فهرست مطالب

Govaresh - Volume:13 Issue: 4, 2008

Govaresh
Volume:13 Issue: 4, 2008

  • تاریخ انتشار: 1387/10/11
  • تعداد عناوین: 17
|
  • سخن سردبیر
  • امکانات تشخیصی و درمانی آندوسکوپی در مراکز استان های کشور
    صفحه 215
  • لزوم ثبت کارآزمایی های بالینی در کشور
    صفحه 216
  • مقالات پژوهشی
  • امیر طائفی، مهدی نورایی، آناهیتا قربانی، حافظ فاخری، محمد جواد زاهدی، شهریار سمنانی، صدیف درویش مقدم، فریبرز منصور قنایی، علیرضا سجادی، رضا ملک زاده صفحه 217
    زمینه و هدف سرطان پانکراس با میانگین بقای کمتر از 6 ماه پس از تشخیص بدترین پیش آگهی را در بین سرطان ها دارد. سرطان کیسه صفرا و مجاری صفراوی نیز غیر شایع ولی کشنده اند. هدف از انجام این مطالعه، فراهم کردن اولین گزارش مبتنی بر جمعیت در خصوص میزان بروز سرطان پانکراس و مجاری صفراوی در 5 استان ایران است.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع بررسی مقطعی (Cross-Sectional) است. موارد سرطان های پانکراس، کیسه صفرا و مجاری صفراوی در این مطالعه توسط مرکز تحقیقات گوارش از مراکز ثبت سرطان واقع در 5 استان (گیلان، گلستان، اردبیل، مازندران و کرمان) کشور در طی سال های 1379- 1375 به دست آمده است و برای هر 5 استان به طور جداگانه و به تفکیک جنسیت و برای هر سرطان مقادیر بروز خام (Crude Rate)، بروز تطبیق داده شده بر اساس سن (Age Standardized Rate)، میزان بروز اختصاصی سن (Age Specific Rate) و خطای معیار (SE) به روش مستقیم محاسبه شد.
    یافته ها یافته های این مطالعه، بیانگر بروز کلی (در 5 استان) سرطان پانکراس در مردان معادل 18/1 و در زنان 84/0 در 100000 نفر بود. هم چنین مقادیر به دست آمده بروز سرطان کیسه صفرا در مردان 5 استان برابر 42/0 و در زنان 93/0 در 100000 نفر محاسبه شد. در مورد سرطان مجاری صفراوی خارج کبدی در 5 استان مقادیر بروز در 5 استان در مردان برابر 27/0 و در زنان معادل 22/0 در 100000 نفر بود.
    نتیجه گیری بروز سرطان در پنج استان مورد مطالعه ایران از آمارهای جهانی پایین تر است. هم چنین مقادیر بروز در برخی از استان ها تفاوت معنی دار نشان داد.
    کلیدواژگان: سرطان پانکراس، سرطان کیسه صفرا، سرطان مجاری صفراوی، بروز، ایران
  • تاثیر استفاده از میتومایسین -c موضعی در درمان تنگی های خوش خیم مری
    علیرضا مومنی، محمد مجلسی، ناصر ابراهیمی دریانی، محمدرضا کرامتی، پیمان حبیب الهی صفحه 223
    زمینه و هدف
    روش استاندارد درمان تنگی های خوش خیم مری استفاده از بوژیناژ و یا دیلاتاسیون مری با بالون است. اغلب موارد تنگی های مری به این درمان ها پاسخ می دهند اما در حدود دو سوم بیماران نیاز به دیلاتاسیون مجدد پیدا می کنند. جهت جلوگیری از ایجاد تنگی مجدد از برخی داروها نیز استفاده شده است که از جمله آنها می توان به میتومایسین - سی اشاره کرد. این دارو آنتی بیوتیکی است که خواص ضد نئوپلاسمی دارد و سبب مهار تکثیر فیبروبلاست ها، کاهش تولید کلاژن و هم چنین کاهش تشکیل اسکار می شود.
    روش بررسی
    در این مطالعه 12 بیمار مبتلا به تنگی های خوش خیم مری طی آذر 1386 لغایت بهمن 1387 در بخش آندوسکوپی بیمارستان امام خمینی تهران مورد بررسی قرار گرفتند. بیماران آندوسکوپی شدند و محل تنگی با گلوله پنبه ای آغشته به محلول میتومایسین - سی تماس داده شد. سپس انواع پاسخ به درمان به شکل عدم موفقیت، موفقیت نسبی و موفقیت کامل دسته بندی شد.
    یافته ها
    میانگین تعداد دفعات استفاده از میتومایسین - سی در بیماران ما 3 ± 4 بار بود. میانگین فاصله بین دفعات انجام آندوسکوپی قبل از استفاده از میتومایسین - سی در بیماران ما 1± 5/3 هفته و پس از استفاده از این دارو 3/4 ± 5/8 هفته بود. درمان در 4 نفر از 12 بیمار با موفقیت کامل همراه بود. هم چنین در 5 نفر از 12 بیمار موفقیت نسبی در درمان حاصل شد و در 3 نفر از 12 بیمار نیز شاهد درمان موفقیت آمیز نبود.
    نتیجه گیری
    درمان های محافظه کارانه ای مانند دیلاتاسیون در درمان تنگی های خوش خیم مری بر درمان های تهاجمی تر نظیر درمان انسزیونال ارجحیت دارند، هر چند باید این نکته را در نظر داشت که دیلاتاسیون به خودی خود می تواند خطر تنگی مجدد را افزایش دهد. اما به نظر می رسد همراهی دیلاتاسیون با استفاده از یک محلول موضعی میتومایسین - سی ضمن بی خطر بودن، نتایج بهتری نیز به همراه دارد و نیاز به دیلاتاسیون های بعدی را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: تنگی مری، دیلاتاسیون، میتومایسین، C
  • افشین محمدی، مهدی محمدی فر، مسعود صدرالدینی، رامین بهروزیان صفحه 229
    زمینه و هدفدر بین علل آسیت می توان به انواع سیروتیک و بدخیم اشاره کرد. روش معمول برای افتراق این دو نوع آسیت - پاراسنتز است که البته روشی تهاجمی و وقت گیر است. در مقایسه با این روش سونوگرافی روشی ساده و در دسترس است که می توان با صرف وقت اندک نتایج ارزشمندی از آن به دست آورد. هدف این مطالعه تعیین ارزشمندی بررسی ضخامت جدار کیسه صفرا در افتراق علل خوش خیم از بدخیم آسیت است.
    روش بررسیدر این بررسی100 بیمار مبتلا به تشخیص هیپرتانسیون پورتال کبدی ناشی از سیروز اثبات شده و100 بیمار مبتلا به کارسینوماتوز صفاقی اثبات شده با روش های تشخیصی مختلف، از نظر ضخامت جدار کیسه صفرا با استفاده از اولتراسونوگرافی مقایسه شدند. در این بررسی برای اندازه گیری ضخامت جدار کیسه صفرا از پروب 5-5/3 مگا هرتز استفاده شد.
    یافته هامیانگین اندازه ضخامت جدار کیسه صفرا در جمعیت مبتلا به کارسینوماتوز صفاقی 6/0 ± 2/2 میلی متر و در جمعیت مبتلا به هیپرتانسیون پورتال کبدی 6/0 ± 9/3 میلی متر بود. ضخامت جدار کیسه صفرا به طور مشخصی در بیماران سیروتیک بیشتر از بیماران غیرسیروزی با آسیت است. (001/0>p)نتیجه گیریاین مطالعه نشان داد که افزایش ضخامت جدار کیسه صفرا در بیمار مبتلا به آسیت قویا به نفع اتیولوژی آسیت ناشی از هیپرتانسیون پورتال است.
    کلیدواژگان: ضخامت جدار کیسه صفرا، اولتراسونوگرافی، کارسسینوماتوز صفاقی، هیپرتانسیون پورت
  • ماندانا رفیعی، مرتضی قوجازاده، آرش محمدآذر صفحه 233
    زمینه و هدفنیمی از جمعیت دنیا به هلیکوباکترپیلوری مبتلا هستند. این ارگانیسم یکی ازعلل مهم بیماری زخم پپتیک، گاستریت و بدخیمی معده به شمار می رود. این عفونت به طور شایعی در دوران کودکی کسب می شود. ریشه کنی عفونت می تواند منجر به بهبود و کاهش خطر عود یا خونریزی مجدد در بیماران مبتلا به زخم معده یا دوازدهه شود ولی در مورد درمان در کودکان مبتلا به هلیکوباکترپیلوری بدون زخم هنوز تصمیم گیری نشده است با این وجود تمایل پزشکان بیشتر بر درمان است.هدف از این مطالعه مقایسه کارایی دو روش درمانی در ریشه کنی عفونت هلیکوباکترپیلوری در کودکان است.
    روش بررسی در یک مطالعه ی کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور، 77 کودک 4 تا 15 ساله که به بخش آندوسکوپی مرکز آموزشی- درمانی کودکان تبریز مراجعه کرده بودند و پس از آندوسکوپی و بیوپسی معده در آنها و این که وجود هلیکوباکترپیلوری در پاتولوژی محرز شده بود، انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه درمانی A و B تقسیم شدند. در نهایت38 بیماردر گروه A و 32 بیمار در گروه B قرارگرفتند. گروه A رژیم دارویی PAM (امپرازول، آموکسی سیلین و مترونیدازول) و گروهB رژیم دارویی PAC (امپرازول، آموکسی سیلین و کلاریترومایسین) به مدت دو هفته دریافت کردند. جهت تعیین ریشه کنی در بیماران، 8 هفته پس از شروع درمان، UBT (تست اوره تنفسی با کربن نشان دار 13) انجام شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 15 مورد بررسی و تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت و مقادیر P کمتر از 05/0 معنی دار تلقی شد. (05/0p<)یافته ها در این مطالعه میانگین سنی گروه PAM، 5/2 ± 8/8 سال و این میانگین در گروه PAC، 9/2 ± 6/9 سال و تفاوت معنی دار آماری بین دو گروه از لحاظ میانگین سنی مشاهده نشد (24/0P=). شایع ترین علامت بالینی اولیه در کودکان مراجعه کننده دل درد مزمن بود (3/81 درصد بیماران گروه PAM و 3/76 درصد بیماران گروه PAC). تفاوت معنی دار آماری بین دو گروه از نظر وجود دل درد مزمن در علائم اولیه وجود نداشت (41/0P=). عوارض جانبی دارویی در 7/23 درصد بیماران گروه PAM، 7/19 درصد بیماران گروه PAC مشاهده گردید. در اکثریت بیماران در هر دو گروه بعد از درمان ریشه کنی، بهبود علائم وجود داشت (در1/92 درصد بیماران گروه PAM و 2/91 درصد بیماران گروه PAC) و بین دو گروه نیز تفاوت معنی دار آماری از نظر بهبود علائم اولیه مشاهده نگردید (64/0P=). میزان ریشه کنی بر اساس قصد درمان(Intention to treat) در رژیم PAC و PAM به ترتیب 75% و 73% و بر اساس اتمام طرح (Per protocol) به ترتیب 4/84% و 9/78% بود. تفاوت معنی دار آماری میان میزان ریشه کنی در دو گروه مشاهده نشد (39/0P=).
    نتیجه گیریطبق نتایج این مطالعه، هر دو رژیم PAM وPAC در ریشه کنی هلیکوباکتر پیلوری موثراند و ریشه کنی هلیکوباکترپیلوری نیز منجر به بهبود قابل توجه علائم بالینی می شود.
    کلیدواژگان: هلیکوباکترپیلوری، ریشه کنی، کودکان، کلاریترومایسین، مترونیدازول
  • مقاله مروری
  • همایون واحدی، شبنم ممتحن، امیر صدرالدین کزازی، آینا ریاحی، رضا ملک زاده صفحه 239
    کولیت اولسروز و بیماری کرون بیماری های مزمن التهابی روده هستند که اتیولوژی آنها هم چنان مبهم باقی مانده است. اما به نظر می رسد عوامل مختلف ژنتیکی، محیطی و فاکتورهای ایمنی در ایجاد آنها موثر باشد. میزان بروز بیماری کرون و کولیت اولسروز در مناطق جغرافیایی مختلف از 1/0 تا 11 برای بیماری کرون و از 5/0 تا 5/24 برای کولیت اولسروز در هر 100 هزار نفرمتغیر است. طبق بررسی های انجام شده، درچندسال اخیر بروز بیماری کرون و کولیت اولسروز در سراسر دنیا روندی افزاینده داشته است. با توجه به این موضوع که شیوع بیماری در مناطق با بروز بالا هر 10 سال دو برابرمی شود و از آنجا که این بیماری به علت درگیری در سنین جوانی و ادامه بیماری با عود نزدیک به 50% ازکیفیت زندگی عده زیادی از بیماران می کاهد، می توان انتظار داشت که این بیماری حتی در کشورهای درحال پیشرفت نیزدر آینده ای نه چندان دور به یک مشکل بزرگ بهداشتی تبدیل شود.
    از آنجا که آشنایی با این بیماری ها می تواند در بهبود روند سلامت بسیار موثر باشد، در این مطالعه بر آن شدیم که با مراجعه به مخازن علمی معتبر و مطالعه مقالات متعدد، اصول کلی مورد نیاز در زمینه شناخت بیماری های التهابی روده را فراهم سازیم.
    کلیدواژگان: بیماری های التهابی روده، بیماری کرون، کولیت اولسروز
  • مقالات گزارش مورد
  • گزارش یک مورد مری فندق شکن با دیورتیکول های متعدد
    جواد میکائیلی صفحه 249
    دیورتیکول های متعدد مری یک یافته نادر بوده و ممکن است در سیر اختلالات حرکتی مری دیده شود.
    در گزارش حاضر مرد 45 ساله ای را که از بیست سال پیش به طور متناوب درد قفسه سینه و دیسفاژی داشته و این علائم در طول شش ماه اخیر تشدید پیدا کرده است را معرفی کرده ایم.
    در رادیوگرافی مری با باریم و آندوسکوپی دستگاه گوارش فوقانی، دیورتیکول های متعدد در طول مری مشاهده شد و مانومتری مری انقباضات پریستالتیک با ارتفاع بالا (بیش از 180 میلی متر جیوه) را نشان داد که تائید کننده مری فندق شکن (Nutcracker Esophagus) بود.
    کلیدواژگان: دیسفاژی، مری فندق شکن، دیورتیکول های مری
  • مسعود خوش نیا، همایون واحدی صفحه 253
    بیمار آقای 55 ساله با شکایت درد شکمی و ضایعات پوستی قابل لمس و کاهش وزن 10 کیلوگرم مراجعه کرد. در گرافی سینه توده 5 × 5 سانتی متر و در سی تی اسکن سینوس ها، پان سینوزیت و سیتی اسکن شکم، خونریزی داخل جداری روده باریک مشهود است.
    در آزمایش ها، پروتئینوری، 100ESR>،C– ANCA افزایش یافته، هماچوری میکروسکوپیک تیپ گلومرولی دارد. با توجه به مجموعه موارد بالا با تشخیص گرانولوماتوز وگنر تحت در مان با پردنیزولون و سیکلوفسفامید قرار گرفت. حال عمومی بیمار در طی بستری بهبودی قابل ملاحظه ای یافت. پیگیری در ماه سوم نشان داد علائم بیمار از بین رفته و اختلالات آزمایشگاهی کاملا طبیعی و توده ریوی نیز کوچک تر شده است. در ماه ششم درمان بیمار دچار ترومبوز وریدی عمقی در ران چپ شد.
    کلیدواژگان: گرانولوماتوز وگنر، واسکولیت، ترومبوز ورید عمقی
  • گزارش همایشهای علمی، خلاصه مقالات دیگر
  • خلاصه مقالات منتشر شده در مجلات بین المللی گوارش و کبد
    صفحه 257
  • خلاصه مقالات فارسی منتشر شده در نشریات علمی و پژوهشی داخل کشور
    صفحه 259
  • نمایه موضوعی
    صفحه 260
  • نمایه نویسندگان
    صفحه 263
  • بخش انگلیسی: مقاله پژوهشی
  • رسول صمیمی، محسن نصیری طوسی *، ناصر ابراهیمی دریانی، حسین فروتن، پژمان حبیب اللهی، محمدرضا کرامتی، علیرضا استقامتی، سید محمد فرشته نژاد صفحه 268
  • بخش انگلیسی
  • خلاصه مقالات
    صفحات 276-282
  • نمایه موضوعی
    صفحه 283
  • نمایه نویسندگان
    صفحه 284
|
  • Amir Taefi, Mehdi Nouraie, Anahita Ghorbani, Hafez Fakheri, Mohammadjavad Zahedi, Shahryar Semnani, Sodayf Darvish, Moghaddam, Fariborz Mansour, Ghanaie, Alireza Sadjadi, Reza Malekzadeh Page 217
    Background
    Our knowledge regarding the epidemiology of pancreatobiliary cancers in Iran is limited. This study presents the first population-based report on pancreatobiliary cancers performed in five provinces of Iran.Materials and
    Methods
    Data used in this study were retrieved from population-based cancer registries in five provinces of Iran (Gilan, Mazandaran, Golestan, Ardabil and Kerman) from 1996 to 2000. Crude incidence rate, age standardized incidence rate (ASR) and age specific incidence rate were calculated for each cancer sites using the direct method.
    Results
    Overall ASR of pancreatic cancer in five provinces was 1.18 and 0.84 per 100,000 person-years for men and women, respectively. These values for gallbladder and biliary tract cancers were 0.42 and 0.27 per 100,000 person-years for men and 0.93 and 0.22 per 100,000 person-years for women, respectively.
    Conclusion
    ASR of pancreatobiliary cancer is low in Iran compared to western countries.
  • Effects of using Mitomycin-C in Treatment of Benign Esophageal Strictures
    Alireza Momeni, Mohmmad Majlesi, Naser Ebrahimi, Daryani, Mohammadreza Keramati, Peyman Habibollahi Page 223
    Background
    Using bouginage or balloon dilatation is the standard treatment for benign esophageal strictures. Aَbout two-thirds need repeated dilatations. For preventing recurrent strictures, many medications such as mitomycin-C have been used. Mitomycin-C is a special antibiotic with anti-neoplastic characteristics, which inhibits fibroblast proliferation, reduces collagen production and decreases scar formation.
    Materials And Methods
    In this study, 12 patients with benign esophageal stricture during Azar 1386 to Bahman 1387 in Imam Khomeini Endoscopy Department were included. Esophageal endoscopy was done and mitomycin-C was applied on the place of stricture using a cotton ball. Then, response to treatment was categorized in three groups of complete response, partial response and non-response to treatment.
    Results
    Average number of using mitomycin-C was 4 ± 3 times. Mean interval between endoscopies before using mitomycin-C was 3. 5 ± 1 weeks and after using this agent was 8. 5 ± 4. 3 weeks. There were 4 cases of complete response, 5 cases of partial response and 3 patients of non-response.
    Conclusion
    Conservative treatments in management of benign esophageal strictures are preferred to more invasive treatments. However, it seems using a topical solution of mitomycin-C carries better responses and reduces the rate of recurrent dilatations.
  • Afshin Mohamadi, Mehdi Mohamadifar, Masud Sadredini, Ramin Behrozian Page 229
    Background
    There are two kinds of ascites, cirrhotic and malignant. The conventional diagnostic method to differentiate them is paracentesis. This is an invasive and time consuming method. However, ultrasonography is an easy and available method to provide valuable results in a short period of time. The aim of this study was to evaluate gallbladder wall thickness in differentiating cirrhotic ascites from malignant ones.
    Materials And Methods
    In our study, gallbladder wall thickness was measured by ultrasonography (3.5-5 MHZ curve linear ultrasound probe) in 100 patients with portal hypertension induced ascites and in 100 patients with peritoneal carcinomatosis induced ascites.
    Results
    The mean gallbladder wall thickness was 3.9±0.6 mm in cirrhotic patients and 2.2±0.6 mm in non-cirrhotic patients. Gallbladder wall thickening was significantly more frequent in patients with cirrhotic ascites than in patients with non-cirrhotic ascites (p‹0.001).
    Conclusion
    This study revealed that the ultrasound finding of gallbladder wall thickening in patients with ascites could be highly predictive for portal hypertension induced ascites.
  • Mandana Rafeey, Morteza Ghojazadeh, Arash Mohamadi, Azar Page 233
    Background
    Half of the world's population is infected with helicobacter pylori. This organism is one of the main causes of peptic ulcer disease, gastritis and gastric cancer. This infection is most frequently acquired in childhood. There is strong evidence that eradication of infection improves healing and reduces the risk of recurrence and rebleeding in patientswith duodenal or gastric ulcer.There is no consensus as to treat infected childrenwithout ulcer. The aimof this studywas to compare the efficacy of two therapeutic regimens in eradication of infection in children.
    Materials And Methods
    This study was a double-blind randomized clinical trial conducted in Tabriz Children Hospital. A total of seventy children aged 4 to 15 years were studied. These patients were referred to Endoscopy Unit and upper endoscopy and biopsy were performed. They were positive for helicobacter pylori by histological confirmation.The patientswere randomly enrolled in two therapeutic groups: group-A(n=41) received omeprazole as a proton pump inhibitor, amoxicillin and metronidazole (PAM) and group-B (n=36) received omeprazole, amoxicillin and clarithromycin (PAC). The duration of treatment was two weeks in both groups. To confirm eradication, UBT was performed after 8 weeks of treatment. Data were analyzed using SPSS package version 15. P-value ‹0.05 was considered significant.
    Results
    Mean age in PAMand PAC groups were 8.8 ± 2.5 and 9.6 ± 2.9 years, respectively. The age difference was not statistically significant (P=0.24). The most common initial symptom was chronic abdominal pain in both PAM and PAC groups (81.3% and 76.3%, respectively). There was no statistical difference in frequency of initial symptom between the two groups (P=0.41). Side effects during treatment were seen in both PAMand PAC groups (23.7% and 19.7%, respectively). Most patients in both groups experienced symptoms improvement after treatment whether complete or partial. In PAM and PAC groups, symptoms improvement was seen in 92.1% and 91.2%, respectively. There was no significant statistical difference between the two groups (P=0.64). The intention to treat analysis in PAC and PAMgroups were 75%and 73%, respectively and per-protocol analyses were 87% and 78.9%, respectively. There was no statistical difference in helicobacter pylori eradication rates between the two groups (P=0.39).
    Conclusion
    Our study suggested that both PAM and PAC regimens are effective in eradication of infection. Eradication of infection also can cause significant improvement of initial symptoms.
  • Homaun Vahedi, Shabnam Momtahen, Amirsadredin Kazzazi, Aina Riahi, Reza Malekzadeh Page 239
    Ulcerative colitis (UC) and Crohn's disease (CD) are chronic inflammatory bowel diseases with uncertain etiology thought to be triggered by interactions between various environmental, genetic and immunologic factors. Incidence rate of CD and UC is different in various geographic areas around the world, between 0.1-11 and 0.5-24.5 per 100,000 people for CD and UC, respectively. Recent studies indicate a gradual increase in both CD and UC all over the world. Given the fact that the prevalence of IBD in high rate incidence areas duplicates every 10 years, it is predicted that these diseases are going to be among the most important health issues even in developing countries. Since patients are mostly young adults and because of 50% recurrence rate in IBD, quality of life will be affected greatly. Having more information about these diseases will improve health status in our country. In this study, we decided to discuss the main topics on IBD by reviewing the literature and recent papers.
  • Multiple Esophageal Diverticules in a Case of Nutcracker Esophagus
    Javad Mikaeli Page 249
    Multiple esophageal diverticula is a rare entity that may be seen in the course of esophageal motor disorders. Herein, I reported a 45 year-old man presented with intermittent chest pain and dysphagia since 20 years ago that exaggerated during the last six months. Barium swallow and upper GI endoscopy revealed multiple diverticula along the esophagus and his esophageal manometry showed high amplitude contractions (‹180 mmHg) in distal part of the esophagus that confirmed the diagnosis of nutcracker esophagus.
  • Masud Khoshnia, Homaun Vahedi Page 253
    A 55 year-old man was referred with periumbilical and colicky abdominal pain، cutaneous lesions، palpable purpura in extremities and 10 kg weight loss. A 5×5 cm cavitary mass lesion was seen in the lower lobe of right lung in CXR. Pansinusitis in paranasal CT scan was reported. Intramural hemorrhage in ileum and jejunum in abdominal CT scan was noted. ESR was ›100 and C-ANCAwas positive. Microscopic hematuria was reported in lab studies. Wegner's granulomatosis was diagnosed and prednisolone plus cyclophosphamide was administered. He was improved dramatically in a few days. After 3 months، he had no symptoms or signs, lab data were normal and lung mass lesion became smaller. After six months، he had deep vein thrombosis in left lower extremity.
  • Rasoul Samimi, Mohsen Nasiri, Toosi, Naser Ebrahimi, Daryani, Hosein Foroutan, Pejman Habibollahi, Mohammadreza Keramati, Alireza Esteghamati, Seyedmohammad Fereshtehnejad Page 268
    Background

    Non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD) is characterized by fatty change of liver without inflammation. The aim of this study was to evaluate presence of clinical and metabolic components in non-diabetic patients with NAFLD and to assess the relationship between insulin resistance and these factors.Materials and

    Methods

    In this study, a group of 50 sonographically confirmed patients with NAFLD was studied. Following an overnight fasting, blood samples were obtained to measure serum levels of Triglyceride, Cholesterol, Low Density Lipoprotein (LDL-C), High Density Lipoprotein (HDL-C), SGOT and SGPT, haemoglobin A1C, Fasting Blood Sugar (FBS) and peripheral blood insulin level. Based on homeostatic model assessment (HOMA) score, patients were divided into four quartiles. Other variables including BMI, waist and hip circumference were also measured.

    Results

    The mean age was 42 ± 10.3 years (range, 22-65), 33 cases (66%) were men, and 17 cases (34%) were women. Mean insulin level was higher in females (female=15.3 ± 6.7, males=12.9 ± 5.7). Variables including waist (P=0.38) and LDL-C (P =0.49) were significantly different among defined study groups. The higher the HOMA index, the lower the HDL-C level (P ‹0.05).

    Conclusion

    Patients with insulin resistance showed significant higher values of LDL and Waist circumference. Values of HDL were significantly lower in these patients. Body mass index, Weight, Triglyceride, Cholesterol, AST and ALT values showed no relation with insulin resistance.