد توئین 20 به عنوان حلال استفاده شد.
    نتایج
    تزریق مکرر پنتیلن تترازول پس از 13 جلسه سبب القاء کیندلینگ در حیوانات گروه کنترل شد. پیش درمان با ایندومتاسین (5/2، 5 و 10 میلی گرم بر کیلوگرم) نمرات کیندلینگ ناشی از پنتیلن تترازول را به صورت معنی داری کاهش داد.
    نتیجه گیری
    ایندومتاسین به طور نسبی میانگین نمرات کیندلینگ را در موش های صحرایی کاهش داد که بیان گر دخالت آنزیم سیکلواکسیژناز در ایجاد تشنج است. به نظر می رسد مهارکننده های سیکلواکسیژناز می توانند یک انتخاب مناسب جهت درمان صرع باشند.
    کلیدواژگان: کیندلینگ، سیکلو اکسیژناز، ایندومتاسین، پنتیلن تترازول
  • حسین مهراد، منیژه مختاری دیزجی*، حسین قناعتی صفحات 292-307
    سابقه و هدف
    در این مطالعه برای اولین بار اثر تابش دهی امواج فراصوتی ترکیبی دو فرکانسه کم شدت MHz 1 و kHz 150 بر پلاک فیبرولیپیدی ریزرگ دار در کاروتید مشترک مدل خرگوش بررسی شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی کاروتید مشترک 17 راس خرگوش تحت آسیب برون رگی با نیتروژن مایع قرار گرفته و سپس همه خرگوش ها به مدت 8 هفته، غذای پر کلسترول (5/1 درصد) مصرف کردند. پس از 8 هفته خرگوش ها به طور تصادفی به سه گروه A: تغذیه پرکلسترول (7=n) و بررسی در هفته هشتم، B: کنترل و قطع کلسترول (5=n) و بررسی در هفته دوازدهم و C: تابش دهی امواج فراصوتی ترکیبی دو فرکانسه کم شدت و قطع کلسترول (5=n) و بررسی در هفته دوازدهم تقسیم شدند. جریان حجمی و سرعت متوسط خون با تصویربرداری فراصوتی داپلر رنگی و میانگین ضخامت دیواره و درصد تنگی سطح مقطع لومن با دو روش تصویر برداری فراصوتی B-mode و بافت شناسی در محل تنگی شریان کاروتید بررسی شدند.
    نتایج
    تحلیل آماری داده ها نشان دهنده کاهش معنی دار فشار پیک سیستولیک، فشار متوسط و سرعت متوسط خون، میانگین ضخامت دیواره و درصد تنگی سطح مقطع لومن شریان و هم چنین افزایش معنی دار فشار پیک دیاستولیک و جریان حجمی خون در خرگوش های گروه C نسبت به دو گروه A و B بود (05/0>P).
    نتیجه گیری
    فروریزش تشدید شده حفره های صوتی ناشی از تابش دهی امواج فراصوتی ترکیبی دو فرکانسه کم شدت موجب لیپولیز، ترومبولیز و تخریب محتوای فیبرولیپیدی و ریزرگ ها در پلاک شده و در نتیجه باعث گشاد شدن موثر سطح مقطع لومن در ناحیه تنگی می شود.
    کلیدواژگان: داپلر اولتراسونوگرافی، آترواسکلروز کاروتید، امواج فراصوتی دوفرکانسه کم شدت، حفره سازی صوتی، بافت شناسی
  • امید رضا تمتاجی، سید علیرضا طلایی، سید مهدی تخت فیروزه، غلامعلی حمیدی، محسن تقی زاده* صفحات 308-316
    سابقه و هدف
    به دلیل عوارض ناشی از داروهای شیمیایی، مطالعات مختلفی جهت بررسی اثر ضد دردی گیاهان صورت گرفته است. عصاره آبی سنجد دارای مقادیر زیادی از ترکیبات پلی فنولی و فلاونوئیدی می باشد. با توجه به اثر ضد درد و ضد التهابی ترکیبات فلاونوئیدی موجود در گیاهان، این مطالعه به منظور بررسی اثر ضد دردی عصاره آبی سنجد در موش های صحرایی صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    این تحقیق تجربی بر روی 50 سر موش صحرایی نر که به طور تصادفی به پنج گروه 10 تایی شامل 4 گروه دریافت کننده عصاره آبی سنجد با دوزهای 50، 100، 200 و 400 میلی گرم بر وزن بدن و گروه کنترل تقسیم شدند، انجام شد. عصاره آبی سنجد هر روز و به مدت 4 هفته به صورت گاواژ تجویز شد. در نهایت، اثر ضد دردی این عصاره توسط آزمون های آلودینیای حرارتی، آلودینیای مکانیکی، هایپرآلژزیای حرارتی و آزمون فرمالین ارزیابی شد.
    نتایج
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که عصاره آبی سنجد به طور قابل توجهی نمره درد را در آزمون های آلودینیای حرارتی، آلودینیای مکانیکی، هایپرآلژزیای حرارتی و آزمون فرمالین کاهش می دهد (05/0>P).
    نتیجه گیری
    عصاره آبی سنجد به صورت وابسته به دوز دارای اثر ضد دردی قابل توجهی در موش های صحرایی می باشد.
    کلیدواژگان: سنجد، آلودینیا، هیپرآلژزیا، آزمون فرمالین، ضد دردی، موش صحرایی
  • محمد جواد خشنود*، محمود رضا معین، علی رفعتی، امیر حسام معمار کرمانی صفحات 317-324
    سابقه و هدف
    در طب سنتی گیاهان مختلفی از جمله گیاهان خانواده مریم گلی برای درمان فراموشی استفاده می شوند. گیاهان این خانواده دارای اثرات گوناگون فارماکولوژیکی از جمله آنتی اکسیدانی، آنتی کولین استرازی، ضد میکروبی، ضد التهابی بوده و دارای خاصیت بهبود شناخت و حافظه می باشند. گیاه مرو تلخ یکی از گونه های مریم گلی است که از گذشته کاربردهای دارویی داشته است. هدف از این مطالعه بررسی اثرات غلظت های مختلف اسانس سرشاخه های گیاه مرو تلخ بر حافظه و یادگیری موش سوری در دو مدل فارماکولوژیکی می باشد.
    مواد و روش ها
    پس از تایید گونه گیاه سرشاخه ها در سایه خشک شده و به کمک دستگاه کلونجر اسانس گیری شدند. با استفاده از کروماتوگرافی گازی- طیف سنجی جرمی، ترکیبات اسانس شناسایی گردید. صد و چهل راس موش سوری به صورت اتفاقی در گروه های 10 تایی و قفس های جداگانه قرار داده شدند و دیازپام (5/0، 1 و 5/1 میلی گرم بر کیلوگرم) یا اسانس (48/0، 96/0 و 92/1 میلی گرم بر کیلوگرم) به صورت تک دوز به حیوان خورانده شد و آزمون یادگیری و حافظه توسط دو مدل Step-down latency و Shuttle box avoidance انجام شد.
    نتایج
    اسانس مرو تلخ به طور معنی داری (01/0>P) باعث افزایش تاخیر زمانی در هر دو آزمون یادگیری و حافظه گردید.
    نتیجه گیری
    اسانس گیاه مرو تلخ توانست افزایش معنی داری در حافظه و یادگیری موش ها ایجاد کند و شاید بتواند در افزایش حافظه و جلوگیری از بروز آلزایمر در انسان موثر باشد.
    کلیدواژگان: مرو تلخ، حافظه، یادگیری، کولین استراز، آلزایمر
  • زهرا بهاری، هما مناهجی*، نرگس حسین مردی، غلامحسین مفتاحی، مهدی صادقی، سید محمد نوربخش صفحات 325-335
    سابقه و هدف
    مکانیسم های مرکزی دخیل در ایجاد و تداوم درد نوروپاتیک نامشخص می باشند. در مطالعه حاضر تغییرات تقویت سیناپسی بلند مدت LTP، Long-Term Potentiation)) در نورون های WDR (Wide Dynamic Range) شاخ خلفی نخاع به دنبال ایجاد یک مدل نوروپاتی محیطی بررسی گردید.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش از 26 مو ش صحرایی نر نژاد ویستار استفاده گردید. جهت ایجاد نوروپاتی از مدل (SNL (Spinal Nerve Ligation استفاده شد. به منظور تایید نوروپاتی ایجاد شده، از تست های رفتاری هیپرآلژزی حرارتی و آلودینیای مکانیکی 1 روز قبل از جراحی و سپس در روزهای 2، 5، 7، 14، 21 و 28 پس از جراحی انجام گردید. برای بررسی تغییرات LTP از تکنیک Single-Unit Recording استفاده گردید؛ به این صورت که در روز 14 پس از جراحی، تغییرات LTP و پاسخ فیبرهای A -دلتا و C در سطح سیناپس نورون های WDR شاخ خلفی نخاع با تحریک الکتریکی پرفرکانس (، HFS 100 هرتز و شدت جریان 6 برابر آستانه فیبرهای C) که به عصب سیاتیک داده می شد به مدت 2 ساعت بررسی گردید.
    نتایج
    نوروپاتی باعث بروز هیپرآلژزی حرارتی و آلودینیای مکانیکی از روز 2 بعد از نوروپاتی گردید و تا روز 28 ادامه داشت. ثبت الکتروفیزیولوژی در روز 14 بعد از نوروپاتی نشان داد که تحریک پرفرکانس توانست LTP را در هر دو نوع فیبر A -دلتا و C در گروه های نوروپاتی و شم برای 2 ساعت القا نماید. هم چنین، نوروپاتی منجر به کاهش معنی دار آستانه فعال سازی فیبرهای مذکور شد.
    نتیجه گیری
    LTP القایی با تحریک الکتریکی پرفرکانس در نورون های WDR نخاع می تواند یکی از مکانیسم های مرکزی دخیل در تداوم درد نوروپاتیک باشد.
    کلیدواژگان: درد نوروپاتیک، هیپرآلژزی، آلودینیا، LTP
  • مجید صدرالهی، محمدتقی قربانیان*، سعید زواره صفحات 336-344
    سابقه و هدف
    تفاوت های جنسی در مورفولوژی و عملکرد هیپوکامپ در گونه های مختلف گزارش شده اند. نوسانات طبیعی هورمون های جنسی در طی چرخه استروس، بر نورون زایی هیپوکامپ حیوان ماده بالغ اثر دارد. هدف از این مطالعه، بررسی تغییرات نورون زایی هیپوکامپ در مراحل مختلف چرخه استروس می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مراحل مختلف چرخه استروس موش کوچک آزمایشگاهی ماده نژاد NMRI با سن 6-8 هفته به روش رنگ آمیزی اسمیر واژن تعیین گردید. با رنگ آمیزی اجسام نیسل، سلول های عصبی هیپوکامپ و به روش ایمنوسیتوشیمی برای نشان گر Ki-67، تکثیر سلولی مورد بررسی قرار گرفت. هم چنین، آپوپتوز سلولی با روش آزمون TUNEL بررسی شد. قطر عروق ناحیه ی هیپوکامپ نیز در مراحل مختلف چرخه استروس مورد سنجش قرار گرفت.
    نتایج
    در مقاطع میکروسکوپی رنگ آمیزی شده با کرزیل ویوله، تراکم سلولی در مرحله ی پرواستروس بیشتر از سایر مراحل بود. مقایسه مقاطع رنگ آمیزی شده به روش ایمنوهیستوشیمی برای نشان گر Ki-67، نشان داد که تکثیر سلولی در مرحله ی پرواستروس بیشتر از سایر مراحل است. به علاوه، قطر عروق در مرحله ی پرواستروس به طور معنی داری بیشتر از مراحل دی استروس و مت استروس بود. هم چنین، با کمک آزمون TUNEL کمترین میزان مرگ سلولی در مرحله ی پرواستروس تشخیص داده شد.
    نتیجه گیری
    مرحله پرواستروس چرخه استروس موش کوچک آزمایشگاهی با افزایش تکثیر سلولی و قطر عروق و نیز کاهش مرگ سلولی در ناحیه شکنج دندانه ای هیپوکامپ همراه است.
    کلیدواژگان: تفاوت جنسی، هیپوکامپ، چرخه استروس، نوروژنز
  • زهره عباسی، مسعود فریدونی*، مرتضی بهنام رسولی صفحات 345-353
    سابقه و هدف
    UCP2 (Uncoupling Protein 2) پروتئینی در غشای داخلی میتوکندری است که ناکار کردن ژن آن باعث القای پاسخ های پیش برنده التهابی می شود، اما Genipin، مهار کننده فارماکولوژیک UCP2، دارای اثرات ضد التهابی است. در این مطالعه اثر Genipin بر ادم التهابی القاء شده توسط فرمالین در حضور و عدم حضور مرفین بررسی شده است.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش، موش های صحرایی نر ویستار (200 تا250 گرم) در 7 گروه دریافت کننده سالین (i.p)-سالین (i.t)، سالین (i.p)- DMSO (i.t)، سالین (i.p)- Genipin (i.t)، مرفین (mg/kg 10، i.p)- DMSO (i.t)، مرفین (mg/kg 10، i.p)- Genipin (i.t)، مرفین (μg/kg 1، i.p)- DMSO (i.t) و مرفین (μg/kg 1، i.p)- Genipin (i.t) تقسیم بندی شدند. التهاب با تزریق μl 50 محلول فرمالین 5/2 درصد به کف پای عقبی حیوانات القاء شد و حجم پا قبل و پس از تزریق، به روش پلتیسمومتری به دست آمد.
    نتایج
    یافته ها نشان دهنده اثر ضد التهابی Genipin بر ادم القاء شده توسط فرمالین بود. Genipin اثرات ضد التهابی مرفین را تقویت کرد، در حالی که اثری بر پیش برندگی التهاب دوز بسیار ناچیز مرفین نداشت؛ این دوز مرفین اثرات ضد التهابی Genipin را معکوس کرد.
    نتیجه گیری
    اگرچه با مهار UCP2 توسط Genipin انتظار بر پیش برد ادم التهابی بود، اما احتمالا اثرات ضد التهابی Genipin از طریق مهار NF-κB به قدری قوی است که اثرات مهاری آن بر UCP2 و متعاقبا التهاب را پوشش می دهد، و اثرات ضد التهابی مرفین نیز در محدوده آن قرار دارد. ممکن است تقلیل اثر ضد التهابی Genipin در حضور دوز بسیار ناچیز مرفین به دلیل تشابه مکانیسم های عمل این دوز مرفین و Genipin باشد، که کانال های KATP پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: UCP2، Genipin، التهاب، مرفین
  • جواد بهارآرا*، دلبر دانشجو، سعیده ظفربالانژاد، خدیجه شاهرخ آبادی صفحات 354-360
    سابقه و هدف
    زهر زنبور عسل مثل سایر داروهای مکمل برای هزاران سال در درمان بیماری های مختلف کاربرد داشته است. هم چنین، اثر میدان های الکترومغناطیسی بر جنبه های مختلف رشد و نمو سلولی تایید شده است. در این پژوهش اثر توام زهر و میدان الکترو مغناطیسی با شدت 200 گوس بر آنژیوزنز جوجه بررسی گردید.
    مواد و روش ها
    تعداد 60 عدد تخم مرغ نطفه دار نژاد ROSS در 6 گروه مساوی: شاهد، شاهد آزمایشگاهی 1 (تیمار با PBS)، شاهد آزمایشگاهی 2 (تیمار با میدان الکترومغناطیسی خاموش)، گروه تجربی 1 (تیمار با میدان الکترومغناطیسی)، گروه تجربی 2 (تیمار با زهر) و گروه تجربی 3 (تیمار توام با زهر و میدان الکترومغناطیسی) به صورت تصادفی تقسیم شدند. روز هشتم انکوباسیون یک اسفنج ژلاتینی روی پرده کوریوآلانتوئیک جنین ها قرارگرفت که در گروه های تجربی 2 و 3 زهر به آن آغشته گردید. در روز دهم تخم مرغ های گروه های تجربی 1 و 3 در میدان الکترومغناطیسی قرار گرفتند و در روز دوازدهم به کمک فوتواسترئومیکروسکوپ تحقیقاتی عکس تهیه گردید و تعداد و طول انشعابات عروقی در اطراف اسفنج ژلاتینی تمام نمونه ها اندازه گیری شد.
    نتایج
    میانگین تعداد و طول انشعابات عروقی در نمونه های شاهد و شاهد آزمایشگاهی 1 و 2 اختلاف معنی داری نشان نداد (05/0< P). انشعابات در گروه های تجربی 1 و 2 در مقایسه با گروه شاهد کاهش معنی دار نشان دادند (05/0> P). به علاوه، انشعابات در گروه تجربی 3 در مقایسه با گروه تجربی 2، کاهش معنی دار نشان داد (05/0>P).
    نتیجه گیری
    نتایج بیان گر اثرات تشدید کننده مهاری زهر زنبور به وسیله میدان الکترومغناطیسی با شدت 200 گوس بر آنژیوژنز جوجه می باشد.
    کلیدواژگان: رگ زایی، پرده کوریوآلانتوییک، زهر زنبور عسل، میدان الکترومغناطیسی
  • لطف الله خواجه پور*، سیده فاطمه موسی پور، سید منصور سید نژاد صفحات 361-368
    سابقه و هدف
    مطالعات پیشین نشان داده اند که عصاره گیاه سنبل الطیب با مداخله در مکانیسم های سیستم گاباارژیک، اثرات آرام بخشی و ضد اضطرابی ایجاد می کنند. با توجه به اینکه سیستم نورآدرنرژیک مرکزی نقش مهمی در رفتارهای اضطرابی دارد، در این پژوهش دخالت این سیستم در اثر ضد اضطرابی عصاره آبی-الکلی ریشه گیاه سنبل الطیب در موش سوری نر بالغ مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    در پژوهش حاضر از 63 سر موش سوری استفاده شده است که به صورت تصادفی به 7 گروه تقسیم شدند. رفتار اضطرابی موش ها با استفاده از دستگاه ماز به علاوه مرتفع با ثبت درصد مدت زمان سپری شده در بازوی باز و درصد تعداد ورودی به این بازو ارزیابی گردید. تمام داروها (سالین، عصاره سنبل الطیب و اپی نفرین) 30 دقیقه قبل از آزمایش اضطراب به صورت درون صفاقی تزریق گردیدند.
    نتایج
    تزریق عصاره سنبل الطیب با افزایش درصد زمان سپری شده در بازوی باز و درصد ورود به این بازو رفتار اضطرابی را کاهش داد. تزریق اپی نفرین پیش از عصاره سنبل الطیب، اثر ضد اضطرابی آن را کاهش داد، در حالی که همان مقادیر اپی نفرین به تنهایی اثری بر اضطراب نداشت.
    نتیجه گیری
    بر اساس این تحقیق به نظر می رسد که مکانیسم های وابسته یه سیستم آدرنرژیک مرکزی ممکن است در اثر عصاره آبی-الکلی گیاه سنبل الطیب در کاهش رفتار اضطرابی دخالت داشته باشد.
    کلیدواژگان: آدرنرژیک، اضطراب، سنبل الطیب
  • زهره فخریه کاشان، محسن اربابی*، مهدی دلاوری، محسن تقی زاده، حسین هوشیار، فاطمه سلیمانی صفحات 369-375
    سابقه و هدف
    تریکومونیازیس شایع ترین بیماری انگلی منتقله ی جنسی در سراسر جهان است. درمان اصلی این بیماری با مترونیداول صورت می گیرد، اما برخی گزارشات مقاومت دارویی به آن را مورد تائید قرار داده است. باتوجه به خواص درمانی گیاه ژرانیوم در طب سنتی، در این تحقیق اثر ضد تریکوموناسی آن در شرایط برون تنی مورد بررسی قرار گرفت.
    موارد و
    روش ها
    برای انجام تحقیق تجربی حاضر 1203 فرد مراجعه کننده به مراکز درمانی کاشان به طور تصادفی مورد آزمایش قرار گرفتند و از این تعداد 23 نفر به تریکوموناس واژینالیس آلوده بودند. از این ایزوله ها، 3 نمونه در محیط TYI-S-33 کشت داده شد و تاثیر غلظت های 5/12، 25، 50، 100، 200، 400، 800، 1000 میکروگرم بر میلی لیتر عصاره ی الکلی و آبی ژرانیوم بر رشد تروفوزوئیت های تریکوموناس در 24، 48 و 72 ساعت پس از کشت سنجیده شد. هم چنین، تاثیر مترونیدا زول به عنوان داروی کنترل در غلظت های 025/0، 05/0، 1/0، 2/0، 4/0 میکروگرم بر میلی لیتر بر انگل مذکور مورد ارزیابی قرار گرفت. در همه موارد تعداد انگل زنده و مرده با رنگ آمیزی تریپان بلو شمارش گردید.
    نتایج
    یافته های این مطالعه نشان داد که عصاره الکلی و آبی ژرانیوم بر رشد تروفوزوئیت های تریکوموناس واژینالیس اثر ممانعت کنندگی دارد. IC50 عصاره الکلی و آبی ژرانیوم و مترونیدازول 24 ساعت پس از کشت به ترتیب، 63/27، 67/54 و 0326/0 میکروگرم بر میلی لیتر تعیین گردید.
    نتیجه گیری
    عصاره الکلی و آبی ژرانیوم اثر ضد تریکوموناسی داشته و اثرات ضد تریکوموناسی عصاره ی الکلی ژرانیوم به مراتب بیشتر از عصاره ی آبی آن می باشد. از آنجا که ژرانیوم یک داروی گیاهی است می تواند در مطالعات درون تنی نیز مورد بررسی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تریکوموناس واژینالیس، عصاره الکلی، عصاره آبی، ژرانیوم، محیط برون تنی
  • مرضیه بیگم خضری، فاطمه فرجی سلیمانی*، ناهید ناصح، سونیا اویسی صفحات 376-382
    سابقه و هدف
    کنترل درد و خونریزی بعد از سزارین باعث کاهش عوارض، تحرک زودتر مادر و افزایش توانایی وی در مراقبت بهینه نوزاد می شود. هدف از انجام مطالعه حاضر بررسی کنترل درد و خونریزی بعد از سزارین با ترکیب دو داروی ترانگزامیک اسید و دیکلوفناک می باشد.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی 210 خانم کاندید سزارین که شرایط ورود به مطالعه را داشتند، به طور تصادفی به 3 گروه تقسیم شدند. برای گروه اول آمپول ترانگزامیک و شیاف دیکلوفناک، برای گروه دوم ترانگزامیک و شیاف دارونما و برای گروه سوم شیاف دیکلوفناک و 2 سی سی نرمال سالین تزریقی تجویز شد. اولین زمان نیاز به مسکن و میزان مسکن در 24 ساعت پس از عمل و میزان خونریزی خالص محاسبه شده و هم چنین، میزان هموگلوبین 12 ساعت پس از عمل با Hb قبل از عمل مقایسه شد.
    نتایج
    بین میزان مصرف مسکن در گروه ترانگزامیک و گروه دیکلوفناک و هر دو دارو اختلاف معنی داری مشاهده شد و مصرف مسکن در گروه ترانگزامیک بیشتر بود. هم چنین، زمان درخواست مسکن در گروه ترانگزامیک کوتاه تر از دو گروه دیگر بود. میزان خونریزی در گروه دیکلوفناک بیشتر از دو گروه دیگر بود و این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود، ولی بین میانگین هموگلوبین در سه گروه اختلاف معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    در مجموع می توان گفت که ترکیب دو داروی دیکلوفناک و ترانگزامیک باعث کاهش خونریزی و درد بعد از عمل سزارین می شود.
    کلیدواژگان: ترانگزامیک اسید، دیکلوفناک، خونریزی، درد، سزارین
  • محمدرضا شریف، مهلا مدنی*، داود خیرخواه صفحات 383-388
    سابقه و هدف
    زردی شایع ترین مشکل کلینیکی نوزادان است. افزایش بیلی روبین می تواند به عنوان اولین علامت عفونت ادراری قبل از بروز بقیه ی علائم عفونت ادراری خود را نشان دهد. با توجه به مطرح شدن عفونت ادراری در زردی های روزهای اول تولد این مطالعه با هدف بررسی عفونت ادراری در نوزادان مبتلا به زردی با سن کمتر از یک هفته در بیمارستان شهید بهشتی کاشان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت مقطعی و با روش نمونه گیری غیر احتمالی آسان بر روی 384 نوزاد ترم مبتلا به زردی بستری در بخش نوزادان بیمارستان شهید بهشتی کاشان در سال 1391 انجام گردید. نوزادان سن زیر 7 روز و غلظت بیلی روبین بیش تر از 15 میلی گرم در دسی لیتر داشتند. کشت ادرار از تمامی این نوزادان در ابتدا با یورین بگ و در صورت مثبت بودن آن به طریق سوپراپوبیک انجام شد.
    نتایج
    از بین 384 نوزاد مورد بررسی 25 نوزاد کشت مثبت ادرار با کیسه ادرار داشتند. بعد از نمونه گیری ادرار به روش سوپراپوبیک، 16 نوزاد (2/4 درصد) عفونت ادراری داشتند که 3/31 درصد از آن ها سن 2 و 3 روزه داشته و به جز عفونت ادراری هیچ علتی برای زردی آنان یافت نشد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد زردی به دلیل عفونت ادراری علاوه بر نوزادان با سن بالای 3 روز در نوزادان با سن کمتر از 3 روز نیز اتفاق می افتد. بنابراین توصیه می شود برای کلیه ی نوزادان بستری به علت زردی بدون توجه به سن آن ها کشت ادرار به صورت معمول انجام شود.
    کلیدواژگان: عفونت ادراری، زردی، کشت ادرار
  • حسن دانشمندی، پریسا صداقتی*، نورالدین کریمی، امیر حسین براتی، سید مجتبی بنی طباء بیدگلی صفحات 389-404
    سابقه و هدف
    بیماری پارکینسون نوعی بیماری دستگاه عصبی مرکزی در کهن سالان می باشد که مشخصه آن سفتی عضلانی پیش رونده و تدریجی، لرزش و از دست رفتن مهارت های حرکتی است. هدف مقاله مروری حاضر بررسی مطالعات مربوط به مداخلات فعالیت فیزیکی و ورزشی در راستای درمان بیماری پارکینسون ایدیوپاتیک می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر به روش مروری با جستجوی نظام مند در پایگاه های Medline، Google Scholar Sportdi، PubMed، انجام شد. مقالات منتشر شده طی سال های 1995 تا 2013 که اثر ورزش و حرکت درمانی بر بیماران پارکینسونی را بررسی کرده بودند، انتخاب شدند. سپس، مطالعات در چهار دسته ارزیابی بی ثباتی قامتی، عملکرد تکلیف تعادلی، کیفیت زندگی/ سقوط و راه رفتن دسته بندی و بررسی شدند.
    نتایج
    بیشتر مطالعات با وجود تفاوت های برنامه تمرینی به کار برده شده اثرات مثبتی را علاوه بر درمان های معمول پزشکی بر روی عملکرد حرکتی بیماران مبتلا به پارکینسون گزارش کرده اند.
    نتیجه گیری
    با توجه به اثر بخشی ورزش در بهبود ابعاد مختلف عملکرد حرکتی بیماران پارکینسونی، ضرورت دارد متخصصین بالینی توجه خاصی در به کارگیری حرکت درمانی توام با درمان های تخصصی معطوف داشته و هم چنین در مطالعات آینده به اندازه گیری های اختصاصی تر و سنجش های خاص بیومکانیکی بپردازند.
    کلیدواژگان: پارکینسون، حرکت درمانی، راه رفتن، تعادل، کیفیت زندگی
|
  • Faezeh Daghigh, Mahdi Noureddini, Mahdi Takhtefirouzeh, Azhdar Heydari * Pages 286-291
    Background
    Cyclooxygenase, the rate-limiting enzyme in prostaglandin synthesis, exists as two isoforms, cyclooxygenase-1 and cyclooxygenase-2. Previous studies have shown the protective effect of cyclooxygenase enzyme in the development of convulsion. However, the involvement of Cyclooxygenase-1 in the pathogenesis of epilepsy has not well known. The present study was designed to explore whether indomethacin (a nonspecific COX inhibitor) can affect pentylenetetrazole (PTZ)-induced kindling in rats.
    Materials And Methods
    Kindling, as a chronic model of epilepsy, was inducted by the intraperitoneal injection of PTZ (37.5 mg/kg) every 48 hours (13 times) in all groups. In the pre-treatment groups, intraperitoneal injection of indomethacin (2.5, 5, 10 mg/kg) was done 20 min before each PTZ injection. In sham group, tween (20%) was used as a solvent.
    Results
    Repeated injections of PTZ after 13 sessions significantly induced the kindling in the control group. In pre-treatment groups, indomethacin (2.5, 5, 10 mg/kg) significantly decreased PTZ-induced mean kindling scores.
    Conclusion
    The finding that the indomethacin can partially reverse the kindling mean scores in rat indicates the involvement of cycloogygenase-1 isoform. It seems that cycloogygenase-1 inhibitors could be a useful choice for the treatment of epilepsy.
    Keywords: Kindling, Cyclooxygenase, Indomethacin, Pentylenetetrazole
  • Hosein Mehrad, Manijeh Mokhtari, Dizaji *, Hosein Ghanaati Pages 292-307
    Background
    The present study aimed to investigate the effect of low-level combined dual- frequency of 1 MHz and 150 kHz ultrasonication on fibro-lipid plaque with neovascularization in the rabbit common carotid artery.
    Materials And Methods
    In this experimental study, the common carotid arteries in 17 rabbits were injured perivascularly by liquid nitrogen, followed by a 1.5% cholesterol-rich diet for eight weeks. The animals were randomly divided into three groups including A: a cholesterol-rich diet (n=7) and evaluation at eighth week, B: control and discontinuation of cholesterol-rich diet (n=5) and evaluation at twelfth week and C: low-level combined dual- frequency ultrasonication and discontinuation of cholesterol-rich diet (n=7) and evaluation at twelfth week. Blood volume flow and blood mean velocity were measured by color Doppler ultrasonography. Moreover, mean wall thickness and percentage of luminal cross-sectional area of stenosis were measured by B-mode ultrasonographic and histological methods in the stenotic region of the common carotid artery.
    Results
    Results showed a significant reduction in the mean value for blood peak systolic pressure, blood mean pressure, blood mean velocity, mean wall thickness and percentage of luminal cross-sectional area of stenosis and a significant increase in the mean value for blood peak diastolic pressure and blood volume flow in group C compared with the other groups (P<0.05).
    Conclusion
    Enhanced inertial cavitation effect of low-level combined dual- frequency ultrasonication can cause the degradation of the microvessels and the fibro-lipid content, lipolysis and thrombolysis in the plaque and significantly dilate the luminal cross-sectional area of stenosis.
    Keywords: Doppler ultrasonography, Carotid atherosclerosis, Low, level dual frequency ultrasonication, Cavitation, Histology
  • Omid Reza Tamtaji, Sayyed Alireza Talaei, Sayyed Mehdi Takhtefiroozeh, Gholam Ali Hamidi, Mohsen Taghizadeh * Pages 308-316
    Background
    Considering the side effects of chemical drugs, several studies have been conducted to investigate the analgesic effect of plants. The aqueous extract of Elaeagnus angustifolia L. contains high levels of polyphenols and flavonoids. Considering the analgesic effect of such compounds, this study was designed to estimate the analgesic effect of the E. angustifolia aqueous extract in rats.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 50 male Wistar rats were randomly allocated into 5 groups (n=10 for each): the groups received the E. angustifolia aqueous extract (50, 100, 200 and 400 mg/kg) and control group. The aqueous extract was administered through gavage every day for 4 weeks. Finally, the pain level was evaluated using the mechanical and thermal allodynia, thermal hyperalgesia and formalin tests.
    Results
    Our results showed that supplementation of E. angustifolia aqueous extract significantly reduced pain scores in thermal allodynia, mechanical allodynia, hyperalgesia and formalin test (P<0.05).
    Conclusion
    Aqueous extract of E. angustifolia has a prominent dose-dependent analgesic effect on rats.
    Keywords: Elaeagnus angustifolia L., Allodynia, Hyperalgesia, Formalin test, Analgesic, Rat
  • Mohammad Javad Khoshnoud *, Mahmoud Reza Moein, Ali Rafati, Amir Hesam Memar, Kermani Pages 317-324
    Background
    In traditional medicine, many herbal medicines like lamiaceae family are used as treatment for dementia. Lamiaceae family has many pharmacological effects including antioxidant, anti-cholinesterase, antimicrobial, anticancer, anti-inflammatory and enhancing cognition and memory. Salvia mirzayanii is one of the species of this family and has been used as an herbal medicine for many years. The purpose of this study was to examine the effect of essential oil of S. mirzayanii on learning and memory in mice using the two passive avoidance methods.
    Materials And Methods
    The aerial parts of the plant were dried in shade and essential oils were obtained using clevenger apparatus. The active components in the essential oils of the plant were also identified using the gas chromatography-mass spectrometry (GC/MS). One-hundred and forty mice classified into different groups (n=10) were received certain doses of diazepam (0.5, 1 and 1.5 mg/kg) or the essential oil of S. mirzayanii (0.48, 0.96 and 1.92 mg/kg) by gavage tube. The step-down and step-through latencies were used to evaluate the learning and memory.
    Results
    S. mirzayanii essential oil significantly increased the step-down and step-through latency times in both methods (P<0.01).
    Conclusion
    Essential oil of S. mirzayanii can enhance learning and memory in mice and it has the potential of protection against Alzheimer and dementia.
    Keywords: Salvia mirzayanii, Memory, Learning, Cholinesterase, Alzheimer
  • Zahra Bahari, Homa Manaheji *, Narges Hosseinmardi, Gholam Hosein Meftahi, Mehdi Sadeghi, Seyyed Mohammad Noorbakhsh Pages 325-335
    Background
    The underlying central mechanisms for the development and maintenance of neuropathic pain are unknown. The current study aimed to evaluate the long-term potentiation (LTP) changes in spinal dorsal horn wide dynamic range (WDR) neurons following a peripheral neuropathy model.
    Materials And Methods
    This study was conducted on 26 male Wistar rats. The spinal nerve ligation (SNL) model was performed to induce neuropathy. After surgery, thermal hyperalgesia and mechanical allodynia were evaluated one day before neuropathy, and then on days 2, 5, 7, 14, 21 and 28 after neuropathy. Single-unit recording was used to study the changes of LTP. The changes of LTP and Aδ- and C-fiber evoked responses by high-frequency stimulation (100 Hz and current intensity six times that of the threshold for activation of C- fibers) of sciatic nerve in spinal WDR synapses were studied on day 14 after surgery up to 2 hours.
    Results
    Neuropathy was induced thermal hyperalgesia and mechanical allodynia on day 2 and persisted for 28 days after neuropathy. Electrophysiological recording revealed that HFS induced LTP either in the Aδ- or in the C-fibers in both sham and neuropathy groups up to 2 hr on day 14 after neuropathy. Neuropathy also significantly decreased the threshold of these fibers.
    Conclusion
    LTP-induced HFS in spinal WDR neurons can be one of the underlying central mechanisms in the maintenance of neuropathic pain.
    Keywords: Neuropathic pain, Hyperalgesia, Allodynia, LTP
  • Majid Sadrollahi, Mohammad Taghi Ghorbanian *, Saeed Zavareh Pages 336-344
    Background
    Sex differences in the morphology and function of the hippocampus have been reported in several species. Natural fluctuations of sex hormones during the estrous cycle affect the hippocampal neurogenesis of adult female. This study aimed to investigate the neurogenic changes in the hippocampus at different phases of estrous cycle.
    Materials And Methods
    Different stages of the estrous cycle of the NMRI mice (6-8) mice were determined by staining of vaginal smears. Also, the qualitative assessment of cell proliferation in the dentate gyrus of hippocampus was performed by Nissl staining and Ki-67 immunostaining marker (Ki-67). The apoptosis was determined using the TUNEL assay. Diameter of the hippocampal vessels was measured at different stages of the estrous cycle.
    Results
    In microscopic sections stained with Cresyl Violet observed cell density in proestrous stage of estrous cycle was greater than any other stages of the estrous cycle. Comparison of sections stained with immunohistochemistry for Ki-67 staining showed that cell proliferation at proestrous are more than any other stages. The statistical analysis showed that vessel diameter was significantly greater at the proestrous stage than diestrous and metestrous. Also, TUNEL assay showed that cell death in the proestrous stage had the least reactivity.
    Conclusion
    Proestrous stage of the estrous cycle was associated with increased cell proliferation and vessel diameter as well as reduced cell death in the dentate gyrus of the mice hippocampus.
    Keywords: Sex differences, Hippocampus, Estrous cycle, Neurogenesis
  • Zohreh Abbasi, Masoud Fereidoni *, Morteza Behnam, Rasouli Pages 345-353
    Background
    Uncoupling protein 2 (UCP2) is an intramembranous mitochondrial protein that the knocking down of its gene causes an induction of the pro-inflammatory responses. However, genipin, as a pharmacological inhibitor of UCP2, has anti-inflammatory effects. In this study the effect of genipin on rat paw inflammatory edema induced by formalin in the presence and absence of morphine was investigated.
    Materials And Methods
    In this research, male Wistar rats (200-250g) were assigned to seven groups: Saline(i.p)-Saline(i.t), Saline(i.p)-DMSO(i.t), Saline(i.p)-genipin(i.t), Morphine (10mg/kg,i.p)-DMSO(i.t), Morphine(10mg/kg,i.p)-genipin(i.t), Morphine(1μg/kg,i.p)-DMSO(i.t) and Morphine(1μg/kg,i.p)-genipin(i.t). Inflammation was induced in the rat’s hind paw by the injection of 50 µl of formalin 2.5% and paw volume was measured using plethysmometer method before and after the injection.
    Results
    Results revealed an anti-inflammatory effect for genipin against the formalin-induced paw edema (P<0.001). Genipin potentiated the anti-inflammatory effects of morphine, whereas it had no effect on pro-inflammatory effects of low dose of morphine; this dose of morphine reversed the anti-inflammatory effects of genipin.
    Conclusion
    Although genipin, a UCP2 inhibitor, was expected to increase the inflammatory edema, but probably its anti-inflammatory effects via the NF-κB inhibition is so robust that can cover its inhibitory effect on UCP2 and the subsequent inflammation. The anti-inflammatory effect of morphine was set in the range of anti-inflammatory effects of genipin. The finding that the anti-inflammatory effect of genipin is attenuated at the presence of ultra-low dose morphine may be due to their common mechanisms which suggest further research on KATP channels.
    Keywords: UCP2, Genipin, Inflammation, Morphine
  • Javad Baharara *, Delbar Daneshjou, Saeedeh Zafar, Balanezhad, Khadijeh Shahrokh Abadi Pages 354-360
    Background
    Bee venom, like many other complementary medicine approaches, has been used for thousands of years attempting to alleviate some diseases. In addition, the effect of electromagnetic field on the cell growth in different aspects has been confirmed. In this study, the effect of coadministration of 200 gauss and 50 Hz electromagnetic field (EMF) and bee venom on angiogenesis in chick chorioallantoic membrane (CAM) was evaluated.
    Materials And Methods
    Sixty ROSS fertilized eggs were randomly divided into 6 groups: the control, sham 1 (treated with PBS); sham 2 (treated with electromagnetic field off); experimental groups 1 (treated with EMF); 2 (treated with bee venom) and 3 (treated with bee venom and EMF). At day 8, a gelatin sponge was placed on CAM and was soaked with 10 μl bee venom in the experimental groups 2 and 3. The experimental groups 1 and 3 were placed in 200 gauss EMF for 4 hours on day 10. At day 12, CAM was examined and photographed by photo-stereomicroscope.
    Results
    No significant difference was seen in the mean number and length of vessels between the controls and sham1 and 2 groups. There was a significant decrease in the mean number and length of vessels in the EMF and bee venom treated groups compared to the control groups (P<0.05). Moreover, a significant decrease was observed in the mean number and length of blood vessels in twin samples exposed to bee venom and EMF compared to the samples were only exposed to bee venom (P<0.05).
    Conclusion
    Results reveal that the 200 gauss EMF has an inhibitory effect on angiogenesis in chorioallantoic membrane and can enhance the anti-angiogenesis effect of bee venom.
    Keywords: Angiogenesis, Chorioalantoic membrane, Bee venom, Electromagnetic field
  • Lotfollah Khajehpour *, Seyyedeh Fatemeh Moosapour, Seyyed Mansour Seyyednejad Pages 361-368
    Background
    Previous studies have shown that valerian extracts induces anxiolytic and sedative effects via the interference with GABAergic system. Since, central adrenergic system plays an important role in the anxiety-related behaviors, this study aimed to investigate the involvement of this system in the anxiolytic effect of hydro-alcoholic extract of Valeriana officinalis in adult male mice.
    Materials And Methods
    In this study, 63 mice were randomly divided into seven groups. Anxiety-related behaviors of mice were evaluated using the elevated plus maze by recording of the percentage of time the mice spent in the open arm and percentage of open arm entry. All drugs (saline, valeriana extract and epinephrine) were injected intraperitoneally 30 minutes before the test of anxiety.
    Results
    The valeriana extract decreased the anxiety-related behavior by increasing the percentage of time spent in the open arm and percentage of open arm entry. Epinephrine, when injected before the extract, decreased the anxiolytic effect of valeriana extract, whereas the same dose of epinephrine alone did not have any significant effect on the anxiety.
    Conclusion
    It seems that the central adrenergic mechanisms may probably involve in the effect of hydro-alcoholic extract of valeriana on the reduction of the anxiety-related behaviors in mice.
    Keywords: Adrenergic, Anxiety, Valeriana
  • Zohreh Fakhrie, Kashan, Mohsen Arbabi *, Mahdi Delavari, Mohsen Taghi, Zadeh, Hosein Hooshyar, Fatemeh Solaymani Pages 369-375
    Background
    Trichomoniasis is the most common sexually transmitted parasite in the world. The mainstay treatment for trichomoniasis is metronidazole, but some resistant strains to this treatment have also been detected. Considering the therapeutic properties of Pelarqonium roseum in traditional medicine, this study aimed to examine the antitrichomonal effects of Pelarqonium in vitro.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 1203 persons referred to Kashan Medical Centers randomly tested for Trichomonas vaginalis. Of them, 23 persons were infected with T. vaginalis. Three T. vaginalis isolates were cultured in a TYI-S-33 medium and were used to study the effect of Pelarqonium extract. Different concentrations (12.5, 25, 50,100,200,400,800, 1000µg/ml) of Pelarqonium extracts were tested in three different times (24, 48 and 72h) on T. vaginalis trophozoeites. Also the effect of metronidazole (0.025, 0.05, 0.1, 0.2, 0.4 µg/ml) was investigated as the drug control. In all tests the numbers of live and dead parasites were counted by trypan blue staining.
    Results
    Result showed that the alcoholic and aqueous extracts of Pelarqonium had the inhibitory effects on the growth of T. vaginalis trophozoeites. The IC50 of the aqueous and alcoholic extracts of Pelarqonium and metronidazole after 24h were 54.67, 27.63 and 0.0326, respectively.
    Conclusion
    While the alcoholic and aqueous extract of Pelarqonium have anti-Trichomonas effect, the anti-Trichomonas properties of alcoholic extract is more than its aqueous extract. Since Pelarqonium is a herbal drug, it can be tested in vivo.
    Keywords: Trichomonas vaginalis, Alcoholic extract, Aqueous extract, Pelarqonium roseum, In vitro
  • Marzieh Beigom Khezri, Fatemeh Faraji, Soleimani *, Nahid Naseh, Sonia Oveisi Pages 376-382
    Background
    Control of the pain and bleeding after cesarean can reduce postoperative complications and increase the ability of the mothers to optimize the care for their babies. The aim of this study was to investigate the role of tranexamic acid in combination with diclofenac in decreasing blood loss and pain after cesarean section.
    Materials And Methods
    In this clinical trial, 210 women undergoing cesarean were divided into 3 groups: the first group received tranexamic and diclofenac suppository; the second group tranexamic and placebo suppository and the third group diclofenac suppository and 2 mL of normal saline injection. The time for first need of analgesia, the analgesic dose 24 hours after surgery and the net amount of bleeding were measured and also hemoglobin measured 12 hours after surgery were compared with the pre-operative Hb.
    Results
    There was a significant difference in analgesic consumption among the groups received tranexamic, diclofenac and both drugs. Also, the analgesic consumption in the group received tranexamic was higher than the other groups. Moreover, the time to first analgesic request in the tranexamic group was shorter than the other two groups and the amount of bleeding in the diclofenac group was higher than the other two groups, this difference was statistically significant. However, no significant difference was seen between the groups in mean hemoglobin.
    Conclusion
    Combined tranexamic acid and diclofenac can reduce the amount of blood loss and pain after cesarean.
    Keywords: Tranexamic acid, Diclofenac, Bleeding, Pain, Cesarean
  • Mohammad Reza Sharif, Mahla Madani *, Davood Kheirkhah Pages 383-388
    Background
    Jaundice is the most common clinical problem in the neonates. Increased bilirubin can be considered as the first sign of UTI before the other signs. Due to the association of UTI with jaundice during the first days of life, this study was performed to investigate the urinary tract infection in icteric infants younger than one week referred to Shahid-Beheshti hospital in Kashan, Iran.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted on 384 icteric term neonates hospitalized in neonatal ward of Kashan Shahid-Beheshti hospital during 2012-2013. All of the infants were younger than 7 days with a serum bilirubin level higher than 15mg/ml. Urine culture was done using a bag and in the case of a positive result, the test was repeated by suprapubic method.
    Results
    Twenty-five out of the 384 infant cases, 25 had positive urine cultures. On sampling by suprapubic method, 16 infants (4.2%) had urinary tract infection and 31.3% of them were 2 - 3 days of age and no other cause except UTI was found for their icterus. There was no significant difference in the sex and age between the groups with and without UTI.
    Conclusion
    It seems that icterus induced by urinary tract infection occurs not only in neonates older than 3 days, but also in infants younger than 3 days. Considering the results of this study, it is recommended that urine culture be done routinely for all of the icteric infants regardless of their ages.
    Keywords: Urinary tract infection, Icterus, Urine culture
  • Hasan Daneshmandi, Parisa Sedaghati *, Noredin Karimi, Amir Hosein Barati, Seyyed Mojtaba Banitaba, Bidgoli Pages 389-404
    Background
    Parkinson disease is a CNS disease of senile characterized with gradual and progressive muscular rigidity, tremor and the loss of locomotor skills. The aim of the present study was to review the exercise/physical interventions relevant to the treatment of idiopathic Parkinson disease.
    Materials And Methods
    This review was done using a systematic search in Sportdi, PubMed, Medline, and Google Scholar cites on papers published during 1995-2013 in the field of training, exercise/movement therapy on Parkinson. Moreover, the review was done in four categories: postural instability, balance performance, quality of life, walking and risk of falling.
    Results
    Despite the diversity in training program, the majority of studies reported significant benefits in addition to the conventional medical treatments on the movement performance in Parkinson's disease.
    Conclusion
    Given the effectiveness of exercise in the improvement of different aspects of movement performance among the Parkinson patients, in future the clinicians are required to take special consideration on applying movement therapy along with medical treatments for specific measurements on the biomechanical aspects of the disease.
    Keywords: Parkinson, Movement therapy, Walking, Balance, Quality of life