فهرست مطالب

مجله فیض
سال بیست و یکم شماره 1 (پیاپی 92، فروردین و اردیبهشت 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/01/14
  • تعداد عناوین: 13
|
  • مجتبی ایزدی*، علی اصغر رواسی، رحمان سوری، کاظم باعثی، سیروس چوبینه صفحات 1-8
    سابقه و هدف
    تمرین ورزشی منظم به عنوان نوعی درمان غیردارویی در چاقی و دیابت نوع 2 معرفی شده و در عین حال مکانیسم های مولکولی عهده دار سازگاری های ژنتیکی به آن کمتر شناخته شده اند. هدف از مطالعه حاضر تعیین اثر 3 ماه تمرین هوازی بر بیان ژن TCF7L2 در بافت پانکراس و نیم رخ گلیسمیک در موش های صحرایی دیابتی نوع 2 است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 16 سر موش صحرایی نر ویستار دیابتی شده توسط نیکوتین آمید- استرپتوزوتوسین (30±220 گرم) به شیوه تصادفی به دو گروه ورزشی (8=n) و کنترل (8=n) تقسیم شدند. گروه ورزشی در یک برنامه تمرینات هوازی 3 ماهه به تعداد 3 جلسه در هفته شرکت نموده و گروه کنترل در هیچ برنامه تمرینی شرکت نداشتند. بیان نسبی ژن TCF7L2 در بافت پانکراس، و گلوکز ناشتا و انسولین سرم در 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی در دو گروه اندازه گیری شد.
    نتایج
    در مقایسه با موش های صحرائی گروه کنترل کاهش معنی داری در سطح گلوکز ناشتا به واسطه مداخله تمرینی در گروه ورزش مشاهده شد (0/001=P). انسولین سرم متعاقب تمرینات هوازی به میزان معنی داری افزایش یافت (0/014=P)، اما بیان نسبی ژن TCF7L2 در بافت پانکراس به واسطه تمرینات هوازی تغییر نکرد (0/876=P).
    نتیجه گیری
    در مجموع می توان گفت تمرینات هوازی طولانی مدت باعث بهبود نیم رخ گلیسیمی و سطح انسولین در موش های صحرایی دیابتی نوع 2 منجر می شود، اما این بهبود را نمی توان به تغییر در بیانTCF7L2 در بافت پانکراس نسبت داد.
    کلیدواژگان: ژن TCF7L2، پانکراس، موش صحرایی دیابتی شده، نیکوتین آمید استرپتوزوتوسین، تمرین هوازی
  • حسین معتمدی*، الناز زاهدی، علی زارعی محمودآبادی صفحات 9-18
    سابقه و هدف
    با توجه به گسترش عفونت های قارچی یافتن ترکیبات ضد قارچی جدید ضروری است و گونه های مختلف باسیلوس به دلیل ویژگی های زیستی منبع مناسبی برای این منظور است. هدف این مطالعه دست یابی به گونه های بومی باسیلوس با توان تولید ترکیبات ضد قارچی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه گونه های باسیلوس از نمونه های خاک تیمار شده با حرارت، جداسازی شده و با استفاده از روش انتشار دیسک اثر ضد قارچی مایع رویی حاصل از کشت براث آن ها بررسی شد. شاخص های MIC و MFC جدایه منتخب علیه دو قارچ استاندارد سنجیده شد و منحنی رشد آن در مقادیر مختلف دما و pH رسم شد. اثر pH، دما، زمان، منبع کربن و نیتروژن بر تولید ترکیب ضدقارچی توسط جدایه منتخب بررسی شده و جدایه با استفاده از تست های بیوشیمیایی و مولکولی تعیین هویت شد.
    نتایج
    از 6 جدایه باسیلوس، 3 جدایه توانایی تولید ترکیب ضد قارچ را داشتند و جدایه Bacillus cereus SB15 بیشترین توان ضد قارچی را نشان داد. شرایط بهینه تولید ترکیب ضدقارچ توسط این جدایه عبارت بود از: دمایC °37، 7pH=، 48 ساعت انکوباسیون و مانیتول و اوره به عنوان بهترین منابع کربن و نیتروژن. MIC و MFC ترکیب ضدقارچی تولیدی علیه آسپرژیلوس نیجر به ترتیب برابر 2 و 4 و علیه آسپرژیلوس فلاوس 4 و 16 میلی گرم در میلی لیتر به دست آمد.
    نتیجه گیری
    در مجموع می توان گفت باسیلوس جداسازی شده قابلیت مناسبی جهت تولید ترکیب ضدقارچ دارد و می توان از آن در راستای تولید ترکیبات ضدقارچی جهت کنترل عفونت های قارچی و نیز کنترل قارچ ها در صنایع غذایی و محیط استفاده کرد.
    کلیدواژگان: عوامل ضدقارچ، باسیلوس، آنتی بیوتیک، بهینه سازی، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • مهدی نورالدینی*، معصومه دهقان شیبانی، بهرنگ علنی صفحات 19-27
    سابقه و هدف
    گیاه انبه از تیره پسته ایان است و اثرات عصاره های حاصل از ساقه، برگ، میوه و هسته انبه روی عملکرد انقباضی عضلات صاف گزارش شده است. در این تحقیق اثر مهار گیرنده های کولینرژیک موسکارینی روی تاثیر عصاره آبی هسته انبه (Mangifera indica) بر فعالیت پایه عضلات صاف رحم موش صحرایی بکر مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق تجربی 24 قطعه میانی رحم موش های سالم بکر در حمام بافت حاوی محلول تایرود کربوژنه و تحت تاثیر کشش یک گرم قرار گرفتند. اثرات کاربرد تجمعی غلظت های عصاره آبی هسته انبه (0/002، 0/02، 0/2، 2، 20، 200 و 2000 میکرو گرم بر میلی لیتر) و یا حامل عصاره (محلول تایرود) در حضور و عدم حضور آتروپین بر قدرت، فرکانس و فعالیت انقباضی عضلات صاف رحمی به روش ایزومتریک بررسی شد.
    نتایج
    غلظت های تجمعی 0/002 تا 20 میکروگرم بر میلی لیتر عصاره آبی هسته انبه به طور معنی داری سبب کاهش قدرت، فعالیت و فرکانس انقباضی عضله صاف رحمی گردید و در غلظت های 200 و 2000 عصاره، عملکرد انقباضی به حالت پایه برگشت. آتروپین یک میکرومولار تغییر معنی داری در اثرات حاصل از کاربرد تجمعی عصاره روی قدرت و فعالیت انقباضی عضله صاف رحم به وجود نیاورد، ولی در غلظت های پایین عصاره توانست فرکانس انقباضی را به طور معنی داری تشدید نماید.
    نتیجه گیری
    احتمالا اثرات عصاره آبی هسته انبه بر عملکرد انقباضی عضلات صاف رحمی از طریق گیرنده های موسکارینی صورت نپذیرفته و تشدید اثر عصاره توسط آتروپین روی فرکانس از طریق سایر گیرنده ها صورت می پذیرد.
    کلیدواژگان: عصاره آبی هسته انبه، گیرنده کولینرژیک موسکارینی، عضله صاف رحم، موش صحرایی
  • مرتضی صادقی*، زهره حجتی صفحات 28-34
    سابقه و هدف
    VEGF111b یک ایزوفرم جدید از فاکتورهای رشد اندوتلیال عروقی (VEGF) است که اخیرا به عنوان یک داروی ضد سرطان مطرح شده است. هدف مطالعه حاضر بررسی میزان ترشح این پروتئین از دیواره سلول های HEK293 به منظور تولید تجاری این فاکتور نوترکیب است.
    مواد و روش ها
    توالی VEGF111b توسط نرم افزار OLIGO و اطلاعات ژن بانک NCBI طراحی و داخل وکتور pBUD.cE4.1کلون شد. وکتور نوترکیب pBUD.VEGF111b با استفاده از کیت لیپوفکتامین به داخل سلول های HEK293 ترانسفکت شد. تولید VEGF111b 48 ساعت بعد از ترانسفکشن در عصاره لیز سلولی توسط وسترن بلاتینگ و آنتی بادیHuman anti-VEGF بررسی شد. میزان ترشح VEGF111b در عصاره لیز سلولی و محیط کشت سلولی به روش ELISA اندازه گیری گردید.
    نتایج
    کلونیتگ صحیح قطعهVEGF111b در وکتور pBUD.cE4.1 توسط هضم آنزیمی و ژل الکتروفورز تائید شد. مشاهده باند شارپ 12 کیلودالتن در نتایج وسترن بلات عصاره لیز سلولی نشان گر تولید پپتید نوترکیب VEGF111b در سلول های HEK293 بود. نتایج الایزا در جذب نوری 450 نانومتر برای VEGF111bدر محیط کشت سلولی و عصاره لیز سلولی به ترتیب برابر با 2/81±19/20 pg/ml و pg/ml7/42± 32/87 بود. و در نمونه های کنترل منفی بیان VEGF-111b مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان گر قابلیت بالای انتقال و ترشح VEGF111b از دیواره سلول های HEK293 به محیط کشت سلولی بدون شکستگی و هضم پروتئولیتیکی است. به نظر می رسد تولید تجاری این پپتید دارویی و تخلیص از محیط کشت سلولی HEK293 با بازدهی بالا امکان پذیر باشد.
    کلیدواژگان: فاکتور رشد اندوتلیال عروقی A، ترشح، HEK293
  • سمیرا مختاری، سید مسعود حسینی، سید رضا محبی* صفحات 35-41
    سابقه و هدف
    طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO)، حدود 400 میلیون نفر در جهان به عفونت مزمن ویروس هپاتیتB (HBV) مبتلا هستند. پاسخ سیستم ایمنی میزبان که به طور عمده توسط سایتوکاین ها کنترل می شود، در روند مزمن شدن یا پاک سازی عفونت تاثیرگذار است. اینترلوکین 27 یک سایتوکاین پیش التهابی است که موجب راه اندازی Th1 می شود. از عواملی که می تواند بر محصولات یا فعالیت ژن IL-27 تاثیرگذار باشد، تنوع ژنتیکی هم چون پلی مورفیسم های تک نوکلئوتیدی (SNPs) است. هدف از انجام این مطالعه تعیین همراهی میان IL-27 rs153109با عفونت مزمنHBV در جمعیت کشور ایران می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 120 فرد بیمار مزمن (Anti-HBc Ab مثبت و HBsAg مثبت به مدت بیش از شش ماه) و 120 فرد سالم (Anti-HBc Ab و HBsAg منفی) از میان افراد مراجعه کننده به بیمارستان طالقانی تهران طی سال های 1393 تا 1394 مورد بررسی قرار گرفتند. با استفاده از روش PCR-RFLP ژنوتیپ پلی مورفیسم ژنIL-27 تعیین شده و برای تائید نتایج، از تعیین توالی مستقیمDNA روی 10 درصد از نمونه ها استفاده شد. متغیرهای مورد ارزیابی در این مطالعه شامل ژنوتیپ و الل، وضعیت بالینی، سن و جنسیت بودند.
    نتایج
    نتایج به دست آمده نشان دهنده فراوانی نسبی پایین ژنوتیپ AAدر میان گروه مورد (30 درصد) در مقایسه با گروه کنترل (32/5 درصد) می باشد (0/368=P). هم چنین، فرکانس آللی A به ترتیب در بیماران و افراد شاهد، 60/4 در مقابل 59/2 درصد گزارش گردید که این تفاوت از لحاظ آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان می دهد تنوع ژنتیکی درrs153109A/G ، برخلاف اهمیت آن در تنظیم پاسخ سیستم ایمنی، با عفونت مزمنHBV ارتباطی ندارد.
    کلیدواژگان: عفونت مزمن ویروس هپاتیتB، اینترلوکین 27، پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی، rs153109
  • فرین کیانی، هاشم منتصری، صدف ادیبی، مسعود گل شاه، صبا گل شاه* صفحات 42-50
    سابقه و هدف
    درمان های شیمیایی جهت تعدیل پاسخ میزبان به عنوان روش کمکی، همراه با درمان های مکانیکی در درمان پریودنتیت به کار می روند. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر موضعی ژل آلندرونات سدیم همراه با جرم گیری و تسطیح سطح ریشه روی شاخص های پریودنتال و ساخت استخوان در ضایعات پریودنتال عمودی مصرف کنندگان سیگار مبتلا به پریودنیت مزمن بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه پایلوت تعداد 8 ضایعه عمودی استخوانی با عمق بیش از 5 میلی متر در مصرف کنندگان سیگار مورد مطالعه قرار گرفتند. پس از انجام فاز یک درمان پریودنتال، ژل آلندرونات سدیم یک درصد در پاکت های پریودنتال قرار داده شد و این عمل 4 هفته بعد دوباره تکرار شد. شاخص های پریودنتال شامل ایندکس پلاک، ایندکس خونریزی، عمق پاکت، میزان تحلیل لثه و هم چنین پارامتر رادیوگرافی (عمق ضایعه استخوانی) در ابتدا و 6 ماه پس از قرار دادن ژل آلندرونات سدیم درون ضایعات عمودی استخوان اندازه گیری شدند.
    نتایج
    شاخص عمق پاکت (0/026=P)، خونریزی حین پروبینگ (0/007=P) و ایندکس پلاک (0/007=P) و شاخص عمق ضایعه استخوان (0/012=P) پس از درمان با ژل آلندرونات سدیم نسبت به قبل از درمان کاهش معنی داری را نشان داد و شاخص تحلیل لثه (0/011=P) افزایش معنی داری را نسبت به قبل از مداخله نشان داد.
    نتیجه گیری
    استفاده موضعی از ژل آلندرونات سدیم یک درصد نقش به سزایی در بهبود شاخص های پریودنتال و ساخته شدن استخوان در ضایعات عمودی مصرف کنندگان سیگار مبتلا به پریودنتیت مزمن دارد.
    کلیدواژگان: پریودنتیت مزمن، آلندرونات، ایندکس پریودنتال، تحلیل استخوان آلوئول، استعمال دخانیات
  • محدثه سادات موسویان، فریبا رایگان*، محسن تقدسی، سید علیرضا مروجی، مجید مازوچی صفحات 51-56
    سابقه و هدف
    کاهش سطح هموسیستئین سرم به عنوان عامل خطر بیماری های قلبی-عروقی، می تواند وقوع و عوارض بعد از انفارکتوس میوکارد را کاهش دهد. یکی از عوامل کاهنده مطرح سطح هموسیستئین سیر است. مطالعه فوق جهت تعیین اثر سیر بر سطح هموسیستئین پلاسمای خون مبتلایان به بیماری ایسکمیک قلبی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مشاهده ای بر روی 60 بیمار ایسکمیک قلبی مراجعه کننده به کلینیک قلب شهرستان کاشان انجام شد. 30 نفر که به مدت 6 هفته روزانه mg800 قرص سیر معادل gr4 سیر تازه و 30 نفر دیگر دارونما دریافت کرده بودند. قبل و بعد از مصرف هر هر گونه دارویی سطح هموسیستئین پلاسما با روش الیزا و سطح TG، HDL و LDL پلاسما با روش آنزیماتیک ارزیابی شد سپس با کمک شاخص های توصیف و مرکزی و با آزمون های من ویتنی و مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    نتایج
    میانگین سنی افراد 10/1±60/6 سال بود و 39 نفر (65 درصد) مرد و21 نفر (35 درصد) زن بودند. میانگین سطح هموسیستئین پلاسما در گروه مصرف کننده سیر از μmol/L 4/6 به 4/4 کاهش یافت، درحالی که در گروه دریافت کننده دارونما از μmol/L 4/5 به 4/6 افزایش یافت. اما مقایسه نتایج دو دارو بر مقدار هموسیستئین، TG، HDL و LDL با در نظر گرفتن مقدار اولیه آن ها به عنوان فاکتور مخدوش کننده، متفاوت معنی داری نشان نداد.
    نتیجه گیری
    مصرف روزانه 800 میلی گرم سیر به مدت 6 هفته بر سطوح نرمال هموسیتئین و میزان لیپیدهای سرم تاثیری ندارد لذا نیاز به انجام مطالعات بیشتری را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: سیر، هوسیستئین، لیپدهای سرم، بیماری ایسکمیک قلبی
  • ناهید تیموری، هاشم نیری* صفحات 57-65
    سابقه و هدف
    کبد چرب غیرالکلی (Non-alcoholic fatty liver disease; NAFLD)، بیماری شایع کبدی همراه با تغییراتی چون استئاتوز، استئاتوهپاتیت و سیروز می یاشد. نمونه برداری از کبد، روش مرجع، استاندارد و البته تهاجمی برای تشخیص این بیماری است که ممکن است دارای عوارض باشد. از روش های تشخیصی غیرتهاجمی سیستم های نمره دهی هستند. و چند سیستم نمره دهی بر اساس شاخص های بالینی و آزمایشگاهی ساده برای شناسایی استئاتوز و فیبروز پیشرفته در بیماران مبتلا به NAFLD ارائه شده است. این پژوهش به بررسی این سیستم ها در بیماران کبد چرب غیرالکلی پرداخته است.
    مواد و روش ها
    در مطالعه مورد-شاهدی حاضر 51 بیمار مبتلا به NAFLD اثبات شده با سونوگرافی و 30 فرد سالم مورد مطالعه قرار گرفتند. پارامترهای تن سنجی و آزمایشات بیوشیمیایی و سطح قطعه سیتوکراتین-18 (CK-18) اندازه گیری شد. برای این افراد شاخص استئاتوز کبدی، ایندکس آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) نسبت به پلاکت (APRI)، شاخص کبد چرب، نمره BARD تشکیل شده از 3 متغیر نسبت AST/ALT ≥0.8، BMI≥28 و وجود دیابت، نمره پیش بینی NASH (Non al co holic Steatohepatitis) که ترکیبی از ALT، پلاکت، قطعه (CK-18) و تری گلیسیرید (TG) و FIB-4 است، با استفاده از فرمول محاسبه شد.
    نتایج
    همان گونه که انتظار می رفت FIB-4 ارتباط معنی داری بین دو گروه نشان نداد، ولی سایر سیستم های نمره دهی در دو گروه تفاوت معنی داری نشان دادند.
    نتیجه گیری
    سیستم های نمره دهی مورد بررسی در مطالعه حاضر می توانند در پیش گویی NAFLD و NASH و وجود یا عدم وجود فیبرز کمک کننده باشند.
    کلیدواژگان: کبد چرب غیرالکلی، استئاتوهپاتیت غیرالکلی، سیتوکراتین 18، سیستم های نمره دهی
  • محمود محمدیان، سپیده کیوانی، جمشید یزدانی چراتی، عباس بهرامی، راضیه یوسفی نژاد صفحات 66-73
    سابقه و هدف
    به منظور کسب اطمینان از کیفیت هوای داخل بیمارستان و حفاظت از بیماران و کارکنان در مقابل بیماری ها باید به محیط بیمارستان توجه ویژه نمود. هدف از انجام این مطالعه تعیین میزان غلظت ذرات قابل استنشاق در هوای داخل و خارج دو بیمارستان در شهر کاشان بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی-تحلیلی از اسفند 1393 تا اردیبهشت 1394 انجام شد. غلظت ذرات PM2.5 وPM10 در هوای داخل و خارج دو بیمارستان به صورت چهار روز در هفته در بخش های اتاق عمل، اطفال و ICU2، با استفاده از دستگاه Grimm Monitor اندازه گیری شد. در مجموع 80 نمونه از هوای داخل و 40 نمونه از هوای خارج هر بخش از هریک از بیمارستان ها جمع آوری گردید.
    نتایج
    بیشترین میزان میانگین غلظت PM2.5 و PM10 در هوای داخل بخش ها به ترتیب 68/57±57/61 و 295/49±212/36 میکروگرم بر متر مکعب بود. رابطه معنی دار بین میانگین غلظت ذرات PM2.5 و PM10 در هوای داخل و خارج بیمارستان ها دیده شد (0/05>P). هم چنین، غلظت ذرات PM2.5 و PM10 در همه بخش های مورد بررسی متفاوت بود (0/05>P).
    نتیجه گیری
    غلظت ذرات قابل استنشاق در هوای داخل و خارج هر دو بیمارستان بالاتر از حد استاندارد 24 ساعته WHO (World Health Organization) و US-EPA (United States Environmental Protection Agency) بود. به کار بردن سیستم تهویه موثر می تواند به کاهش غلظت ذرات و مناسب تر شدن کیفیت هوای داخل بخش های بیمارستان کمک نماید.
    کلیدواژگان: PM2، 5، PM10، هوای داخل، بیمارستان
  • مرضیه توکل، حسن ممتاز* صفحات 74-82
    سابقه و هدف
    عفونت های دستگاه ادراری دومین عفونت شایع در انسان هستند که عمده ترین باکتری های ایجاد کننده این عفونت ها، اشریشیاکلی و کلبسیلا پنومونیه می باشد. هدف از انجام این مطالعه تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و بررسی شیوع ژن های کد کننده مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک ها در ایزوله های کلبسیلا پنومونیه جدا شده از عفونت های دستگاه ادراری بود.
    مواد و روش ها
    تعداد 50 ایزوله کلبسیلا پنومونیه از 122 نمونه مربوط به عفونت های ادراری بیماران بستری شده در بخش های مختلف بیمارستان پیامبران شهر تهران طی سال 1393 جدا گردید و توسط تست های بیوشیمیایی استاندارد تعیین هویت شدند. الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی در ایزوله ها با استفاده از روش دیسک دیفوژن نسبت به 10 آنتی بیوتیک تعیین گردید. فراوانی حضور ژن های کد کننده مقاومت آنتی بیوتیکی شامل ژن های aadA1، aac(3)-IV، sul1، blaSHV، Cat1، cmlA، tetA، tetB، dfrA1، CITM و qnr در ایزوله ها با استفاده از روش PCR تعیین شد.
    نتایج
    بیش ترین مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله های کلبسیلا پنومونیه مربوط به آنتی بیوتیک تتراسیکلین بود. تنها 2 درصد از ایزوله ها نسبت به جنتامایسین و ایمی پنم مقاوم بودند. در بررسی شیوع ژن ها ی مقاومت آنتی بیوتیکی، 64 درصد از ایزوله ها دارای ژن tetA و 4 درصد از آن ها ژن مقاومت به جنتامایسین (aac(3)-IV) را دارا بودند.
    نتیجه گیری
    شیوع ژن های کد کننده مقاومت آنتی بیوتیکی می تواند نقش مهمی در ایجاد و انتقال مقاومت آنتی بیوتیکی داشته باشد و این می تواند به دلیل مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها باشد.
    کلیدواژگان: عفونت های دستگاه ادراری، کلبسیلا پنومونیه، الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی
  • اصغر جعفری*، سید روح الله شهابی صفحات 83-93
    سابقه و هدف
    چاقی عملکرد شناختی، عاطفی و رفتاری را متاثر می سازد و معمولا اختلالات خلقی و اضطرابی ایجاد می کند. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی برنامه کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر بهبود کیفیت زندگی و کاهش اضطراب در زنان مبتلا به چاقی انجام شده است.
    مواد و روش ها
    طرح آزمایش به صورت پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل و یک پیگیری 2 ماهه بود. تعداد 24 زن مبتلا به چاقی باBMI ≥30 در مرکز درمان چاقی تهران به روش تصادفی انتخاب شده و در گروه های آزمایش و کنترل جایگزین شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های اضطراب اشپیل برگر و همکاران و کیفیت زندگی ویر و همکاران جمع آوری شدند. برنامه کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی (Mindfulness-based stress reduction; MBSR) کابات- زین در 8 جلسه برای گروه آزمایش اجرا گردید و بعد اضطراب و کیفیت زندگی در پس آزمون و پیگیری اندازه گیری شد.
    نتایج
    کیفیت زندگی شرکت کنندگان در برنامه MBSR در پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری به ترتیب در ابعاد سلامت عمومی (0/88±7/66، 1/67±9/50، و 1/66±9/58)، محدودیت جسمانی (1/58±22/83، 1/16±27/91، و 1/53±27)، عملکرد جسمانی (0/67±4/50، 1/11±6/16، و 0/95±5)، عملکرد اجتماعی (0/28±2/91، 0/66±5/91، و 0/38±5/75)، اضطراب آشکار (1/78±68/08، 1/71±46/75، و 2±47/25) و پنهان (3/51±52/25، 2/39±43/08، و 2/29±44) بود. سطح کیفیت زندگی شرکت کنندگان در برنامه MBSR در سلامت عمومی، محدودیت جسمانی، عملکرد جسمانی و اجتماعی به طور معنی داری بالاتر از گروه کنترل بود (0/01
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش شواهدی را پیشنهاد می کند که برنامه MBSR روش درمانی مناسبی برای ارتقاء سطح کیفیت زندگی و کاهش اضطراب در زنان مبتلا به چاقی می باشد.
    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، اضطراب، کیفیت زندگی، چاقی
  • بختیار ترتیبیان، بهمن ترکمانی ابراهیمی صفحات 94-101
    سابقه و هدف
    فعالیت ورزشی نقش مهمی در ارتقای عملکرد قلب و عروق دارد. باتوجه به گرایش روزافزون کودکان و نوجوانان به رشته ورزشی فوتبال هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر 12 هفته تمرین پلایومتریک و بازی فوتبال بر شاخص های ساختاری و عملکردی قلب پسران سالم 15-13 ساله بود.
    مواد و روش ها
    این تحقیق از نوع تحقیقات نیمه تجربی با طرح پیش آزمون - پس آزمون بود. 20 پسر سالم غیرورزشکار 15_13 به صورت داوطلبانه انتخاب و پس از اخذ رضایت نامه به طور تصادفی در دو گروه تمرین (10 نفر) و کنترل (10نفر) در تحقیق حاضر شرکت کردند. آزمودنی های گروه تمرین، 12 هفته تمرینات پلایومتریک و فوتبال را انجام دادند. از گروه کنترل و گروه تمرین در شرایط پایه و 12 هفته بعد با استفاده از دستگاه اکوکاردیوگرافی شاخص های ابعاد پایان دیاستولی بطن چپ (LVEDd)، ابعاد پایان سیستولی یطن چپ (LVEDs)، ضخامت دیواره خلفی بطن چپ (LVPWT)، ضخامت دیواره بین بطنی (LVT)، حجم ضربه ای (SV)، کسرتزریقی (EF) مورد بررسی قرار گرفت. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری تی مستقل، تی همبسته و تحلیل کواریانس در سطح معنی داری 0/05< P استفاده شد.
    نتایج
    ابعاد پایان دیاستولی، ضخامت دیواره خلفی بطن چپ و حجم ضربه ای پس از 12 هفته تمرین از لحاظ آماری افزایش معنی داری نشان دادند (0/05≤ P). کسر تزریقی نسبت به حالت پایه افزایش غیرمعنی داری داشت (0/05≥ P). هم چنین، ابعاد پایان سیستولی بطن چپ و ضخامت دیواره بین بطنی در هر دو گروه مشابه بود.
    نتیجه گیری
    12 هفته تمرین پلایومتریک و بازی فوتبال، باعث ایجاد تغییرات معنی داری در برخی از شاخص های ساختاری و عملکردی قلب کودکان سالم 15- 13 ساله می شود.
    کلیدواژگان: ساختار و عملکرد قلب، تمرین پلایومتریک، فوتبال، پسران
  • کبری شیاسی آرانی*، سید علیرضا مروجی، پوران نجارزاده صفحات 102-109
    سابقه و هدف
    شیرخواران کوچک نسبت به سن حاملگی (Small for Gestational Age; SGA) در معرض خطر وزن یا قد نهایی پایین هستند. هدف از این مطالعه تعیین فراوانی جهش رشدی در شیرخواران SGA می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی به بررسی سیر رشد نوزادان SGA متولد شده در شهرستان کاشان در سال های 89-1388 می پردازد. شیرخواران با وزن یا قد کمتر از صدک 3 منحنی رشد به عنوان SGA شناسایی شدند. شرح حال کاملی از مشکلات مادر طی بارداری، رتبه تولد و تحصیلات والدین تهیه شد. کودکانی که قد بالای صدک 3 یا وزن برای قد بالای صدک 3 (برای کودکان زیر 2 سال) و یا اندکس توده بدنی بالای صدک 5 (برای کودکان 2 سال یا بالاتر) طی مدت پیگیری پیدا کرده بودند، به عنوان کسانی که جهش رشد قدی یا وزنی پیدا کرده اند، شناخته شدند.
    نتایج
    تعداد 151 کودک بررسی شدند. میانگین وزن تولد 1931 گرم، میانگین قد تولد 43/63 سانتی متر و میانگین سن بارداری 36/28 هفته بود. تعداد 85 نفر (56/3 درصد) آنها دختر بودند. تا زمان انجام مطالعه 116 نفر (76/8 درصد) قد بالای صدک 3 و 124 نفر (82/1 درصد) وزن برای قد بالای صدک 3 و یا اندکس توده بدنی بالای صدک 5 داشتند و 20 نفر (13/2 درصد) قد و وزن کمتر از صدک 3 داشتند. میانگین سن اصلاح شده در زمان جهش وزنی 1/08 سال و در زمان جهش قدی 1/41 سال بود. جهش قدی و وزنی با وزن و قد و دور سر بالاتر تولد همراهی داشت.
    نتیجه گیری
    فقدان جهش قدی و وزنی در شیرخواران SGA شایع است. لذا، تشخیص و ارجاع زودهنگام کودکانی که جهش رشدی نداشته اند، ضروری است.
    کلیدواژگان: رشد، کودکان، کوچک نسبت به سن بارداری، شیرخوار
|
  • Mojtaba Eizadi*, Ali Asghar Ravasi, Rahman Soori, Kazem Baesi, Sirus Choubineh Pages 1-8
    Background
    Although less is known about the molecular mechanisms responsible for its genetic compatibility, regular training is identified as a non-pharmacological treatment for obesity and type-II diabetes. This study aimed to determine the effect of a 3 months aerobic training on pancreatic TCF7L2 expression and glycemic profile in type II diabetic rats.
    Materials And Methods
    In this experimental study, type II diabetes was induced in male Wistar rats (n=16, weight: 220±30 g) by intraperitoneal injection of streptozotocin- nicotinamide. Animals were randomly divided into Exercise (n=8) and Control (n=8) groups. Exercise group, but not Control group, was completed a 3 month aerobic training (3 sessions/week). Forty-eight hours after the last exercise session, the relative expression of pancreatic TCF7L2, fasting glucose and serum insulin were measured in two groups.
    Results
    Compared to Control rats, exercise resulted in a significant decrease in fasting glucose in Exercise group (P=0.001). Serum insulin was increased significantly by aerobic training in Exercise group compared to Control one (P=0.014). However, pancreatic TCF7L2 expression did not change by aerobic training (P=0.876).
    Conclusion
    Based on these data, while we concluded that a long-term aerobic training effectively improves the glycemic profile and insulin concentration of type II diabetic rats, such improvements cannot be attributed to TCF7L2 expression in pancreatic tissue.
    Keywords: TCF7L2 Gene, Pancreas, Rat induced diabetes, Streptozotocin, nicotinamide, Aerobic training
  • Hosein Motamedi*, Elnaz Zahedi, Ali Zarei Mahmoud Abadi Pages 9-18
    Background
    With regard to the occurrence of fungal infections, finding new antifungal agents is necessary. Due to its biologic properties Bacillus spp. are suitable sources for this purpose. The aim of this study was to find native bacillus species with potential of antifungal agent production.
    Material and
    Methods
    In this experimental study, bacillus species were isolated from heat-treated soil samples and following culturing in TSB, anti-fungal effects of their supernatants were determined by disc diffusion method. Minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum fungicidal concentration (MFC) levels of the selected strains were obtained against two fungal pathogens. Growth curve of the isolate was obtained in different pH and temperatures. The effects of pH, temperature, carbon and nitrogen sources on antibiotic production by the isolate were also investigated. This isolate was identified through biochemical and molecular tests.
    Results
    Three out of six bacillus isolates were able to produce the antifungal agents, among them Bacillus cereus strain SB15 showed the most significant antifungal effects against a wide range of fungi. Optimized conditions for antibiotic production by this isolate were: temperature=37˚C, pH=7, 48 h incubation and manitol and urea as the best carbon and nitrogen sources, respectively. The MIC and MFC of the produced antibiotic against Aspergillus niger were: 2 and 4 and against Aspergillus flavus 4 and 16 mg/ml, respectively.
    Conclusion
    Based on the obtained results it may be concluded that this bacillus strain has optimum potential for antifungal agent production. The strain can be used for the control of fungal infections and also fungal growth in food industry and environment.
    Keywords: Antifungal agents, Bacillus, Antibiotic, Optimization, Antibiotic resistance
  • Mehdi Noureddini*, Masoumeh Dehghan Sheibani, Behrang Alani Pages 19-27
    Background
    Mango belongs to the Anacardiaceae and the extracts from its stems, leaves, fruit and kernel are reported to affect smooth muscle contractility. We studied the role of cholinergic muscarinic receptors for the effects of aqueous extract of mango kernel (Mangifera indica) on the basal activity of virgin rat uterine smooth muscle.
    Materials And Methods
    In this experimental study, mid-sections (n=24) of the uterine of healthy virgin rats were placed in an organ bath containing carbonated Tyrode’s solution under 1 g tension. The cumulative effects of the aqueous extracts of mango kernel (0.002, 0.02, 0.2, 2, 20, 200, and 2000 μg/mL) or extract vehicle (Tyrode’s solution) in the presence or absence of atropine were examined by isometric method using the strength, frequency and contractile activity of uterine smooth muscle.
    Results
    The cumulative concentrations (0.002-20 µg/ml) of mango kernel aqueous extract was significantly decreased the strength, frequency and contractile activity of uterine smooth muscle, but the contractile activity was returned to the basal level at the concentrations of 200 and 2000 µg/ml. Atropine (1 µM) could not significantly change the effects of cumulative use of extract on the strength and contractile activity of uterine smooth muscle, but it significantly enhanced the contractile frequency at low concentrations.
    Conclusion
    The effects of aqueous extract of mango kernel on the activity of the uterine smooth muscle might not be through cholinergic muscarinic receptors and atropine could enhance the effects of the extract on frequency through other receptors.
    Keywords: Aqueous extract, Mango, Muscarinic receptors, Uterine smooth muscle, Rat
  • Morteza Sadeghi*, Zohreh Hojati Pages 28-34
    Background
    VEGF111b is a new isoform of vascular endothelial growth factor (VEGF) recently considered as a new anticancer drug. The aim of this study was to evaluate the VEGF111b secretion from HEK293 cell wall in order to commercial production of this recombinant factor.
    Materials And Methods
    After the design of VEGF111b sequence using OLIGO software and NCBI gene bank data, it was cloned into the pBUD.cE4.1 vector. The pBUD.VEGF111b recombinant vector was transfected into HEK293 cells using lipofectamine kit. Forty-eight hours after the transfection the production of VEGF111b was estimated by Western blotting and Human anti VEGF antibody. The VEGF111b secretion into cell culture and cell lysate extract was measured using ELISA.
    Results
    The correct cloning of VEGF111b into pBUD.cE4.1vector was confirmed using enzymatic digestion and gel electrophoresis. The observed production of recombinant peptide in HEK293 was confirmed with 12KDa band in cell lysate extract of Western blotting. The ELISA results at 450 nanometer absorbance for cell culture media and cell lysate extract were 19.20±2.81 pg/ml and 32.87±7.42 pg/ml, respectively. However, no VEGF111b expression was observed in negative controls.
    Conclusion
    The findings of this study indicate the powerful ability of transformation and secretion of VEGF111b from HEK293 cell wall to cell culture media with no breaking and proteolytic digestion. It seems that the commercial production and purification of this therapeutic peptide from HEK293 cell culture would be possible with high efficiency.
    Keywords: Vascular Endothelial Growth Factor A, Secretion, HEK293
  • Samira Mokhtari, Seyyed Masud Hosseini, Seyyed Reza Mohebbi* Pages 35-41
    Background
    According to World Health Organization (WHO) report about 400 million people are chronically infected with hepatitis B virus (HBV). Host immune responses which are mainly controlled by cytokines, can be either effective in disease progression or control the infection. Interleukin-27 (IL-27) is a pro-inflammatory cytokine which promotes Th1 responses. Genetic variations (e.g. single nucleotide polymorphisms [SNPs]) can affect the product or activity of IL-27 gene. The aim of present study was to determine the association between IL-27 rs153109 and chronic HBV infection among the Iranian population.
    Materials And Methods
    In this study chronic HBV patients (n=120, Anti-HBc Ab positive and HBsAg positive for more than 6 months) and controls (n=120) from healthy individuals referred to Tehran Taleghani hospital (2013-2014) were studied. Genotypes of IL-27 gene polymorphism were detected by PCR-RFLP. DNA sequencing was applied on 10% of samples to validate the genotyping results. The studied variables were polymorphism genotypes/alleles, clinical status, age and gender.
    Results
    Results showed no statistically significant difference for patients and control groups neither in genotype frequencies of AA among the chronic group (30%) compared to healthy controls (32.5%) (P=0.368); nor in allele frequency A) 60.4%) for patients against A 59.2% in control groups (P=0.780).
    Conclusion
    Despite the importance of IL-27 in the immune response, the findings of this study suggests that genetic variants of IL-27 SNP 153109A/G were not associated with susceptibility to the chronic infection of HBV.
    Keywords: Chronic HBV infection, IL, 27, SNP, rs153109
  • Farin Kiany, Hashem Montaseri, Sadaf Adibi, Masoud Golshah, Saba Golshah* Pages 42-50
    Introduction
    Chemical treatments for the modulation of host response are applied along with mechanical modalities as adjunctive to periodontal treatment. The objective of this pilot study was to investigate the effects of locally-delivered alendronate sodium gel in adjunction to scaling and root planning on periodontal indices and bone formation within vertical defects of smokers with chronic periodontitis.
    Methods and Materials: In this study vertical defects (n=8) with depth>5 mm have been investigated. After performing the phase I of periodontal treatment, alendronate sodium gel (1%) was applied into the periodontal pockets. The whole procedure was repeated after 4 weeks. Periodontal indices (plaque and bleeding), probing depth, gingival recession, and radiographic parameter (depth of bony defect) were measured at the beginning and following 6 months.
    Results
    Compared to pre-treatment, the probing depth, radiographic depth of bony defect and bleeding and plaque indices were significantly reduced by local application of alendronate sodium gel (P=0.026; P=0.012 and P=0.007 respectively). Gingival recession showed significant increase (P=0.011).
    Conclusion
    Local alendronate sodium gel (1%) plays an important role in the improvement process of periodontal indices and bone formation within vertical bony defects of smoker patients with chronic periodontitis.
    Keywords: Chronic periodontitis, Alendronate, Periodontal index, Alveolar bone resorption, Cigarette smoking
  • Mohadeseh Sadat Mousavian, Fariba Raygan*, Mohsen Taghadosi, Seyyed Alireza Moravveji, Majid Mazochi Pages 51-56
    Background
    Decreasing the high homocysteine level of serum as one of the risk factors of cardiovascular disease can reduce the occurrence and complications of myocardial infarction. Garlic is identified as one of the main decreasing factors of high homocysteine level. So this study was carried out to determine the garlic effect on high homocysteine level in ischemic heart disease (IHD) patients.
    Material and
    Methods
    This observational study was carried out on IHD patients (n=60) attended to heart clinic of Kashan (Isfahan, Iran). Two equal groups of patients (n=30) were administered with 800 mg garlic pills daily for 6 weeks (equvalent to 4gr fresh garlic) and placebo for 6 weeks, respectively. Before and after the intervention the plasma homocysteine, high density lipoproteine (HDL), triglyceride (TG) and low density lipoproteine (LDL) levels were measured using the ELISA) technique and TG, HDL and enzymatic techniques, respectively.
    Results
    The mean age of patients was 60.6±10.1 with 39 male (65%) and 21 female (35%). At the end of study the mean plasma homocysteine level was decreased from 4.6 mol/µl to 4.4 mol/µl; while in placebo group it increased from 4.5 mol/µl to 4.6 mol/µl. However, for the comparison of the effects two drugs on homocysteine, TG, HDL and LDL level, as the confounding factor, no significant difference was seen.
    Conclusion
    A daily garlic use of 800 mg for 6 weeks has no effect on serum homocysteine and lipids levels. The topic requires further research in future.
    Keywords: Garlic, Homocysteine, Serum lipids, Ischemic heart disease
  • Nahid Teimouri, Hashem Nayeri* Pages 57-65
    Background
    Non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD), the most common liver disease is usually associated with conditions such as steatosis, steatohepatitis and cirrhosis. Liver biopsy, which is the reference, gold standard and invasive method for the diagnosis of the disease may have complications. Scoring systems are among the noninvasive diagnostic methods. Numerous noninvasive scoring systems based on routinely measured clinical and laboratory parameters were provided that identifies the steatosis and advanced fibrosis in patients with NAFLD. In this study, several scoring system in patients with NAFLD were evaluated.
    Materials And Methods
    This case-control study was carried out on sonographically established NAFLD (n=51) patients and healthy individuals (n=30). Anthropometric factors, biochemical tests and CK-18 fragment levels were evaluated. Then the scores for hepatic steatosis index, fatty liver index, aspartate aminotransferase (AST) to platelets ratio index (APRI) were calculated. In addition, the BARD and (non-alcoholic steatohepatitis (NASH) scores were calculated.
    Results
    In this study, as expected, except for FIB-4, there was no significant difference between the two groups.
    Conclusions
    Scoring systems examined in this study can help to predict the presence or absence of fibrosis and NAFLD or NASH.
    Keywords: Non-alcoholic fatty liver disease, Non-alcoholic steatohepatitis, Cytokeratin 18, Scoring system
  • Mahmoud Mohammadyan, Sepideh Keyvani, Jamshid Yazdani Charati, Abbas Bahrami, Razieh Yousefi Nejad Pages 66-73
    Background
    The hospital environment requires special attention to provide healthful indoor air quality for protecting patients and healthcare workers against the occupational diseases. The aim of this study was to determine the concentrations of respirable particles indoor and ambient air of two hospitals in Kashan.
    Materials And Method
    This cross-sectional study was conducted during 3 months (Marth 2014 to May 2015). Indoor and outdoor PM10 and PM2.5 concentrations were measured four times a week in the operating room, pediatric and ICU2 (Intensive Care Unit) wards using a real time dust monitor at two hospitals. A total number of 480 samples (80 samples indoors and 40 outdoors) from wards were collected.
    Results
    The highest mean PM2.5 and PM10 for indoors were determined 57.61± 68.57 µg m-3 and 212.36±295.49 µg m-3, respectively. The results showed a significant relationship between PM2.5 and PM10 in the indoor and ambient air of two hospitals (P
    Conclusion
    The respirable particle concentrations in the indoor and ambient air in both hospitals were higher than the 24-hours WHO and US-EPA standards. Thence, utilizing sufficient and efficient air conditioning systems in hospitals can be useful in improving indoor air quality and reducing the respirable particle concentrations.
    Keywords: PM2.5, PM10, Indoor air, Hospital
  • Marzieh Tavakol, Hasan Momtaz* Pages 74-82
    Background
    Urinary tract infection (UTI) is the second prevalent infection in human mostly caused by Escherichia coli and Klebsiella pneumonia. The aim of this study was to determine the antibiotic resistance profile and detect the prevalence of antibiotic resistance encoding genes in K .pneumoniae isolated from UTI.
    Materials And Methods
    Fifty K. pneumonia strains isolated from 122 UTI samples of hospitalized patients in Payambaran Hospital (Tehran, Iran) which were subjected to this study (2014) were confirmed by standard biochemical tests. Isolates were tested for susceptibility to 10 antimicrobial drugs by using disk diffusion method. Antibiotic resistance encoding genes frequently include the aadA1, aac(3)-IV, sul1, blaSHV, Cat1, cmlA, tetA, tetB, dfrA1, CITM, qnr in isolates were determined by PCR.
    Results
    The highest antibiotic resistance in K. pneumoniae isolates were for Tetracycline and the lowest resistance (2%) for Gentamicin and Imipenem. To determine the frequency of antibiotic resistant genes, 64% and 4% of isolates had tetA and Gentamicin-(aac(3)-IV) resistant genes, respectively.
    Conclusion
    Frequency of antibiotic resistance encoding genes may have important and basic role in the occurrence and transfer of antibiotic resistance which can be due to the indiscriminate use of antibiotics.
    Keywords: Urinary tract infection, Klebsiella pneumonia, antibiotic resistance profile
  • Asghar Jafari*, Seyyed Rohollah Shahabi Pages 83-93
    Background
    Obesity affects the cognitive, emotional and behavioral functions and usually produces mood and anxiety disorders. The present study aimed to determine the effectiveness of mindfulness-based stress reduction (MBSR) on promoting quality of life and decreasing anxiety among the obese women.
    Materials And Methods
    In this pre-post-test designed experimental study with a 2 mouth follow- up, 24 obese women (BMI≥30) were randomly selected in the Obesity Treatment Center in (Tehran, Iran) and assigned in Experimental and Control groups. Data were collected using the questionnaires of anxiety of Spiel-Berger (1970) and quality of life of Viyear (1988). The MBSR interventions of Kabat-Zinn were performed for experimental group in 8 sessions, followed by the assessment of anxiety and quality of life.
    Results
    The pre- post-test and follow- up scores for quality of life of participants in MBSR program, in terms of general health; physical limitations; physical function; social function; state anxiety and trait anxiety were: (7.66±0.88, 9.50±1.67, 9.58±1.66); (22.83±1.58, 27.91±1.16, 27±1.53); (4.50±0.67, 6.16±1.11, 5±0.95); (2.91± 0.28, 5.91±0.66, 5.75±0.38); (52.25±3.51, 43.08±2.39, 44±2.29) and (68.08±1.78, 46.75±1.71, 47.25±2), respectively. The scores of quality of life was significantly increased in participants in MBSR compared to the Control group (P
    Conclusion
    The results of research provide some evidence to suggest that MBSR is an appropriate therapy for promoting quality of life and decreasing anxiety in obese women.
    Keywords: Mindfulness, Anxiety, Quality of life, Obese
  • Bakhtiar Tartibian, Bahman Ebrahimi Torkamani Pages 94-101
    Background
    Exercise plays an important role in improving cardiovascular function. Due to the increasing tendency of children to the soccer the purpose of this investigation was to examine the effects of a 12 week plyometric and soccer training on the cardiac structure and function of healthy 13-15 years old boys.
    Materials And Methods
    This quasi- experimental study was conducted with a pre-test and post-test design. The participants (n=20) were selected among the non-athletic healthy boys (13-15 years) from Miyaneh (East Azerbaijan, Iran). After taking informed consent the participants were voluntarily participated in two equal Training and Control groups. The participants in the Exercise group performed a 12 week plyometric and soccer training. Under basic conditions and after a 12 week follow-up using the echocardiography both groups were examined for left ventricular end-diastolic dimension (LVEDD), left ventricular end-systolic dimension (LVESD), left ventricular end diastolic posterior wall dimension­ (LVPWd), inter-ventricular septal end diastolic dimension (IVSd), stroke volume (SV), ejection fraction (EF) and cardiac output (CO).
    Results
    After a 12 week training program the LVEDD, LVPWd and SV were significantly increased (P
    Conclusion
    A twelve week plyometric and soccer training in 13-15 years old boys result in significant changes in some cardiac structural and functional indexes.
    Keywords: Cardiac structure, Cardiac function, Plyometric training, Football, Boys
  • Kobra Shiasi Arani*, Seyyed Alireza Moravveji, Poran Najarzadeh Pages 102-109
    Background
    Small for gestational age (SGA) infants are at risk for low final height or weight. This study aimed to determine the frequency of catch-up growth in SGA infants.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was carried out to study the infant’s growth process born in Kashan during 2009-2010. The infants with birth weight or height below 3 percentile were considered as SGA. A comprehensive history from mother’s diseases during pregnancy, birth grade, and parent’s education were provided. The children who achieved their height or weight for length above the 3th percentile (age
    Results
    One-hundred fifty one children were included in the study (mean birth weight =1931 gram, birth height=43.63 cm and gestational age=36.28 week). Eighty-five children (56.3%) were female. At the time of study, 116 (76.8%) children were above the 3rd percentile for height; 124 (82.1%) children were above the 3th percentile of weight for length or above the 5thpercentile for BMI; 20 (13.2%) children were below the third percentile for height and weight. The mean corrected age at the time of catch-up was 1.08 and 1.41 year for weight and height, respectively. Catch-up growth was associated with higher weight, height and head circumference at birth.
    Conclusions
    The failure to weight or height catch-up growth in children born with SGA is common. Therefore, the early recognition and referral of such children is a necessity.
    Keywords: Growth, Children, Small for gestational age, Infant