فهرست مطالب

Govaresh - Volume:13 Issue: 3, 2008

Govaresh
Volume:13 Issue: 3, 2008

  • 100 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1387/08/14
  • تعداد عناوین: 14
|
  • سخن سردبیر
  • توافقنامه Consort
    صفحه 147
  • وضعیت و کیفیت بهداشتی و سلامتی کشورهای اروپایی و ایالات متحده آمریکا و چگونگی درآمد پزشکان
    صادق مسرت صفحه 151
  • مقالات پژوهشی
  • زیبا اقصایی، اکرم پورشمس *، الهام جعفری، رضا ملک زاده صفحه 153
  • دکترحسین وثوقی نیا، دکتراحمد خسروی، دکترحسن سعادت نیا، دکتربیبی صدیقه فضلی بزاز، دکترمنور افضل آقایی، دکترالهام مختاری امیرامجدی، دکترمهناب شعبانی، دکترشهرزادمحمدزاده لاری، دکترلعیا کفعمی خراسانی، دکترامیر ادهمی، دکترحامد جوان، دکتروجیهه علیزاده صفحه 157
    هدف
    با توجه به نقش احتمالی پروبیوتیکها در بهبود علائم معدی-روده ای، در این مطالعه اثر قرص لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر یبوست عادتی در بالغین بررسی و اثرات آن با دارونما مقایسه شد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه، بیمارانی که با شکایت یبوست به درمانگاه گوارش بیمارستان قائم مشهد مراجعه کرده بودند مورد بررسی قرار گرفتند. افرادی که معیارهای ورود به مطالعه را نداشتند و مواردی از قبیل IBS، اختلالات مکانیکال ناحیه آنورکتال، عدم تحمل به لاکتوز، کنار گذاشته شدند. به بیماران بطور تصادفی و دو سو کور به مدت یک ماه هر هشت ساعت دارو و یا دارونما داده شد. یکماه پس از اتمام دوره درمان، تمامی افراد مجددا از نظر وجود یا عدم علائم یبوست مورد پرسش قرار گرفتند. میزان پاسخ به درمان و عوارض جانبی در هر دو گروه بررسی شد.
    نتایج
    در گروه دریافت کننده دارو 13 نفر(50%) پاسخ کامل به درمان، 6 نفر(1/23%) پاسخ نسبی به درمان و 7 نفر(9/26%) عدم پاسخ به درمان را ذکر کردند.
    در گروه دریافت کننده دارونما، 6 نفر(40%) پاسخ کامل، 2 نفر(3/13%) پاسخ نسبی و 7 نفر(7/46%) عدم پاسخ به درمان داشتندp=0.388)). درگروهی که دارو مصرف کردند 5 نفر(2/19%) و در گروهی که دارونما مصرف کردند 1 نفر (7/6%) دچار عوارض شدند p=0.38)). پس از اتمام دوره درمان در گروه دریافت کننده دارو، 2 نفر(7/7%) و در گروه دارونما 1 نفر (7/6%) برگشت علائم یبوست را ذکر کردند.
    نتیجه گیری
    از نظر آماری در مطالعه حاضر اختلاف معنی داری بین دو گروه دریافت کننده دارو و دارونما از نظر میزان پاسخ به درمان پیدا نشد(P=0.38).
    کلیدواژگان: لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، یبوست عادتی، پروبیوتیک
  • محمدحسین آنتیک چی، احمد شواخی، حسن سلمان روغنی، گلبرگ مهرپور صفحه 163
    مقدمه وهدف
    سیروز صدمه مزمن غیر قابل برگشت پارانشیم کبدی است و در واقع فیبروز وسیع همراه با تشکیل ندولهای رژنراتیو می باشد. اختلال عملکرد اتونوم عارضه شایع و پر اهمیتی در سیروز است به طوری که اختلال عملکرد اتونوم در سیستم قلبی عروقی خطر مرگ را در این بیماران بالا می برد و با پیش آگهی بدتری در بیماری های کبدی همراه است. این مطالعه جهت تعیین توزیع فراوانی نوروپاتی اتونوم در سیستم قلبی- عروقی بیماران مبتلا به سیروز انجام دادیم.
    روش انجام کار:در این مطالعه توصیفی که به روش cross sectional انجام شده است بر روی 30بیمارسیروزی که از اول دی ماه سال 1384 تا پایان تیر ماه سال 1385 به بیمارستان شهید صدوقی مراجعه نموده بودند و مبتلا به بیماری های نارسایی قلبی، نارسایی کلیوی و دیابت شیرین نبودند پس از قطع 48 ساعته کلیه داروهای موثر بر سیستم اتونوم سه تست استاندارد بررسی سیستم اتونوم قلبی- عروقی انجام شد و با نتایج بدست آمده از گروه دوم که گروه کنترل با تعداد 30نفر بودند و از نظر جنس وسن مشابه گروه اول بودند مقایسه گردید و نتایج آن در پرسشنامه هایی جمع آوری و تحت آنالیز آماری قرار گرفت.
    نتایج
    24 مرد (80%) و 6 زن (20%) مبتلا به سیروز با میانگین سنی 4/19 9/51 و متوسط دوره بیماری 7/2 84/3 مورد بررسی قرار گرفتند. 26 نفر (7/86%) اختلال اتونوم داشتند که در 24 نفر (80%) اختلال مربوط به پاراسمپاتیک و در 2 نفر (7/6%) اختلال عملکرد همزمان سمپاتیک و پاراسمپاتیک وجود داشت و در 4 نفر (3/13%) اختلال اتونوم وجود نداشت. از نظر شدت بیماری 3 نفر (10%) در کلاس A، 14 نفر (67/46%) در کلاس B و 13 نفر (33/43%) در کلاس C قرار داشتند.تفاوت نتایج دو گروه از نظر آماری معنادار بود.(05/0 Pvalue)بحث: افزایش شدت بیماری سیروز به طرز معنی داری با افزایش فراوانی اختلال عملکرد اتونوم همراه بود (001/0 P). افزایش طول دوره بیماری به طرز معنی داری با افزایش فراوانی اختلال عملکرد اتونوم همراه بود (01/0 P). ارتباط معنی داری بین جنس و سن و افزایش فراوانی اختلال عملکرد اتونوم وجود نداشت (16/0=P و 118/0=P) برای بررسی ارتباط بین اتیولوژی سیروز و فراوانی اختلال عملکرد اتونوم نیاز به مطالعات طولانی تر با حجم نمونه بیشتری وجود دارد.
    کلیدواژگان: اختلال عملکرد اتونوم، سیروز، قلب و عروق
  • مهری نجفی ثانی، سیدمحمدمهدی میرناصری، فاطمه پوردخانی، نازلی پشمینی صفحه 167
    مقدمه
    هایپرتنشن پورت از مهمترین علل مرگ و میر کودکان مبتلا به بیماری-های کبدی است. این بیماری، عمدتا به صورت خونریزی گوارشی تظاهر می کند و درمان آن نیز براساس درمان خونریزی واریسی است (1). هدف ما در این مطالعه بررسی پاسخ به اسکلروتراپی در کودکان مراجعه کننده با خونریزی از واریس به اسکلروتراپی و میزان عوارض حاصل از آن می باشد.
    روش کار
    در فاصله زمانی سه سال، کلیه کودکانی که از شهریور 76 لغایت شهریور 79 به دلیل خونریزی از واریس مری به بخش گوارش بیمارستان مرکز طبی کودکان مراجعه کرده اند. نیاز به اسکلروتراپی داشتند به در این مطالعه وارد شدند. اسکلروتراپی توسط فوق تخصص گوارش با گاستروسکوپ اولیمپوس مدل P230 انجام گرفت. چناچه بعد از اسکلروتراپی تا 72 ساعت بعد بیمار خونریزی نمی کرد کنترل خونریزی حاد صورت گرفته بود. برای انجام اسکلروتراپی ابتدا به بیماران میدازولام وریدی به میزان 0.1 mg/k تزریق می شد. ترومبوار رقیق شده به یک نسبت با الکل و آب بعنوان ماده اسکلروزان مورد استفاده قرار گرفت. نتایج در فایل کامپیوتر وارد و با استفاده از نرم افزار spss تحت آنالیز آماری قرار گرفت.
    نتایج
    از 79 بیمار مورد مطالعه، 52 نفر (8/ 65%) پسر و 27 نفر (2/ 34%) دختر بودند. در این مطالعه، میزان موفقیت اسکلروتراپی اورژانس در کنترل خونریزی حاد از واریس مری 100% و موفقیت برنامه دراز مدت اسکلروتراپی 7/ 55% بود. 3/ 53% از بیماران مبتلا به درگیری کبدی و 7/ 64% از بیماران مبتلا به درگیری خارج کبدی به اسکلروتراپی دراز مدت پاسخ مناسب دادند. 3/ 58% از موارد Child A، 83/3% از موارد Child B و 3/ 14% از موارد Child C سیروز پاسخ درمانی مثبت داشتند. تغییرات واریسهای فوندوس معده در ضمن اسکلروتراپی دراز مدت واریسهای مری به این صورت بود که 2/ 15% سیر بهبود، 5/ 21% سیر تشدید، 3/ 43% عدم تغییر و 19% پاسخ نامشخص نشان دادند. در طول برنامه درمانی 6/ 31% از بیماران حداقل دچار یکی از عوارض اسکلروتراپی شدند. میزان خونریزی مجدد و مرگ و میر به ترتیب 4/ 54% و 9/ 8% بود.
    نتیجه گیری
    اسکلروتراپی در درمان خونریزی حاد واریس مری از موفقیت بسیار بالایی برخوردار است (100%) و میزان موفقیت دراز مدت آن نسبی می-باشد.
    کلیدواژگان: اسکلروتراپی، واریس مری، کودکان
  • محمدحسین عزیزی صفحه 173
    مقصد نهایی دانش، یافتن حقیقت است. ازاینرو بروز پدیده هایی مانند جعل (Fabrication)، تحریف (Falsification) و دستبرد علمی به آثار دیگران (Plagiarism) در پژوهشهای علمی با هدف نهایی علم یعنی کشف حقیقت سازگار نیست. عموما جعل و تحریف مطالب و دستبرد علمی به آثار دیگران را زیر عنوان کلی خلاف علمی (Scientific Misconduct) دسته بندی می کنند و آنرا مغایر با اصول پذیرفته شده اخلاق نشر (Publication Ethics) می دانند. مرتکبین خلاف علمی حقوق مولف اصلی یک اثر را نادیده می گیرند و سبب می شوند که اعتماد همگانی از پژوهش های محققین و جامعه علمی سلب گردد. لذا برای جلوگیری از آن، آموزش دانشجویان، پژوهشگران و جامعه علمی ضروری است. افزون بر این، شناسایی و برخورد مناسب با آن در عرصه مطبوعات و پژوهش های پزشکی لازم است. رعایت اصول پذیرفته شده اخلاق نشر از سوی نویسندگان و شناسایی موارد خلاف علمی و اتخاذ راهکارهای مناسب باز دارنده از جانب سردبیران مجلات پزشکی توصیه و تاکید شده است.
    کلیدواژگان: دستبرد علمی، اخلاق نشر، خلاف علمی
  • مقالات گزارش مورد
  • ناصر ابراهیمی دریانی، رسول ستوده منش، محمدرضا پاشایی، محمدرضا کرامتی صفحه 177
    لیپوم ها تومورهای نادری در معده هستند که کمتر از 1 درصد تومورهای معده را تشکیل می دهند. این تومورها معمولا بدون علامت بوده، ولی ممکن است با علائم جدی همچون خونریزی گوارشی، انواژیناسیون، درد شکم همراه باشند. این تومورها در آندوسکوپی معمولا به صورت توده های زیر مخاطی با آندوتلیوم نرمال دیده می شوند. آندوسونوگرافی و سی تی اسکن به تشخیص کمک کرده و با برداشتن توده با جراحی و پاتولوژی تایید می شود.
    این مقاله، بیماری را با خونریزی گوارشی فوقانی (ملنا) معرفی می کند که در آندوسکوپی توده ای زیر مخاطی با آندوتلیوم سالم داشت. در آندوسونوگرافی توده ای با اکو ژنیسته افزایش یافته دیده شد که منطبق بر لیپوم بود. با این تشخیص بیمار تحت جراحی قرار گرفت و توده خارج شد در پاتولوژی بر لیپوم تایید گردید. لیپوم های معده به رغم نادر بودن باید درارزیابی و تشخیص افتراقی توده های زیر مخاطی خونریزی دهنده معده مدنظر قرار گیرند. آندوسونوگرافی می تواند در تشخیص افتراقی ضایعات زیر مخاطی، بین لیپوم و تومور در جا در معده (GIST) قبل از عمل جراحی کمک ارزنده ای باشد.
    کلیدواژگان: لیپوم، معده، خونریزی گوارشی
  • محمدکاظم امیربیگی، حمیدرضا حداد صفحه 181
    بزوارها توده های متراکمی از موارد خارجی هستند که اغلب داخل معده محبوس شده اند سرچشمه بزوار ممکن است شامل باقی مانده گیاهان و سبزی جات (فیتوبزوار)، مو(تریکوبزوار)، داروها (فارماکوبزوار) و خرمالو (دیزوپیرو بزوار) باشد. میزان شیوع واقعی بزوار مشخص نیست. اکثر بیماران با بزوار بدون علامت هستند اما درد شکم، سیری زودرس، تهوع و استفراغ ازعلائم شایع بزوار هستند. علائم انسداد روده باریک می تواند منعکس کننده عبور بزوار از داخل روده باریک باشد اگر چه نادر است. ما در این جا موردی از انسداد روده باریک در ناحیه ترمینال ایلئوم توسط توده سفت بزوار را مرور می کنیم که توسط کولونوسکوپ به داخل سکوم کشیده و خارج شد.
    کلیدواژگان: بزوار، ایلئوم انتهایی، انسداد روده
  • گزارش همایشهای علمی، خلاصه مقالات دیگر
  • خلاصه مقالات منتشر شده در مجلات بین المللی گوارش و کبد
    صفحه 183
  • خلاصه مقالات فارسی منتشر شده در نشریات علمی و پژوهشی داخل کشور
    صفحه 187
  • بخش انگلیسی: مقاله پژوهشی
  • دکترمحمدحسن امامی، دکترسهیلا کوهستانی، علی غلامرضایی، مرضیه هاشمی، دکترپروین محزونی، دکترمصطفی رئیسی، دکترحامد دقاق زاده، دکترهوشنگ دانشگر صفحه 192
  • بخش انگلیسی: مقاله گزارش مورد
  • همایون زجاجی، رامین طلایی، عباس ارجمند شبستری، محمدرضا زالی صفحه 198
  • بخش انگلیسی
  • خلاصه مقالات به زبان انگلیسی
    صفحات 202-208
|
  • Ziba Aghsaei, Fard, Akram Pourshams, Elham Jafari, Reza Malekzadeh Page 153
    Background

    Esophageal cancer is one of the major malignancies around the world. It is the 8th high frequency cancer and the 6th leading cause of cancer death worldwide. The etiology of esophageal carcinoma is thought to be related to the exposure of smoking, alcohol, nitrate and low socioeconomic status. In this study, the status of oral health was evaluated in the population living in the north east of Iran.

    Materials And Methods

    45862 inhabitants of Gonbad and Kalaleh districts, aged 40-75 years, who had no esophageal cancer, were included in the study, which was part of Golestan Cohort. Oral health status and socioeconomic condition were evaluated by trained physicians.

    Results

    19362 (42.2%) were male and 26490 (57.8%) were female (mean age was 52.1 ±9.1 years). The mean number of existent teeth, missed teeth, decayed teeth and filling teeth were 13.3 ± 9.4, 18.4 ± 9, 4.7 ± 6 and 0.23 ± 1.1 respectively. There were significant relationship between male, low socioeconomic status and low educational level with poor oral health status.

    Conclusion

    Oral health was poor among inhabitants of Gonbad and Kalaleh districts, especially in men and was related to low socioeconomic status and illiteracy.

    Keywords: Esophageal cancer, Oral health, Iran, Golestan cohort
  • Hasan Vosoghinia, Ahmad Khosravi, Hasan Saadatnia, Bibisedigheh Fazli, Bazaz, Monavvar Afzal, Aghaei, Mahtab Shabani, Elham Mokhtari, Amirmadjdi, Shahrzad Mohammadzadeh, Larry, Laeya Kafami, Khorasani, Amir Adhamie, Hamed Javan, Vajiheh Alizadeh Page 157
    Background
    Constipation is a common problemin elderly subjects. Probiotics have been suggested to improve intestinal motility and to reduce fecal enzyme activity. In this study, the effect of lactobacillus acidophilus tablets on elderly subjects was compared with placebo. Materials and
    Methods
    Elderly subjects (n = 48) with chief complaint of constipation were enrolled in a randomly double-blind study. The subjects were divided into 2 groups: control group, receiving placebo every 8 hours for one month, and study group, receiving lactobacillus acidophilus tablet every 8 hours for onemonth. Subjectswith lactose intolerance and other pathologic conditions were omitted.At the end of 4 weeks, all subjects were questioned on the relief of constipation and other symptoms. Response to treatment and complications were compared between the two groups.
    Results
    In subjects receiving lactobacillus acidophilus, 50%(13 subjects) respondedwell and had relief of constipation, 23.1%(6 subjects) showed relative response and 26.9%(7 subjects) did not respond. In subjects receiving placebo, 40% (6 subjects) had relief of constipation, 13.3% (2 subjects) responded relatively well and in 46.7% (7 subjects) no responsewas seen (p=0.388).Newsignswere observed in 5 subjects (19.2%) receiving lactobacillus acidophilus and 1 subject (6.7%) receiving placebo.After 4 weeks, 2 subjects (7.7%) receiving lactobacillus acidophilus and 1 subject (6.7%) receiving placebo re-experienced constipation.
    Conclusion
    Some relief of constipation could be observed with lactobacillus acidophilus tablets, but there was no significant difference between the two groups.
    Keywords: Habitual constipation, Lactobacillus acidophilus, Probiotic
  • Mohammadhosein Antikchi, Ahmad Shavvakhi, Hasan Salman, Roghani, Golbarg Mehrpoor Page 163
    Background
    Cirrhosis is a pathologically defined entity associated with a spectrumof characteristicmanifestations.The cardinal pathologic features reflect irreversible chronic injury of the hepatic parenchyma and include extensive fibrosis in association with the formation of regenerative nodules.Autonomic dysfunction is a frequent and important complication of cirrhosis. The risk of mortality in cirrhotic patients with autonomic dysfunction is higher than that in cirrhotic patientswithout this complication.This study aimed to determine the frequency of autonomic cardiovascular dysfunction in cirrhotic patients.Materials and
    Methods
    Thirty cirrhotic patientswho admitted to Shahid SadoughiHospital and thirty healthy persons (control group, matched age and sex) inYazd from Dec 2005 to July 2006 were studied. In both group individuals with renal failure, heart failure and diabetesmellituswere excluded.Drugs that influence the autonomic nervous system were discontinued for 24 hours and then, 3standard autonomic function tests were carried out. Results fromtwo group were collected in a questionnaire and analyzed statistically.
    Results
    Of 30 patients, 24 (80%) were men and 6 (20%) were women. The mean age was 51.9+19.4 years and the mean duration of cirrhosis was 3.8 ± 2.7 years. Twenty-six patients (86.7%) had autonomic neuropathy. Twenty-four out of these twenty-six patients (80%) had parasympathetic dysfunction and two (6.7%) had combined sympathetic and parasympathetic neuropathy. None of themshowed sympathetic dysfunction alone. Four patients (13.3%) didnt have autonomic neuropathy.Therewas significant correlation between the frequency of autonomic neuropathy and the severity of cirrhosis (p‹0.001). Significant correlationwas seen between the frequency of autonomic dysfunction and the duration of cirrhosis (p‹0.01).Therewas no significant correlation between age, sex and the frequency of dysfunction neuropathy (p=0.118 and p=0.16, respectively).
    Conclusion
    To assess the correlation between the etiology of cirrhosis and the prevalence of dysfunction neuropathy, a further prospective study involving a larger number of patients is necessary. More severe and prolonged hepatic failure was associated withmore frequent autonomic neuropathy in patients with cirrhosis.
    Keywords: Autonomic dysfunction, Cirrhosis, Cardiovascular
  • Mehri Najafi, Sani, Seyedmohammadmahdi Mir, Nasseri, Fatemeh Yourdkhani, Nazli Pashmini Page 167
    Background
    Since variceal bleeding due to portal hypertension is associated with a high mortality rate, effective treatment leads to improved survival. Endoscopic sclerotherapy is an effective treatment for bleeding esophageal varices, but it is associated with significant complications. To determine the efficacy and safety of endoscopic sclerotherapy, we evaluated the patients with variceal bleeding who underwent sclerotherapy in our center.
    Materials And Methods
    This study was a case-series study in which, we evaluated 79 patients who referred for esophageal variceal bleeding and underwent sclerotherapy and completed the questionnaire.
    Results
    From79 patients, 52 (65.8%) weremale, and 27 (34.2%) were female. The rate of success (arrest of acute bleeding by endoscopic sclerotherapy) was 100%, but it was 55.7%for long-termsclerotherapy; 53.3%of patients with liver disease, and 64.7%of patients with extraheaptic portal hypertension had suitable response; 58.3%of patients with ChildA, 83.3%of those with Child B and 14.3%of Child C cirrhotic patients demonstrated appropriate response. In fundal varices, 15.2% were improved, 21.5% were accelerated and 43.3% showed no significant changes. During treatment, 31.6%had one of the complications of sclerotherapy. The rates of rebleeding and mortality were 54.4% and 8.9%, respectively.
    Conclusion
    Although sclerotherapy reduced themortality attributable to acute variceal bleeding, but the long-term effectiveness of sclerotherapy was not very high.
    Keywords: Sclerotherapy, Esophageal Varices, Children
  • Mohammadhosein Azizi Page 173
    The present article is a brief presentation of various aspects of scientific misconduct in medical papers. The best approach for prevention of scientific misconduct in medical journals is the application of accepted codes of publication ethics.
    Keywords: Plagiarism, Publication ethics, Scientific misconduct
  • Naser Ebrahimi, Daryani, Rasoul Sotoudehmanesh, Mohammadreza Pashaei, Mohammadreza Keramati Page 177
    Lipomas are rare gastric tumors that comprise less than 1% of gastric tumors. These tumors are usually without clinical manifestations, but sometimes they may present with severe symptoms like bleeding,intussusception, or abdominal pain. In endoscopic assessment, they manifest with subm ucosal masses with intact epithelium. Endosonography and CT scan can help in diagnosis. Surgical resection of the mass and pathologic examination confirm the diagnosis. This case report, presents a patient that referred with upper gastrointestinal bleeding (melena). Endoscopic examination revealed a submucosal mass with intact epithelium. Endosonography detected a mass with increased echogenicity that was suggestive of lipoma. The patient underwent a surgical operation for resection of the mass and the diagnosis of lipoma was confirmed by pathology. Although gastric lipomas are rare, they should be considered in evaluation and differential diagnosis of gastric bleeding due to submucosal masses. Endosonography can differentiate lipomas precisely before surgery among submucosal lesions.
    Keywords: Lipoma, Gastric, Gastrointestinal bleeding
  • Mohammadkazem Amirbaigy, Hamidreza Hadad Page 181
    Gastric bezoars are gastric masses, which rarely cause intestinal obstruction by passing through the small bowel. In this article, we report a 56 year-old man with no history of gastric surgery who presented with intestinal obstruction. The obstruction seemed to be in terminal ileum. Colonoscopy was done and a movable mass was noted, which was extracted from the cecum by colonoscope resulting in relieve of symptoms. Pathologic examination of the defecated mass led to diagnosis of phytobezoar.
    Keywords: Intestinal obstruction, Bezoar, Terminal ileum
  • Mohammadhasan Emami, Soheila Kouhestani, Ali Gholamrezaei, Marzieh Hashemi, Parvin Mahzouni, Mostafa Raeisi, Hamed Daghaghzadeh, Houshang Daneshgar Page 192
    Background
    Celiac disease (CD) may be misdiagnosed as Irritable Bowel Syndrome (IBS) resulting in long delays in diagnosing CD. There are contradictory reports on the association of CD with IBS.Appropriateness of screening all patients with IBS for CD and how to screen them are still under question.
    Materials And Methods
    In a cross-sectional study, 328 IBS patients (Rome II) referred to the Poursina Hakim Gastroenterology Clinic were investigated for CD. Total serum anti-tissue transglutaminase IgA (anti-tTG IgA) concentration was measured in all patients. In IgA deficient cases, antigliadin antibody (AGA) IgG concentration was also measured. Moreover, in patients who underwent upper endoscopy (as their necessary workup) duodenal biopsies were taken.
    Results
    Fifty-eight patients were excluded. The remaining patients were 166 (61.5%) women and 104 (38.5%) men with the mean age of 35.3 years (SD = 11.8). No one had positive serological test of IgAantitTG antibody. Five patients were IgA deficient; none of them had positive IgG AGA. Duodenal biopsies were taken in 60 patients and pathologic evaluation showed 53Marsh 0, threeMarsh I, threeMarsh II, and one Marsh IIIa. Only the patient with Marsh IIIa adhered to gluten-free diet (GFD) which led to decrease in severity of symptoms. In patients who did not adhere to GFD, no one had positive serological test after 12 months of follow-up.
    Conclusion
    Prevalence of CD in patients with IBS referred to outpatient gastroenterology clinic might be significant but serum anti-tTG IgAantibody is not helpful in detecting CD in these patients. Further studies are needed to clarify this issue.
    Keywords: Celiac disease, Irritable bowel syndrome, Screening
  • Homaun Zojaji, Ramin Talaie, Abbas Arjomand, Shabestary, Mohammadreza Zali Page 198
    Hydatid cyst is an infectious parasitic disease often caused by Echinococcus granulosus, or to a lesser extent by Echinococcus alveolaris. The liver is the organ most frequently involved. We report a case with hydatid cyst of the liver and lung that many years after surgery developed bronchobiliary fistula and biloptysis. The patient had been operated 2 times previously but yet the problem was present. Endoscopic retrograde cholangiopancreatography (ERCP) was used successfully for treatment.We present the result of ERCP and endoscopic sphincterotomy in the management of biliary hydatid disease. Bronchopleural fistula after hydatid cyst surgery could be cured by ERCP and sphincterotomy with or without stent insertion.
    Keywords: Hydatid Cyst, ERCP, Fistula